1

دفاتر و شرکت‌های معماری شاخص در تهران؛ ساخت و ساز در دستان امن

مجتمع تجاری چارسو

دفاتر مهندسی متعددی در تهران وجود دارند. دفاتری که طبق قوانین ساخت و ساز به طراحی و نظارت آنها برای ساخت و ساز نیاز دارید. با این حال، در بسیاری موارد گزینه‌های برای انتخاب دفتر مهندسی ایده‌آل محدود می‌شوند. اصولا اطلاعاتی مدون در مورد بهترین دفاتر معماری پایتخت در اینترنت پیدا نمی‌کنید. در بسیاری از موارد، گروه‌های معماری به صورت رندوم در لیست‌هایی گرد هم آمده‌اند. برای حل این مشکل دست به کار شدیم. سعی کردیم لیستی از بهترین نام‌های در دنیای معماری گرد هم بیاوریم و به کارهای مهم هرکدام نیز اشاره کنیم. با سایت خوبو همراه باشید.

برای تبلیغات در این صفحه و دریافت قیمت و جزییات با شماره 09122252370 در واتس اپ یا تلگرام تماس بگیرید.

دفتر مهندسی چیست؟

آیین‌نامه اجرایی ماده 33 که سال 1383 توسط هیئت وزیران تصویب شد. طبق این آیین‌نامه، کلیه طرح‌های ساختمان، نقشه‌ها و مدارک فنی از جمله سازه، معماری و تاسیسات مکانیکی و برقی باید توسط دفاتر مهندسی طراحی ساختمان یا طراحان حقوقی ساختمان انجام شود. همینطور در پایان باید مسئول دفتر مهندسی، اسناد مربوطه را مهر و امضا نماید. جز در این صورت، امکان ارائه پروانه ساختمان وجود ندارد.

فردی می‌تواند برای دریافت امتیاز دفتر مهندسی اقدام کند که پروانه اشتغال مهندسی داشته باشد. این دفاتر باید دارای مکانی ثابت، مستقل و دارای تابلوی رسمی باشند. شرکای مسئول دفتر نیز باید دانش‌آموخته‌ی عمران، معماری، برق، مکانیک، نقشه‌برداری، شهرسازی یا ترافیک باشند. دفاتر مهندسی دارای مهندسانی در سه پایه‌ی یک، دو و سه هستند. جز این، مهندسان ارشد نیز در دفاتر کار می‌کنند.

تفاوت دفتر و شرکت مهندسی

وقتی نام شرکت می‌آید، صحبت از یک مجموعه حقوقی است. شرایط کاری در یک شرکت مهندسی، تفاوت‌هایی با کار دفتر مهندسی دارد. برای مثال در دفتر مهندسی، در پایان، کار، ارتباط مستقیم با فرد مسئول فنی دارد. او است که تصمیمات نهایی را می‌گیرد و می‌توان همه‌چیز را به پای آن نوشت. اما در شرکت مهندسی، تقسیم کارا بیشتری انجام می‌شود. تصمیمات در شرکت‌ها باید به تائید افراد بالادستی (معاون، مدیرعامل، هیئت مدیره) برسد. به نوعی در شرکت‌ها کار تقسیم می‌شود و به جای نام یک فرد، نام یک شرکت به عنوان متولی مطرح می‌شود.

باید به این نکته هم اشاره کرد که در گذشته، یک نام در ساخت یک اثر معماری بزرگ مطرح می‌شد. برای مثال حسین امانت سازنده برج شهیاد بود. با این حال در دوره کنونی نمی‌توان انتظار داشت که پروژه‌های بزرگ به سلیقه و توانایی‌های یک فرد سپرده شود. مجموعه‌ای از متخصصات برای ساخت پروژه‌های بزرگ فعال هستند. به همین دلیل کار نه پای آنها، که پای برند آنها نوشته می‌شود.

تفاوت دفتر مهندسی و دفتر معماری

اگرچه تا حدود زیادی با یکدیگر همپوشانی دارند اما تفاوت‌هایی نیز بین آنها وجود دارد. دفاتر مهندسی بیشتر با حساب و کتاب‌ها سر و کار دارند. برای مثال در مورد ستون‌ها، پی و چیزهایی نظیر این مسئول هستند. دفاتر معماری از سوی دیگر، کمتر کاری به محاسبه‌ها دارند. آنها بیشتر درگیر دکوراسیون داخلی و بیرونی ساختمان هستند.

استودیو معماری

طرح‌های معماری امروزی، به این صورت هستند که چندین مهندس معمار روی طرح کار می‌کنند. به مرور زمان، نیازها پیچیده‌تر و رشته‌ها تخصصی‌تر شده‌اند. به همین دلیل افراد حالا بیشتر روی بخش‌هایی از کار متمرکز شده‌اند. اینطور در آن زمینه به تخصص کامل رسیده‌اند. از دور هم جمع شدن افراد با تخصص‌های متفاوت، طرح‌ها به وجود می‌آید. بحث‌ها، مشورت‌ها و سنجیدن جوانب متفاوت، سرانجام به طرحی بالغ می‌رسد که همه آن را تائید کنند. به چنین فضای نسبتا کوچکی که معماران با هم روی پروژه‌ها کار می‌کنند، در سال‌های اخیر استودیوی معماری می‌گویند. استودیوهای معماری شدیدا در حال افزایش و گسترش هستند.

یک تفاوت استودیوها با شرکت‌های فعال در این زمینه، ثبت شرکتی است. استودیوها به طور معمول، ثبت شرکتی نشده‌اند و کارکردی به فرم شرکت ندارند. نظیر استودیو، برندهایی با نام‌های گروه معماران یا آتلیه معماری نیز وجود دارد. آتلیه‌ها نوع امروزی‌تری هستند و می‌شود انتظار داشت یک سری جوان مسئول کار باشند.

برندهای معماری مطرح در تهران

دفتر معماری آراد

دفتر معماری آراد سال 1380 کار حرفه‌ای خود را آغاز کرد. بهرام کلانتری و کوروش دباغ (هر دو دانش‌آموخته‌ی بهشتی) دو معمار برجسته ایرانی در رای کار این برند هستند. دفتر معماری آراد همینطور چندین جایزه در زمینه معماری دریافت کرده است. آراد در پروژه‌های متنوع مسکونی، اداری و غیره فعالیت داشته است.

دباغ متولد 1348 و کلانتری متولد 1349، هر دو در تهران هستند. این دو از طراحان فرودگاه امام خمینی در سال 1376 و به خصوص ترمینال مسافری آن بوده‌اند. از دیگر پروژه‌های آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد: مجتمع تجاری فلکه دوم صادقیه، رستوران لانژ نیاوران، رستوران تاچ، سفارت ایران در اردن و تعداد بسیاری پروژه‌های مسکونی پنج تا چهارصد واحدی.

ساختمان اداری کارخانه PBP در شهرک صنعتی پرند یکی از کارهای بسیار جالب‌توجه این گروه است. این کارخانه با رنگ سفید و همینطور نمای شیشه ای و آلومینیومی شکلی بسیار جذاب داشت. از آنجا که در این پروژه، توجه کارفرما روی سرعت انجام بود، آنها استراتژی خود را بر تولید یک واحد مدولار تکراری قرار دادند که انعطاف بالایی داشته باشد. اینطور زمان ساخت به حداقل رسید و کار به صورت پیش‌ساخته، در محل نصب شد.

استودیو طرح و ساخت آدمون

استودیو طرح و ساخت آدمون سال 1388 تاسیس شد. امیررضا فاضل (فوق‌لیسانس مهندسی معماری از دانشگاه تهرانن) و سیدشبیر موسوی (لیسانس معماری آزاد مرکز) متولیان ثبت این برند بودند. از سال 1395 مهدی کلاهی (لیسانس معماری از دانشگاه سوره) نیز به این جمع اضافه شد. آنها نگاه زیادی به معماری معاصر و سنتی ایران کهن داشته‌اند و سعی کرده‌اند همین را فلسفه کاری خود قرار دهند. گروه آدمون، خود را در حال بازتعریف معماری توصیف می‌کنند.

جشنوره‌های خارجی هم به ساخته‌های آدمون توجه کرده‌اند. ساختمان آجرپوش (Cloaked In Bricks) از آنها، جایزه نخست گروه آجر از مسابقات معماری Architizer Award را در سال 2016 به دست آورد. این سایت، از پروژه گروه آدمون به عنوان کاری برآمده از ماجراجویانی غیرقابل پیش‌بینی نام برد.

از دیگر جوایز این گروه می‌توان به رتبه اول معماری داخلی ایران در سال 1395 اشاره کرد. آنها همینطور در سال 2015 جایزه معماری سال در بخش ساختمان‌های مسکونی را به دست آوردند.

دفتر معماری RMM

سال 1383 رهام مقصودلو و هانی رئوف این برند را به وجود آوردند. مقصودلو و رئوف ورودی‌ سال 77 معماری دانشگاه آزاد بودند. مقصودلو متولد 1350 است و تا کارشناسی ارشد تحصیل کرده است. رئوف نیز متولد سال 50 است و مدرک ارشد معماری دارد.

از پروژه‌های این گروه می‌توان به ساختمان مرکزی بانک پاسارگاد در خیابان میرداماد اشاره کرد. پروژه به صورت مسابقه برگزار شد و گروه RMM توانست این شانس را به وجود بیاورد. شش طبقه پارکینگ، طبقه همکف به عنوان شعبه بانک و فضای بازرگانی، طبقه اول فضای عمومی و کنفرانس و در ادامه 18 طبقه فضای اداری در این ساختمان وجود دارد. در طرح ساختمان از سه اصل الگوگرایی، نمادگرایی و فناوری‌گرایی استفاده شده است.

ساختمان جدید دانشکده معماری دانشگاه تهران، پلاسکوی جدید، یکی از ایستگاه‌های متروی تبریز، بیمارستان برکت، برج سحرا و موزه شمس برخی دیگر از کارهای این گروه هستند.

استودیو معماری آرخه

استودیو معماری آرخه سال 1390 توسط دو نفر از فارغ التحصیلان معماری دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران تاسیس شد. این برند، از سال 1391 با تشکیل استودیو شهرسازی و استودیو گرافیک آرخه، به عنوان عضوی از گروه آرخه سر و شکل گرفتند. آرخه طی یک دهه فعالیت‌ها خود، پروژه‌های مطالعاتی و طراحی متعددی در مقیاس‌های کوچک و بزرگ داشته است. برخی از طراحی‌های آنها اجرا شده و برخی دیگر در مسابقات شرکت کرده است.

پروژه شرکت فن آوا یکی از پروژه‌های جذاب آرخه بود که سال 1396 به بهره‌برداری رسید. این مجتمع دارای زیربنای دو هزار متری است و کاربری آن نیز اداری است. طراحی این آفیس به صورت هوشمند بوده است. چیزی که در ساختمان‌های اداری در تهران، تا آن زمان چیز کاملا نویی به حساب می‌آید. از خصوصیات این مرکز، قابلیت تغییر آن است. در هر زمان می‌تون دیوارها را جابجا کرد و تغییرات متنوعی به وجود آورد. ساختمان شش ضعلی است و طراحی دلنشینی دراد.

موزه خورمج در بوشهر، طراحی غرفه ایران در جشنواره ونیز 2016 و آرتمن كيدز برخی دیگر از کارهای این گروه هستند.

گروه معماران آرل

  • سایت: آرل
  • اینستاگرام: آرل
  • آدرس: تهران، نیاوران، سه راه یاسر

گروه معماری آرل فعالیت خود در زمینه مهندسی معماری، معماری داخلی و طراحی منظر شهری در سال 1383 آغاز کرد. احسان اسعدی مدیرعامل این شرکت است و احسان اسعدی، مینا ملک پور و فتاح جبلی اعضای هیئت مدیره آن به شمار می‌روند. اسعدی فارغ التحصیل سال 1381 معماری است. او برند آرل را پایه‌ریزی کرده است. اسعدی این برند را از صفر به جایگاه کنونی رساند.

از زمان شروع تاکنون، گروه آرل پروژه‌های متعددی را طراحی و اجرا کرده است. جوایز در برخی مسابقات معماری نیز جز موفقیت‌های آنها قرار دارد. از فعالیت‌های حاشیه‌ای این گروه می‌توان به حضور در تلویزیون، برگزاری مسابقه عکاسی، چاپ کتاب و برگزاری چند نمایشگاه هنری اشاره کرد. همینطور سایت آنها بیش از سایت یک برند است و اطلاعات جذاب زیادی برای علاقه‌مندان این حوزه دارد.

از پروژه‌هایی که طی این مدت به شکلی کنتراتی به آنها سپرده شد، دفاتر نمایندگی سامسونگ و شعب بانک ملت بود. آنها بیش از دویست نمایندگی سامسونگ و 300 شعبه بانک ملی را طراحی، نظارت و اجرا کردند. از طراحی و اجراهای دیگر این گروه می‌توان به این موارد اشاره کرد: ایران کتان نمک آبرود، ساختمان تجاری بنتون، مرکز تجاری دریا، مرکز تجاری بابلسر، مرکز تجاری لنگرود، رستوران سعدآباد، پارک کشتیرانی عباس آباد، سردر شهر آستارا، اورژانس بیمارستان بهمن و آشیانه هواپیمایی ملی ایران.

استودیو طراحی ارش بعد چهارم

استودیو طراحی ارش بعد چهارم سال 1390 تاسیس شد. موسسان این استودیو علیرضا شرافتی و پانته‌آ اسلامی بودند. از آن زمان تاکنون این گروه، خدمات معماری متنوعی در بخش‌های عمومی و خصوصی داشته است. از شیوه‌های کار این گروه طراحی‌های سازگار با محیط زیست و پژوهش ایده‌های معمارانه است.

شرافتی متولد 1351 است. او فارغ‌التحصیل مقطع ارشد معماری دانشگاه بهشتی است. او به جز راه‌اندازی گروه ارش بعد چهارم، سابقه همکاری با شرکت خانه‌سازی ایران، مهندسین مشاور ایران آمایش و Diamond+Schmitt را دارد. پانته‌آ اسلامی هم مدرک فوق لیسانس معماری و شهرسازی را از دانشگاه بهشتی گرفته است. او سابقه همکاری با مهندسین مشاور فیوضی و Stantec Toronto   را در کارنامه دارد. او همینطور گروه آرکی کید را در ارتباط با کودکان راه‌اندازی کرده است. این دو جوایز داخلی و بین‌المللی زیادی طی یک دهه اخیر دریافت کرده‌اند.

این گروه تاکنون پروژه‌های متعددی در تهران و شهرهای دیگر نجام داده‌اند. از آن جمله می‌توان به ساختمان تجاری ارگ تجریش، دفتر مرکزی بوش، هتل اسکان، مجتمع مسکونی افق، فروشگاه شالی، ایستگاه اتوبوس شاهین شهر، مجتمع تجاری فلسطین و چندین پروژه بزرگ دیگر اشاره کرد.

استودیو معماری آرش مدنی (آرشیفرم)

دفتر معماری آرش مدنی از سال 1381 فعال است. فعالیت این استودیو در زمینه معماری داخلی به خصوص فعالیت دارد. این گروه فعالیت خود را در زمینه‌های متفاوت هنری گسترش داده است. به این نحو، توانسته‌های جوایز و افتخارات زیادی را در مسابقات معماری به دست بیاورند. از فعالیت‌های کنونی گروه آرش مدنی می‌توان به معماری (ویلا و مسکونی)، طراحی داخلی (فضای زندگی، فروشگاه و نمایشگاهی)، طراحی محصول (مبلمان، چراغ و …)، طراحی فضای سبز و نورپردازی اشاره کرد. از تلاش‌های این گروه، جا دادن دوباره رنگ در زندگی مردم بوده است. آنها با اینکه افراد هرچه گذشته محافظه‌کارتر شده‌اند و از رنگ‌ها گریزانند، دل خوشی ندارند.

مدیر و موسس این استودیو معماری همانطور که از نام آن مشخص است، آرش مدنی است. مدنی به جز کار معماری و طراحی، استاد دانشگاه نیز هست. او همینطور در اینستاگرام به عنوان یک سلبریتی معماری شناخته می‌شود. از پروژه‌های آرش مدنی می‌توان به این موارد اشاره کرد: فروشگاه سرامیک البرز، دفتر مرکزی پرپروک، دفتر دانلکس، دفتر آی‌تورز، دفتر پولی پارس، کافه قاف، کالای خواب ماندوی یوسف آباد و گلبرگ و فروشگاه سفیر.

مهندسین مشاور حرکت سیال

سال 1383 رضا دانشمیر و کاترین اسپریدونف (زن و شوهر هستند) شرکت مهندسان مشاور حرکت سیال را تاسیس کردند. اسپریدونف متولد 1347 در تهران است. او در رشته معماری و شهرسازی درس خوانده و فارغ التحصیل دانشگاه علم و صنعت در سال 1373 است. اسپریدونف به جز معماری، به عنوان محقق و استاد دانشگاه هم شناخته می‌شود. دانشمیر هم متولد 1343 در کرمانشاه است. او نیز در علم و صنعت معماری خوانده و همینک به عنوان استاد دانشگاه شناخته می‌شود.

دانشمیر پیش از حرکت سیال نیز در دنیای معماری شهرت خوبی به دست آورده بود. او مدتی در دفتر نقش جهان پارس کار می‌کرد و با همکاری بهرام شیردل کتابخانهٔ ملی شورای شهر کانسای در ژاپن را طراحی و اجرا کرده بود. همینطور با تبدیل یک استخر متروک به گالری مبلمان و آثار هنری، به عنوان یکی از نفرات برتر جایزه معمار سال معرفی شده بود.

طراحی آنها برای مسجد چهار راه ولیعصر بسیار جنجالی شدند. مسئله این بود که مسجد مورداشاره قرار بود در نزدیکی تئاتر شهر ساخته شود. به همین دلیل، تلاش بر این بود که مسجد نوساز بزرگتر از ساختمان درخشان تئاتر شهر نباشد و آن را تحت‌الشعاع قرار ندهد. طرحی که دانشمیر و اسپریدونف برای این مسجد ارائه دادند، فاقد گنبد و مناره بود. چیزی که با انتقادات شدید رسانه‌های اصولگرا همراه شد و آن را توهین به مسجد و دین تلقی کردند.

به جز آن، آنها طرح‌های بزرگ بسیاری را با هم انجام داده‌اند. از آن جمله می‌توان به پردیس سینمایی ملت، برج اداری تجاری سپهر الهیه، برج اداری تجاری جام، ساختمان اداری پل رومی، ساختمان اداری گلفام می‌توان اشاره کرد.

مهندسان معمار بن ‌سار

گروه مهندسان معمار بن سار در سال 1375 تاسیس شد. محمد مجیدی که متولد 1346 در تهران است، موسس این گروه بود. او دانش‌آموخته دانشگاه بهشتی در مقطع ارشد معماری است. مجیدی برگزارکننده کنفرانس‌های متفاوت در زمینه معماری و همینطور یکی از داوران مسابقه سالیانه معمار بوده است. او تاکنون طراح و معمار بیش از صد پروژه در سراسر ایران بوده است و که چندین مورد از آنها جوایز ملی و بین المللی دریافت کرده‌اند.

مجتمع تجاری چارسو در خیابان حافظ معروف‌ترین پروژه او است. این پروژه شامل 67 هزار متر مربع فضا در 14 طبقه می‌شود و کاربرد تجاری فرهنگی دارد. ساخت این پروژه بین سال‌های 1391 تا 1394 با اسکلت فلزی، توسط استودیو بن‌سار انجام شد. چارسو از بزرگترین مراکز خرید کالای دیجیتال در ایران است و مزین به نما و معماری مدرن شده است. در این مرکز امکانات بسیاری برای بازدیدکنندگان پدیده آمده و حالا تبدیل به یکی از مهمترین سالن‌های سینمای کشور نیز شده است.

پروژه‌های بسیار زیاد دیگری در مقیاس‌های بزرگ از سوی بن‌سار طراحی و اجرا شده است. سیتادیوم رشت و سیتادیوم ارومیه با همکاری شرکت دوان ایرانیان از آن جمله بودند. هتل هشت بهشت باغ مشهد، مجتمع مسکونی فرمانیه، سهیل پارک مال و چندین مجتمع تجاری و مسکونی دیگر در کارنامه او دیده می‌شوند.

آتليه معماری ارو

آتلیه معماری اِرو در سال 1389 توسط سینا احسانی و امیر اکبرزاد تاسیس شد. احسانی سال 1358 در شهر اهواز متولد شده است. او مدرک کارشناسی ارشد معماری دارد. او همینطور مدرس دانشگاه است. آنها پروژه‌های متعددی در سال‌های اخیر انجام داده‌اند و به جوایزی نیز دست یافته‌اند.

از جمله کارهای افتخارآفرین آنها، باغ‌ویلای پرتقال بود که سال 2017 به جایزه معمار سال رسید. همینطور باغ پرندگان سفید در منطقه نیرو هوایی تهران یکی از آثار برگزیده همان سال شد. موزه جنگ خرمشهر، مجسمه ستارخان، رستوران قصر فیروزه، ساختمان مسکونی احتشامیه، هتل نهاجا و برج مسکونی آسمان برخی دیگر از کارهای آنها هستند.

دفتر معماری آرتور امیدآذری

سال 1379 دفتر معماری آرتور امیدآذری تاسیس شد. مدیریت این دفتر معماری با فردی به همین اسم، فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبا (به عنوان دانشجوی ممتاز) بود. از دیگر فعالیت‌های موسس این برند می‌توان به تدریس در دانشگاه رجایی، دانشگاه سوره، دانشگاه سراسری کاشان، جهاد دانشگاه، آزاد قزوین، آزاد تهران جنوب و غرب و همینطور دماوند و مراغه اشاره کرد. او همینطور نویسنده برتر سال 87 از جشنواره آموزش رشد بود. او همینطور موسس شرکت آلتون سازه است.

دو دهه بعد از شروع به کار، این مجموعه با ترکیبی از جوانان و مدیران باتجربه کار خود را پیش می‌برد. آنها در کلیه تخصص‌های معماری و سازه، طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی، انبوه‌سازی، تخریب و بازسازی، نوسازی، معماری منظر، طراحی فضای سبز و اجرای محوطه فعال هستند.

از پروژه‌های امید آذری می‌توان به کارخانه نکا نوین، فست فود کفش دوزک تهران، ویلای خانه ای روی آب دماوند، پروژه مقداد تعاونی مسکن، ساختمان موزه فرش ماکو، نمایشگاه مازراتی، مجتمع تجاری اداری بریس، فودکورت دیدار، برج دوقلو اردبیل و شهرک فرودگاه اهواز اشاره کرد.

استودیو بهزاد اتابکی (بُن ارک)

بهزاد اتابکی به عنوان یکی از سلبریتی‌های معماری ایران، متولد 1351 است. او سال 1377 از دانشگاه آزاد تهران مرکز کارشناسی معماری گرفت و بعد سال 1380 از دانشگاه تهران در رشته طراحی شهری، با مدرک ارشد فارغ التحصیل شد. اتابکی همینطور سال 1385 در رشته طراحی منظر، از دانشگاه بهشتی مدرک ارشد گرفت. او از سال 1377 دفتر معماری شخصی خود را به اسم استودیو بهزاد اتابکی تاسیس کرد. همینطور از سال 1394 با همکاری پرشیا قره‌گوزلو دفتر معماری بُن ارگ را پایه‌گذاری کرد. پرشیا قره‌گوزلو نیز در سال 1378 در دانشگاه آزاد تهران مرکز، مدرک ارشد معماری دریافت کرد. او بین 1386 تا 1394 در دفتر شخصی خود به نام فراگرد فعالیت داشت. بعد سال 1394 به اتابکی در بُن ارک پیوست.

این دو در سال 1394 نماینده معماری ایران و مدیر هنری پاویون ملی ایران در بینال معماری ونیز 2016 بودند. همینطور این دو نفر در سال 1398 به عنوان معمار سال خاورمیانه معرفی شدند. اتابکی و قره‌گوزلو هر دو به جز کار معماری، در دانشگاه نیز تدریس می‌کنند. همینطور اتابکی بورس مطالعاتی بنیاد ژاپن را دریافت کرد و مدتی در این کشور به مطالعه معماری این کشور و ملاقات با معماران نخبه پرداخت. او همینطور عضو سازمان نظام مهندسی استان تهران است.

موزه علوم تهران، خانه چهارگاه، هتل تیسای کیش، ویلای دیدار، ساختمان پلاسکوی جدید (یکی از معماران)، هتل آپارتمان مرجان، بازآفرینی شهر تاریخی سقز، راه گردون (چیتگر)، بیمارستان تجریش (نما)، ساختمان اداری نیایش، رستوران باگت، مرکز فرهنگی بامیان، میدان قبله مشهد و شرکت شیرین عسل برخی از طرح‌های مهم این دو نفر هستند.

استودیو طراحی امیرعباس ابوطالبی

  • سایت: aadesign
  • اینستاگرام: aadesign
  • آدرس: تهران، یوسف آباد، خیابان ۱۲

امیرعباس ابوطالبی متولد 1356 در تهران است. او از کودکی به نقاشی و موسیقی علاقه داشت و بعدها سراغ معماری رفت. او بخشی از دوران تحصیل خود را در کشور نروژ سپری کرد. ابتدا با رتبه بالا وارد دانشگاه خواجه نصیر در رشته عمران شد اما این رشته را رها کرد. به سراغ رشته مهندسی-پزشکی رفت و آن را نیز به اتمان نرساند. در پایان رشته معماری را انتخاب کرد و در دانشگاه بهشتی تا دوره ارشد تحصیل کرد.

او طی سال‌های پس از آن در کشورهای ایران، امارات، مالزی و کویت مشغول پروژه‌های متفاوتی شد. برند AA Design از دل این تجربیات در سال 1387 متولد شد. همینطور میرابوطالبی مجله ویلا را سال 1394 تاسیس کرد. تاکنون یازده شماره از این مجله منتشر شده است.

از پروژه‌های انجام شده یا در حال انجام او می‌توان به ساختمان اداری شیشه کاوه، فرهنگسرای بامیان، مرکز فرهنگی کهریزک، خانه معلم کرمانشاه، سایت تاریخی حریره کیش و چندین طرح مسکونی اشاره کرد.

دفتر معماری ازنو

  • سایت: از نو
  • اینستاگرام: از نو
  • آدرس: تهران، خیابان وزرا، کوچه چهارم

فعالیت دفتر معماری “از نو” از سال 1389 شروع شد. در این زمان، احسان توسلی فارغ التحصیل معماری دانشگاه تهران، به همراه سولماز تاتاری دانش‌آموخته معماری داخلی همین دانشگاه ایده‌های خود را تبدیل به یک برند کردند. در ابتدا ای نبرند کار خود را به طراحی و نظارت پروژه‌های معطوف کرده بود. با این حال، حالاکارهای برند از نو شامل طیف وسیعی از ساختمان‌های مسکونی، تجاری، درمانی، اداری، آموزشی و فرهنگی می‌شود. یکی از تلاش‌های آنها در این مدت تلاش برای اجرای همان چیزی است که طراحی شده است. به همین دلیل بخش نظارت، تخصص از نو است.

از پروژه‌های این گروه، می‌توان به این موارد اشاره کرد: فروشگاه لباس صادقیه، فروشگاه لباس زعفرانیه، موزه آب اصفهان، آموزشگاه موسیقی چشمه، بانک حکمت ایرانیان، ساختمان پزشکان سورنا، مهمانسرای نمین، طراحی پرده سرای بری لایف، طراحی داخلی پست بانک، اتوموبیل کارما و چندین واحد مسکونی و تجاری دیگر.

کامران افشارنـادری

دکتر کامران افشارنادری سال 1338 در مشهد متولد شد. او معمار، منتقد معماری و استاد دانشگاه مطرح ایرانی است. تحصلات نادری در دانشگاه تهران آغاز شد و بعد در جنوای ایتالیا ادامه پیدا کرد. او پایان‌نامه خود را در خصوص روش‌شناسی طراحی در ایران باستان ارائه کرد. فعالیت معماری او در همان ایتالیا آغاز شد. طی هفت سال فعالیت معماری در اروپا، او با شرکت‌های مطرحی در این حوزه همکاری داشت. او از سال 1372 به ایران برگشت و کار حرفه‌ای خود را آغاز کرد.

طی این مدت، او چندین پروژه از جمله سفارت و اقامتگاه سفیر هلند، وابسته تجاری سفارت اتریش و دفتر نمایندگی شل را طراحی و اجرا کرده است. از پروژه‌های موخر او می‌توان به پروژه سفارت نروژ، دفتر کمپانی بایر و چندین ساختمان تجاری و مسکونی در تهران اشاره کرد. به جز مدیریت شرکت مهندسی خود، او مدیریت شرکت مهندسی ایتالیایی Intertecno را نیز در ایران برعهده دارد. او از بنیان‌گذاران مجله معمار است. نادری بیش از 150 مقاله و سه کتاب منتشر کرده است.

مهندسین مشاور امید غلامپور و همکاران

امید غلامپور متولد 1342 در آبادان است. او در دانشگاه علم و صنعت تا کارشناسی ارشد در رشته معماری تحصیل شد. کار حرفه‌ای برای او از سال 1369 آغاز شد. او به عنوان یکی از معروف‌ترین معماران ایرانی فعال در دو دهه اخیر شناخته می‌شود.

مجتمع چناران پارک در منطقه الهیه یکی از ساخته‌های او است. این مجتمع هشت هزار متر (واحدهای 260 تا 550 متر زیربنا) زیربنا دارد و به عنوان یکی از مجلل‌ترین ساختمان‌های تهران شناخته می‌شود.

از دیگر پروژه‌های غلامپور می‌توان به مجتمع تجاری اوپال در سعادت آباد، آرن در شهرک غرب، مرکز خرید شریعت محمدشهر کرج، برج افرا در الهیه و چندن ویلا و مجتمع مسکونی مجلل دیگر اشاره کرد.

فرزاد دلیری

فرزاد دلیری یکی از سلبریتی‌های معماری در ایران است. اکانت او در اینستاگرام 88 هزار دنبال‌کننده (به صورت پرایوت) دارد. او سال 1333 در تهران متولد شد. یک سال بعد فعالیت حرفه‌ای خود را شروع کرد. اولین پروژه او خانه‌ای در خیابان گلفام جردن بود. از آن زمان تاکنون او بیش از سیصد پروژه انجام داده است. او بسیار اهل مصاحبه است و گلایه‌های بسیاری از ایرادهایی دارد که مردم از وی می‌گیرند. انتقاد افرادی که به قول او در کل زندگی خود یک اتاق هم نساخته‌اند.

به جز ایران، او پروژه‌هایی در امارات، قزاقستان، تاجیکستان و ترکمنستان نیز داشته است. سال 2016 مجله ایتالیایی MF به نام او در لیست پنجاه شخص موفق و موثر در اقتصاد ایران اشاره کرد. دلیری در ساخت چناران پارک الهیه، همکار امید غلامپور بود. این دو پروژه‌های دیگری نیز با هم ساخته‌اند. در کل دلیری به لاکچری سازی معروف است. شکلی اشرافی به ساختمان‌های خود می‌دهد که به خصوص در بالاشهر تهران بسیار پرطرفدار است.

هتل آراز نوشهر یکی از پروژه‌های در حال اجرای او است. این پروژه شامل ساختمانی با 54 هزار متر مربع در 29 طبقه می‌شود. برج تجاری فرانتیوم در غرب تهران، برج کوه نور در کامرانیه، بام جمشیدیه و هتل لوتوس برخی دیگر از کارهای وی هستند.

مهندسین مشاور معماری و شهرسازی آمود

  • سایت: آمود
  • اینستاگرام: آمود
    آدرس: تهران، خیابان خرمشهر، خیابان شهید عربعلی

برند مهندسین مشاور آمود سه دهه پیش، در سال 1371 کار خود را آغاز کرد. راهبر این شرکت، فعالیت در زمینه معماری، طراحی شهری، شهرسازی، مرمت، احیا و توانمندسازی بافت‌های فرسوده بود. آنها از سال 1374 با گسترش کار خود در شهرهای شیراز، اصفهان، مشهد و اهواز به برندی خوش‌نام تبدیل شدند. از موسسان این گروه مهندسین می‌توان به فرزاد رستمی‌فر، سعید سادات‌نیا و کیومرث کریمی اشاره کرد.

این بین رستمی‌فر دغدغه بسیاری برای بازسازی و احیای خانه‌های قدیمی دارد. برای مثال پروژه بازسازی خانه‌ی امینی در زعفرانیه تهران که با معماری وی انجام شد، کاری درخشان در نظر گرفته می‌شود. او به جز آمود، جز بنیان‌گذاران شرکت مهندسین سومه نیز به شمار می‌رود.

تعداد پروژه‌های متنوع این گروه، بسیار زیاد هستند. طرح‌های ساماندهی میدان آزادی، حسن آباد، انقلاب، هفت تیر و صادقیه، کوچه پشت شهرداری تهران (توپخانه)، طراحی بلوار وحدت، شهرک‌های صنعتی پتروشیمی مکران و نهال گیلان از ساخته‌های آنها هستند. همینطور پروژه‌های بازسازی سبزه‌میدان تهران، فرهنگسرای نیاوران، گورستان ارامنه و مرکت خانه سیمین و جلال در کارنامه آنها قرار دارد. ساخت ایستگاه مترو دروازه شیراز، خانه شهر تهران، مجموعه فرهنگی طغرل، بانک شهر خیابان آفریقا و ایستگاه مترو کارگر از ساخته‌های دیگر آنها هستند.

دفتر معماری امین فردوسی

امین فردوسی دانش‌آموخته واحد تهران مرکز داناشگاه آزاد اسلامی است. او تا سطح فوق‌لیسانس در رشته معماری تحصیل کرده است. پس از پایان تحصیلات، او مدتی در دفتر معماری یحیی فیوزی مشغول شد. سپس دفتر معماری خود را سال 1388 در تهران تاسیس کرد. از آن زمان تاکنون او پروژه‌های متعددی نجام داده است.

از پروژه‌های انجام شده توسط فردوسی می‌توان به مرکز بورس تره بار روماک در جویبار مازندران، مجتمع مسکونی الغدیر قم، مرکز مد ایران در خیابان ولیعصر و ساختمان تجاری دریاسر اشاره کرد.

دفتر معماری آن

گروه معماری آن کار خود را در سال 1394 آغاز کرد. تلاش آنها برای ارتقاء کیفیت زندگی با در نظر داشتن سبک زندگی و فرهنگ بومی اعلام شده است. آنها طی این مدت با کادر جوان خود تلاش زیادی کرده‌اند خلاق باشند. تلاشی جهت اینکه طراحی یک برج یا یک میز تفاوتی برایشان نداشته باشد و هر دو را جدی بگیرند. هسته اولیه این برند شامل هشت نفر با تخصص‌های متفاوت می‌شود. روزبه قائم مقامی، زینب عابدی، گیل آوا روحی پور، سعید کبیری و سحر زرگر گروه باقی‌مانده از هسته اولیه هستند.

از پروژه‌های این گروه می‌توان به کیوب کلاب در مجموعه بام تهران، ساختمان شیشه‌ای در قزوین، مدرسه ابتدایی در جیرفت و ساختمان برند اکسین اشاره کرد. این بین ساختمان کیوب کلاب، جایزه سوم مسابقه معمار سال 1396 را دریافت کرد.

مهندسین مشاور آوگون

گروه معماری آورگون سال 1389 تاسیس شد. در تاسیس این برند، جمعی از مهندسین معمار در تهران همکاری داشتند. طی یک دهه اخیر، آوگون پروژه‌های متعددی را با کادر جوان و باتجربه خود انجام داده است. آنها به جز کار معماری، کارگاه‌های تخصصی چوب و شیشه نیز دارند. اینطور در تلاش هستند برای پروژه‌ها چوب و شیشه‌ای با کیفیت مدنظر خود را تولید نمایند.

آنها طی سال‌های فعالیت خود پروژه‌های متعددی در حوزه‌های مسکونی، تجاری و اداری، محوطه‌سازی و پارک، طراحی داخلی و بناهای عمومی داشته‌اند. چندین مجتمع تجاری در خیابان بهارستان، سعادت آباد، پل مدیریت، رسالت و ولیعصر در کارنامه مهندسین مشاور آوگون دیده می‌شود. همینطور یک رستوران جالب‌توجه در کیش به بهره‌برداری رسانده‌اند. به لحاظ پروژه‌های مسکونی نیز مجتمع‌های بزرگ و زیبایی در سعادت آباد، فرمانیه، ولنجک، فشم و هشترودی به سرانجام رسانده‌اند.

دفتر معماری الگو

مهران خوشرو سال 53 در شهر مشهد متولد شد. او تا سطح کارشناسی ارشد در دانشگاه بهشتی تحصیل کرد. پس از آن، در سال 1386 بود که دفتر معماری الگو را تاسیس کرد. او طی چهارده سال اخیر، در مسابقات معماری بسیاری شرکت کرده و به مقام‌هایی دست یافته است. برای مثال طرح‌هایی او برای آرامگاه شمس تبریزی (سال 91)، مرکز اداری هزار و یک شب (همان) سال پذیرفته شد. یا رتبه اول جایزه معماری داخلی ایران را سال 1396 به دست آورد.

ساختمان اداری P.S.P یکی از مهمترین کارهای خوشرو و دفتر معماری الگو بوده است. این اثر یکی از طرح‌های برگزیره جایزه معماری آسیا در سال 2016 بود. ساختمان اداری مذکور، چهار طبقه روی سطحی به مساحت 1720 متر در پارک فناوری پردیس واقع شده ااست. مساحت کلی ساختمان، از دو هزار متر فراتر رفته است. کانسپت طراحی ساختمان به شکلی است که برای بخش اداری از رنگ تیره و برای بخش توسعه و تحقیق از رنگ روشن استفاده شده است. ضای مرکزی این دو بخش نیز به گلخانه‌ای زیبا تبدیل شده است.

برج‌های دوقلوی المپیک، طراحی سایبان بی ستون، ساختمان انبار شرکت سیستم، مجتمع مسکونی باغ زعفرانیه و چندین ساختمان تجاری و اداری دیگر در کارنامه این دفتر معماری دیده می‌شود.

دفتر معماری آینه

سال 1380 علی سلطانی، عاطفه کرباسی و علی دهقانی دفتر معماری آینه را پایه‌گذاری کردند. این دفتر کار حرفه‌ای خود را از سال 1382 آغاز کرد. این گروه به جز کار معماری، در زمینه چاپ مقاله و انتشار کتاب‌های تخصصی بسیار فعال بوده است.

سلطانی در دانشگاه هنر تهران تحصیل کرده و مدرک ارشد دریافت کرده است. کرباسی استادیار دانشگاه بهشتی است و از این دانشگاه، دکترای معماری دریافت کرده است. همینطور ارشد معماری منظر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران خوانده است. دهقانی نیز ارشد معماری را از دانشگاه هنر تهران دریافت کرده است. این سه جوایز داخلی و بین المللی زیادی در حوزه معماری به دست آورده‌اند. از جمله سال 1391 که در بخش مسکونی، جایزه معمار برتر سال ایران را دریافت کردند. همینطور در جشنواره 2013 سنگاپور در بخش ساختمان‌های تجاری، برگزیده شدند.

آنها با خلاقیت زیاد، پروژه‌های متعددی طی دو دهه اخیر به مرحله اجرا رسانده‌اند. از آن جمله می‌توان به کلینیک دندانپزشکی آراد، مرکز تجاری شیخ بهایی، خانه پرحیاط، خانه‌ای با حیاط آبی، خانه بهار، ساختمان تجاری کارخانه درخشان و چندین پروژه کوچک و بزرگ مسکونی اشاره کرد. یکی از نکات در مورد این گروه، مکان بسیاری از پروژه‌های آنها است. در کنار تهران، بیشترین پروژه‌های آنها در شهر نجف‌آباد در اطراف اصفهان اجرا شده است. کرباسی اهل این شهر است و به همین دلیل گروه آینه شهرت بالایی در این شهر دارد.

معماران الگوی پیشروی محیط نوین

الگوی پیشروی محیط نوین یک استودیوی فعال در حوزه طراحی و معماری است. این برند توسط شبنم خزلی و مهرداد حبیبی پایه‌گذای شده است. آنها فعالیت خود را در حوزه‌های خلق، بهینه‌سازی و پژوهش در محیط‌های متفاوت معطوف کرده‌اند. خزلی مدرک کارشناسی معماری از مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی ایران دارد. او همینطور از دانشگاه سوره، مدرک ارشد معماری داخلی گرفته است. او در دفتر معماری آن نیز یکی از همکاران است. حبیبی کارشناسی را از دانشگاه آزاد رودهن در رشته عمران گرفته است. او همینطور از دانشگاه علوم و تحقیقات، مدرک ارشد خود را گرفته است. او نیز از همکاران دفتر معماری آن است.

این گروه معماران پروژه‌های متعددی در سراسر ایران انجام داده است. با این حال بخش قابل توجهی از تمرکز آنها روی شمال کشور و مازندران بوده است. از پروژه‌های مهم آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد: کیوب کلاب توچال، مدرسه جیرفت، مرکز تجاری چهارباغ، لابی شرکت پوراطب، معماری داخلی دلچه ویتا، کافه پرتابل کانتینری، مجموعه اقامتی میشیم رامسر، فضای کار اشتراکی ماین تک در میدان انقلاب، دفتر اداری اسنپ تریپ، باشگاه تنیس غدیر، فودکورت شهروند بیهقی و چندین طرح دیگر.

دفتر معماری AT (امیرحسین تبریزی)

امیرحسین تبریزی یکی دیگر از سلبریتی‌های حوزه معماری ایران است. او سال 1362 به دنیا آمده و کارشناسی ارشد مرمت و احیای ابنیه و بافت‌های تاریخی گرفته است. تبریزی در دانشکده هنر و معماری تهران مرکز درس خوانده و پس از فارغ التحصیلی در سال 1389 به کار حرفه‌ای مشغول است. او موسس دفتر طراحی AT ARCHITECTS است و کارهای خود را از این طریق عرضه می‌کند. او همینطور سابقه تدریس در دانشکده‌ها و مراکز آموزشی از جمله دانشگاه آزاد، دانشکده میراث فرهنگی تهران و نظیر آن را دارد.

تبریزی تاکنون افتخارات زیادی در حوزه معماری به دست آورده است. از آن جمله در سال 2018 جاییزه معمار سال خاورمیانه را دریافت کرد. پییش از آن نیز برنده مسابقه معماری نمای مجله معماری و ساختمان در دو دوره‌ی متوالی در امارات شده بود.

از طرح‌های او می‌توان به این موارد اشاره کرد: ایستگاههای حراست و اطلاع رسانی بازدید کنندگان محوطه میراث جهانی بیستون، ویلای معلق باغ گل لواسان، نمازخانه گردشگران محوطه میراث جهانی تحت سلیمان و چندین ویلا و مجتمع مسکونی می‌توان اشاره کرد.

دفتر معماری ایوان

شرکت معماری ایوان کار خود را سال 1378 در تهران آغاز کرد. این گروه طی بیست سال فعالیت خود، پروژه‌های متعددی را به سرانجام رسانده است. همینطور آنها برای جوایز بسیاری نامزده شده‌اند. آنها هدف خود را تلفیق هنر و تکنولوژی اعلام می‌کنند. چیزی که باعث شود بنایی بی‌مانند تحویل داده شود. آنها در تمامی سبک‌های ساخت و ساز از جمله کلاسیک، مدرن، ایرانی، ساخت مجتمع‌های مسکونی، محوطه‌سازی، طراحی رستوران، مدرسه و حتی مسجد فعالیت دارند. به جز خدمات معمای، آنها در زمینه تولید کاغذ دیواری، پوستر دیوارای، پارکت لمینت و چمن مصنوعی هم فعال هستند. ایوان به جز ایران، در امارات و مالزی نیز فعالیت داشته است.

ایوان با حضور متخصصانی در زمینه‌های مختلف مزین شده است. علی رامشک مدیر مجموعه است. فردین اجلالی کارشناس فضای سبز، مرتضی معمار کارشناس عمران، محسن رحمانی کارشناس ارشد برق، سینا عسگرزاده متخص سه‌بعدی‌سازی، محمد محمدیان کارشناس معمای و محسن محسنی کارشناس آب و فضای سبز است.

از پروژه‌های متعدد دفتر معماری ایوان می‌توان به این موارد اشاره کرد: ساختمان اداری نارنجستان، دفتر اداری آذین، رستوران اکسیژن، هتل بروجن، آتلیه فرحزاد، باغ رستوران آبشار، مدرسه رفیعه المصطفی، مسجد فرهنگستان، رستوران ساحل، کافی شاپ ساحل، کافی شاپ آبشار و چندین پروژه مسکونی می‌توان اشاره کرد.

مهندسان مشاور بافت شهر

  • سایت: بافت شهر
  • اینستاگرام: –
  • آدرس: تهـران، خيابان دکتر بهشتی، بین اندیشه و سهروردی

شرکت مهندسان مشاور بافت شهر، نامی بسیار قدیمی در حوزه معماری ایران است. آنها کار خود را از حدود سال 1360 آغاز کردند. این شرکت با احور پنج مهندس معمار، یک مهندس سازه و یک مهندس مکانیک تشکیل شده است. با این حال، بافت شهر همینک بیش از 150 مشاور درون خود دارد. این گروه در 9 زمینه از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تایید صلاحیت شده است.

غلامرضا پاسبان حضرت بنیان‌گذار مهندسان مشاور بافت شهر است. او سال 1323 در مشهد به دنیا آمده و سال 51 از دانشکده‌ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران با مدرک کارشناسی ارشد معماری فارغ التحصیل شده است. او بین سال‌های 1355 تا 1357 در طراحی و اجرای پارک جمشیدیه مشارکت داشت.

در سایت این مجموعه به شکلی مناسب، تمام پروژه‌ها از سال 1369 تاکنون لیست شده‌اند. برای مثال در خصوص سال 69، پنج پروژه به چشم می‌خورد. مرکز فرهنگی شرکت پلی‌اکریل اصفهان، ایمن‌سازی بزرگراه چمران تهران، پریس فرهنگ پارک آزادگان، مجتمع اداری پذیرایی سئول و شهرک مسکونی بعثت جدید در ماهشهر مربوط به این سال هستند. در کل در طراحی‌های شهری کلان تهران طی دو سه دهه اخیر، در بسیاری موارد می‌توان ردپای بافت شهر را دید.

دفتر معماری باغ ایرانی

مهسا مجیدی متولد سال 1356 است. او وارد دانشگاه علوم تحقیقات تهران شد و تا مقطع دکترا تحصیل کرد. او پس از مدتی تجربه‌اندوزی در دفتاتر معماری در تهران و دبی، سرانجام سال 1380 دفتر طراحی معماری داخلی باغ ایرانی را تاسیس کرد. این دفتر طی دو دهه اخیر در زمینه‌های مسکونی، اداری، تجاری، خدماتی، فضاهای شهری و غرفه‌های نمایشگاهی فعالیت داشته است. در باغ ایرانی، مهسا مجیدی تنها نیست و تیمی دوازده نفره از متخصصات طراحی داخلی با خود دارد. تلاش او بر خلق فضاهای پویا، دلنشین و باکیفیت است.

از طراحی‌های مهم گروه باغ ایرانی می‌توان به این موارد اشاره کرد: طراحی داخلی رستوران ریواس، طراحی داخلی دفترکار برند اریکسون در تهران، معماری و طراحی داخلی بوتیک هتل حنا، طراحی داخلی رستوران ساحلى رامسر، ساختمان اداری سفیران، فروشگاه زییین، تهران و چندین ساختمان مسکونی و تجاری دیگر.

مهندسین مشاور باوند

مهندسین مشاور باوند یکی از قدیمی‌ترین برندهای فعال معماری در تهران است. این گروه مشاورین سال 1352 کار خود را آغاز کرد. فعالیت‌های باوند طی چهار دهه اخیر، شامل لیستی طویل و متنوع می‌شود. در زمینه‌های مسکونی، تجاری، تفریحی، طراحی شهری و حوزه‌های دیگر معماری ردپایی محکم از این گروه وجود دارد.

ایرج کلانتری یکی از موسسان این شرکت است. کلانتری که متولد 1316 است، مدرک کارشناسی ارشد خود را سال 1341 از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران اخذ کرد. به جز فعالیت مستمر در باوند، او عضو شورای تخصصی شهرداری تهران، رئیس هیات اجرایی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی مهندسی کشور، عضو هیئت مفاخر معماری ایران، عضو هیات تحریریه مجله معماری نوین و همینطور مدرس دانشگاه‌های تهران است.

دیگر عضو موثر باوند، حسین شیخ زین‌الدین است. او متولد 1320 و دانش‌آموخته‌ی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران تا سطح ارشد است. او دارنده نشان عالی معماری ایران و مدرس دانشگاه تهران و علم و صنعت است.

ساختمان سفارت ایران در توکیو و ترابلس، دفتر مرکزی بیمه البرز، اتاق بازرگانی ایران، بانک اقتصاد نوین، هتل هانیه مشهد، دفتر مرکزی بیمه پاسارگاد، مجتمع تجاری افق و ده‌ها عنوان دیگر در سابقه این گروه دیده می‌شود.

استودیو طراحی براکت

شروین حسینی در پایین سال 1357 در کرمان متولد شد. پس از ورود به دانشگاه در رشته معماری، به چارچوب آکادمیک علاقه نشان نداد و درس را رها کرد. اینطور او سعی کرد معماری را به صورت تجربی یاد بگیرد. او مدتی در دفاتر یحیی فیوضی و مهندسین مشاور حرکت سیال به تجربه‌اندوزی پرداخت. اولین کار خودپای‌ِ حرفه‌ای حسینی، طراحی ویلای پدرش در اصفهان بود. حسینی با کمک کامران فروهر سپهر اولین دفتر معماری خود را راه‌اندازی کرد. با این حال این دفتر معماری دوام نیاورد و او به تنها در سال 1385 استودیو طراحی براکت را تاسیس کرد. با توجه به سفارش‌های متعدد در اصفهان، شعبه دوم براکت در این شهر راه افتاد.

تخصص اصلی حسینی، طراحی ویلا است. او ویلا را اشتراک قوی معماری، طبیعت و انسان می‌داند. تاکنون استودیو براکت جوایز زیادی در زمینه معماری به دست آورده است. از آن جمله می‌تون به رتبه‌های اول، دوم و سوم جایزه معمار طی سال‌های متفاوت اشاره کرد. همینطور به جز معماری، او در زمینه طراحی مبلمان هم فعالیت دارد.

دفتر معماری برانیا

محمدرضا نیازی، دفتر معماری برانیا را سال 1389 تاسیس کرد. این شرکت با شعارهای زیبایی بخش “درباره ما”ی سایت خود را مزین کرده است. از آن جمله می‌توان به صحبت در مورد این اشاره کرد که در برانیا، طراحی متمرکز بر توجه به خواسته‌های کارفرما و عدم تقلید کورکورانه از مناسبات رایج بازار است. تلاشی برای اینکه هر پروژه منحصربه‌فرد باشد و پاسخی به نیازهای همان پروژه باشد. آنها آماری جالب هم داده‌اند. اینکه تنها سه درصد از پروژه‌های ساختمانی در ایران توسط معماران طراحی و ساخته می‌شود. 97 درصد باقی‌مانده توسط پیمانکاران، دفاتر خدمات و دلالان مصالح انجام می‌شود. مسئله‌ای که باعث می‌شود عمر مفید زیبایی یک ساختمان به کمتر از یک دهه برسد.

برانیا توجه ویژه‌ای روی ساخت ویلا دارد. همینطور باید گفت که طرح‌های بسیار منحصربه‌فردی انجام داده‌اند که هرکدام زیبایی‌های خاص خود را دارند. از پروژه‌های این گروه می‌توان به این موارد اشاره کرد: مجتمع مسکونی محک، ویلای بیدمجنون، میدان اتریش (منطقه 22 تهران)، ارگ سروستان (اصفهان)، مهدکودک روشنا (قم)، فودکورت پالیزه، میدان سلام (قم)، مرکز مطالعات انرژی‌های تجدیدپذیر، ورودی دانشگاه میبد، اقامتی 360 واحدی الغدیر (قم)، میدان قبله مشهد و چندین طرح دیگر.

استودیو معماری BNS

  • سایت: BNS Studio
  • اینستاگرام: BNS Studio
  • آدرس: تهران، شیخ بهایی، میدان پیروزان، خیابان قوام پور

استودیو معماری BNS توسط سه شریک تاسیس شده است. این سه نفر فرشاد کازرونی، فرناز بخشی و آذین سلطانی هستند. کازرونی متولد 1360، مدیرعامل گروه است و از دانشگاه بهشتی، مدرک کارشناسی ارشد معماری منظر دریافت کرده است. بخشی، متولد 1359 در مشهد است و مدارک خود را از دانشگاه بوفالوی نیویورک و آزاد تهران مرکز به دست آورده است. سلطانی نیز متولد 1353 در تهران، از دانشگاه آزاد تهران مرکز، مدرک ارشد معماری و شهرسازی گرفته است.

این تیم کنار یکدیگر، پرژه‌های بسیاری را طراحی و معماری کرده‌اند. از جمله کارهای آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد: دفتر کار پرنس، مرکز فرهنگی بامیان افغانستان، دفتر هنکل در تهران، رستوران غذای دریایی کورال، ساختمان اداری سفید و ساختمان مرکزی بانک پاسارگاد.

گروه معماری بنیستا

گروه معماری بنیستا یکی از نام‌های فعال در زمینه طراحی و معماری پروژه‌های لوکس ساختمانی است. اطلاعات زیادی در مورد تاریخچه، موسسان و تاریخ تاسیس این گروه وجود ندارد. بنیستا در زمینه طراحی نما، دکوراسیون داخلی، اصلاح نقشه و بهینه‌سازی فضا در ساختمان‌های در حال ساخت و ارائه خدمات شهری به شهرداری فعال است.

از پروژه‌های این گروه می‌توان به این موارد اشاره کرد: طراحی روف گاردن مجتمع تجاری نارسیس، طراحی نما در ساختمان رسپینا در آجودانیه، طراحی نما در تالار پذیرایی آناهیتا و چندین مورد دیگر از طراحی‌ها و اجرای نما در پروژه‌های مسکونی و تجاری دیگر.

دفتر معماری بوژگان

استودیوی معماری بوژگان در سال 1386 توسط حامد بدری احمدی تاسیس شد. احمدی در دانشگاه بهشتی با مدرک ارشد معماری در سال 1384 فارغ التحصیل شده است. استودیوی بوژگان طی 14 سال اخیر مسیر ترقی را طی کرده و حالا یکی از نام‌های مهم در زمینه معماری شناخته می‌شود. آنها در زمینه‌های معماری مسکونی، تجاری، اداری، مرمت و بازسازی فعالیت دارند. شعار آنها بررسی ساده هر پروژه و تلاش برای استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود است. هانیه صفری، فاطمه شریفی، مریم وزیرزاده، کاوه دادگر، نازنین غلامی، سیما سرکار، پاریسا شیری، هورا حسین نژاد، مریم معماریان و علیرضا بنی فاطمی از دیگر معمارهای این مجموعه هستند.

از پروژه‌های بوژگان می‌توان به این موارد اشاره کرد: مجتمع مسکونی حیات الهیه، رستوران کانکریت، ساختمان اداری آصف، ساختمان مسکونی بوکان، ساختمان اداری بخارست، ویلای مسکونی دربندسر، ساختمان مسکونی دستور، ساختمان مسکونی فرمانیه،ساختمان ورزشی freak gym، ساختمان مسکونی حیات، ساختمان مسکونی جماران، ساختمان تجاری لایکو، رستوران لواسان، ساختمان مسکونی ارفی و چندین مورد دیگر.

شرکت معماری اتاق آبی

اتاق آبی یکی از برندهای فعال معماری ایران است. آنها در دو شهر مشهد و تهران دفتر اختصاصی دارند و فعالیت می‌کنند. در اتاق آبی تلاش می‌کنند ایده‌های نو را توسعه دهند و نوآوری را در خدمت خلق محیط‌های دلنشین زندگی قرار دهند. سید احسان سادات مادرشاهی مدیرعامل و طراح این اتاق آبی است. مهدی آشوری طراح ارشد، مریم سادات مادرشاهی کارشناس برق و شادی حسینی مسئول طراحی‌های دو و سه بعدی مجموعه است. آنها کار خود را از مشهد شروع کردند و بعد از موفقیت نسبی، کار را به به تهران گسترش دادند. آنها به جز طراحی و معماری ساختمان، در زمینه طراحی مبلمان هم فعالیت دارند.

مجتمع مسکونی مینا، مجتمع مسکونی یاسمن، مجتمع تجاری فاطمینان، مجموعه ورزشی خضرا، طراحی داخلی شوروم استاپ گالری، دفتر اداری فرشته، دکوراسیون داخلی واحدهای برج باران و تعداد بسیار زیاد دیگری از معماری مجتمع‌های مسکونی و طراحی داخلی آنها در کارنامه آنها دیده می‌شود.

گروه معماری نکسا

گروه نکسا سال 1387 کار خود را در زمینه معماری آغاز کرد. آنها تاکنون بیش از سی پروژه در مناطق شرق تهران، پاسداران، شمیران، سعادت آباد و شهرک غرب انجام داده‌اند. تلاش آنها بر ساخت بناهای فاخر و مدرن بوده است. آنها به طور ویژه روی ساخت پروژه‌های مسکونی فعالیت دارند.

اگر بخواهیم به مهمترین پروژه‌های ساخته شده یا در دست ساخت آنها اشاره کنیم، این نام‌ها مطرح می‌شود: مسکونی فونیکس (سعادت آباد)، مسکونی متروپل (سعادت آباد)، مسکونی ساید پارک (سعادت آباد)، پروژه چهل باغ، پروژه نکسوس، پروژه لومن و هتل آپارتمان گراندو (زعفرانیه).

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. امین گفت:

    انجام کلیه امور نقشه برداری دراستان خوزستان در زمینه:
    – ساختمانی و محوطه سازی
    – پیاده سازی فونداسیون (جانمایی ستون) وسازه
    – نقشه برداری صنعتی
    – توپوگرافی
    – محاسبه احجام خاکی
    ت- هیه نقشه ثبتی و ماده 147
    – کاداستر
    – تهیه نقشه UTM
    – تهیه نقشه ازبیلت و مانیتورینگ
    – آبیاری و زهکشی
    – مساحی و تفکیک املاک واراضی کشاورزی
    – تهیه پروفیل عرضی و طولی راه
    ورناصری (کارشناس نقشه برداری)