فیلم برادرم خسرو فیلمی ایرانی است که توسط احسان بیگلری در سال ۱۳۹۴ ساخته شده و در سی و چهارمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر اکران شد.
به گزارش خوبو، برادرم خسرو یکی از فیلمهای خوب دهه 90 سینمای ایران است که مورد توجه تماشاگران نیز قرار گرفت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره متوسط 6.8 شده است. 2500 نفر به این فیلم نمره دادهاند.
دانلود رایگان فیلم برادرم خسرو
عوامل و بازیگران فیلم برادرم خسرو
برادرم خسرو فیلمی است که در ژانر درام توسط احسان بیگلری ساخته شده است. احسان بیگلری از کارگردانان جوان سینمای کشورمان است که تنها فیلمش برادر خسرو، مورد توجه مخاطبین قرار گرفت. او در سه اثر سینمایی از جمله همین فیلم، نویسنده فیلمنامه بوده است.
کارگردان | احسان بیگلری |
تهیه کننده | سعید ملکان |
نویسنده | احسان بیگلری پریسا هاشم پور |
تدوین | مصطفی خرقه پوش |
بازیگران | شهاب حسینی هنگامه قاضیانی ناصر هاشمی بیتا فرهی جواد یحیوی |
موسیقی | حامد ثابت |
سال ساخت | 1395 |
مدت زمان فیلم | 90 دقیقه |
نمره IMDB | 6.8 |
خلاصه داستان
خسرو (شهاب حسینی) به اختلال دوقطبی مبتلا است و با خواهرش (بیتا فرهی) زندگی میکند. بنا بر شرایطی خواهر او مجبور به مسافرت میشود و خسرو مجبور شده مدتی در منزل برادرش ناصر (ناصر هاشمی) که دندانپزشک است زندگی کند و در این مدت اتفاقاتی برای او در منزل برادرش رخ میدهد. ناصر نمیتواند با خسرو مدارا کند و بارها با او درگیر میشود.
نقد و بررسی فیلم برادرم خسرو
برادرم خسرو بر خلاف بسیاری از آثار امروز سینمای ایران، اثری قصه محور است و قادر است تا وضعیت کلی داستان را برای مخاطب خود روشن کند و به روایت یک داستان واحد در چهارچوبی که مشخص میکند بپردازد. اولین فیلم احسان بیگلری به جای پرداخت به مسائل حاشیهای و شخصیتهای زائد، داستان اصلی را بسط و گسترش میدهد و از اضافه گویی پرهیز کرده که این موضوع یک ویژگی مثبت در سینمای ایران محسوب میشود. اما این روایت بدون اشکال هم نیست.
داستان اصلی فیلم قرار است به تقابل میان ناصر و خسرو (که ترکیب نامشان کنایه از محلهای در تهران است) بگذرد یعنی جایی که خسرو یک بیمار دو قطبی معرفی میشود و ناصر فرد عاقلی که میبایست از او مراقبت نماید. فیلم به درستی در جریان داستان توازن عاقل و دیوانه را برهم میزند و این نکته را به مخاطب گوشزد میکند که ناصر برخلاف ظاهر آرام و کاریزماتیک خود، وضعیتی بهتر از خسرو ندارد و تنها تفاوت آنها در این است که ناصر شخصیت اجتماعی قابل قبولی به دست آورده و خسرو بیشتر به رفتارهای هیستریک خود شناخته میشود.
در سینمای جهان آثار فراوانی وجود داشتهاند که در آن برادر شخصیت اصلی فیلم دچار اختلال روانی بوده و فیلم در طول داستان به یک واکاوی ژرف درباره عاقل و بیمار دست مییافت. نمونه موفق این آثار را میتوان در مرد بارانی به کارگردانی بری لوینسن و بازی تام کروز و داستین هافمن اشاره کرد. جایی که تعامل دو برادر به شناخت عمیق مخاطب از زندگی و رفتار آن دو میانجامید و در نهایت نیز تماشاگر را برای قضاوت نهایی به نقطه اطمینان میرساند.
اما مشکل فیلم برادرم خسرو اینجاست که فیلمساز از ابتدا بنا به نصیحت و انتقال پیام خود به مخاطب را دارد و نتیجهگیریهای شخصی درباره بیماران دو قطبی را کاملاً بصورت مستقیم برای مخاطب شرح میدهد بهطوریکه فیلم در لحظاتی شبیه به آثار آموزشی درباره بیماران خاص میشود. بیگلری میتوانست با قراردادن پیامهای مورد نظرش در لایههای زیرین فیلمنامه، خواسته خود را به زبان هنر روایت و تصویر به مخاطب عرضه کند اما او انتخاب کرده تا شخصیتهای داستانش مقابل دوربین به صورت آشکارا دیالوگهایی آموزشی درباره بیماری دو قطبی مطرح نمایند.
فیلم همچنین در بدنه اصلی داستانش یعنی تقابل میان ناصر و خسرو به اندازه کافی عمق نمییابد. در لحظاتی از فیلم بیگلری به خوبی شخصیت ناصر را فردی نامتعادل معرفی میکند که برخلاف باور عموم، شاید حتی در مقایسه با خسرو از مشکلات بیشتری رنج ببرد اما غالب تقابل این دو شخصیت به پرخاشگریهای مداوم آنها بر سر خرابکاریهای خسرو میگذرد. خسرو گاهی در ابتدای صبح مانع از خواب اعضای خانواده میشود و گاهی شیشه میشکند. در هر دوی این موارد فیلمساز بی آنکه بسط و گسترش شخصیتهای داستان را مدنظر قرار دهد، تنها به تقابل خشن ناصر و خسرو مبادرت میورزد و فرصت سوزی میکند.
متاسفانه درگیری های میان ناصر و خسرو در طول داستان به حدی افزایش پیدا میکند که فیلم را از نفس میاندازد. شاید جنگ و جدل آنها در ابتدا جذاب و تماشایی به نظر برسد اما تکرار چندباره آن، بی آنکه کارگردان تمهیدی برای پیشبرد داستان داشته باشد، نتیجهای جز افزایش بی دلیل دقایق فیلم نداشته است.
برادرم خسرو بازیهای خوبی دارد. ناصر هاشمی بازیگر خوبی است که در سالهای اخیر بسیار کم کار شده و کمتر او را در سینما شاهد هستیم اما در برادرم خسرو، بازی بسیار خوبی در نقش ناصر داشته است و نقطه قوت فیلم محسوب میشود. شهاب حسینی هم اگرچه بیشباهت به شخصیت عماد در فروشنده نیست، اما تلاش قابل تحسینی برای به تصویر کشیدن شیدایی انجام داده و قابل قبول است. هنگامه قاضیانی در میان این دو، تنها بازیگری است که به دلیل عدم توجه فیلمنامه به شخصیت میترا فرصت درخشش در فیلم را از دست داده است.
برادرم خسرو با تمام ایراداتی که در فیلمنامه دارد قطعاً نسبت به بسیاری از فیلمهایی که این روزها به روی پرده میرود، ارزش تماشای بیشتری دارد. اولین فیلم احسان بیگلری قصه گوست و در نهایت به معضل جدیدی پرداخته که قبلاً کمتر در سینمای ایران شاهد آن بودهایم. برادرم خسرو بازیهای درخشانی دارد و شاید چنانچه فیلمنامه با دقت و وسواس بیشتری، به دور از قضاوتهای مستقیم نوشته میشد، فیلمی عمیقتر و ماندگارتر را شاهد میبودیم.
نویسنده: بابک مهرورز
منبع: سایت مووی مگ
فهرست جوایز فیلم برادرم خسرو
در سی و چهارمین دوره برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر در سال 1394، فیلم برادرم خسرو در بخش نگاه نو جشنواره حضور داشت و احسان بیگلری برای کارگردانی در این فیلم نامزد دریافت جایزه شد. این فیلم یک جایزه بینالمللی کسب کرد.
- تندیس بهترین فیلم بلند از جشنواره فیلم یاری سوئد
نظرات کاربران