0

فیلم جهان با من برقص

فیلم جهان با من برقص

فیلم جهان با من برقص فیلمی ایرانی است که توسط سروش صحت در سال ۱۳۹۷ ساخته و برای اولین بار در سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در سال ۱۳۹۸ به نمایش درآمد.

به گزارش خوبو، جهان با من برقص یکی از بهترین فیلم‌های کمدی-فانتزی پس از انقلاب سینمای ایران است که مورد استقبال تماشاگران نیز قرار گرفت و بیش از 6 میلیارد تومان در گیشه فروش داشت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره متوسط 6.6 شده است. 2400 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

دانلود فیلم جهان با من برقص

عوامل و بازیگران فیلم جهان با من برقص

جهان با من برقص فیلمی است که در ژانر درام، کمدی، فانتزی و عاشقانه توسط سروش صحت ساخته شده است. سروش صحت از نویسندگان مطرح سینما و تلویزیون ایران است که برای اولین بار با فیلم جهان با من برقص در مقام کارگردان یک فیلم سینمایی ظاهر شد.

فیلم‌نامه این فیلم توسط سروش صحت و ایمان صفایی نوشته شده است. حضور علی مصفا، جواد عزتی، هانیه توسلی و پژمان جمشیدی موجب شده کارگردان علاوه بر جنبه ستاره بودن بر جنبه تجاری فیلم نیز توجه داشته باشد.

کارگردانسروش صحت
تهیه کنندهمحمدرضا تخت کشیان
نویسندهسروش صحت
ایمان صفایی
بازیگرانعلی مصفا
جواد عزتی
هانیه توسلی
پژمان جمشیدی
سیاوش چراغی پور
کاظم سیاحی
بهار کاتوزی
پاوان افسر
شیوا بلوچی
رامین صديقی
مهیار پوربابایی
مهراب قاسم خانی
تدوینخشایار موحدیان
موسیقیمازیار یونسی
سال ساخت1397
مدت زمان93 دقیقه
نمره IMDB6.6
فروش گیشه6٬748٬898٬000 تومان
پوستر فیلم جهان با من برقص

خلاصه داستان

دوستان جهانگیر (جهان)، به دعوت برادرش بهمن و برای تولد او، که احتمالاً آخرین تولدش باشد، دور هم جمع شده‌اند. این موقعیت موجب می‌شود آن‌ها خود و روابطشان را مرور کرده و درباره زندگی و خودشان (خصوصاً جهانگیر) فکر کنند.

نقد و بررسی فیلم جهان با من برقص

سروش صحت برای ساخت اولین فیلم سینمایی‌اش بهترین انتخاب ممکن را داشته. او با در نظر گرفتن وضعیت کلی سینمای ایران و آثار اجتماعی که روی پرده سینما رفته، دست روی سوژه‌ای گذاشته که مخاطب چند سال اخیر سینما احتمالاً استقبال مناسبی از آن خواهد کرد. داستان فیلم «جهان با من برقص» با تلخی آغاز می‌شود. قصه درباره مرگ شخصیت اصلی داستان است! این آغاز داستان در سینمای ایران بهانه بسیار خوبی برای آغاز یک تلخی بی‌پایان است اما خوشبختانه صحت از مسیر متفاوتی وارد ماجرا شده و تلخی اثر را از بین برده است.

جهانگیر که نامش کنایه از وضعیت او در سراسر داستان است، به‌زودی به دلیل بیماری از دنیا خواهد رفت به همین جهت دوستانش به او در شمال کشور ملحق می‌شوند تا بتوانند در کنار او وقت بگذارند. همین موضوع آغازگر ورود شخصیت‌های گوناگون به داستان است که روحیات متفاوتی دارند و عملکردشان در ارتباطات دوستانه در سال‌های گذشته چندان درخشان نبوده است. صحت به جای تلخ کردن روزهای مرگ جهانگیر و تاثیر اطرافیانش بر او، بر روی موضوعات انسانی دست گذاشته است و می‌خواهد به مخاطبش بگوید که دنیا می‌تواند بی‌ارزش‌تر از آن باشد که بخواهیم در یک موقعیت تصمیمی نابه‌خردانه گرفته و کینه‌ورز بمانیم.

به همین دلیل است که تماشای «جهان با من برقص» فارغ از مشکلاتی که در فیلمنامه دارد، حس خوشایندی به مخاطب می‌دهد. شخصیت‌های دوست‌داشتنی و شوخی‌هایی که که اغلب‌شان در اجرا گرفته‌اند و برخی ارجاعات به سینماگران جهانی از جمله بونوئل و آنتونیونی، نشان از این دارد که صحبت در اولین ساخته سینمایی‌اش به اندازه کافی در کارگردانی مسلط بوده و می‌دانسته که قرار است قصه‌اش چه سمت و سویی داشته باشد.

سیر تغییر روحیات شخصیت‌ها مسیر نسبتاً خوبی را طی می‌کند تا اینکه به نقطه‌ای برسد که بتواند حرف مورد نظرش را به مخاطب بزند. تقابل آن‌ها با یکدیگر و جنگ و دعواهایشان در طول داستان کنایه‌ای به وضعیت امروز ماست که زیبایی‌های زندگی را به حال خود رها کرده‌ایم و به مسائل بی‌ارزشی پرداخته‌ایم که روی زندگی‌مان تاثیر گذاشته است و چه بد که بخش بزرگی از روزگارمان به چنین اشتباهاتی می‌گذرد.

اما نکات مثبت و در واقع حال و هوای دلنشین جهان با من برقص موفق نمی‌شود تا ضعف‌های قصه را بپوشاند. هر چقدر که رابطه میان شخصیت‌ها با یکدیگر و حتی محیط اطرافشان جذاب و دلنشین از آب درآمده، اما سرگردانی خط قصه‌ای که بتواند تمام این پیوندها را به درستی معنای واحدی ببخشد در اثر به چشم نمی‌خورد. خودِ شخصیت جهانگیر به عنوان محوری‌ترین شخصیت داستان و کسی که قرار است از دنیا برود، منفعل است و اتفاق مهمی را در قصه رقم نمی‌زند. از این رو است که یکی از مهمترین بخش این قصه کمدی خط داستانی دچار ایراد و گسست است و برخی خرده قصه‌هایی که متاثر از مرگ جهانگیر برای شخصیت‌ها خلق می‌شوند، به اندازه کافی پرداخت نمی‌شوند.

با اینحال نمی‌توان از ویژگی‌های مثبت جهان با من برقص چشم‌پوشی کرد. انتخاب لوکیشن تصمیم صحیح و اصولی بوده که ارتباط آن با قصه فیلم نیز به خوبی برقرار می‌شود. طبیعتی که آرامش‌بخش است و قرار است در طول داستان آشتی دوباره‌ای میان انسان و موجودات پیرامونش برقرار نماید. این ارتباط در طول داستان دچار تعلل‌هایی می‌شود که بیشتر به دلیل ارتباط خاص ذهنی صحت به سوژه‌هایی است که در طول قصه به آن می‌پردازد. سوژه‌هایی که برای کارگردان بار معنایی و تعلق خاطر بسیار بیشتری دارد تا مخاطبین عادی فیلم.

بازیگران جهان با من برقص در نقش‌های خود درخشان هستند و بازی‌های یکدستی رقم زده‌اند. نمی‌توان از بازیگر خاصی به عنوان ستاره فیلم یاد کرد زیرا فیلم کمتر لحظاتی دارد که در آن هنر بازیگران به صورت انفرادی به کار گرفته شود. در عوض ارتباط آن‌ها با یکدیگر به خوبی پرداخت شده و صحت نیز به خوبی آن‌ها را هدایت کرده است.

در سینمای ایران ساختن فیلمی که بتواند مخاطب را با حال خوش از سالن‌های سینما خارج کند به امری غیر متداول در سال‌های گذشته تبدیل شده. با اینحال جهان با من برقص این کار را برای مخاطب انجام می‌دهد و حس زندگی به او می‌بخشد. جدای از مشکلاتی که فیلمنامه و شخصیت‌ها دارند، باید گفت که صحت در اولین تجربه کارگردانی‌اش تا حد زیادی موفق بوده و انتظار می‌رود که بتواند در ادامه مسیر هم به مسیر مثبت و رو به رشد خود ادامه دهد.

نویسنده: بابک مهرورز
منبع: سایت مووی مگ

فیلم جهان با من برقص

فهرست جوایز فیلم جهان با من برقص

جهان با من برقص در سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی برای سروش صحت و دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد برای علی مصفا شد.

  • سیمرغ سیمین بهترین کارگردانی (سروش صحت) در سی‌وهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر – ۱۳۹۸
  • دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد (علی مصفا) در سی‌وهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر – ۱۳۹۸
  • نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه (ایمان صفایی و سروش صحت) و نشان عباس رستمی (سروش صحت) در بیستمین دوره جشن حافظ
علی مصفا در فیلم جهان با من برقص

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *