0

فیلم قصر شیرین

فیلم قصر شیرین / حامد بهداد و ژیلا شاهی

فیلم قصر شیرین فیلمی ایرانی است که توسط رضا میرکریمی در سال ۱۳۹۷ ساخته و در سی و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به نمایش درآمد.

به گزارش خوبو، قصر شیرین یکی از فیلم‌های خوب سال‌های اخیر سینمای ایران است که مورد استقبال منتقدان، تماشاگران و جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی نیز قرار گرفت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره متوسط 6.5 شده است. 1100 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

این فیلم علاوه بر تحسین مخاطبان در جشنواره فیلم فجر، به عنوان فیلم محبوب منتقدان در مجله فیلم انتخاب شده است.

دانلود رایگان فیلم قصر شیرین

عوامل و بازیگران فیلم قصر شیرین

قصر شیرین فیلمی است که در ژانر درام توسط رضا میرکریمی ساخته شده است. این فیلم نهمین اثر رضا میرکریمی بوده و در میان بهترین آثار این کارگردان به‌نام و مطرح ایرانی قرار دارد. رضا میرکریمی از فیلم‌سازان مطرح سینمای ایران است که آثار او بارها موفق به کسب جوایز متعدد داخلی و فرامرزی شده‌اند. قصر شیرین در کنار دختر، یه حبه قند، خیلی دور خیلی نزدیک و به همین سادگی از بهترین آثار ساخته شده توسط اوست.

حامد بهداد یکی از بهترین عملکردهای دوران حرفه‎ای‌اش را در این فیلم به نمایش گذاشت. بازی دو بازیگر کودک فیلم نیز بسیار تحسین‌برانگیز است.

کارگردانرضا میرکریمی
تهیه کنندهرضا میرکریمی
نویسندهمحسن قرایی
محمد داوودی
بازیگرانحامد بهداد
ژیلا شاهی
یونا تدین
نیوشا علیپور
بابک لطفی خواجه پاشا
اکبر آیین
آزاده نوبهاری
تدوینرضا میرکریمی
موسیقیامین هنرمند
سال ساخت1397
نمره IMDB6.5
مدت زمان فیلم82 دقیقه
فروش گیشه3٬416٬629٬000 تومان
پوستر فیلم قصر شیرین

خلاصه داستان

جلال مرادی (حامد بهداد) 42 ساله در طی تصادفی خانواده‌ای را به قتل می‌رساند، اما تصادف در دادگاه غیرعمد شناخته می‌شود. او پس از گذراندن دوران زندان، همسر و فرزندانش را ترک کرده و به شهری دیگر می‌رود، پس از دو سال به شهرش باز می‌گردد. جلال و نجمه (ژیلا شاهی) پس از مشاجره از هم جدا شده و در انتها مشخص می‌گردد که جلال بابت اهدایی قلب شیرین (همسر اولش) 50 میلیون تومان پول گرفته است.

نقد و بررسی فیلم قصر شیرین

سینمای رضا میرکریمی غالباً بر مبنای خلق یک شخصیت سردرگم و مستاصل و سپس قرار دادن او در موقعیت های مختلف که اغلب به دور از محیط های مدرن شهری است (مانند آنچه که در «خیلی دور، خیلی نزدیک» شاهد آن بودیم) و تحول آن شخصیت شکل می‌گیرد. در آثار این کارگردان اغلب محیط‌های شلوغ و المان‌های زندگی مدرن به چشم نمی‌خورد و این یک مزیت برای این سبک فیلمسازی میرکریمی محسوب می‌شود. او در قصر شیرین نیز وضعیت تا حدوی مشابه را پیش گرفته و به جای فضاهای داخلی، قصه‌اش را به دل جاده برده تا روایتگر داستان مردی باشد که به استیصال رسیده و به دنبال راهی برای فرار از مسئولیت می‌گردد.

جدیدترین اثر میرکریمی قرار است یک فیلم جاده‌ای باشد که در طول مسیر ما به شناخت عمیقی از شخصیت اصلی ماجرا رسیده و سیر تحول شخصیت او بر اثر مواجه با اتفاقات گوناگون را شاهد باشیم. در اغلب آثار جاده‌ای معمولاً مقدمه آثار بسیار کوتاه است و اطلاعات کافی در اختیار تماشاگر قرار می‌گیرد تا پس از آن به دل جاده زده و خرده روایت‌های فرعی را پدید آورد تا ما بتوانیم به یک تصویر کلی از آدم‌های قصه برسیم. اما قصر شیرین این مسیر را خیلی دیر و و با گذشت حدود 40 دقیقه از مدت زمان فیلم آغاز می‌کند! به عبارت ساده‌تر، تماشاگر با گذشت 40 دقیقه از داستان به درستی نسبت آدم‌های قصه را با هم نمی‌داند و حتی جزئیاتی که باعث شده جلال نزد همسر اولش بیاید را به درستی درک نمی‌کند!

این ایراد بزرگ به دلیل فقر فیلمنامه و کم‌کاری نویسندگان رخ داده است. در سینماهای جهان اغلب آثار جاده‌ای مشهور مانند «مرد بارانی» یا «نبراسکا» به خوبی از همان دقایق اولیه شخصیت‌های ماجرا را معرفی و پرورش می‌دهند و در نهایت نیز با یک نتیجه‌گیری منطقی از کنش‌هایی که در طول داستان شکل گرفته، قصه خود را به پایان می‌رسانند. در قصر شیرین اگرچه این فرمول پابرجا مانده و میرکریمی هم قصد داشته از چالش‌هایی که برای شخصیت جلال در ماجرا شکل می‌گیرد، به یک تحول درونی در این شخصیت برسد، اما به دلیل مشکلات فیلمنامه از شخصیت‌پردازی گرفته تا خلق موقعیت‌های دراماتیک، در رسیدن به اهداف خود ناکام است.

تماشاگر هرگز در طول داستان متوجه نمی‌شود که چرا جلال اینچنین مقابل فرزندانش بی‌مسئولیت است؟ یا اینکه ارتباط او با همسر اولش چه روندی را طی کرده که شیرین از قصر پدر برای فرزندان می‌گوید و پدر هم احساس علاقه‌ای در درون خود نسبت به شیرین دارد؟ مجموعه اتفاقاتی که رقم خورده توجیه منطقی را برای چنین ارتباطی نمی‌سازد. مشکل بزرگ میرکریمی در قصر شیرین اینجاست که برای بسط و گسترش قصه خود، چالش‌های دراماتیک را وارد روایت خود نمی‌کند و تا انتهای فیلم دل به چند مورد پرخاشگری پر سر و صدای بی‌کارکرد و دیالوگ‌های کودکان و جلال می‌دهد تا از دل آن‌ها کمی ابهام‌زدایی صورت بگیرد که البته با خلق ابهامات جدید نیز همراه است!

با اینحال فیلم بازی‌های خوبی دارد که حامد بهداد در نقش جلال یکی از آنهاست. شخصیت جلال فردی خشن و مستبد و پرخاشگر است، شخصیتی که حامد بهداد در سال‌های گذشته آن را بارها و بارها ایفا کرده به‌طوریکه خود را تبدیل به یک کلیشه در چنین نقش‌هایی کرده است. اما بازی او در قصر شیرین پذیرفتنی است و از متن فیلم خارج نمی‌شود. خشونت او در طول داستان باورپذیر است هرچند که ضعف در شخصیت پردازی باعث شده که نتوان به یک همذات پنداری بزرگ با او در طول داستان رسید. دو کودک فیلم نیز بازی‌های بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشته‌اند. آن‌ها از معدود کودکان سینمای ایران به شمار می‌روند که کار خود را به خوبی مقابل دوربین انجام داده‌اند و حتی در دقایقی تمام توجه تماشاگر را به خود جلب می‌کنند.

قصر شیرین اگرچه با ضعف‌های بسیاری در فیلمنامه مواجه هست و ظرفیت فیلمنامه ابداً کشش یک فیلم بلند سینمایی را ندارد، اما روی هم رفته حداقل در مقایسه با درام‌های امروز سینمای ایران اثری قابل تماشا به شمار می‌رود که مخاطب را پس نمی‌زند. میرکریمی تمام تلاش خود را کرده تا بتواند از متن ضعیفی که در اختیارش قرار گرفته فیلمی منسجم بسازد اما گاهی تلاش‌های فیلمساز هم نمی‌تواند یک فیلمنامه ضعیف را نجات دهد. پایان‌بندی عجیب و غریب فیلم در حالی که سیر تحول شخصیت مسیر منطقی خود را طی نکرده، غیر منطقی و غیرقابل باور است. شاید اگر فیلمنامه قصر شیرین وضعیت بهتری می‌داشت می‌شد از فیلم به عنوان یکی از آثار برتر سال یاد کرد.

نویسنده: میثم کریمی
منبع: سایت مووی مگ

نیوشا علیپور و یونا تدین بازیگران کودک فیلم قصر شیرین

فهرست جوایز فیلم قصر شیرین

در سی و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، فیلم قصر شیرین نامزد دریافت هفت سیمرغ بلورین از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی (رضا میرکریمی)، بهترین فیلمنامه (محسن قرائی و محمد داوودی)، بهترین بازیگر نقش اول مرد (حامد بهداد) و بهترین بازیگر نقش مکمل زن (ژیلا شاهی و نیوشا علیپور) شد و در پایان فقط موفق به کسب دو سیمرغ بلورین شد.

  • برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه (محسن قرائی و محمد داوودی) دوره ۳۷ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۷
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن (امین هنرمند) دوره ۳۷ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۷
  • تندیس بازیگری بهترین بازیگر مرد (حامد بهداد) سیزدهمین دوره جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران ۱۳۹۸
  • برنده پرتقال طلایی بهترین بازیگر مرد (حامد بهداد) پنجاه و ششمین دوره جشنواره فیلم آنتالیا 2019
  • برنده جام طلایی بهترین فیلم (رضا میرکریمی) بیست و دومین دوره جشنواره فیلم شانگهای 2019
  • برنده جام طلایی بهترین کارگردانی (رضا میرکریمی) بیست و دومین دوره جشنواره فیلم شانگهای 2019
  • برنده جام طلایی بهترین بازیگر مرد (حامد بهداد) بیست و دومین دوره جشنواره فیلم شانگهای 2019

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *