0

فیلم من ناصر حجازی هستم

فیلم من ناصر حجازی هستم فیلم مستندی درباره ناصر حجازی است که ساخت آن در سال ۱۳۹۲ بر اساس طرحی از امیر رفیعی آغاز گردید.

به گزارش خوبو، این فیلم پس از اکران خصوصی، در گروه سینماهای هنر و تجربه به نمایش درآمد و به‌رغم توقیف، حواشی، سانس‌های نمایش محدود و شکایت‌های متعدد از امیر رفیعی تهیه‌کننده آن توانست رکورد پرفروش‌ترین مستند تاریخ سینمای ایران و همچنین رکورد حضور تماشاگر در جشنواره سینما حقیقت را به خود اختصاص دهد.

این مستند که در دو قسمت ساخته شد، با حواشی بسیاری از جمله توقیف و … همراه بود.

دانلود رایگان فیلم من ناصر حجازی هستم

عوامل و بازیگران فیلم من ناصر حجازی هستم

امیر رفیعی متولد ۲۴ خرداد ماه ۱۳۵۹ از شهر تهران است. وی که هم اکنون در عرصه سینما فعالیت دارد، قبل از ورود به این حرفه از مدیران ارشد باشگاه فوتبال استقلال تهران بود.

رفیعی دارای مدرک لیسانس مهندسی کشاورزی و فوق لیسانس علوم اجتماعی است و مدتی کوتاه نیز در دانشگاه پیام نور درس مبانی جامعه‌ شناسی را تدریس می‌ نمود.

من ناصر حجازی هستم (تهیه کننده) و آبی به رنگ آسمان (کارگردان و تهیه کننده) از جمله مهم ترین آثار وی هستند.

نیما طباطبایی، کارگردان قسمت اول این مستند در سال ۱۳۵۶ متولد شد.

وی تحصیلات سینمایی خود را در مدرسه سینمایی کلمبیا (لس انجلس) تا سال دوم سپری کرد و نیمه تمام گذاشت. او پس از چندی دوره بازیگری را در آموزشگاه حمید سمندریان طی نمود. نیما طباطبایی فرزند غلامرضا طباطبایی و خواهرزاده رویا تیموریان بازیگر سینما و تلویزیون ایران بود.

نیما طباطبایی در ۲۸ آذر ۱۳۹۵ پس از پشت سر گذاشتن یک دوره بیماری (سرطان) درگذشت.

در شهریور ۱۳۹۶ همزمان با اکران فیلم مستند داستان یک حرفه در جشنواره فیلم سلامت مراسم یادبود نیما طباطبایی با حضور هنرمندان برگزار شد.

کارگردانامیر رفیعی
نیما طباطبایی
تهیه‌کنندهامیر رفیعی
نویسندهخسرو نقیبی
تدوینمهدی مهرنیا
رضا تاری وردی
خوانندهرضا یزدانی
راویانشهاب حسینی
بهرام رادان
پرویز پرستویی
مسعود رایگان
مهران مدیری
رویا تیموریان
مدت زمان108 دقیقه (قسمت اول)
80 دقیقه (قسمت دوم)
فیلم من ناصر حجازی هستم

خلاصه داستان

قسمت اول، داستان زندگی ناصر حجازی بهترین دروازه‌بان قرن آسیا را در پنج فصل با نام‌های: آخرین مرد مقاوم، من رؤیایی دارم، سهراب کشی، از استقلال تا استقلال و پرواز عقاب به تصویر کشیده‌است که از طریق اکران در گروه سینماهای هنر و تجربه و هم چنین شبکه نمایش خانگی در اختیار مخاطبین قرار گرفت.

نسخه سینمایی آن 108 دقیقه و نسخه DVD مربوط به شبکه نمایش خانگی، 165 دقیقه است.

در قسمت دوم با نام «افسانه یک عقاب»، این زندگی توسط اهالی فوتبال و در 80 دقیقه تعریف می‌شود که اثر خارج از ایران نمایش داده شد.

نقد و بررسی فیلم من ناصر حجازی هستم

میلاد حاتمی در روزنامه عصر اقتصاد در نقد این فیلم نوشته است:

چه خوب که پخش های متواتر فیلم های مستند را در شبکه نمایش خانگی می بینیم و امید می رود که این شبکه توجه اش را به سینمای بالنده ی مستند و تجربی کشور گسترش دهد. من ناصر حجازی هستم همانطور که از اسمش بر می آید مستندی است از زندگی اسطوره ی فوتبال ایران ناصر خان حجازی که با کمک فیلم های آرشیوی، مطالعات اسنادی و مصاحبه های گوناگون روایت می شود.

فیلم در پنج بخش اصلی به همراه یک مقدمه و مؤخره، سالهای زندگی و فعالیت این بزرگ مرد تاریخ فوتبال را پوشش می دهد. بخش اول( با عنوان آخرین مرد مقاوم سالهای 1346 تا 59) دوره ی آغاز دروازه بانی تا پایان کار وی در 29 سالگی را پوشش می دهد که با صدای شهاب حسینی روایت می شود و به همین ترتیب در بخش های بعدی دوران کودکی و چگونگی ورودش به فوتبال، سالهای سخت او در هند و بنگلادش و اسلواکی و حکایت سالهای مربی گری او در کشور و تیم های مختلف وطنی روایت می شود و بجز روایت اول و دوم که از لحاظ تقدم و تاخر( آنهم بخاطر آغازی جذاب تر) جایشان عوض شده در ادامه بخش های دیگر را به صورت توالی تاریخی میبینیم.

مستندی سه ساعته را شاهدیم که به هیچ وجه خسته کننده نیست و این را بیشتر به پر فراز و نشیب بودن زندگی خود حجازی مدیون است. دوران طلایی و تلخِ اوج و حضیض های مکرر زندگی او، حسادت ها و کوته بینی های برخی همکاران، شاگردانش و مسئولین در مقابله با عشق پایدار و مقبولیت همیشگی حجازی در میان عامه ی مردم را می بینیم.

ساخت فیلم از 1392 تا 94 به طول انجامید و بخاطر پرداخت واقعه گرایانه و عدم محافظه کاری اش، در اکران با مشکلات و حواشی زیادی روبرو شد. نیما طباطبایی در سمت کارگردان و خسرو نقیبی در مقام نویسنده با روایت صادقانه و مستندشان توانستند کمی از مظلومیت این اسطوره را بازنمایی کنند و در معرفی او به عمومی که حافظه ی ضعیفی دارند موفق شوند، این مهم است، احقاق حقی که گر چه دیر و دور بود اما بی ثمر نبود و یاد آوری کرد سینما پتانسیل های زیاد و کارکردهای متفاوتی دارد و گاهی می تواند دادگاهی برقرار کند و وجدان هایی را بر آشوبد. 

فیلم من ناصر حجازی هستم

حواشی فیلم من ناصر حجازی هستم

امیر رفیعی در آغاز، گروهی را برای تولید و ساخت من ناصر حجازی هستم در نظر گرفت که پس از چند ماه همکاری آن‌ها را به دلیل عدم کارایی لازم از پروژه کنار گذاشت.

پس از این اتفاق رفیعی طی مشورت با سید جواد یحیوی و نیاز افشین کیا تصمیم گرفت تا از نیما طباطبایی به عنوان کارگردان در کنار خود برای ادامه ساخت این فیلم استفاده نماید. کارگردان جوانی که در آذر ماه 1395 به دلیل ابتلا به بیماری سرطان درگذشت.

همزمان با آغاز اکران فیلم زندگی ناصر حجازی در گروه سینماهای هنر و تجربه که مصادف با تولد حجازی بود،من ناصر حجازی هستم با وجود حضور چهره های مشهورطی شکایت امیر قلعه نویی از سوی بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه توقیف شد تا به گفته وکیل وی هدیه‌ای برای ناصر حجازی در شب تولدش باشد.

پس از این اتفاق با مراجعه اعضای خانواده ناصر حجازی و تهیه‌کننده فیلم به دادسرای فرهنگ و رسانه و ارائه توضیحات لازم، ” من ناصر حجازی هستم … ” رفع توقیف شد تا نمایش آن در سینماهای ایران بلامانع گردد.

پس از اتمام اکران ” من ناصر حجازی هستم… ” در گروه سینماهای هنر و تجربه و طی شکایت سازمان صداوسیما، امیر رفیعی تهیه‌کننده فیلم به دلیل تبلیغات در شبکه‌های ماهواره‌ای از سوی دادسرای فرهنگ و رسانه بازداشت شد که البته همان روز بازپرس پرونده او را با قرار کفالت آزاد نمود. این پرونده در نهایت با تبرئه رفیعی مختومه اعلام گردید.

در ادامه حواشی فیلم، امیر قلعه نویی که پس از رفع توقیف ” من ناصر حجازی هستم … ” کماکان پیگیر شکایت خود از امیر رفیعی و نیما طباطبایی بود، سرانجام توانست یک ماه پس از توزیع فیلم در شبکه نمایش خانگی برغم قرار منع تعقیب صادر شده از سوی دادسرای فرهنگ و رسانه برای آنها، رأی را بشکند تا پرونده فیلم زندگی ناصر حجازی بار دیگر مورد بررسی قرار گیرد. اتفاقی که باعث شد تا رفیعی و طباطبایی بعد از مراجعه به دادسرای فرهنگ و رسانه با قرار کفالت آزاد گردند.

این پرونده با ارجاع از بازپرسی به دادگاه طی جلسه‌ای با حضور طرفین برگزار شد که رفیعی مسوولیت محتوای فیلم را بر عهده گرفت تا با درخواست وی از شاکی پرونده، رضایت فقط پیرامون نیما طباطبایی که درگیر بیماری سرطان بود، اتفاق بیافتد. پرونده‌ای که منجر به محکومیت رفیعی به 6 هزار تومان جریمه نقدی و 37 ضربه شلاق تعلیقی شد.

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *