اسکاتلند کشور مناظر زیبا، ساختمانهای تاریخی، وایکینگها و البته مردان دامن پوش است. اما این کشور علاوه بر این اسکاتلند یک مقصد مناسب برای مهاجرین و پناهندههایی است که میخواهند زندگی جدیدی را در یک کشور دیگر شروع کنند. برخی از دلایل افزایش مهاجرین را میتوان عضویت آن در اتحادیه اروپا، کشورهای بریتانیای کبیر و تنوع روشهای مهاجرت به اسکاتلند دانست. در این مطلب تلاش کردهایم بهترین روشهای مهاجرت به اسکاتلند، شرایط و جزئیات هرکدام را به طور کامل بررسی کنیم، پس اگر شما هم به دنبال مقصدی مناسب برای مهاجرت هستید تا انتهای مطلب با ما در وبسایت خوبو همراه باشید.
چرا اسکاتلند؟
همانطور که گفتیم اسکاتلند در شمال غربی قاره اروپا و شمال کشور انگلستان قرار گرفته است، کشوری اروپایی با فرهنگ و تمدن غنی و تاریخی که بخشی از امپراتوری بریتانیا محسوب میشود. یکی از دلایلی که این کشور را برای مهاجرت بسیار مناسب میکند اقتصاد آن است؛ این کشور در قدیم تنها به درآمد خود از نفت استخراج شده دریای شمال متکی بود، ولی امروزه و با پیشرفت صنایعی همچون کشتیسازی و تولید در این کشور تغییرات زیادی به وجود آمد. مجموع درآمد سالانه اسکاتلند از نفت و تولید ناخالص داخلی بیشتر از درآمد بریتانیا خواهد بود. البته که این کشور در طول سالها با چالشهایی روبرو بوده است، ولی بهطورکلی اسکاتلند در بین مهاجرین محبوبیت دارد.
روشهای مهاجرت به اسکاتلند
کشور اسکاتلند یکی از کشورهای مهاجرپذیر اروپا است، این کشور روشهای متنوعی برای ارائه خدمات مهاجرت به متقاضیان دارد. این روشها هرکدام شرایط و پیشنیازهای خاص خود را دارند، در هنگام تصمیمگیری باید آنها را بررسی و باتوجهبه شرایط خود آنها را در نظر بگیرید. برخی از روشهای مهاجرت به اسکاتلند زیر مجموعههایی نیز دارد که آنها نیز شرایط خاص خود را دارند.
قوانین اصلی این کشور در زمینه مهاجرت و صدور ویزا با کشور انگلستان تفاوت چندانی ندارد، حتی در مواردی از اسکاتلند از قوانین کشور انگلیس تبعیت میکند. البته که در حال حاضر و بهخاطر مشکلات متنوع جهانی مهاجرت به این کشور برای اتباع ایرانی کمی دشوار شده است، ولی به طور کل این کشور از 6 طریق اصلی پذیرای متقاضیان زندگی، کار، تحصیل و … در این کشور است.
مهاجرت با اخذ ویزای کاری اسکاتلند
دریافت ویزای کاری یکی از پرکاربردترین روشهای مهاجرت به اسکاتلند و دیگر کشورهای اروپایی است، چرا که هم امکان اقامت در این کشور را فراهم میآورد و هم کار در شرکتهای بینالمللی، درآمد و تجربه بسیار خوبی را به دنبال خواهد داشت. اما متقاضیان دریافت ویزای کاری باید شرایط و استانداردهای دریافت این ویزا را داشته باشند، شرایطی همچون سن مناسب، تجربه کاری، تحصیلات مرتبط و … ازجمله این شرایط است. روشهای مهاجرت به اسکاتلند از طریق کار زیرمجموعههای زیادی دارد، اما شرایط کلی آنها به هم شبیه است. در ادامه برخی از این روشها و شرایط آنها را با هم بررسی میکنیم.
ویزای استعدادهای درخشان جهانی
یکی از روشهای مهاجرت به اسکاتلند اخذ ویزای استعدادهای درخشان جهانی (TIER5) است، این روش زیرمجموعه ویزای کاری این کشور قرار میگیرد. کشور اسکاتلند در طی سالهای اخیر فرایند پذیرش مهاجرین کاری را بهتر کرده است، در همین راستا شروع به پذیرش استعدادها و متخصصین حرفهای در حوزههای علوم، ریاضیات، مهندسی و هنر پرداخته است. همانطور که گفته شد و از نام آن نیز مشخص است یکی از شرایط دریافت این ویزا تخصص و استعداد بالا در یکی از شاخههای ذکر شده است. همچنین نیاز به یک پیشنهاد شغلی از طرف یک کارفرمای مورد تأیید اسکاتلندی است. شرایط این روش به شرح زیر است:
- یک درخواست کاری از یکی از کارفرماهای مورد تأیید اسکاتلند؛
- عدم وجود نیروی کار متخصص در داخل بریتانیا؛
- حداقل 5 سال سابقه کاری در حوزههای علوم، ریاضیات، مهندسی و هنر؛
- نامه تأیید از یکی از نهادهای بررسی تعیین شده بریتانیا؛
- حداقل سه توصیهنامه از کارفرماهای قبلی؛
- معرفینامه نامه از کارفرما و مدیران بالاسری قبلی.
ویزای فارغالتحصیل کارآفرین اسکاتلند
همانطور که از نام آن مشخص است ویزای فارغالتحصیل کارآفرین یکی از روشهایی مهاجرت به اسکاتلند است که برای فارغالتحصیلهایی خارجی در این کشور تدارکدیدهشده است، همچنین مهاجرینی که در این کشور تحصیلکردهاند و پس از پایان دوره تحصیل باید به کشور خود بازگردند نیز میتوانند از این ویزا بهره ببرند. در این روش متقاضیانی که یک ایده تجاری معتبر داشته باشند میتوانند با راهاندازی کسبوکار خود اقامت این کشور را دریافت کنند. این ویزای هم بهعنوان ویزای کاری محسوب میشود و هم یک ویزای سرمایهگذاری بهحساب میآید. شرایط این طرح به شرح زیر است:
- هزینه کسبوکار تماماً از خارج منابع دولتی تأمین شود؛
- متقاضی تبعه کشورهای عضو اتحادیه اروپا یا سوئد نباشند؛
- فارغالتحصیل در داخل یا خارج از اسکاتلند باشند فارغالتحصیلهایی خارجی باید مدارک نخبگی داشته باشند)؛
- تمکن مالی برای راهاندازی کسبوکار، مهاجرت و هزینه ویزا.
ویزای TIER2
یکی از روشهای مهاجرت به اسکاتلند استفاده از ویزای کار ساده این کشور است، این ویزا بهعنوان ویزا TIER2 نیز شناخته میشود. ویزای TIER2 خود شامل 4 زیرمجموعه و شاخه است که شرایط آنها تفاوت چندانی با هم ندارد، تنها در نوع و روش تقاضا با هم تفاوت دارند. متقاضیان این ویزا معمولاً 3 سال اقامت موقت قابل تمدید دریافت میکنند. در ادامه به معرفی و بررسی شرایط کلی تعدادی از روشهای مهاجرت به اسکاتلند به کمک ویزای TIER2 خواهیم پرداخت. انواع ویزای TIER2 به شرح زیر است:
- ویزای کار عمومی (تخصص)
- ویزای انتقال داخل شرکتی
- ویزای مبلغ دینی
- ویزای ورزشکاری
ویزا عمومی (تخصص)
ویزا عمومی تخصصی (TIER2) یکی از معمولترین روشهای مهاجرت به اسکاتلند است، در این روش متقاضی باید یک درخواست کار از یک کارفرمای اسکاتلندی داشته باشد. البته کار به این راحتی نیست، علاوهبرآن فرد باید واجد شرایط انجام آن سمت شغلی باشد. تمکن مالی، مدارک تحصیلی مرتبط، سابقه کاری حرفهای و از همه مهمتری تخصص ازجمله این شرایط است. یکی دیگر از مزایای این ویزا امکان دریافت اقامت برای اعضای خانواده است، برای این کار نیز فرد باید تمکن مالی و امکان فراهمکردن خانه برای اسکان ایشان را داشته باشد.
ویزای انتقال داخل شرکتی
ازجمله دیگر روشهای مهاجرت به اسکاتلند از طریق ویزای کار (TIER2) ویزای انتقال داخلی شرکت است. این روش چندان برای متقاضیان ایرانی مناسب نیست، چرا که در آن یک شرکت بینالمللی خارج از اتحادیه اروپا برای انتقال یکی از کارمندان خود به شعبه اسکاتلند شرکت درخواست میدهد. چون در کشور ما کشورهای بینالمللی مناسب که بتوانند این کار را انجام دهند تقریباً وجود ندارد پس دریافت این نوع از ویزا نیز تقریباً غیرممکن خواهد بود.
ویزای مبلغان دینی
یکی دیگر از روشهایی مهاجرت به اسکاتلند که نیاز به دریافت ویزای کار TIER2 دارد، ویزای مبلغان دینی و مذهبی است. همانطور که اسم آن پیدا است این روش مناسب مبلغان مذهبی و دینی است، همچون روش اول در این نوع ویزا نیز متقاضی باید ازطرف یک سازمان مذهبی در اسکاتلند درخواست کار داشته باشد. توجه داشته باشید که فرد متقاضی باید حتماً از طرف کارفرمای خود یا همان سازمان مذهبی مدارک اسپانسری خود را دریافت کند، بهعلاوه باید رزومه و حوزه کاری مرتبط با آن سازمان را ارائه دهد.
ویزای ورزشکاری
شاید اطلاع نداشته باشید، ولی یکی از ویزاهای کاری اسکاتلند (TIER2) مخصوص ورزشکاران نخبه است. این روش یکی از تخصصیترین روشهای مهاجرت به اسکاتلند برای کار است، چرا که در این روش فرد متقاضی باید یک از ورزشکاران یا مربیان و حرفهای شناخته شده در سطح بینالمللی باشد. ازجمله شرایط موردنیاز توانایی فیزیکی برای ادامه فرایند ورزشی و تضمین برای افزایش سطح ورزشی این کشور است. متقاضیان این ویزا میتوانند علاوه بر انجام تخصص ورزشی خود بهعنوان گزارشگر ورزشی نیز فعالیت کنند، محدودیتهایی نیز برای راهاندازی کسبوکار و شغل دوم وجود دارد.
مهاجرت با اخذ ویزای تحصیل اسکاتلند
اگر به تحصیل در دانشگاههای بینالمللی علاقه دارید تحصیل یکی از بهترین روشهای مهاجرت به اسکاتلند است. دانشگاههای بینالمللی با سطح تحصیلی بالا آماده پذیرش متقاضیانی هستند که بتوانند شرایط موردنیاز این کار را فراهم آورند. البته باید گفت که تحصیل در اسکاتلند به نسبت برخی از سایر کشورهای اروپایی پرهزینهتر است، اما امکان کار در برخی مشاغلی که دولت برای دانشجویان تعیین میکند فراهم شده است. دانشجویان و متقاضیان تحصیل در اسکاتلند میتوانند پس از پایان دوره تحصیلی به کار مشغول شوند و پس از حداکثر 5 سال کار و زندگی در این کشور پاسپورت کشور اسکاتلند را دریافت کنند.
شرایط دریافت ویزای تحصیلی
همانطور که اشاره کردیم یکی از بهترین روشهای مهاجرت به اسکاتلند ویزای تحصیلی است، به شرطی که متقاضی بتواند خود را بهعنوان واجد شرایط اثبات کند. این شرایط چندان دشوار نیست، در اصل شاید سختترین نکتهای که ممکن است با آن روبرو باشید توانایی پرداخت هزینههای تحصیل و زندگی در این کشور است که به کمک کار نیمهوقت میتوانید بخشی از آن را بهراحتی پرداخت کنید. در ادامه برخی از شرایطی که برای دریافت ویزای تحصیلی و تحصیل در دانشگاههای و کالجهای این کشور داشته باشید را بررسی خواهیم کرد.
- پذیرش تحصیلی برای یک دوره دانشگاهی؛
- مدرک زبان انگلیسی (بسته به نوع دانشگاه یا مقطع تحصیلی میتواند متغیر باشد)؛
- تمکن مالی برای حضور و تحصیل در اسکاتلند؛
- متقاضی نباید از اتباع کشوری عضو اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا باشد؛
- داشتن مدرک تحصیلی معتبر پیشنیاز دوره موردنظر؛
- حضور در خاک اسکاتلند 1 هفته تا 1 ماه پیش از شروع دوره تحصیلی.
هزینه تحصیل در اسکاتلند
در بخش قبل نیز اشاره کردیم که هزینه تحصیل در دانشگاهها و کالجهای اسکاتلند به نسبت برخی از سایر کشورهای اروپایی بیشتر است، همچنین گفتیم که اصلیترین شرایط دریافت ویزای تحصیلی این کشور تمکن مالی است. اما واقعاً هزینه تحصیل در این کشور چقدر است و همچنان میتوان به تحصیل بهعنوان یکی از بهترین روشهای مهاجرت به اسکاتلند نگاه کرد؟ در ادامه هزینه تحصیل در دانشگاههای اسکاتلند همچون جان مورس لیورپول، نیوانگلند، ورمونت، نورتومبیا، متروپولیتن، لینکلن و غیره را در مقاطع مختلف را بررسی میکنیم.
- هزینه سالانه تحصیل دانشگاههای معتبر در مقطع کارشناسی: بین 10 هزار الی 32 هزار پوند؛
- هزینه سالانه تحصیل دانشگاههای معتبر در مقطع کارشناسی ارشد: بین 13 هزار الی 40 هزار پوند؛
- هزینه سالانه تحصیل دانشگاههای معتبر در مقطع دکتری: بین 14 هزار الی 43 هزار پوند؛
شرایط دریافت بورس تحصیلی
در اسکاتلند چیزی بهعنوان تحصیل رایگان وجود ندارد، ولی میتوان کمکهزینه تحصیلی بین 4 الی 20 هزار پوند که از طرف دانشگاه پرداخت میشود را بهعنوان بورس تحصیلی درنظر گرفت. همچنین برای دانشجویانی که در طول سال ابتدایی تحصیل ریز نمرات قابلقبول و خوبی داشته باشند از طرف دانشگاه شامل تخفیفهای شهریه خواهند شد. البته که دریافت این شرایط معمولاً برای دانشجوهای برتر و مقاطع دکتری امکانپذیر است، بهعلاوه فرد باید مدارک و رزومه پژوهشی و علمی نسبتاً قدرتمندی را ارائه دهد تا واجد شرایط در نظر گرفته شود. شرایط دریافت بورس تحصیلی اسکاتلند به شرح زیر است:
- نمرات و معدل بالا در طول دوران تحصیلی؛
- ریز نمرات بالا در طول تحصیل در دانشگاه؛
- رزومه تحصیلی قدرتمند؛
- مقالات پژوهشی معتبر؛
- گذشتن از مصاحبه اساتید دانشگاه.
مهاجرت با اخذ ویزای سرمایهگذاری اسکاتلند
یکی دیگر از روشهای مهاجرت به اسکاتلند که نه نیاز به زبان انگلیسی دارد و نه نیاز به مدارک تحصیلی خاص سرمایهگذاری است، اما در کنار این مزایای راحت سختیهایی نیز وجود دارد اصلیترین شرط دریافت ویزای سرمایهگذاری توانایی پرداخت هزینههای سرسامآور آن است. این رقم میتواند در اوراق قرضه دولتی، سهام، و یا سرمایه وام در شرکتهای فعال تجاری سرمایهگذاری شود. در روش سرمایهگذاری پس از 5 سال امکان دریافت اقامت دائم وجود دارد، ولی در صورت افزایش مبلغ سرمایه میتوان این زمان را کمی کاهش داد.
شرایط و هزینه سرمایهگذاری در اسکاتلند
همانطور که اشاره کردیم شرایط دریافت ویزای سرمایهگذاری چندان هم سخت نیست، این کار برای افرادی که تمکن مالی خوبی دارند و به دنبال روشهای مهاجرت به اسکاتلند هستند مناسبترین روش است. حداقل هزینه قابل پرداخت برای سرمایهگذاری در این کشور 2 میلیون پوند است، همچنین میتوانید با افزایش این رقم تا حداکثر 10 میلیون پوند زمان دریافت اقامت دائم و پاسپورت اسکاتلند را برای خود و خانواده کاهش دهید. در ادامه به معرفی شرایط و هزینه دریافت ویزای سرمایهگذاری در اسکاتلند خواهیم پرداخت
- اثبات تمکن مالی برای سرمایهگذاری حداقل 2 میلیون پوند؛
- عدم سرمایهگذاری در شرکتهای سندیکایی یا املاک؛
- سن متقاضی بیش از 18 سال باشد؛
- یک حساب تضمین شده بانکی در انگلستان.
مهاجرت به اسکاتلند از طریق ازدواج
ازدواج نیز همچون سایر کشورهای جهان یکی از روشهای مهاجرت به اسکاتلند است. اگر فردی خارجی با یک تبعه اسکاتلند یا بریتانیا ازدواج کند و بتواند آن را اثبات کند میتواند اقامت این کشور را دریافت کند. البته به علت افزایش کلاهبرداریها و ازدواجهای صوری سختگیریهایی از طرف اداره مهاجرت صورت میگیرد، ولی اگر بتوانید مدارک محکمی ارائه دهید امکان دریافت سریع ویزای اسکاتلند را خواهید داشت. علاوهبرآن شرایطی برای فرد متقاضی در مورد تاریخچه اقامت وی در داخل اسکاتلند وجود دارد که در ادامه تمامی آنها را بررسی میکنیم.
- متقاضی بیشتر از 18 سال سن داشته باشد؛
- حداقل 3 سال قبل از تاریخ درخواست خود در اسکاتلند زندگی کرده باشد؛
- داشتن یک سند اقامت دائم برای اثبات وضعیت اقامتی همسر؛
- مدارک زبان انگلیسی، اسکاتلندی و یا ولزی؛
- شرکت در آزمون زندگی در انگلیس؛
- در طول 3 سال گذشته کمتر از 270 روز در خارج از بریتانیا گذرانده با؛
- در 12 ماه گذشته کمتر از 90 روز در خارج از اسکاتلند گذرانده باشد؛
- عدم سوءپیشینه برای متقاضی.
مهاجرت به اسکاتلند از طریق تولد
اسکاتلند نیز همچون بسیاری از کشورهای جهان از اصل خون استفاده میکند، یعنی فرزندی که هر دو یا یکی از والدینی او تابعیت بریتانیا را داشته باشد شهروند اسکات محسوب میشود. البته جریان به همینجا ختم نمیشود، گاهی شرایط دیگری همچون تاریخ تولد، سن کودک و تاریخچه حضور والدین او در اسکاتلند هم به معادله اضافه میشوند. البته بد نیت به این نکته نیز اشاره کنیم، بهدنیاآمدن فرزند در خاک اسکاتلند یا بریتانیا هیچ تأثیری در وضعیت مهاجرت یا ویزای والدین نخواهد داشت. بهطورکلی شرایط عمومی دریافت تابعیت تولد برای فرزند به شرح زیر است:
- کودک کمتر از 18 سال سن داشته باشد؛
- هر دو یا یکی از والدین تابعیت اسکاتلند را داشته باشد؛
- والدین بیش از 10 سال در این کشور زندگی کرده باشند.
مهاجرت به اسکاتلند از طریق پناهندگی
یکی از خطرناکترین روشهای مهاجرت به اسکاتلند و هر کشور دیگری در جهان پناهندگی است. افراد زیادی با امید فراوان کشور خود را ترک میکنند و خطرات مسیر و اقامت غیرقانونی در کشور دیگر را به جان میخرند تا بتوانند بهعنوان پناهنده زندگی جدیدی در آن کشور شروع کنند، ولی اگر نتوانند ثابت کنند که به دلایل سیاسی، فرهنگی، مذهبی، اقتصادی، اجتماعی، و اقتصادی جان ایشان در کشور خود در خطر است ممکن از به مقصد خود بازگردانده شوند. همچنین امکان ارجاع پناهنده به کشورهای دیگر وجود دارد که شرایط نابسامانی است.
علاوهبرآن اگر بتوانید بهعنوان پناهنده در کشور اسکاتلند پذیرفته شوید ممکن است زندگی سخت و با شرایط رفاهی کمی در انتظار شما باشد. به همین دلیل اگر قصد پناهندگی به اسکاتلند یا هر کشور دیگری را دارید توصیه میکنیم دست نگه دارید. شاید بد نباشد با یک وکیل یا مشاور مهاجرت مشورت کنید تا یکی از روشهای مهاجرت به اسکاتلند از طریق قانونی را بسته به شرایط و وضعیت شما پیشنهاد کند.
دریافت اقامت دائم اسکاتلند
اگر دقت کرده باشید بیشتر روشهای مهاجرت به اسکاتلند در ابتدا ویزای موقت را برای متقاضی به ارمغان خواهد آورد. پس برای دریافت پاسپورت این کشور باید چهکار کرد؟ جای نگرانی نیست، شما تنها کافی است قوانین و اصول کشور اسکاتلند را رعایت کنید و بیشتر از 5 سال در این کشور زندگی کنید. پس از 5 سال اگر مشکل قانونی با قوانین کشور یا اداره مهاجرت اسکاتلند نداشته باشید ویزای شما تمدید میشود. پس از آن میتوانید بهعنوان شهروند اسکاتلند پاسپورت آن را نیز دریافت کنید.
جمعبندی
اسکاتلند کشوری مناسب برای کار، تحصیل، سرمایهگذاری و ازدواج است، همین موارد باعث افزایش متقاضیان مهاجرت به این کشور شده است. همچنین روشهای مهاجرت به اسکاتلند متنوع و زیاد است، بخصوص ویزاهای کاری این کشور تنوع بالایی برای انواع اقشار نیازمند کار دارد. علاوهبرآن میتوانی بر اساس شرایط خود به کمک تحصیل، سرمایهگذاری، ازدواج و … به کشور اسکاتلند وارد شده و پس از گذشت بیش از 5 سال از اقامت خود در این کشور اقامت دائم آن به همراه پاسپورت را دریافت کنید. اما پیش از هر چیز بهتر است با یک متخصص مشورت کنید تا بهترین راه بر اساس شرایط خود را پیدا کنید.
نظرات کاربران