0

حمله ۵۱ درصدی در بلاکچین چیست؟

حمله ۵۱ درصدی چیست؟

حمله 51 درصدی (یا حمله اکثریت) – 51% Attack – به یک حمله بالقوه به یکپارچگی یک سیستم بلاکچین اشاره دارد که در آن یک عامل یا سازمان مخرب منفرد موفق می‌شود بیش از نیمی از کل قدرت هش شبکه را کنترل کند و به طور بالقوه باعث اختلال در شبکه شود.

اگر یک کاربر بد، یا گروهی از کاربران بد که با هم عمل می‌کنند، بیش از 50 درصد از کل نرخ هش شبکه را برای یک بلاکچین کنترل کنند، می‌توانند مکانیسم اجماع شبکه را نادیده بگیرند و مرتکب اعمال مخربی مانند هزینه مضاعف شوند. مهاجم دارای قدرت استخراج کافی برای تغییر عمدی ترتیب تراکنش‌ها، جلوگیری از تایید برخی یا همه تراکنش‌ها (معروف به انکار تراکنش از سرویس) است.

او همچنین می‌تواند از استخراج برخی یا همه ماینرهای دیگر جلوگیری کند که منجر به به اصطلاح انحصار استخراج معدن شود. به عنوان مثال، اگر یک عامل مخرب 51 درصد از قدرت هش شبکه بیت‌کوین را در اختیار بگیرد، می‌تواند با ارسال مقداری بیت‌کوین به کیف پول ارز دیجیتال در ازای دلار، یک معامله آفلاین OTC انجام دهد. با توجه به تغییر ناپذیری ضمنی بلاکچین، به محض تایید تراکنش توسط گره های شبکه، خریدار ساده لوحانه دلار را به کلاهبردار تحویل می‌دهد. سپس عامل مخرب می‌تواند قبل از تایید انتقال بیت‌کوین، به بلاکچین برگردد و یک زنجیره جایگزین استخراج کند، که انتقال بیت‌کوین در آن گنجانده نشده است.

سهم اکثریت قدرت شبکه تضمین می‌کند که این امر توسط بقیه شبکه به عنوان یک تراکنش معتبر پذیرفته شود. از سوی دیگر، حمله اکثریت به عامل مخرب اجازه نمی‌دهد تا از پخش تراکنش ها جلوگیری کند و یا تراکنش‌های دیگر کاربران را معکوس کند. تغییر پاداش بلوک، ایجاد سکه‌هایی از هوای رقیق یا سرقت سکه‌هایی که هرگز به مهاجم تعلق نداشته‌اند نیز سناریوهای بسیار بعید هستند.

هرچه تراکنش عقب‌تر باشد، براندازی آن سخت‌تر می‌شود، زیرا تعداد بلوک‌های جدیدی که برای رساندن شبکه به سطح فعلی استخراج می‌شوند، بیشتر و دورتر می‌شوند. به همین دلیل است که تراکنش‌های بیت کوین معمولاً به آستانه‌ای از تعداد x تأیید قبل از پاکسازی نیاز دارند.

حمله 51 درصدی به بلاکچین بیت کوین به دلیل بزرگی شبکه بسیار بعید است. همانطور که شبکه رشد می‌کند، احتمال اینکه یک شخص یا موجودیت به تنهایی قدرت محاسباتی کافی برای غلبه بر سایر شرکت کنندگان را به دست آورد، بیش از پیش غیرممکن می‌شود. بنابراین، احتمال وقوع حملات 51 درصدی در شبکه‌های بزرگ، به‌ویژه در بلاکچین بیت‌کوین، که امن‌ترین شبکه ارزهای دیجیتال است، بسیار کم است.

در حالی که بسیاری از بلاکچین‌های بزرگ هنوز از این نوع حمله رنج نبرده‌اند، اکثر حملات در زنجیره‌های کوچکتر دیگر دیده شده است. به عنوان مثال، آلتکوین بیت کوین گلد – که فورکی از زنجیره اصلی بیت کوین است – در ماه می 2018 مورد حمله 51 درصدی قرار گرفت که منجر به سرقت 18 میلیون دلار BTG در آن زمان شد.

احتمال حمله 51% چقدر است؟

از آنجایی که یک بلاکچین توسط یک شبکه توزیع شده از گره‌ها نگهداری می‌شود، همه شرکت کنندگان در روند دستیابی به اجماع همکاری می‌کنند. این یکی از دلایلی است که آنها تمایل به امنیت بالایی دارند. هرچه شبکه بزرگتر باشد، محافظت در برابر حملات و خرابی داده‌ها قوی‌تر است. وقتی صحبت از بلاکچین‌های Proof of Work می‌شود، هرچه یک ماینر دارای هش ریت بیشتری باشد، شانس یافتن راه حل معتبر برای بلاک بعدی بیشتر می‌شود.

این درست است زیرا ماینینگ شامل تعداد بی‌شماری تلاش برای هش کردن است و قدرت محاسباتی بیشتر به معنای آزمایش‌های بیشتر در ثانیه است. چندین ماینر اولیه به شبکه بیت کوین پیوستند تا به رشد و امنیت آن کمک کنند. با افزایش قیمت بیت کوین به عنوان یک ارز، بسیاری از ماینرهای جدید با هدف رقابت برای پاداش بلاک (در حال حاضر 6.25 BTC در هر بلوک) وارد سیستم شدند. چنین سناریوی رقابتی یکی از دلایل ایمن بودن بیت کوین است.

اگر به خاطر رفتار صادقانه و تلاش برای دریافت پاداش بلوک نباشد، ماینرها انگیزه‌ای برای سرمایه گذاری منابع زیادی ندارند. بنابراین، به دلیل بزرگی شبکه، حمله 51 درصدی به بیت کوین بعید است. هنگامی که یک بلاکچین به اندازه کافی بزرگ شد، احتمال اینکه یک فرد یا گروه به اندازه کافی قدرت محاسباتی را به دست آورد تا همه شرکت کنندگان دیگر را تحت تأثیر قرار دهد، به سرعت به سطوح بسیار پایین کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، با افزایش زنجیره، تغییر بلوک‌های تایید شده قبلی سخت‌تر و دشوارتر می‌شود، زیرا بلوک‌ها همه از طریق اثبات رمزنگاری به هم متصل می‌شوند. به همین دلیل، هر چه یک بلوک تاییدیه بیشتری داشته باشد، هزینه های تغییر یا برگرداندن تراکنش ها در آن بیشتر خواهد بود. از این رو، یک حمله موفقیت آمیز احتمالا فقط می‌تواند تراکنش‌های چند بلوک اخیر را برای مدت کوتاهی تغییر دهد.

در ادامه، بیایید سناریویی را تصور کنیم که در آن یک موجود مخرب انگیزه سود ندارد و تصمیم می‌گیرد بدون توجه به هزینه‌ها، فقط برای نابودی آن به شبکه بیت‌کوین حمله کند. حتی اگر مهاجم موفق به ایجاد اختلال در شبکه شود، نرم افزار و پروتکل بیت کوین به سرعت اصلاح و به عنوان پاسخی به آن حمله تطبیق داده می‌شود. این امر مستلزم آن است که سایر گره‌های شبکه به اجماع برسند و در مورد این تغییرات به توافق برسند، اما این امر احتمالاً در یک موقعیت اضطراری بسیار سریع اتفاق می‌افتد.

بیت کوین در برابر حملات بسیار مقاوم است و امن‌ترین و قابل اعتمادترین ارز دیجیتال موجود محسوب می‌شود. اگرچه بدست آوردن قدرت محاسباتی بیشتر از بقیه شبکه بیت کوین برای مهاجم بسیار دشوار است، اما دستیابی به آن در ارزهای دیجیتال کوچکتر چندان چالش برانگیز نیست. در مقایسه با بیت کوین، آلت کوین‌ها دارای قدرت هش نسبتا کمی هستند که بلاکچین خود را ایمن می کند. به اندازه کافی پایین است که امکان وقوع حملات 51 درصدی را فراهم کند. چند نمونه قابل توجه از ارزهای رمزپایه که قربانی حملات اکثریت شدند عبارتند از Monacoin، Bitcoin Gold و ZenCash.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *