فیلم عرق سرد فیلمی ایرانی است که توسط سهیل بیرقی در سال ۱۳۹۶ ساخته شده و در سی و ششمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر اکران شد.
به گزارش خوبو، عرق سرد از بهترین فیلمهای سالهای اخیر سینمای ایران است که موفق به کسب چندین جایزه از جشنوارههای داخلی نیز شده است. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره متوسط 6.2 شده است. 1300 نفر به این فیلم نمره دادهاند.
موضوع این فیلم در خصوص مجوز خروج ورزشکاران زن توسط شوهرانشان است که بارها اتفاق افتاده است. نیلوفر اردلان کاپیتان سابق تیم ملی فوتسال کشورمان میگوید این فیلم در خصوص زندگی او نیست و این موضوع را تکذیب کرده است.
دانلود فیلم عرق سرد
عوامل و بازیگران فیلم عرق سرد
عرق سرد فیلمی است که در ژانر درام و ورزشی توسط سهیل بیرقی ساخته شده است. سهیل بیرقی از کارگردانان جوان سینمای کشورمان است و عرق سرد دومین ساخته وی است. ساخت این فیلم موجب شد، نام او بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و قطعاً نقطه عطفی در کارنامه کاری او است.
باران کوثری که در این فیلم نقش یک بازیکن فوتسال را بازی میکند، 20 کیلو وزن کم کرد که مورد توجه زیادی قرار گرفت. امیر جدیدی نیز نوید ظهور یک ستاره جدید در سینمای ایران را داد. لیلی رشیدی نیز یکی از بهترین بازیهای خود را به نمایش گذاشت. نکته جالب در مورد این فیلم این بود که کل گروه بازیگری فیلم نامزد دریافت جایزه بازیگری در جشنواره فیلم فجر شدند.
کارگردان | سهیل بیرقی |
تهیه کننده | مهدی داوری |
نویسنده | سهیل بیرقی |
بازیگران | باران کوثری امیر جدیدی لیلی رشیدی هدی زین العابدین سحر دولتشاهی |
تدوین | بهرام دهقانی محمد نجاریان |
موسیقی | کارن همایونفر |
سال ساخت | 1396 |
مدت زمان | 86 دقیقه |
نمره IMDB | 6.2 |
فروش گیشه | 2٬046٬797٬000 تومان |
خلاصه داستان
افروز اردستانی (باران کوثری) کاپيتان تيم ملی فوتسال زنان ايران است. با گلزنی افروز تيم ملی برای اولين بار به فينال بازیهای آسيايی راه پيدا میکند و عازم مالزی میشود. در فرودگاه افروز متوجه میشود توسط شوهرش (امیر جدیدی) ممنوع الخروج شده است. اکنون او تمام تلاشش را میکند که شوهرش را مجاب کند، تا رضایتش را برای خروج او از کشور اعلام کند.
نقد و بررسی فیلم عرق سرد
ماجرای سفر بازیکن زن تیم ملی فوتبال به خارج از کشور به جهت حضور در مسابقات فوتسال که با ممانعت همسرش مواجه شد و امکان حضور در این رویداد بین المللی را نیافت، دستمایه ساخت فیلم عرق سرد به کارگردانی سهیل بیرقی شده که پیش از این فیلم «من» را ساخته بود. اثری که در آنجا نیز قهرمان داستان یک زن بود و حالا بیرقی با دومین ساخته سینماییاش نشان داده که توجه ویژهای به مسائل زنان داشته و دغدغه مطرح کردن مشکلات آنان را دارد. اما دومین ساخته این کارگردان حال و هوایی متفاوت با نخستین ساختهاش دارد و در اینجا خبری از بهکارگیری فرم بصری خاص نیست و همه چیز سادهتر و جمع و جورتر به تصویر کشیده شده است.
بیرقی بیش از اینکه در عرق سرد به دنبال فرم بصری و بهطور خلاصه دستاورد سینمایی باشد، در پی مطرح کردن معضلی اجتماعی است که جوانب مختلف آن را نیز مورد بررسی قرار داده. در واقع موضوع ممنوعیت سفر زنان به خارج از کشور بدون اجازه همسر، موضوعی است که بیرقی به جنبههای مختلف اجتماعی و البته تاثیر آن در زندگی زناشویی پرداخته که این موضوع یک جهش برای سینمای ایران که معمولاً اغلب آثار اجتماعیاش خنثی بوده، است. اما نگاه بیرقی به این موضوع مشکلاتی هم دارد از جمله نگاه خشمگینانه سازنده به موضوع فیلمش است که باعث شده تا بخشی از قصه ناقص و زنگ زده به نظر برسد.
بیرقی در ترسیم شخصیت مرد داستان او را بیش از آنکه که انتظار میرود، غیرعادی به تصویر کشیده است. انتظار میرود که در شخصیتپردازی بتوان جنبههای مختلف زندگی فرد در مسیر رسیدن به یک نقطه خاص، توسط فیلمساز ترسیم شود تا مخاطب یا حس همذاتپنداری کاملی با او داشته یا بتواند درک کاملی از حال و هوای او داشته باشد. اما شخصیت یاسر در فیلم چنین وضعیتی ندارد و فیلمساز از مخاطب میخواهد تا او را فردی غیرعادی بداند. فیلم اطلاعات چندانی درباره دلایل رفتارهای یاسر ارائه نمیکند و همین موضوع سبب شده تا شخصیتپردازی درباره او روند منطقی خود را طی نکند.
از طرف دیگر، فیلمساز اگرچه دغدغه مطرح کردن مشکلات زنان را داشته و اتفاقاً به نظر میرسد اطلاعات کاملی نسبت به سوژه فیلمش هم داشته، اما در عمل داستان را به سمت و سویی سوق میدهد که مخاطب درگیر اتفاقات زندگی زناشویی افروز شود و جنبه اجتماعی سوژه کمرنگتر شود. البته بیرقی به خوبی توانسته فضای زندگی زناشویی افروز را به تصویر بکشد و اتفاقاً این بخش از عوامل قوت محسوب میشود و به اندازه کافی رابطه بین یاسر و افروز مناسب از آب در آمده که مخاطب آن را باور نماید. اما به نظر بهتر میبود که فیلمساز نگاه اجتماعیاش را به سوژه حفظ میکرد و سهم بیشتری به آن اختصاص میداد.
با اینحال فیلم ویژگیهای ارزشمندی نیز دارد که مستقیماً به کارگردانی سهیل بیرقی باز میگردد. سکانس دادگاه که در آن دوربین ثابت ایستاده و وقایع را به صورت مستند به تصویر میکشد، تصمیمی جالب و آگاهانه از کارگردان بوده که یک شمشیر دولبه نیز محسوب میشد چرا که میتوانست تبدیل به یک بیانیه سیاسی گل درشت شود که مسیر داستان را بهطور کامل منحرف نماید. اما خوشبختانه بیرقی تا حد زیادی توانسته از این وضعیت جلوگیری نماید و سکانس ماندگار خلق نماید که مخصوصاً با بازی تاثیرگذار بازیگران، سکانسی تماشایی است. تدوین و فیلمبرداری فیلم در مجموع عملکرد مناسبی دارد و از نقاط قوت اثر محسوب میشوند.
از بازی بازیگران نیز میبایست به عنوان نقطه قوت اصلی عرق سرد یاد کرد. جایی که باران کوثری یکی از بهترین بازیهای خود را مقابل دوربین ارائه داده و بازیگران مکمل نظیر سحر دولتشاهی نیز موفق شدهاند بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارند. در این میان باید به لیلی رشیدی نیز اشاره کرد که پس از مدتها با یک نقش آفرینی قابل توجه به سینما آمده و قدرت بازیگری خودش را به رخ دیگران کشیده. امیر جدیدی هم اگرچه شخصیتپردازی منطقی ندارد و بهصورت پیش فرض انسانی دیوانه به تصویر کشیده شده که دلایل منطقی برای رفتارش به چشم نمیخورد، اما بازی جدیدی در نقش یاسر قابل قبول است.
در مجموع عرق سرد را میتوان یکی از ساختههای ارزشمند اجتماعی سینمای ایران در سالهای اخیر عنوان کرد. اثری که دغدغه اجتماعی دارد و به یکی از مسائل مهمی میپردازد که مشکلات بسیاری را در سالهای اخیر پدید آورده است. شما زمانی که به تماشای عرق سرد مینشینید و فیلم را به اتمام میرسانید، با یک معضل اجتماعی جدید مواجه شدهاید و جنبههای مختلف آن را نیز شاهد بودهاید و حالا شما نیز تماشاگر آگاهتری نسبت به گذشته هستید. این به معنای آن است که عرق سرد به خوبی توانسته رسالت سینمای اجتماعی را به جا بیاورد و در مورد یک درد اجتماعی سخن بگوید. عرق سرد از آن دسته آثاری است که دیدن آن مطمئناً شهروند آگاهتری میسازد.
نویسنده: میثم کریمی
منبع: سایت مووی مگ
فهرست جوایز فیلم عرق سرد
در سی و ششمین دوره برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر در سال 1396، فیلم عرق سرد نامزد دریافت هشت سیمرغ بلورین جشنواره از جمله برای بهترین بازیگر نقش اول مرد (امیر جدیدی)، بهترین بازیگر نقش اول زن (باران کوثری) و بهترین بازیگر نقش مکمل زن (سحر دولتشاهی، هدی زین العابدین و لیلی رشیدی) شد، که در پایان موفق به دریافت سه سیمرغ بلورین شد.
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (امیر جدیدی) دوره ۳۶ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۶
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن (سحر دولتشاهی) دوره ۳۶ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۶
- برنده سیمرغ بلورین بهترین تدوین (بهرام دهقان و محمد نجاریان) دوره ۳۶ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۶
- دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن (باران کوثری) دوره ۱۲ جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی ۱۳۹۷
- برنده بهترین بازیگر نقش مکمل زن (سحر دولتشاهی) دوره ۱۲ جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی ۱۳۹۷
- برنده جایزه بزرگ جشنواره، جایزه تماشاگران و بهترین بازیگر زن، جشنواره بینالمللی فیلم کارکاسونه 2018
- برنده جایزه هیئت داوران (باران کوثری) حلقه منتقدان فیلم دوبلین 2018
نظرات کاربران