بهترین جایگزین سرویسهای جهانی در صورت اجرای طرح صیانت کدام است؟
امروزه فعالیت اکثر انسانها وابسته به سرویسهای اینترنتی مانند گوگل، پیامرسانها، شبکههای اجتماعی و… است. تمام کسبوکارها، شرکتها و افراد معمولی در صورت عدم دسترسی به هرکدام از این سرویسها قطعاً با مشکلات بزرگی مواجه میشوند و هرگز قادر نخواهند بود که به زندگی عادی بازگردند.
کاربران ایرانی به دلیل شرایطی که بر کشور حاکم است؛ هر لحظه منتظر این هستند که اینترنت قطع و یا یکی از شبکههای اجتماعی فیلتر شود. همین امر باعث شده که دائماً استرس این را داشته باشند که در صورت قطعی اینترنت و یا ملی شدن آن، باید از چه سرویسهایی استفاده کرد؟ این سرویسها جایگزین ایرانی دارند؟ آیا عملکرد آنها میتواند پاسخگوی فعالیتها و کسبوکارها باشد؟ این سرویسها دارای امنیت کافی هستند؟
اینها سؤالاتی هستند که کاربران در چنین شرایطی با آنها مواجه میشوند و سعی میکنند با مشورت از افراد باتجربه و متخصص در این زمینه، جواب قانعکنندهای برای سؤالات خود پیدا کنند. این دسته از افراد بهتر است بدانند که ملی شدن اینترنت و عدم دسترسی به شبکههای جهانی دور از انتظار نیست و هر لحظه امکان دارد این طرح عملی شود.
پس باید به فکر سرویسهای جایگزین باشند تا در هنگام وقوع چنین اتفاقی، ناچار از آنها استفاده کنند. در این مقاله قصد داریم به طور کامل جایگزین سرویسهای جهانی را معرفی کنیم تا در صورت نیاز از آنها استفاده کنید.
کاربران ایرانی بیشتر به کدام سرویسهای جهانی وابسته هستند؟
کاربران فضای مجازی برای انجام کارهای خود داشتن یک زندگی نرمال، احتیاج شدیدی به اینترنت جهانی و سرویسهای مختلف آن دارند. عدم دسترسی به هرکدام از این سرویسها باعث میشود که زندگی آنها به طور کامل مختل شود. معمولاً افراد بر اساس حرفه و متخصص خود از سرویسهای مختلفی استفاده میکنند؛ اما بهطورکلی میتوان گفت که یک سری از این سرویسها عمومی هستند و تمامی کاربران در طول روز حتماً باید از آنها استفاده کنند. از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
موتورهای جستجو
یکی از مهمترین و کاربردیترین سرویسهایی که افراد برای ادامه زندگی خود به آن نیاز دارند؛ موتورهای جستوجو هستند. امروزه کاربران در زندگی خود با مسائل مختلفی روبرو هستند. هرگاه که با مشکلی برخورد کردند و یت به آموزش نیاز داشتند؛ به سراغ موتورهای جستجو رفته و از آنها کمک میگیرند. با هربار سرچ درباره موضوع دلخواه خود؛ این موتورهای جستجو، تعداد بسیار زیادی مطلب در اختیار آنها قرار میدهد تا به جواب نهایی برسند.
علاوه بر جستجو برای مطالب موردنیاز، بسیاری از افراد از این راه اقدام به درآمدزایی کرده و به این شکل زندگی خود را میچرخانند. همانطور که همه ما میدانیم؛ گوگل بهترین و معتبرترین موتور جستجو است که اکثر افراد در طول روز حتماً از آن استفاده میکنند. علاوه بر گوگل موتورهای جستجوی دیگری مانند یاهو، بینگ، داک داک گو، ای او ال، یاندکس و… وجود دارند که هرکدام دارای خصوصیات و ویژگیهای مختلفی هستند.
پیامرسانها
برنامههای پیامرسان از دیگر سرویسهای جهانی محبوب و پرطرفدار هستند که با قابلیتها و امکانات خود، حسابی کار افراد را راحتتر کرده و باعث شده که سریعتر با کاربران دیگر ارتباط برقرار کنند. زمانی که هنوز برنامههای محبوب پیامرسان ایجاد نشده بودند؛ افراد برای برقراری ارتباط با دوستان و آشنایان خود، از پیامک استفاده میکردند. اما بهمرورزمان نیمباز و سایر برنامههای دیگر افراد را با امکانات بیشتری مواجه کرد.
امروزه برنامههایی مانند واتساپ، تلگرام، مسنجر، اسکایپ، وایبر، لاین، ایمو، وی چت و… وجود دارند که با استفاده از بستر اینترنت کار میکنند. افراد به کمک این برنامهها بهراحتی پیامهای متنی، تصویری و ویدئویی خود را به سایر کاربران ارسال میکنند. هرکدام از این برنامهها در کشورهای خاصی محبوب هستند. برای مثال در کشور ایران، تلگرام و واتساپ محبوبیت بیشتری دارند و اکثر افراد روزانه چندین ساعت از آنها استفاده میکنند.
شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی بیشترین تأثیر را در زندگی مردم ایران ایجاد کردهاند. بهطوریکه اکثر افراد روزانه در منزل، محیط کار، مترو، خیابان و هر مکان دیگری از آنها استفاده میکنند. محبوبیت شبکههای اجتماعی باعث شده که باگذشت زمان تعداد آنها بیشتر شوند هرکدام در زمینه خاصی به افراد کمک کنند.
امروزه انواع شبکههای اجتماعی از جمله فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین، گوگل پلاس، واتساپ، اسنپ چت، لایکی، پینترست و بسیاری دیگر از این شبکهها در دسترس مردم هستند تا با استفاده از آنها کارها و فعالیتهای خود را انجام دهند. هرکدام از این شبکههای اجتماعی قابلیتهای خاص خود را دارند. به همین دلیل ممکن است افراد در طول روز با چند تا از این شبکهها سروکار داشته باشند. برای مثال: بیشتر کاربران ایرانی در طول روز از اینستاگرام، توییتر، فیسبوک و واتساپ استفاده میکنند.
اپلیکیشنهای کاربردی
امروزه اپلیکیشنهای بسیار متنوعی وجود دارند که در زمینههای مختلفی به افراد سراسر دنیا خدماترسانی انجام میدهند. دسترسی به این خدمان زندگی را برای افراد راحتتر کرده و باعث شده که بهراحتی و در کمترین زمان ممکن نیازهای خود را برطرف کنند. این اپلیکیشنها آنقدر در زندگی افراد نفوذ کردهاند که عدم دسترسی به آنها حسابی زندگی افراد را مختل میکند.
اپلیکیشنهایی گوگلمپ و گوگلپلی از آن دسته برنامههای بسیار کاربردی هستند که افراد همیشه باید آنها را با خود داشته باشند. امروزه بیشتر افراد برای مسافرتهای خود دیگر نیازی به آدرس و مسیریابی ندارند؛ چون با گوگلمپ میتوانند بهراحتی مکان موردنظر خود را پیدا کنند. همچنین برای دسترسی به اپلیکیشنهای مختلف کافی است که در گوگلپلی اسم آن را سرچ کنند.
سایتهای خارجی
وبسایتها بخش دیگر از سرویسهای اینترنتی هستند که کاربران ایرانی وابستگی زیادی به آنها دارند. خدمات و امکانات بسیار عالی این سایتها باعث شده که بیشتر افراد در زمینه فعالیت خود پیشرفت کنند و هر منبع آموزشی که نیاز داشته باشند تهیه کنند. وبسایتهایی مانند یوتیوب از این دسته موارد هستند که علاوه بر پیداکردن منابع آموزشی معتبر، بیشتر افراد از این سایت درآمدزایی میکنند.
کسانی هم که در حوزه برنامهنویسی کار میکنند و یا برای کارکردن وابسته به شرکتها و مؤسسههای خارجی هستند؛ حتماً باید به سایتهای مختلف کاریابی خارجی دسترسی داشته باشند و از طریق آنها فعالیت خود را پیگیری کنند.
کاربران در صورت قطعی اینترنت و یا ملی شدن آن باید از چکار کنند؟
اکنون باوجوداینکه افراد به این سرویسها عادت کرده و بیشتر کارهای خود را با استفاده از آنها انجام میدهند؛ امکان دارد اینترنت ملی شود. این اتفاق باعث میشود کاربران دیگر نتوانند از سرویسهای جهانی استفاده کنند. اما سؤال اینجاست که در صورت وقوع این اتفاق، راهحل چیست؟ آیا افراد باید سبک زندگی خود را تغییر دهند؟ آیا تحت هیچ شرایطی نمیتوان از این سرویسها استفاده کرد؟ بهترین جایگزین سرویسهای جهانی کدامند؟
با ملی شدن اینترنت قطعاً دیگر نمیتوان از سرویسهای خارجی استفاده کرد. در صورت پیشآمدن چنین اتفاقی، کاربران باید از جایگزین سرویسهای جهانی استفاده کنند. یعنی مجبور خواهند بود که کارهای خود را از طریق سرویسهای ایرانی انجام دهند. موضوع ملی شدن اینترنت باعث شده که افراد به دنبال این سرویسهای جایگزین باشند.
