0

رنگ اکریلیک

رنگ اکریلیک

رنگ اکریلیک یکی از لوازم مورد نیاز در نقاشی اکریلیک است. انتخاب رنگ اکریلیک مناسب به شما کمک می‌کند تا به اثر با کیفیتی دست یابید.

 به گزارش خوبو، ممکن است انتخاب اکریلیک وقتی مبتدی هستید دلهره‌‌آور به نظر برسد. زیرا مارک‌ها، رنگ‌ها و تنوع‌‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد. این پست به شما کمک می‌کند تا رنگ‌های اکریلیکی را پیدا کنید که با نیازها و بودجه شما مطابقت دارد.

کیفیت

کیفیت رنگ

شما می‌توانید اکریلیک را در دو درجه خریداری کنید: کیفیت حرفه‌ای و کیفیت مبتدی. رنگ‌های با کیفیت حرفه‌ای (که گاهی اوقات به آن‌ها “کیفیت هنرمند” گفته می‌شود) در طیف گسترده‌ای از رنگ ها هستند، غلظت بالایی از رنگدانه های ریز آسیاب شده دارند و دارای درجه ماندگاری بالایی هستند. رنگ‌های مبتدی ارزان‌‌تر هستند، اما سطوح رنگدانه پایین‌‌تر و گنجاندن احتمالی پرکننده‌‌ها است که ممکن است قدرت رنگ را تضعیف کند. تفاوت بین این دو فقط در نحوه ساخت آن‌ها نیست. اغلب قابل توجه است که رنگ‌های حرفه‌ای زنده‌تر و یکدست‌تر هستند که ترکیب و لایه‌بندی آن‌ها را آسان‌تر می‌کند.

اگر تازه کار هستید و بودجه کمی دارید، خوب است که با رنگ‌های باکیفیت مبتدی شروع کنید. اما توصیه می‌‌کنم زمانی که شروع به تولید آثار هنری کردید که به حفظ آن‌ها اهمیت می‌دهید، از رنگ‌های حرفه‌ای استفاده کنید. (مخصوصاً اگر قصد دارید آثار خود را بفروشید). گزینه دیگر این است که راه میانی را انتخاب کنید و رنگ‌های مبتدی را برای رنگ‌های زمینه (که تقریباً برای این کار مناسب هستند) تهیه کنید. برخی از هنرمندان نیز با استفاده از رنگ‌های مبتدی برای رنگ‌ آمیزی پس زمینه و استفاده از رنگ‌ های با کیفیت حرفه‌ای در مابقی اثر، در هزینه‌های خود صرفه‌‌جویی می‌‌کنند.

رنگ

رنگ های مختلفی برای اکریلیک ها وجود دارد. اگر مبتدی هستید، با 10 رنگ زیر شروع کنید. می‌توانید آن‌ها را با هم مخلوط کنید تا در صورت نیاز رنگ‌های دیگری ایجاد کنید.

رنگ های اکریلیک

یکی دیگر از گزینه های عالی برای مبتدیان این است که با یک مجموعه رنگ اکریلیک شروع کنند. با این کار مقداری پول صرفه‌جویی می‌کنید و شروع خوبی به شما می دهد. اغلب برای مبتدیان مفید است که زمان زیادی را صرف نگرانی در مورد مواد نکنند و فقط شروع به نقاشی کنند!

اگر به دنبال خرید رنگ‌های با کیفیت حرفه ای هستید، متوجه خواهید شد که برخی از رنگ‌ها بسیار گران‌تر از رنگ‌های دیگر هستند (اگرچه همچنان ارزان‌تر از رنگ‌های روغنی هستند). این به این دلیل است که به دست آوردن برخی رنگدانه‌ها بسیار سخت است. برخی از تولید کنندگان رنگ‌های خود را بر اساس “سری” گروه بندی می کنند که “1” ارزان‌ترین و “7” گران‌ترین است. به طور معمول رنگ های زمینه ارزان ترین هستند. در حالی که رنگ های مشتق شده می توانند تا چهار برابر قیمت داشته باشند! برخی از برندها با جایگزینی رنگدانه‌های مصنوعی گزینه‌های ارزان‌تری را ارائه می دهند، اما احتمالاً دارای درجه ماندگاری کمتر و شدت رنگ کمتری خواهند بود. می‌توانید با جستجوی کلمه “Hue” بعد از نام رنگدانه، این مورد را روی محصول مشاهده کنید.

این روزها می‌‌‎توان «رنگ‌های خاص» مانند رنگ‌های فلورسنت که حاوی رنگدانه‌‌هایی هستند که به تنهایی یا مخلوط با رنگ معمولی، جلوه‌های نورانی جالبی ایجاد می‌‌کنند، خریداری کرد. برخی از این رنگدانه‌ها دائمی نیستند، بنابراین اگر تصمیم به آزمایش دارید این را در نظر داشته باشید.

ماندگاری

ماندگاری که اغلب پایداری نور نامیده می‌شود، به توانایی رنگدانه در رنگ برای مقاومت در برابر محو شدن تدریجی هنگام قرار گرفتن در معرض نور اشاره دارد. رنگدانه‌هایی که در طول زمان محو می‌شوند اغلب رنگ‌های فرار نامیده می‌شوند. اکثر رنگ‌های اکریلیک دارای درجه ماندگاری بسیار بالاتری نسبت به رنگ روغن‌ها یا آبرنگ‌ها هستند، که دلیل دیگری برای دوست داشتن آن هاست!

استانداردهای خاصی برای مقاومت در برابر نور وجود دارد که هنگام انتخاب رنگ باید به آن‌ها توجه کنید. ASTM International (که قبلاً به عنوان انجمن آزمایش و مواد آمریکا شناخته می‌شد) رنگ های حرفه‌ای را بر اساس آزمایشی که 20 سال قرار گرفتن در گالری را شبیه سازی می کند طبقه‌بندی می‌کند:

استاندارد ماندگاری ASTM

  • اول: ATSM I = پایداری نور عالی
  • دوم: ATSM II = پایداری نور بسیار خوب
  • سوم: ATSM III = پایداری نور متوسط

استاندارد تولید کننده معمولی

  • **** یا AA = رنگ‌های بسیار دائمی
  • *** یا A = رنگ‌های بادوام
  • ** یا B = رنگ‌های نسبتاً بادوام
  • * یا C = رنگ‌های فرار

اگر در حال تمرین، یادگیری یا آزمایش نباشید، توصیه می‌‌کنم فقط از رنگ‌هایی با درجه‌ بندی نور بسیار عالی یا بسیار خوب استفاده کنید. می‌توانید رتبه‌بندی ATSM را روی تیوب یا شیشه بیابید.

ویسکوزیته رنگ اکریلیک

ویسکوزیته به قوام یا ضخامت رنگ اشاره دارد. اکریلیک‌های سنگین دارای قوام ضخیم و کره‌‌ای (شبیه به رنگ‌های روغنی) هستند که ضربه‌های قلم مو را حفظ می‌کند و ترکیب رنگ را تسهیل می‌کند. از طرف دیگر، اکریلیک‌های سیال نازک‌تر هستند (اما حاوی همان غلظت رنگدانه هستند) و برای کارهای جزئی، رنگ‌آمیزی، تکنیک‌های آبرنگ و کار با برس خشک مناسب هستند. اگر به دنبال چیزی در این بین هستید، غلظت‌های مختلف در رنگ اکریلیک نیز وجود دارد که می‌توانید آن ها را با رنگ مخلوط کنید تا قوام دقیق مورد نظر خود را به دست آورید.

هر نوع که بخرید بستگی به سبک نقاشی و ترجیح شخصی شما دارد. برخی از هنرمندان ممکن است از چندین نوع در یک نقاشی استفاده کنند، اما اگر تازه شروع کرده‌‌اید، با اکریلیک‌های معمولی سنگین شروع کنید، زیرا در صورت نیاز می‌توان آن‌ها را با آب رقیق کرد.

تیوب یا شیشه

تیوب یا شیشه

اکریلیک‌های سنگین در لوله‌ها یا شیشه‌ها موجود هستند. تفاوت آن‌ها به این صورت است: تیوب‌ها کوچک و قابل حمل هستند. اما می‌توانید با خرید یکباره رنگ بیشتر با شیشه‌ها در هزینه خود صرفه‌جویی کنید. آن‌ها همچنین تمایل به داشتن قوام کمی متفاوت دارند: رنگ تیوب ها خمیر مانند است، در حالی که رنگ شیشه‌ها سنگین است اما وقتی روی پالت قرار می‌گیرد صاف می‌شود.

اگر مطمئن نیستید که کدام را تهیه کنید، با لوله‌ها شروع کنید و پس از یافتن مارک‌‌ها و رنگ‌‌هایی که زیاد استفاده می‌کنید، چند شیشه بخرید. اگر اولین رنگ اکریلیک خود را می‌خرید، با 50 گرم یا کمتر شروع کنید.

اکریلیک‌های سیال معمولاً در بطری‌هایی با سر پیچ یا قطره چکان عرضه می‌شوند که استفاده از رنگ را بر روی پالت آسان می‌کند.

زمان خشک شدن

بسیاری از هنرمندان اکریلیک ها را ترجیح می‌دهند زیرا آن ها خیلی سریع خشک می‌شوند، اما اگر قبل از اتمام کار، رنگ روی قلم مو یا پالت خشک شود، ممکن است دردسرساز شود. به علاوه، اگر می‌‌خواهید رنگ را روی بوم ترکیب کنید و جلوه‌‌های ترکیبی ایجاد کنید، استفاده از رنگی که برای مدت طولانی‌‌تری خیس بماند، آسان‌‌تر است.

خوشبختانه، اگر می‌خواهید زمان خشک شدن اکریلیک خود را افزایش دهید، گزینه‌هایی دارید. هنرمندانی که زمان خشک شدن آهسته رنگ های روغنی را دوست دارند، اما همچنان تطبیق‌پذیری و ماندگاری اکریلیک‌ها را ترجیح می‌دهند، می‌توانند اکریلیک‌هایی به این منظور بخرند، که شکل نسبتاً جدیدی از رنگ اکریلیک است. آن ها به گونه ای ساخته شده است که دارای یک ماده بازدارنده خشکی باشد. اکریلیکی که دیر خشک شود راه حلی مناسب برای افرادی است که به دنبال تکرار رنگ روغن با اکریلیک هستند.

برندها

برخی از برندها بهتر از سایرین هستند، اما وقتی صحبت از تولید کنندگان درجه یک به میان می‌ آید، یک ترجیح شخصی است. در ابتدا ممکن است مجبور شوید با توجه به بودجه خود برند را انتخاب کنید (بعضی از آن ها بسیار گران هستند) اما بهتر  است چند برند مختلف را آزمایش کنید تا برند مورد علاقه خود را پیدا کنید.

اگر می‌ خواهید از رنگ‌ های اکریلیک از برندهای مختلف روی یک نقاشی استفاده کنید، مطمئن شوید که کیفیت یکسانی دارند. ترکیب رنگ‌‌های ساخته شده با فرمول‌های شیمیایی مختلف ممکن است باعث انجماد، چسبندگی ضعیف و سایر بی‌‌نظمی‌‌ها شود.

نکته تکمیلی انتخاب رنگ اکریلیک

انتخاب رنگ یک تجربه کاملا شخصی است زیرا به سبک هنری که انتخاب می‌کنید و تکنیک‌های نقاشی خاصی که استفاده می‌کنید بستگی دارد. اما واقعاً باید کمی رنگ بگیرید و شروع به خلق هنر کنید! با کسب تجربه خواهید فهمید که چه مارک‌ها و رنگ‌هایی را بیشتر دوست دارید.

معرفی رنگ اکریلیک موجود در بازار

مدل‌های متفاوتی از رنگ اکریلیک موجود است که در زیر چند مورد آن را معرفی می‌کنیم:

رنگ اکریلیک 12 رنگ رپین مدل 901006

 رنگ رپین مدل 901006

رنگ اکریلیک رپین یک محصول همه‌کاره است که روی تمام سطوح از قبیل کاغذ، مقوا، چوب، سنگ، انواع فلزات و هر نوع سطح خشک و جامد کاربرد دارد. این رنگ اکریلیک به دلیل خاصیت خشک شدن سریع، امروزه در نقاشی‌ های کلاسیک، مدرن و سبک‌ های آبستره و پتینه‌ کاری و دکوراسیون داخلی و بسیاری موارد دیگر کاربرد دارد.

رنگ اکریلیک کد 2 حجم ۶۰ میلی لیتر بسته 6 عددی

رنگ اکریلیک کد 2 حجم ۶۰ میلی لیتر بسته 6 عددی

این محصول در دسته مبتدی قرار می‌گیرد. بسته 6 عددی رنگ اکرلیک هنری شامل رنگ‌های اصلی و کاربردی که عبارتند از سفید، مشکی، زرد، قرمز، سبز و آبی است. این بسته بسیار مقرون‌به‌صرفه است. قابل استفاده روی انواع پارچه و بوم نقاشی، ظروف سفالی و سرامیکی، گچ و شیشه و … است.

رنگ اکریلیک اشمینک مدل College

رنگ اشمینک مدل College

کار کردن با رنگ‌ های اکریلیک کالج «اشمینک» (Schmincke) بسیار آسان است و نقاشی شما را به یک اثر هنری ماندگار تبدیل می‌کند. اکریلیک‌‎‌های کالج در برابر نور مقاومت خوبی دارند و با گذشت زمان کم‌‌رنگ نمی‌‌شوند. این رنگ‌‌ها پوشش‌‌دهی خوبی دارند و به همین دلیل سطح کار شما را به بهترین شکل ممکن می‌‌پوشانند. هر یک از رنگ‌ های اکریلیک کالج به‌ خوبی با دیگر اکریلیک‌‌های اشمینک ترکیب شده و رنگ دلخواه شما را می‌‌سازند. مات شدن اکریلیک اشمینک پس از خشک شدن به نقاشی شما ظاهر طبیعی‌‌تری می‌‌دهد. برخورداری از رنگدانه‌های فاقد کادمیُم از دیگر ویژگی‌‌هایی است که اکریلیک کالج اشمینک را به یک محصول متمایز تبدیل کرده است.

