فیلم اخراجی ها ۲ فیلمی ایرانی است که توسط مسعود ده نمکی در سال ۱۳۸۷ ساخته شده و در بیست و هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر به اکران درآمد.
به گزارش خوبو، اخراجی ها ۲ یکی از موفقترین فیلمهای ایرانی در سینمای دفاع مقدس است، که مورد توجه تماشاگران قرار گرفت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره بسیار ضعیف 2.9 را کسب کرده است. 5700 نفر به این فیلم نمره دادهاند.
این فیلم در ادامه فیلم اخراجی ها که موفقیت زیادی در گیشه داشت، ساخته شد.
دانلود رایگان فیلم اخراجی ها ۲
عوامل و بازیگران فیلم اخراجی ها ۲
اخراجی ها ۲ فیلمی است که در ژانر کمدی، اکشن، درام و دفاع مقدس توسط مسعود ده نمکی ساخته شده است. مسعود ده نمکی پس از ساخت دو مستند “فقر و فحشا” و “کدام استقلال؟! کدام پیروزی؟!” اولین فیلم سینمایی خود را با نگاهی کمدی به دفاع مقدس اختصاص داد.
- این فیلم پرفروشترین فیلم در سال ۱۳۸۸ شد.
- اخراجی ها ۲ موفق شد رکورد فروش قسمت اول این فیلم را بشکند و تا زمان اکران فیلم شهر موشها ۲ در سال ۱۳۹۳ پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران باشد. در حال حاضر این فیلم در رتبه سی و هشتم پرفروشترین فیلمها قرار دارد و در جمع پنجاه فیلم پرفروش، تنها فیلم اکران شده در دهه هشتاد است.
- اغلب بازیگران قسمت اول، در قسمت دوم نیز به ایفای نقش پرداختند و چند بازیگر مطرح دیگر به این جمع اضافه شدند.
کارگردان | مسعود ده نمکی |
تهیه کننده | حبیب الله کاسه ساز |
نویسنده | مسعود ده نمکی |
بازیگران | اکبر عبدی امین حیایی جواد رضویان محمدرضا شریفی نیا منوچهر آذر فخرالدین صدیق شریف حسام نواب صفوی ارژنگ امیرفضلی نگار فروزنده مینا جعفرزاده نیوشا ضیغمی شهره لرستانی سید جواد هاشمی ابوالفضل همراه قاسم زارع مجید شهریاری مهراوه شریفی نیا لیلا بلوکات احمد ایراندوست سیروس کهوری نژاد امیریل ارجمند نرگس محمدی میرطاهر مظلومی بیوک میرزایی |
تدوین | رضا بهارانگیز |
موسیقی | امیر توسلی |
سال ساخت | 1387 |
مدت زمان فیلم | 114 دقیقه |
نمره IMDB | 2.9 |
فروش گیشه | 7٬928٬311٬700 تومان |
خلاصه داستان
این داستان ادامه داستان اخراجیها یک است. در اوایل فیلم عراقیها اقدام به کشتن مجروحین میکنند و اخراجیهای اسیر شده را به یک اردوگاه به سرپرستی رسول می برند. از طرف دیگر، خانواده آنها که قصد مسافرت به مشهد را داشتند، توسط سازمان مجاهدین خلق ایران با ربودن هواپیما و نشاندن آن در عراق ایشان را ترغیب به اعطای درخواست پناهندگی به صدام حسین میکنند. مسافران که خانوادههای اخراجیها هم جزو آنها بودند، برگه درخواست پناهندگی را پاره کرده و سرود ای ایران را میخوانند.
نقد و بررسی فیلم اخراجی ها ۲
برای نقد و بررسی نزدیک به واقعیت یک اثر به عواملی فراتر از اصل اثر احتیاج است که در اینجا آن را زمینه مینامیم. زمینه ممکن است شامل رویدادهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی همزمان یا گذشتههای مرتبط با اثر باشد. همچنین زمینه میتواند عقاید و احساسات و نگرش صاحب اثر به مسائل پیرامونی و انتخاب رمزگان برای انتقال مفاهیم را در برگیرد. بدین ترتیب نقد یک اثر بدون در نظر گرفتن زمینههای پیدایش آن اثر نمیتواند یک نقد و تحلیل کامل باشد.
فیلم اخراجی ها ساخته مسعود ده نمکی پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران با حدود دو و نیم الی سه میلیون مخاطب است و این پدیدهای واقعی و غیرقابل انکار است. با گذشت نزدیک به دو سال از اکران قسمت دوم “اخراجی ها” شاید هنوز شرایط تاریخی برای بررسی تمامی زمینههای این اثر فراهم نباشد. اما به مناسبت ساخت سومین قسمت “اخراجی ها” یادآوری نکاتی در مورد دو قسمت اول و دوم لازم به نظر میرسد. این دو فیلم در سالهای ۸۶ و ۸۷ ساخته شده است و از فیلتر مدیریتهای اجرایی و فرهنگی این دوران گذشته و در همین دوره نیز با حمایتهای وسیع به اکران درآمده است بنابراین میتوان نتیجه گرفت که این دو قسمت مورد تایید و حمایت متولیان امور فرهنگی و رسانهای بوده است. فیلمساز، نیز مانند فیلم مورد تایید و تشویقهای فراوان قرار گرفته و حتی به ساخت یک سریال در صدا و سیما اقدام نموده که آن هم مورد قدردانی و تشویق قرار گرفت. از عوامل حمایتی فوق که نقش موثری نیز در فروش داشته که بگذریم خود اثر بسیار جالب و بحث انگیز است.
“اخراجی ها” ترکیبی از فیلمهایی با مضامین ارزشی، جنگی، کمدی، جاهلی، لمپنی و عوام پسند است. موضوع اصلی فیلم جنگ و افرادی است که برخی داوطلبانه و برخی از روی اجبار و ناخواسته به این معرکه وارد میشوند و سپس در قسمت دوم به اسارت درمی آیند. در فیلم یکی دو تیپ، نقش دانای کل را ایفا میکنند که مسئولیت دیالوگهای ارزشی در مقابل تیپ های کم اطلاع و عجول که همانا برخی از فرماندهان جنگ بوده و تیپ دیگری که نقش ریاکار و مزور را بازی میکند را به عهده دارند. از سوی دیگر فیلم دارای یک شخصیت است که نقش قهرمان را دارد او همان لات جوانمرد است و چند نفر از لمپن ها، دزدهای با شرف و مافنگیها، نوچههای او هستند که نقشهای کمیک و لودگیها به آنها واگذار شده است. تعدد بازیگران با نقش ها و دیالوگ ها و کنش ها و واکنش های متضاد باعث شده است مخاطبان با خاستگاههای مختلف، نظرگاه های خود را در آن بیابند. برخی دیگر نیز ماهیتاً فیلم را نوعی استحاله فیلمساز پنداشته و از این دیدگاه مشتاقانه فیلم را تماشا کردهاند.
در تأیید این مطالب کافی است به یادداشت هایی که طی این مدت چه مخالف و چه موافق در رسانه ها منتشر شده است، مراجعه شود. برخی با نظر موافق نقل به مضمون چنین نگاشته اند: این فیلم توانسته است ارزش های انقلابی و اسلامی حاکم بر جبهه های جنگ و اسارتگاه ها را به تصویر کشیده و نشان دهد که چگونه از یک لات یک قهرمان ساخته می شود و او را تا مرزهای ایثار و شهادت پیش میبرد. برخی دیگر این فیلم را تحریف تاریخ دفاع مقدس و توهینی به رزمندگان و آزادگان دانسته و آن را عبور از خط قرمزهای مقدسات میشمارند. دیالوگ های ارزشی را شعارهایی بیش نمیانگارند و استفاده از این تیپ ها را نه تنها بزرگداشت نقش توده های مردمی در دفاع مقدس نمیدانند بلکه هجویه ای بر آن همه ایثار و فداکاری می پندارند. از سویی عده زیادی بازی های کمدینها را عالی ارزیابی کردهاند و شادترین لحظات خود را بعد از مدت ها تماشای این فیلم کمدی-جنگی نامیدهاند و عده ای دیگر این فیلم را عوامانه و کم ارزش، ارزیابی میکنند و اکثر مؤلفه های فیلمفارسی را در آن یافته و آن را نوعی ارتجاع و عقب گرد می دانند. اما نگارنده در این مورد آخر، معتقد است این مطلب نشانگر آن است که الگوهایی که از گذشته های دور امتحان پس داده و موفق بوده اند همچنان بار اقتصادی سینما را بدوش میکشند و اگر همچنان سبک های دیگر سینما مورد توجه و حمایت قرار نگیرند تنها همین نوع از فیلم ها پرده نقره ای را روشن خواهند نمود و اکثر صندلیهای سینما نیز توسط همین مخاطبان اشغال خواهد شد و بدین ترتیب هیچ تغییری در ذائقه مخاطبان ایجاد نخواهد شد.
به هر حال فیلمساز چه هوشیارانه و چه غریزی و یا از روی صداقت و اعتقادات قلبی توانسته است با چنین ترکیبی، اقشار مختلفی با برداشت های کاملا متفاوت را به سینما بکشاند.
آنچه شاید کمتر به آن پرداخته شده است علت حضور این قشر خاص از توده های عامی در فیلم است که ناشی از اعتقادات فیلمساز و حامیان آن است چرا که، نادیده گرفتن نخبگان و عوام گرایی، دو روی سکه ای است که ساخت این گونه فیلم ها را امکان پذیر کرده است. بر کسی پوشیده نیست که حضور نخبگان در تمامی عرصه ها از جمله جنگ از مهمترین عوامل پایداری مردم و شکست دشمنانشان به شمار می آید.
فیلمساز علاوه بر جبهه، در سیاست نیز دستی بر آتش داشته است و همین امر انگیزه ای برای ساخت “اخراجی های ۳” شده است.
نویسنده: زهره نبی زاده
منبع: سایت سلام سینما
فهرست جوایز فیلم اخراجی ها ۲
در بیست و هفتمین دوره برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر در سال 1387، فیلم اخراجی ها ۲ نامزد دریافت هیچ جایزهای نشد، اما مسعود ده نمکی جایزه ویژه هیئت داوران را دریافت کرد.
- برنده جایزه ویژه هیئت داوران برای بهترین کارگردانی (مسعود ده نمکی)، دوره ۲۷ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۷
نظرات کاربران