بهترین جایگزین موتورهای جستجو در صورت ملی شدن اینترنت
همانطور که گفتیم؛ موتورهای جستجو یکی از سرویسهای پراستفاده در میان مردم هستند که روزانه بارها از آن استفاده میکنند. گوگل یکی از این موتورهای جستجو است که معمولاً اکثر کاربران از طریق آن فعالیتهای خود را انجام میدهند. اما با ملی شدن اینترنت، دیگر نمیتوان از این موتور جستجوی فوقالعاده استفاده کرد. به همین دلیل سرچهای خود را باید از طریق موتورهای جستجوی ایرانی انجام دهید.
امروزه چندین موتور جستجوی ایرانی وجود دارند که فعالیتی مشابه گوگل انجام میدهند. از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
موتور جستجوگر پارسیک (parseek) بهترین جایگزین سرویسهای جهانی
استفاده از موتورهای جستجوگر ملی فقط مختص ایران نیست و بسیاری از کشورهای دیگر اقدام به ساخت موتور جستجوی خود کردهاند تا بهغیراز گوگل موتور جستجوی دیگری هم در اختیار داشته باشند. برای مثال کشور چین از موتور جستجوی بایدو، روسیه از یاندکس، کره جنوبی از نارو و جمهوری چک از نارو استفاده میکنند.
ایران هم موتورهای جستجوی خود را ساخته که یکی از مهمترین آنها پارسیک نام دارد. این موتور جستجو در سال 1381 بود که توسط متخصصین ایرانی ساخته شد تا بهنوعی جایگزین سایر موتورهای جستجوی جهانی شود. با اینکه هیچوقت هیچکدام از موتورهای جستجو نمیتوانند جایگزین گوگل شوند؛ اما در صورت ملی شدن اینترنت، کاربران میتوانند از آن استفاده کنند. نوع سیستم این سایت بر پایه meta search engine است و از بانک اطلاعات دیگر جستجوگرها مانند گوگل و یاهو استفاده میکند.
سایت parseek.ir بسیار ساده است و فقط امکان جستجوی متنی را برای کاربران فراهم کرده؛ اما parseek.com امکانات بیشتری دارد. در این سایت امکان جستجو بین صفحات متنی و تصویری فراهم است. اما بهتر است بدانید که با قطعشدن اینترنت بینالملل، سایت parseek.com قطع خواهد شد. نقطه قوتی که این سایت دارد؛ این است که سفارشیسازی جستجوهای فارسی است. به گفته خود سایت، جستجوهای فارسی بهتر نمایش داده میشوند.
موتور جستجوگر پارسی جو (parsijoo)
پارسی جو هم یکی از موتورهای جستجوگر بومی است که کشور ایران برای راهاندازی آن هزینههای زیادی را متقبل شد. کاربران در صورت ملی شدن اینترنت کاربران میتوانند سرچهای خود را از این طریق انجام دهند. اما باید دقت داشته باشید که در صورت قطعشدن اینترنت بینالملل، نتایج جستجوی این سایت کاهش شدیدی پیدا میکند.
البته این موتور جستجو دارای امکانات دیگر است که کاربران میتوانند از آنها بهره ببرند. این سایت فضای کاربری زیبایی دارد و از امکانات مهم آن میتوان به سرویس هوشمند خبری، سرویس آبوهوا و سرویس ترجمه اشاره کرد. در این برنامه سعی شده که تعدادی از مهمترین قابلیتها از جمله جستجوی متنی در وب، جستجو در تصاویر و جستجو در سرویس آوا به سریعترین شکل ممکن در اختیار کاربران قرار بگیرد.
اگر بخواهیم منطقی به قضیه نگاه کنیم؛ مقایسه موتور جستجوی گوگل با پارسی جو حتی با وجود این امکانات، اصلاً قابلمقایسه نیست. اما در صورت ملی شدن اینترنت کاربران مجبور هستند که از این موتور جستجوگر استفاده کنند.
موتور جستجوگر یوز (yooz)
یوز سومین موتور جستجوگر ایرانی است که کاربران میتوانند در مواقع لزوم سرچهای خود را با استفاده از آن انجام دهند. ساخت این موتور جستجوگر در اواخر سال 1388 توسط متخصصین داخلی آغاز شد و بهمرورزمان تبدیل به یکی از بهترینهای داخلی شد. موتور جستجوگر یوز تاکنون توانسته که بیش از پنج میلیارد صفحه را پوشش دهد و احاطه گستردهای به وب فارسی داشته باشد.
این جستجوگر ایرانی علاوه بر سرویس جستجو، خدمات دیگری مانند جستجوی خبر، وبلاگ و عکس را در اختیار کاربران قرار داده تا در صورت نیاز از آنها استفاده کنند. یوز باهدف تمرکز بر زبان فارسی و ارائه خدمات با سرعت بالا راهاندازی شد. اما اینکه کاربرانی که از همان آغاز تاکنون از سرویس گوگل استفاده کردهاند؛ نباید انتظار زیادی از آن داشته باشند.
بهترین جایگزین برنامههای پیامرسان در صورت ملی شدن اینترنت
با ورود برنامههای محبوبی مانند واتساپ و تلگرام به ایران، تمامی افراد پیامهای خود را از طریق این برنامهها ارسال میکردند و دیگر کمتر دیده میشد که افراد از پیامک و یا ایمیل استفاده کنند. این برنامهها قابلیتهای مختلفی مانند کانال و گروه را در اختیار کاربران قرار دادند تا بتوانند به کمک آنها کسبوکار خاصی را راهاندازی کنند.
اما با ملی شدن اینترنت، دسترسی به پیامرسانهای خارجی ممکن نیست و باید به فکر برنامههای جایگزین سرویسهای جهانی باشید. کشور ایران چندین پیامرسان داخلی ایجاد کرده که کاربران میتوانند از آنها استفاده کنند. تعداد این برنامهها بسیار زیاد است. از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
پیامرسان ایتا
برنامه ایتا، یکی از پیامرسانهای داخلی است که کاربران میتوانند در هنگام نبود اینترنت بینالمللی از آن استفاده کنند. در میان تمام برنامههای داخلی، ایتا بیشترین شباهت را به تلگرام دارد. همینالان هم که اینترنت ملی نشده، کاربران زیادی مشغول استفاده از آن هستند. طبق آماری که در اپلیکیشن بازار وجود دارد؛ حدود 9 میلیون کاربر برنامه ایتا را نصب کردهاند.
طراحان و سازندگان برنامه ایتا، ویژگیها و امکاناتی را برای آن در نظر گرفتهاند که از مهمترین آنها میتوان به استفاده از اینترنت نیمبها، سرعت بالا، امکان اجرا در سیستمهای مختلف، ایجاد چند حساب و تنظیم رمز ورود، دارای ربات هوشمند و امکان ساخت کانالهای درختی اشاره کرد.
پیامرسان سروش پلاس
یکی دیگر از بهترین جایگزین سرویسهای جهانی برنامههای پیامرسان ایرانی که کاربران آشنایی بیشتری با آن دارند؛ سروش پلاس است. طبق آمار اپلیکیشن بازار، تعداد کاربرانی که از این برنامه استفاده میکنند؛ حدود 13 میلیون نفر هستند. این برنامه هم شباهتهایی با تلگرام و واتساپ دارد؛ اما با این تفاوت که سروش پلاس خدمات بانکی را هم به کاربران ارائه میدهد. کاربران میتوانند پرداخت قبوض، خرید شارژ، دریافت وجه و پرداخت درون برنامهای را انجام دهند.
سروش پلاس دارای ویژگیها و امکانات دیگری هم است که از مهمترین آنها میتوان بهسرعت بالا، صرف اینترنت به هزینه یکسوم، تماس صوتی رایگان، قابلیت ساخت استیکر و فروش آنها، تشکیل گروه، دسترسی به رادیو و تلویزیون اشاره کرد.
پیامرسان گپ
کسانی که پیامرسان گپ را طراحی کردهاند؛ در کنار پیامرسانی امکانات و آپشنهای دیگری را در اختیار کاربران قرار دادهاند تا علاوه بر ارسال پیام، یک فضای سرگرمکننده و شاد را تجربه کنند. بیش از 2 میلیون کاربر این برنامه را در بازار و بیش از 1 میلیون کاربر از طریق گوگلپلی دانلود کردهاند.
از جمله مهمترین امکانات این پیامرسان، میتوان به مواردی همچون پیداکردن افراد نزدیک به موقعیت مکانی، ارسال فایل بدون محدودیت حجم، پشتیبانی از سه زبان مختلف، دارای استیکرهای مختلف و… اشاره کرد.
در برنامه گپ میتوان انواع بازیهای سرگرمکننده را تجربه کرد. همچنین با استفاده از پیشخوان الکترونیکی گپ، میتوانید انواع خدمات بانکی از جمله پرداخت قبوض، انتقال وجه، صدور فاکتور و… را انجام دهید.
پیامرسان آی گپ
برای بسیاری از کاربران امنیت برنامه در اولویت قرار دارد. برنامه آی گپ از آن دسته برنامههای پیامرسان است که به نسبت سایر برنامههای داخلی از امنیت بالایی برخوردار است. همین امر موجب شده که در صورت ملی شدن اینترنت، گزینه مناسبی برای کاربران ایرانی بهحساب بیاید.
آمار دانلود این برنامه حدود 5 میلیون بار است که این آمار آن را به یکی از محبوبترین برنامههای داخلی تبدیل میکند. از جمله مهمترین امکانات آی گپ، میتوان به تماس صوتی و تصویری، قابلیت ایجاد کانال و گروه، لایک و دیس لایک در کانالها، ویرایش پیام، خدمات پرداخت آنلاین، تاکسی آنلاین، ارسال بسته و بار، امکان بازی، فیلم و موسیقی اشاره کرد.
پیامرسان نوا بهترین جایگزین سرویسهای جهانی
پیامرسان نوا از آن دسته نرمافزارهای داخلی است که در حوزه مشاوره و آموزش هم به کاربران سرویس ارائه میدهد. این برنامه را میتوان در تمامی پلتفرمها اجرا کرد. همچنین امنیت بالای آن دلیل دیگری شده تا کاربران در صورت ملی شدن اینترنت از آن استفاده کنند.
علاوه بر کانالهای آموزشی و مشاورهای مختلفی که در این برنامه وجود دارد؛ کاربران میتوانند از سایر امکانات آن از جمله تماس رایگان با کیفیت خیلی خوب، ارسال پیام متنی، تصویری و ویدئویی، امنیت و سرعت بالا، امکان برقراری تماس صوتی بهصورت گروهی، دریافت مشاوره و آموزش در حوزههای مختلف و پشتیبانی تماموقت استفاده کنند.
کاربران میتوانند در حوزه روانشناسی، تحصیلی، کنکور، حقوقی، تغذیه، سلامت و درمان، مذهبی بیمه و کسبوکار مشاوره دریافت کنند.
پیامرسان هدهد
پیامرسان هدهد هم یکی از برنامههای داخلی است که کاربران برای ارسال پیام از آن استفاده میکنند. تفاوت بسیار بزرگی که هدهد با سایر برنامههای داخلی دارد این است که امکان استفاده از آن بهصورت آفلاین فراهم است. کاربران میتوانند این برنامه را بهعنوان جایگزین خوبی برای پیامک در نظر داشته باشند.
از جمله امکانات دیگر برنامه هدهد میتوان به امکان طبقهبندی پیامکها، آرشیو آماده پیامکهای مناسبتی، مسدودکننده پیامهای تبلیغاتی، قابلیت خلاصهکردن پیام و تنظیم زمانبندی ارسال پیام اشاره کرد.
پیامرسان آیوا هم یکی دیگر از برنامههای آفلاین است که افراد میتوانند از آن استفاده کنند. این برنامه علاوه بر مدیریت پیام، دارای ویژگیهای خوبی مانند امنیت بالا، پیگیری اخبار و عدم وجود پیامهای تبلیغاتی است.
بهترین جایگزین شبکههای اجتماعی در صورت ملی شدن اینترنت
شبکههای اجتماعی از آن دسته سرویسهای بسیار پرطرفدار و محبوب در میان مردم ایران هستند. مطمئناً با ملی شدن اینترنت، کاربران بیشتر از هر چیزی دلشان برای شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام، توییتر و فیسبوک تنگ خواهد شد. خصوصیات و قابلیتهایی که این شبکههای اجتماعی به کاربران ارائه میدهند؛ باعث میشود که محبوبیت و کارایی آنها روزبهروز بیشتر شود.
اما اگر اینترنت ملی شود؛ دسترسی به این برنامهها غیرممکن است. پس باید مانند سایر سرویسهای دیگر به فکر جایگزین آنها بود تا در صورت وقوع اتفاق خاصی، سریعاً کار خود را در آنجا آغاز کنید. امروزه شبکههای اجتماعی زیادی وجود دارند که توسط طراحان و متخصصان ایرانی ساخته شدهاند. از جمله مهمترین آنها، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
شبکه اجتماعی ویسگون
یکی از بهترین جایگزین سرویسهای جهانی شبکههای اجتماعی ایرانی که بیشترین شباهت را به برنامه اینستاگرام دارد؛ ویسگون نام دارد. این برنامه دارای امکانات بسیار زیادی است که توسط گروه نرمافزاری رخ ساخته شده است. اگر به هر دلیلی اینترنت ملی شد؛ کاربران میتوانند این برنامه را بهعنوان جایگزینی برای اینستاگرام در نظر داشته باشند. البته که اینستاگرام بسیار پیشرفتهتر و حرفهایتر طراحی شده است. اما در صورت ملی شدن اینترنت، ویسگون یکی از بهترین انتخابهای ممکن است.
در نرمافزار ویسگون میتوانید عکسها و ویدئوهای خود را با سایر کاربران به اشتراک بگذارید و تا حدودی اینستاگرام را برای خود شبیهسازی کنید. این شبکه اجتماعی علاوه بر آپلود عکس و ویدئو، امکانات دیگری هم دارد که مهمترین آنها عبارتاند از:
- ارسال پست و استوری
- قابلیت کامنت، هشتگ و لایک
- پیام خصوصی و چت با کاربران
- دارای نسخه تحت وب
- نمایش مطالب مرتبط
- قابلیت ویژه کردن پست برای بیشتر دیدهشدن
- قابلیت فالوکردن کاربران
- قابلیت بلاک و گزارش تخلف
- قابلیت بارگذاری کپشن تا 4000 کاراکتر، با امکاناتی مانند هشتگ، منشن و تایتل
شبکه اجتماعی نزدیکا
یکی دیگر از شبکههای اجتماعی ایرانی نزدیکا نام دارد. این شبکه اجتماعی میتواند بر اساس موقعیت مکانی عمل کند؛ به همین دلیل این نام را برای آن انتخاب کردهاند. یکی از ویژگیهای بزرگ این برنامه این است که خلاقیت برنامهنویسان با پیامرسان ترکیب شده تا کاربران علاوه بر آپلود عکس و فیلم برای سایر کاربران، در بخش پیامرسان با کسانی که در این نرمافزار هستند؛ به گفتگو بپردازند.
شبکه اجتماعی نزدیکا دارای خصوصیات و ویژگیهای مختلفی است. این امر باعث شده در میان گزینههای مناسب برای جایگزینی اینستاگرام قرار بگیرد. از جمله مهمترین ویژگیهای نزدیکا، میتوان موارد زیر را نام برد.
- دارای قابلیت لایک و کامنت
- ارسال پست بهشرط روشن بودن لوکیشن
- عدم محدودیت برای حروف نوشته شده
- امکان خصوصی کردن اکانت
- پیداکردن کاربران در محل نزدیکی شما
- دارای کانالهای ازپیشساخته شده است تا پستها را بهصورت موضوعی به کاربر نشان میدهد.
- دارای قابلیت منشن کردن
- قابلدسترسی برای سیستمعامل اندروید و ای او اس
شبکه اجتماعی روبیکا بهترین جایگزین سرویسهای جهانی
تقریباً بیشتر کاربران ایرانی برنامه روبیکا را میشناسند. یا حداقل برای یکبار هم که شده اسم آن را شنیدهاند. روبیکا یکی از شبکههای اجتماعی بومی است که توسط طراحان ایرانی ساخته شده است. این برنامه در همان آغاز کار خود بهشدت تبلیغات را در سطح گسترده انجام داد تا افراد زودتر با آن آشنا شوند.
قابلیتها و ویژگیهای روبیکا روزبهروز بیشتر شد. به همین دلیل کاربران ایرانی مخصوصاً جوانان و نوجوانان علاقه بیشتری به این برنامه نشان دادند. روبیکا بعد از مدتی از آغاز کار، قابلیتی شبیه به تلگرام را به وجود آورد و سپس برای جایگزینی اینستاگرام در ایران، قابلیت روبینو را اضافه کرد. روبیکا با انجام این کار سعی کرد رقیب بزرگی برای اینستاگرام در داخل ایران باشد.
از جمله مهمترین و برجستهترین امکانات شبکه اجتماعی روبیکا، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- ارسال پست و استوری
- قابلیت ارسال ویدئو و تصویر
- دارای قابلیت پیام خصوصی، چت و کامنت
- قابلیت ساخت کانال
- قابلیت کامنت، هشتگ و لایک
- دارای نسخه تحت وب پیامرسان
- امکان برگزاری لایو یا همان پخش زنده
- ساخت فروشگاه
- امکان درآمدزایی از طریق تولید محتوا، بسته به فعالیت مداوم و مستمر در پیج
- دارای قسمت ویترین یا همان اکسپلور
- جستجو برای کاربران و موضوعات مختلف
شبکه اجتماعی باهم
مدتی است که نام نرمافزار باهم در اپلیکیشن بازار و سایتهای مختلف دیده میشود. این نرمافزار به دلیل محیط خاص و امکانات مختلفی که دارد؛ مورد استقبال کاربران قرار گرفته است. درواقع میتوان گفت که نرمافزار باهم ترکیبی از چند برنامه ارتباطی است. طراحی و امکانات مختلف آن باعث شده که توجه کاربران به آن جلب شود.
از جمله مهمترین امکانات شبکه اجتماعی باهم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- امکان تبادل اطلاعات و نظرات با کاربران
- امکان عضویت در گروههای مختلف
- داشتن کانالهای بسیار زیاد با موضوعات مختلف
- امکان آپلود پست
- داشتن بخش سرگرمی
شبکه اجتماعی هورسا
کسانی که حریم خصوصی را در اولویت قرار داده و برای آن ارزش زیادی قائل هستند. در زمان ملی شدن اینترنت، میتوانند شبکه اجتماعی هورسا را در نظر داشته باشند. شعار این نرمافزار این است که حریم خصوصی افراد را میفهمد و ارزش زیادی برای آن قائل است.
برنامه هورسا دارای امکانات مختلفی است که این امر کاربران را بهطرف خود جذب میکند. اگر بخواهیم مهمترین ویژگیهای آن را بیان کنیم، باید موارد زیر را نام ببریم.
- امکان آپلود پست
- امکان لایک و دیس لایک کردن پستها
- قابلیت انتشار استوری
- قابلیت کامنت گذاشتن برای پستها
- قابلیت هشتگگذاری
- امکان دسترسی به محتوای پربازدید و اخبار روز
- تعیین سطح دسترسی دیگران به پروفایل برای ایجاد حریم خصوصی
- امکان تغییر کاور، موقعیت مکانی و آدرس سایت
شبکه اجتماعی لوکوبوک
یکی دیگر از بهترین شبکههای اجتماعی داخل ایران لوکوبوک نام دارد. طراحان این برنامه خلاقیت جالبی به خرج داده و امکاناتی مشابه شبکه اجتماعی را با سیستم نویسندگی ترکیب کردهاند تا کاربران علاوه بر سرگرمی، لذت مطالعه را هم تجربه کنند. شاید برایتان جالب باشد که شبکه اجتماعی لوکوبوک اولین برنامهای است که در ساختار خود سه هدف سرگرمی، مطالعه و نویسندگی را به کاربر ارائه میدهد.
بهطورکلی شبکه اجتماعی لوکوبوک دارای ویژگیهای مختلفی است که مهمترین آنها عبارتاند از:
- امکان دوستیابی در محیط این برنامه
- مدیریت افرادی که در فهرست دوستان شما هستند
- داشتن بیشتر قابلیتهایی که در شبکههای اجتماعی هستند از جمله لایک کردن، ارسال پیام اختصاصی، دسترسی بهحساب کاربری از طریق چندین دستگاه
بهترین جایگزین اپلیکیشنهای کاربردی در صورت ملی شدن اینترنت
همانطور که گفتیم؛ بعضی از اپلیکیشنهای خارجی وجود دارند که مردم ایران در طول روز از امکانات آنها استفاده میکنند. عدم دسترسی به این برنامهها میتواند در زندگی آنها مشکل ایجاد کند. اما بههرحال با ملی شدن اینترنت دسترسی به آنها قطع شده و از همینالان کاربران باید به فکر جایگزین باشند. از جمله مهمترین اپلیکیشنهای خارجی گوگلمپ و گوگلپلی هستند.
برای گوگلپلی و گوگلمپ نسخههای ایرانی درست شدهاند که تمام افراد باید بهخوبی آنها را بشناسند تا در مواقع لزوم از آنها استفاده کنند.
نقشه و مسیریاب نشان
یکی از نسخههای بسیار مشهوری که متخصصان ایرانی طراحی کردند تا جایگزین مناسبی برای گوگلمپ باشد. این اپلیکیشن میتوانند همانند گوگلمپ مسیرها را به کاربران نشان دهد. همچنین تا مسیر رسیدن به مقصد، کاربران را با راهنمای سخنگوی فارسی همراهی میکند و دادههای ترافیکی زنده را نیز به آنها ارائه میدهد. به همین دلیل امروزه کاربران زیادی از آن استفاده میکنند. هرزمان که اینترنت ملی شد و دیگر قادر به استفاده از گوگلمپ نبودید؛ قطعاً برنامه نشان میتواند گزینه بسیار خوبی باشد.
نقشه و مسیریاب پارسی جو
شاید بیشتر افراد و کاربران ایرانی، پارسی جو را بهعنوان موتور جستجو بشناسند. اما لازم است بدانید که پارسی جو علاوه بر موتور جستجو نقشه مسیریاب هم به کاربران ارائه میدهد. البته که بیشتر کاربران نشان را به پارسی جو ترجیح میدهند.
برنامه بازار بهترین جایگزین سرویسهای جهانی
بیشتر کاربران ایرانی شدیداً به برنامه گوگلپلی اعتقاد دارند و برنامههای اندرویدی خود را از این اپلیکیشن نصب میکنند. اما همانطور که میدانید؛ با ملی شدن اینترنت دیگر امکان دسترسی به آن وجود ندارد. به همین دلیل کاربران باید قبل از این واقعه با دنبال جایگزین باشند.
اپلیکیشن بازار از آن دسته برنامههای بسیار مشهور ایرانی است که کاربران میتوانند برنامههای خود را از طریق آن دانلود کنند. حتی باوجوداینکه هنوز اینترنت ملی نشده، بیشتر کاربران این برنامه را روی گوشی خود نصبکرده و از آن استفاده میکنند.
نبود نسخه ایرانی برای بعضی از سرویسها به دلیل نیاز به جامعه جهانی
بسیاری از سرویسهای اینترنتی وجود دارند که باتوجهبه ماهیتشان نمیتوان آنها را به کشور خاصی محدود کرد و انتظار داشت که در کشور موردنظر جواب خواهند داد. برای مثال بیشتر کسانی که در حوزه برنامهنویسی کار میکنند؛ برای یافتن پاسخ سؤالات و مشکلات خود، به سایتهایی مانند استک اورفلو (stack overflov) مراجعه میکنند. حتی جامعه آکادمیک ایران بسیاری از مواقع از سایتها و انجمنهای معتبر مانند کورا و ردیت استفاده میکنند.
حتی اگر متخصصان ایرانی بتوانند در این زمینه نسخه مشابهی ایجاد کنند و حتی از آن هم بهتر باشد؛ بدون حضور جامعه جهانی در این سایتها، نمیتوان بازخورد خوبی از آنها گرفت.
سخن نهایی
قضیه ملی شدن اینترنت و عدم دسترسی به سرویسهای خارجی روزبهروز جدیتر میشود. به همین دلیل امکان دارد بهزودی دسترسی کاربران به سرویسهای خارجی قطع شود و دیگر نتوانند از آنها استفاده کنند. این مسئله باعث شده که از همینالان بیشتر افراد به دنبال گزینههای جانشین ایرانی باشند.
متخصصان ایرانی نسخه بومی انواع جایگزین سرویسهای جهانی از جمله موتور جستجوگر، پیامرسانها، شبکه مجازی و سایر اپلیکیشنهای کاربردی را ساخته و در اختیار کاربران قرار دادهاند. در این مقاله به طور کامل آنها را معرفی کردیم تا در مواقع لزوم از آنها استفاده کنید. اگر بعد از خواندن این مطلب همچنان درباره جایگزین سرویسهای جهانی در صورت ملی شدن اینترنت سؤالی دارید؛ از طریق بخش کامنتها با ما در وبسایت خوبو به اشتراک بگذارید.
سلام و عرض ادب؛
چنین اتفاقی هرگز نخواهد افتاد زیرا تا پایان سال، در یک ایران آزاد و بینظیر زندگی خواهیم کرد.
لطفا گرد ناامیدی نپاچید.
وا؟ این حرفها چیه
چه سریع به هرچیزی تن میدین
صیانت میانت چیه دیگه
تمام این چیزهای تیره و تار از بین میره
اصلا مطلب خوبی نبود، بیشتر اونا رو تشویق میکنید که سریعتر قطع کنن؟!