استرالیا کشوری بزرگ در قارهای کوچک است، کشوری با اقتصاد قوی و زندگی سرشار از آرامش. این کشور در ردههای پنجم و ششم در بین کشورهای مهاجرپذیر و مناسب مهاجرت قرار گرفته است. همین موضوع بسیاری را برای ورود به آن به کمک یکی از روشهای مهاجرت به استرالیا تشویق کرده است.
اما اگر بدانید که روشهای مهاجرت به استرالیا بسیار زیاد است شاید تعجب کنید، در واقع برای هرکسی که بخواهد در این کشور زندگی کند راهحلی وجود دارد؛ بنابراین اگر شما نیز رویای زندگی در استرالیا را در سر دارید در ادامه این مطب از مجله خوبو با ما همراه باشید تا تمامی روشهای مهاجرت به استرالیا را با هم بررسی کنیم.
چرا استرالیا؟
استرالیا یکی از کشورهای مهاجرپذیر پرطرفدار در جهان است، بیش از 120 هزار مهاجر ایرانی در این کشور زندگی میکنند. مزایای زیادی این کشور به بهعنوان مقصدی مناسب برای متقاضیان مهاجرت تبدیل کرده است شامل اقتصاد پیشرفته، موقعیتهای شغلی فراوان، دولت دموکرات، سطح رفاهی بالا برای زندگی، درآمد سالانه خوب، آبوهوای خوب، محیط و طبیعت زیبا است. همچنین امکانات خوب تحصیلی سالانه دانشجویان زیادی را برای گذراندن دوره تحصیلی در دانشگاهها و کالجهای این کشور به سمت خود جلب میکند. روشهای مهاجرت به استرالیا چیست؟
روشهای مهاجرت به استرالیا
همانطور که گفتیم استرالیا یکی از بهترین گزینهها برای مهاجرت است. این کشور بهخاطر مشکلات کاهش جمعیت و نیاز به نیروی کار متخصص هرساله جمعیت زیادی را بهعنوان مهاجرپذیرش میکند. این کشور بهصورت گسترده راهها و روشهای مهاجرت به استرالیا را بهبود بخشیده است. همچنین با ارائه گزینههای متعدد مهاجرت به متقاضیان سعی در راحتتر کردن فرایندهای آن دارد. اما این به این معنی نیست که مهاجرت به این کشور کاری ندارد. بلکه همچون همه کشورهای جهان برای آن که بتوانید به این کشور مهاجرت کنید بسته به نوع مهاجرت خود باید پیشنیازها و شرایطی را داشته باشید.
مهاجرت به استرالیا با اخذ ویزای کاری
استرالیا برای آن که بتواند در مقابل مشکلات اقتصادی پیروز میدان باشد و به مشکلاتی که سایر کشورها با آن دستبهگریبان هستند مواجه نشود، اقدام به تأمین نیروی کار موردنیاز از خارج از کشور میکند. در بین تنوع روشهای مهاجرت به کانادا مهاجرت از طریق کار طرفدارترین آنها است. تا جایی که بیش از 20 نوع ویزای مهاجرت کاری به این کشور در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است که ویزای سرمایهگذاری نیز زیرمجموعه ویزای مهاجرت کاری استرالیا قرار میگیرد. البته که بررسی و معرفی تمامی این روشها در این مقاله ممکن نیست، ولی برخی از مهمترین و کاربردیترین آنها را بررسی خواهیم کرد.
ویزاهای کاری مستقل (subclass 189)
ویزای کار مستقل استرالیا (Skilled Independent visa) که به نام ویزای 189 نیز معروف است یکی از روشهای مهاجرت به کانادا از طریق کار است. یکی از دلایل راحتی این روش عدم نیاز به اسپانسر یا حامی مالی در استرالیا است، اینگونه متقاضی بهراحتی میتواند برای کار به این کشور وارد شود و اقامت آن را دریافت کند. اداره مهاجرت استرالیا هرساله لیستی با عنوان مشاغل موردنیاز (Skilled Occupations) منتشر میکند، متقاضیان میتوانند با مراجعه به آن و در صورت دریافت امتیاز موردنیاز اقدام به ثبت درخواست مهاجرت کنند. در ادامه بخشی از شرایط مهاجرت با ویزای 189 را شرح میدهیم.
- سن بین 18 الی 44 سال؛
- دریافت امتیاز حداقل 65 در مصاحبه؛
- مدرک زبان معتبر (آیلتس 6، تافل 64، پیتیای 50، اوای تی B، کمبریج 169)؛
- نیاز به شغل متقاضی در لیست مشاغل موردنیاز استرالیا.
ویزای کاری معرفی دولت (subclass190) برای مهاجرت به استرالیا
این ویزا یکی از بهترین روشهای مهاجرت به استرالیا برای افرادی است که امکان دریافت امتیاز مناسب را دارند. در این روش پس از ورود به خاک استرالیا از طرف دولت برای کار معرفی میشوید، شغل موردنظر باید در لیست نیازهای سالانه که اداره مهاجرت کشور استرالیا منتشر میکند وجود داشته باشد. این روش بهخاطر آن که نیاز به ارتباطگیری مستقیم برای پیشنهاد شغلی با کارفرما ندارد بسیار محبوب شده است. به همین دلیل فرایند رسیدگی به پرونده در این روش ممکن است بیش از یک سال به طول انجامد.
- سن بین 18 الی 44 سال؛
- دریافت امتیاز حداقل 65 در مصاحبه؛
- مدرک زبان معتبر (آیلتس 6، تافل 64، پیتیای 50، اوای تی B، کمبریج 169)؛
- سابقه کاری مرتبط با شغل درخواستی؛
- نیاز به شغل متقاضی در لیست مشاغل موردنیاز استرالیا؛
- تحصیل یا گذراندن دوره تخصصی در استرالیا امتیاز محسوب میشود.
ویزای کار موقت (subclass 476)
ویزای موقت کاری یا ویزای مهارت تحصیلی تکمیلی (Skilled—Recognised Graduate) که به نام ویزای 476 نیز شناخته میشود، یک ویزای موقت برای مهندسین و متخصصین تحصیلکرده در رشتههای فنی است. بر طبق این ویزا برای متخصصینی که شرایط لازم را داشته باشند ویزای موقت کاری به مدت 18 ماه صادر میشود، البته این شرایط به نسبت سایر روشهای مهاجرت به استرالیا چندان هم راحت نیست، این روش بیشتر برای فارغالتحصیلهای دانشگاههای معتبر که زیر 31 سال سن داشته باشند مناسب است. در ادامه به بررسی برخی شرایط موردنیاز برای دریافت ویزای 476 خواهیم پرداخت.
- سن زیر 31 سال؛
- فارغالتحصیل رشتههای مهندسی عمران، سازه، شیمی، محیطزیست، برق و الکترونیک، مکانیک، تولید، صنایع، معدن، مواد؛
- حداکثر 2 سال از دریافت مدرک در رشتههای فوق گذشته باشید؛
- متقاضی مدرک خود را از یکی از دانشگاههای صنعتی امیری کبیر یا تهران دریافت کرده باشد؛
- دریافت امتیاز حداقل 65 در مصاحبه؛
- مدرک زبان معتبر (آیلتس 6، تافل 64، پیتیای 50، اوای تی B، کمبریج 169).
ویزای کاری منطقهای (Provisional 491)
یکی دیگر از روشهای مهاجرت به کانادا از طریق کار ویزای 491 است. این نوع ویزا مزایای جالبی نیز دارد که باعث محبوبیت آن شده است. در این روش ویزای کار 5 ساله به متقاضی و خانواده او داده میشود. ولی متقاضی فقط میتواند در یکی از مناطق کمجمعیت مشخص شده توسط اداره مهاجرت استرالیا اقدام به سکونت و کار کند. در نگاه اول این یک عیب در این روش به نظر میرسد، ولی بهغیراز شهرهای ملبورن، سیدنی و بریزبین تمام مناطق دیگر استرالیا کمجمعیت محسوب میشوند. همچنین امکان دریافت اقامت دائم این کشور پس از 3 سال فراهم شده است. شرایط این روش به شرح زیر است:
- سن بین 18 الی 44 سال؛
- دریافت امتیاز حداقل 65 در مصاحبه؛
- مدرک زبان معتبر (آیلتس 6، تافل 64، پیتیای 50، اوای تی B، کمبریج 169)؛
- حداقل 3 سال سابقه کاری مرتبط با شغل درخواستی؛
- نیاز به شغل متقاضی در لیست مشاغل موردنیاز استرالیا؛
- یک معرفینامه از استان یا منطقه کمجمعیت موردنظر یا معرفی یکی از اعضای خانواده بهعنوان اسپانسر.
مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای نخبگان (subclass 858)
روش بعدی ویزای نخبگان، ویزای تلنت (Global Talent) یا ویزای 858 استرالیا است، این روش بهعنوان ویزای ورزشکاران، هنرمندان و پژوهشگران نیز شناخته میشود. در این روش هنرمندان، ورزشکاران و پژوهشگران یا نخبگان علمی میتوانند به دو صورت مستقل یا بهعنوان استعداد برجسته اقامت دائم استرالیا را دریافت کنند. نکته مهم در مورد این روش نسبت به سایر روشهای مهاجرت به استرالیا این است که طی چند سال اخیر ظرفیت پذیرش این ویزا از 5 هزار نفر به بیش از 15 هزار نفر افزایش پیدا کرده است. همچنین امکان دریافت اقامت برای اعضای خانواده متقاضی نیز فراهم شده است.
- در یکی از موارد منابع، مواد غذایی و کشاورزی، انرژی، صنایع بهداشتی، صنایع دفاعی و فضایی، تکنولوژی دیجیتال، زیرساخت، گردشگری، خدمات مالی، تحصیلات، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، ورزشی یا علمی استعداد جهانی باشد؛
- معرفینامه توسط یک شهروند یا سازمان استرالیایی؛
- امکان یافتن شغل و کسب درآمد بیشتر از 158500 دلار استرالیا در سال؛
- در سطح بینالمللی در زمینه حرفه، ورزش، هنر یا دانش و تحقیقات شناخته شده باشد؛
- متقاضی مدرک دکترای خود را در 3 سال گذشته دریافت کرده باشد؛
- یک معرف واجد شرایط برای نخبگی خود داشته باشد.
ویزای نامزدی کارفرما (subclass 186)
شاید بتوان بهترین روش در بین روشهای مهاجرت به استرالیا از طریق کار را ویزای کار نامزدی کارفرما (Employer Nomination Scheme visa) دانست. در این روش متقاضی از یکی از کارفرماهای مورد تأیید اداره مهاجرت استرالیا درخواست همکاری دریافت میکند، سمت یا شغل مورد درخواست باید در لیست مشاغل موردنیاز این کشور وجود داشته باشد. متقاضی پس از سلامت جسمی، شخصیت و همچنین تأیید صلاحیت کارفرمای استرالیایی میتواند ویزای کار این کشور را دریافت کند. همچنین پس از ورود به خاک استرالیا اقامت دائم این کشور به متقاضی داده خواهد کرد. شرایط اخذ ویزای 186:
- درخواست یک کارفرمای تأیید شده از طرف اداره مهاجرت استرالیا؛
- نامزدی کارفرما حداقل 6 ماه قبل از درخواست تأیید شده باشد؛
- وجود شغل موردنظر در لیست مشاغل موردنیاز استرالیا؛
- وجود حداقل 3 سال سابقه کاری در رشته موردنظر؛
- سن بین 18 الی 44 سال؛
- مدرک زبان معتبر (آیلتس 6، تافل 64، پیتیای 50، اوای تی B، کمبریج 169)؛
- صلاحیت جسمی، روانی و شخصیتی؛
مهاجرت به استرالیا با اخذ ویزای تحصیلی
حال که روشهای مهاجرت به استرالیا از طریق دریافت انواع ویزای کاری را بررسی کردیم، وقت آن رسیده است که به مهاجرت با ویزای تحصیلی نیز نگاهی بیندازیم. بیش از 480 هزار دانشجوی خارجی در استرالیا مشغول به تحصیل هستند؛ بیش از 1600 نفر از این افراد را دانشجوهای ایرانی تشکیل دادهاند. تحصیل یکی از بهترین راههای مهاجرت به استرالیا است، با استفاده از این روش متقاضی هم میتواند از مزایای تحصیل در سیستم آموزشی قدرتمند بهره ببرد و هم امکان دریافت بورسیه تحصیلی را خواهد داشت. علاوهبرآن پس از پایان دوره تحصیل امکان اشتغال و دریافت اقامت کاری دائم وجود دارد.
انواع ویزای تحصیلی
سه نوع ویزای برای تحصیل در کشور استرالیا وجود دارد؛ یک ویزا مربوط به دانشجویان و دانشآموزانی که قصد تحصیل در مقاطع مختلف این کشور را دارند. بعدی ویزای مخصوص والدینی است که بهقصد مراقبت و حمایت از فرزندان زیر 18 سال خود که در این کشور مشغول تحصیل هستند صادر میگردد، نوع سوم ویزای آموزش شغلی و مهارتی است که برای متقاضیان کارآموزی و مهارتآموزی پس از تحصیل بهترین گزینه است. هرکدام از این ویزاها شرایط، مزایا و معایب خود را در بین روشهای مهاجرت به استرالیا دارند، ولی در ادامه به بررسی شرایط دریافت ویزای دانشجویی (ویزای 500) خواهیم پرداخت.
شرایط دریافت ویزای تحصیلی (Subclass 500)
همانطور که اشاره کردیم یکی از روشهای مهاجرت به استرالیا دریافت ویزای تحصیلی مخصوص دانشجویان و دانشآموزان است، اینگونه متقاضی میتواند مزه تحصیل در بهترین دانشگاهها و کالجهای معتبر و ردهبالای این کشور را بچشد. پس از پایان دوران تحصیل نیز به متقاضی اجازه استخدام در و کار در کشور و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری داده خواهد شد. اما ابتدا فرد باید برای تحصیل در استرالیا واجد شرایط باشد، بنابراین اجازه دهید برخی از ویژگیها و شرایط موردنیاز فرد متقاضی برای دریافت ویزای تحصیلی (Subclass 500) را بررسی کینم.
- مدرک زبان معتبر (آیلتس 5.5، تافل 46، پیتیای 45، اوای تی B، کمبریج 162)؛
- تمکن مالی بین 65 الی 75 هزار دلار (بسته به همراهی سرپرست)؛
- دریافت امتیاز در ارزیابی سلامت متقاضی؛
- مدارک تحصیلی معتبر؛
- دریافت پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه یا کالج استرالیایی.
مهاجرت با اخذ ویزای سرمایهگذاری
بسیاری از متقاضیان مهاجرت به سرمایهگذاری بهعنوان یکی از روشهای مهاجرت به استرالیا نگاه میکنند، ولی واقعیت این است که سرمایهگذاری بهصورت مستقیم امکان دریافت شهروندی این کشور را برای شما فراهم نخواهد کرد. بااینوجود بهخاطر شرایط مناسب بازار، حمایتهای دولتی، صنایع فعال و … سالانه بیش از 7000 نفر بهعنوان مهاجر سرمایهگذاری به این کشور وارد میشوند. بهصورت کلی دو روش برای سرمایهگذاری و دریافت ویزای استرالیا وجود دارد که هرکدام شرایط و ویژگیهای خاص خود را دارند، در ادامه هرکدام را به همراه شرایط آن بررسی میکنیم.
ویزای نوآوری و سرمایهگذاری تجاری موقت (Subclass 188)
به ویزای 188 استرالیا (Business Innovation and Investment) نمیتوان بهعنوان یک روش مستقیم مهاجرت به استرالیا نگاه کرد، چرا که این ویزا نوعی ویزای سرمایهگذاری موقت است. در این روش متقاضیان باید با سرمایهگذاری بیش از 800 هزار دلار استرالیا در این کشور سرمایهگذاری کنند، معمولاً این ویزا به صاحبان مشاغل، کارآفرینان و تاجران اجازه فعالیت موقت در زمینههای نوآوری بیزینس، سرمایهگذاری معمولی، سرمایهگذاری قابلتوجه، سرمایهگذاری ممتاز و کارآفرینی یا استارتاپ را میدهد. در ادامه شرایط موردنیاز برای این طرح را بررسی میکنیم.
- سن زیر 55 سال؛
- کسب حداقل 65 امتیاز در سیستم امتیازدهی؛
- تأیید نامزدی متقاضی توسط دولت استرالیا؛
- تمکن مالی 800 هزار دلار برای شروع سرمایهگذاری؛
- مدرک زبان معتبر (آیلتس 5.5، تافل 46، پیتیای 45، اوای تی B، کمبریج 162)؛
- داشتن مدرک تحصیلی امتیاز محسوب میشود.
ویزای نوآوری و سرمایهگذاری تجاری دائم (Subclass 888)
ویزای سرمایهگذاری دائم 888 استرالیا برای متقاضیان دریافت اقامت دائم این کشور در دسترس قرار دارد. ولی برای دریافت این ویزا نمیتوانید بهصورت مستقیم عمل کنید. متقاضیان ویزای 188 پس از گذشت حداقل 3 سال. حداکثر 5 سال اقامت میتوانند ویزای 888 این کشور را دریافت کنند و اقامت دائمی استرالیا را به دست آورند. به عبارت سادهتر ویزای موقت سرمایهگذاری پیشنیاز دریافت اقامت دائم آن است. البته تنها گذشت 3 الی 5 سال از ویزای موقت تنها پیشنیاز این کار نیست. بلکه باید برخی شرایط نیز در نظر گرفته شود. در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
- حداقل 40 روز در سال در استرالیا اقامت داشته باش؛
- حداقل مدت 2 سال از شروع مدیریت بیزینس گذشته باشد؛
- در سال دوم کسبوکار مبلغ 200 هزار دلار دیگر سرمایهگذاری شده باشد (بسته به ایالت متفاوت است)؛
- در سال دوم کسبوکارتان حداقل دو نیروی کار استخدام شده باشد.
مهاجرت با اخذ ویزای ازدواج
همچون سایر کشورهای مهاجرپذیر جهان استرالیا نیز روشی برای مهاجرت از طریق ازدواج با شهروندان این کشور فراهم کرده است، البته این روش نیز همچون سایر روشهای مهاجرت به استرالیا بخشها و راههای مختلفی دارد. بهطورکلی سه روش برای دریافت اقامت استرالیا وجود دارد. این روشها بر اساس فرهنگ این کشور و کشورهای همسایه آن طراحی شده و هرکدام شرایط و نیازهای خاص خود را دارند. انواع ویزاهای ازدواج استرالیا به شرح زیر است:
- ویزای پارتنر موقت (Subclass 820)
- ویزای پارتنر دائم (Subclass 801)
- ویزای ازدواج استرالیا (Subclass 300)
مهاجرت با اخذ ویزای خانواده
ویزای خانواده یکی از روشهای مهاجرت استرالیا برای اعضای خانواده یک فرد مقیم در این کشور است. دولت استرالیا در سالهای اخیر بیش از 70 هزار ویزای خانواده برای متقاضیان صادر کرده است که به نسبت پیش از آن نزدیک به 2 برابر افزایشیافته است، این موضوع نشان از اهمیت خانواده در برنامههای مهاجرتی این کشور دارد. در این طرح فرد مقیم بهعنوان حامی درخواست پذیرش اعضای درجه یک خانواده خود را میدهد. در واقع مهاجرت از طریق ازدواج نیز یکی از زیرمجموعههای ویزای خانواده است، ولی به علت محبوبیت آن را بهصورت مجزا بیان کردیم.
مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی
مهاجرت از طریق پناهندگی جز در موارد خاص توصیه نمیشود؛ پناهندگی علاوه بر خطرات و مشکلاتی که ممکن است برای فرد متقاضی ایجاد کند، ریسک بسیار بالایی در زمان پذیرش نیز دارد. بر اساس آمار بهدستآمده بیش از 28 هزار نفر در سال 2019 اقدام به ثبت درخواست پناهندگی به استرالیا داشتهاند، اما تنها 22 درصد از درخواستکنندگان موفق به دریافت ویزای پناهندگی این کشور شدهاند.
تمامی این موارد باعث میشود که از شما بخواهیم درصورتیکه تصمیم به مهاجرت به این کشور از طریق پناهندگی را گرفتهاید دوباره فکر کنید و از یک وکیل یا مشاور در این زمینه مشورت بگیرید، شاید در بین روشهای مهاجرت به استرالیا راه قانونی و کمخطرتری وجود داشته باشد که بتوانید از آن استفاده کنید.
جمعبندی
استرالیا یکی از محبوبترین کشورهای مهاجرپذیر جهان است، این کشور برای تأمین نیروی کار و افزایش جمعیت خود اقدام به پذیرش نیروی کار خارجی و مهاجر میکند. از سوی دیگر شرایط مناسب زندگی و کار در این کشور باعث شده است سالانه افراد زیادی برای مهاجرت به استرالیا دستبهکار شوند.
البته که این کشور مهاجرپذیر روشهای مهاجرت به استرالیا را بسیار متنوع و راحت در نظر گرفته است. حتی برخی از این روشها زیرمجموعههایی دارند تا برای افراد با شرایط متنوع مناسب و امکانپذیر باشند. از مهاجرتهای کاری و تحصیلی گرفته تا مهاجرت با استفاده از سرمایهگذاری، خانواده و ازدواج روشهای متنوعی هستند که هرکدام شرایط خاص، مزایا و معایبی دارند.
ویزای کاری موقت (Subclass 476) بههیچ عنوان محدود به فارغالتحصیلان دانشگاههای خاص نیست و در واقع فارغالتحصیلان همه دانشگاهها واجد شرایط هستند.