رنگ اکریلیک پرسیس آرت کد ۱۱۰۰۰۱

رنگ پرسیس آرت کد ۱۱۰۰۰۱

رنگ‌های اکریلیک پرسیس آرت با بهترین مواد اولیه و قدرت رنگدهی و تینت بالا فرموله می‌شوند و ثبات کیفیت و پایداری بالا دارند. در این رنگ ها قابلیت رقیق شدن با آب و اختلاط با دیگر رنگ های اکریلیک و افزودنی های مربوطه وجود دارد. قدرت تشکیل فیلم عالی و سرعت خشک شدن بالا روی سطوح بوم، پارچه و مقوا امکان کاربری آسان را فراهم می‌‌سازد. ضمنا فیلم خشک این رنگ انعطاف پذیر بوده و در برابر آب و نور مقاوم است. بهترین شرایط نگهداری محدوده دمای 5 تا 30 درجه سانتیگراد است.

رنگ اکریلیک 10 رنگ وستا

رنگ اکریلیک 10 رنگ وستا

رنگ‌ اکریلیک وستا نسل جدید برای ایجاد پوشش بافت در سطوح مناسبند، چون غلظت بالایی دارند و به سرعت خشک می‌‌شوند و بو ندارند. رنگ اکریلیک انعطاف‌‌پذیر است و به همین علت روی تمام سطوح از جمله سیمانی، گچی، صفحات کناف، و هر سطح دیگری قابل اجرا هستند و پوشش ضد رطوبت ایجاد می کنند، قابل استفاده است. مقابل نور خورشید یا uv مقاوم هستند و در نتیجه بسیار عمر بالایی دارند.

رنگ اکریلیک فلورسنت مایمری مدل Acrilico

رنگ اکریلیک فلورسنت مایمری مدل Acrilico

رنگ‌های اکلریلیک فلورسنت مایمری، دارای درخشش خیره‌کننده هستند. همچنین از روشنایی و خلوص رنگ منحصربه‌فردی در ترکیبات آن استفاده شده است. برای کسانی که به تازگی هنر نقاشی را آغاز می‌کنند انتخاب مناسبی است. استفاده از آن آسان بوده به طوری که بعد از باز کردن در تیوپ قابل استفاده و آماده مصرف است. بر روی متریال مختلف از جمله، بوم، مقوا، کاغذ، گچ، چوب و فلز قابل استفاده است.

رنگ اکریلیک ریوز کد 575

رنگ ریوز کد 575

این محصول یکی از محصولات با کیفیت برند ریوز است. در تولید رنگ اکریلیک ریوز از رنگدانه‌هایی با غلظت بالا استفاده شده است که خاصیت پوشانندگی بالایی دارند. رنگ اکرلیک ریوز را می‌توان بر روی سطوح گوناگون نظیر بوم، مقوا، چوب و پارچه استفاده کرد. این رنگ خاصیت حلال‌پذیری بالایی با آب دارد. رنگ اکریلیک ریوز، بدون بو بوده و استفاده از آن برای افراد حساس راحت‌تر است. مواد شیمیایی بکار رفته در این رنگ کاملا ایمن بوده و هیچ گونه ضرری ندارد.

رنگ اکریلیک 24 رنگ تالنز کد 42605

رنگ اکریلیک 24 رنگ تالنز کد 42605

این رنگ در دسته رنگ های اکریلیک حرفه‌ای قرار می‌گیرد. همچنین دارای پیگمنت رنگی بالایی است که کیفیت ویژه‌ای به اثر شما می‌دهد.

رنگ اکریلیک شین هان کد 96967

رنگ شین هان کد 96967

این رنگ اکرلیک حرفه‌ای دارای رنگدانه‌های قوی است. همچنین می‌توان آن را بر روی بوم نقاشی، چوب، مقوا و پارچه استفاده کرد.

رنگ اکریلیک وینزور اند نیوتون مدل گالریا کد 71440

رنگ اکریلیک وینزور اند نیوتون مدل گالریا کد 71440

این محصول دارای رنگدانه‌های قوی و پیگمنت بالا است. بسته آن به شکل تیوبی بوده و قابل استفاده بر روی بوم نقاشی، چوب، مقوا و پارچه است.

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *