0

فیلم کشتی آنجلیکا

The Ship Angelica

فیلم کشتی آنجلیکا فیلمی ایرانی است که توسط محمد بزرگ نیا در سال ۱۳۶۷ ساخته شده و در همان سال در سینماهای سرتاسر کشور به اکران عمومی درآمد.

به گزارش خوبو، کشتی آنجلیکا از مهم‌ترین آثار سینمای ایران در دهه شصت است. کشتی آنجلیکا نه‌ تنها یکی از پرهزینه‌ترین و با تیم بازیگری قدرتمندش شامل عزت‌الله انتظامی، مجید مظفری، داریوش ارجمند، مهدی فتحی، آتیلا پسیانی از پرستاره‌ترین فیلم‌های آن دوران محسوب می‌شد، بلکه خط داستانی فیلم هم به یک ماجرای تاریخی ربط پیدا می‌ کرد. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره متوسط 6.2 شده است. 155 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

دانلود فیلم کشتی آنجلیکا

عوامل و بازیگران فیلم کشتی آنجلیکا

کشتی آنجلیکا فیلمی است که در ژانر اکشن، ماجراجویی و درام توسط محمد بزرگ نیا ساخته شده است. محمد بزرگ نیا از کارگردانان مطرح سینمای ایران است. آثار او بیگ پروداکشن است. وی پیش از آنکه شروع به ساختن فیلم‌های سینمایی بنماید، ۲۵ سال سابقه فعالیت در تلویزیون و مستندسازی را داشته است. کشتی آنجلیکا، راه آبی ابریشم و جنگ نفتکش ها از جمله آثار مطرح ساخته شده توسط بزرگ نیا است.

کارگردانمحمد بزرگ نیا
تهیه‌کنندهآرمان فیلم
آینه
نویسندهمحمد بزرگ‌نیا
بهنام دیانی
حسن قلی‌زاده
بازیگرانعزت‌الله انتظامی
داریوش ارجمند
مهدی فتحی
پرویز پورحسینی
مجید مظفری
کتایون ریاحی
موسیقیبابک بیات
فیلم‌بردارحسن قلی‌زاده
تدوینعباس گنجوی
سال ساخت1367
مدت زمان فیلم109 دقیقه
نمره IMDB6.2

خلاصه داستان

کشتی آنجلیکا که محموله آن طلا و هدایایی از طرف فردیناند، پادشاه پرتغال، بران شیوخ امارات عربی است در جنگ کشتی ها به قعر آب فرو می رود.

سال ها بعد احمدبیک، که نقشه ی محل فرو رفتن کشتی را به دست آورده است، با جلب همکاری حاکم شیراز، به شرط تقسیم غنایم، با پسر حاکم و یک کشتی بادبانی عازم محل می شوند. آن ها کشتی را می یابند.

پسر حاکم مصمم است که همه ی گنج را تصاحب کند. انگلیسی ها هم که در جزیره مستقر هستند از ماجرا مطلع می شوند. قبل از آن که طرفین موفق شوند گنج را به دست آورند احمدبیک دوباره آن را به قعر آب می فرستد.

فیلم کشتی آنجلیکا

نقد و بررسی فیلم کشتی آنجلیکا

نقطه قوت این فیلم كه تازگی از شبكه نمایش پخش شد، به فیلمنامه جذاب و پر شخصیت آن باز می گردد كه كاملا مطابق اصول كلاسیك نوشته شده و به اجرا درآمده است.

در اینجا ‘احمد بیك’ به عنوان قهرمان داستان در كنار ‘ناخدا علو’ و پسرش در جبهه مثبت در برابر ‘خان شیرازی’، پسرش و اشغالگران انگلیسی قرار دارند كه از تقابل این دو، درام شكل گرفته است.

درامی قوی و پركشش كه هیچگاه از نفس نیفتاده و سرشار از ماجراهای متنوع با رگه های پررنگ ضداستعماری است كه به راحتی مخاطب را تا به انتها با خود همدل و همراه می سازد.

ایده یافتن گنج پنهان نیز ایده درجه یكی برای شكل گیری داستان و شخصیت ها بوده و برای تماشاگران حرفه ای تر سینما خاطراتشان را از فیلم هایی چون ‘شورش در كشتی بونتی’ زنده می كند.

برگ برنده نویسندگان فیلمنامه ‘كشتی آنجلیكا’ همانا بومی كردن داستان و پیوند آن با آزادیخواهی مردم بوشهر در برابر ظلم وستم استعمارگران انگلیسی است.

قهرمان پردازی نیز در ‘كشتی آنجلیكا’ بسیار به كار فیلم آمده و جلوه غریبی بدان بخشیده است.

برای مثال به سكانس كشته شدن پسر ناخدا بر اثر شلیك گلوله توپ كشتی انگلیسی ها نگاه كنید كه افتادن بادبان سفید روی جسد او، غم حاكم بر فضا را دو چندان كرده است.

تنها در بخش های پایانی فیلمنامه دچار مشكل شده و شتابزدگی بر آن حاكم گشته است كه این امر پایان بندی كار را با اندكی مشكل مواجه كرده است.

فیلم هایی از جنس ‘كشتی آنجلیكا’ به خاطر تكیه بر تكنیك به كارگردان هایی نیاز دارند كه فن سالاری شان بر دیگر وجوه فیلمسازی شان بچربد كه محمد بزرگ نیا دارای یك چنین خصوصیاتی است.

فیلم کشتی آنجلیکا

وی در دكوپاژ فیلمنامه خود تلاش زیادی برای مقهور كردن تماشاگران از طریق تكنیك داشته كه با توجه به اسكوپ بودن كادر تا اندازه زیادی در این رابطه موفق عمل كرده است.

در بخش های روی آب با توجه به بضاعت اندك سینمای ایران در دهه 60، بزرگ نیا فوق العاده عمل كرده و در كار با دكور موفق بوده است بگونه ای كه كوچكترین نمایی از فیلم آزاردهنده جلوه نمی كند.

سكانس نبرد ‘احمد بیك’ با انگلیسی ها نفسگیر از آب درآمده و شباهت های بسیاری با نمونه های قدیمی فرنگی دارد. همینطور بخش آب آوردن از جزیره مارها با آن نماهای نزدیك درخشان كه تماشاگر را سر جای خود میخكوب می كند.

‘كشتی آنجلیكا’ یكی از معدود فیلم های سینمای ایران است كه ستاره های چند نسل بازیگری ایران را در كنار هم قرار داده و به نتیجه درخشانی هم دست یافته است.

‘داریوش ارجمند’ در ادامه سلسله نقش های درجه یك خود در سینمای ایران پس از فیلم ‘ناخدا خورشید’ در نقش ‘احمد بیك’ ظاهر شده است.

آدمی ماجراجو كه برای یافتن نقشه گنج سال ها تلاش كرده و به شدت كنشمند است. وی برای ایفای این نقش به یك بازی بیرونی روی آورده و در لحظات سكون نیز همچون آرامش پیش از توفان عمل كرده است

داریوش ارجمند با این نقش كاملا از ‘ناخدا خورشید’ و عظمت آن نقش جدا شده و شخصیت ماندگار دیگری را با ریزه كاری های فراوان خلق كرده است.

زنده یاد ‘مهدی فتحی’ نیز شخصیت ‘ناخدا علو’ را بازی نكرده بلكه زندگی كرده و كاملا با نقش یكی شده است.

وی با ظرافتی خاص، حركات ناخداهای كهنه كار را به نمایش گذاشته و آن را ماندگار كرده است.

‘عزت الله انتظامی’ نیز در نقشی كوتاه اما كاملا تاثیرگذار همچون همیشه عمل كرده و آمیزه ای از قدرت و پلیدی را ارائه كرده است.

از نسل بعدی سینما، ‘مجید مظفری’ و ‘آتیلا پسیانی’ در دو نقش كاملا متفاوت، حضوری دلپذیر داشته و عیار بازیگری ‘كشتی آنجلیكا’ را بالا برده اند.

منبع: فراهنگ(5) ** 9173 م.ج** 1071

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *