0

فیلم خون بازی

فیلم خون بازی

فیلم خون بازی فیلمی ایرانی است که توسط رخشان بنی اعتماد و محسن عبدالوهاب در سال ۱۳۸۵ ساخته شده و در بیست و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اکران شد.

به گزارش خوبو، خون بازی یکی از بهترین فیلم‌های دهه 80 سینمای ایران است که مورد توجه تماشاگران و منتقدین قرار گرفت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره متوسط 6.6 شده است. 846 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

عوامل و بازیگران فیلم خون بازی

خون بازی فیلمی است که در ژانر درام توسط رخشان بنی اعتماد و محسن عبدالوهاب ساخته شده است. رخشان بنی اعتماد از مطرح‌ترین کارگردانان زن سینمای ایران است. او همسر جهانگیر کوثری و مادر باران کوثری است. خون بازی در کنار نرگس، روسری آبی، بانوی اردیبهشت و زیر پوست شهر از بهترین آثار ساخته شده توسط بنی اعتماد است. محسن عبدالوهاب نیز از کارگردانانی است که با حضور در کارهای رخشان بنی اعتماد نامی برای خود دست و پا کرد و با ساخت فیلم گیلانه به صورت مشترک با بنی اعتماد، اولین قدمش در زمینه فیلم‌سازی در سینما را برداشت.

  • نام فیلم در ابتدا سفر رویا بود که با پیشنهاد باران کوثری و موافقت تهیه‌کننده و کارگردان و به دلیل تناسب بهتر با موضوع و محتوای فیلم به خون بازی تغییر پیدا کرد.
کارگردانرخشان بنی اعتماد
محسن عبدالوهاب
تهیه کنندهجهانگیر کوثری
رخشان بنی اعتماد
نویسندهرخشان بنی اعتماد
فرید مصطفوی
محسن عبدالوهاب
نغمه ثمینی
تدوینسپیده عبدالوهاب
بازیگرانباران کوثری
بیتا فرهی
مسعود رایگان
بهرام رادان
فرید ولی زاده
سال ساخت1385
مدت زمان فیلم90 دقیقه
نمره IMDB6.6
پوستر فیلم خون بازی

خلاصه داستان

سارا (باران کوثری) معتاد به مواد مخدر است. آرش (بهرام رادان) نامزدش که در تورنتوی کانادا درس می‌خواند از اعتیاد او بی‌خبر است. یک ماه پیش از آن که آرش برای برگزاری مراسم ازدواج به ایران بیاید سارا تصمیم می‌گیرد تا اعتیادش را ترک کند. سارا همراه مادرش (بیتا فرهی) عازم سفر می‌شود. تصمیمی سخت در کشاکش وسوسه و مقاومت.

نقد و بررسی فیلم خون بازی

  1. به شخصه برای فیلم‌هایی كه از فرمول‌های رایج فیلم‌های «بفروش» استفاده نمی‌كنند، احترام قائلم و معتقدم این قبیل فیلم‌ها حتماً فارغ از مسأله فروش، هدف مهمتری را هم دنبال می‌كنند. به‌خصوص برخی فیلم‌ها كه مشكلات اجتماعی از قبیل فرار دختران، اعتیاد، طلاق و… را به تصویر می‌كشند، فارغ از هر مسأله‌ای رسالت قابل ستایشی را هم بر دوش دارند و از این منظر، «خون بازی» قابل احترام است.
  2. پس از پایان جشنواره فیلم فجر و اعلام نتایج برندگان، بسیار علاقه‌مند شدم كه «خون بازی» را ببینم. هرچند خیلی هم با توجه به سوابق سال‌های گذشته اعتقادی به این نتایج نداشتم، اما این بار حسابی مشتاق شدم. از سوی دیگر مصاحبه‌ها و اظهارنظرهای چپ و راست بنی اعتماد و دخترش و تبلیغات عجیبی كه به راه انداختند، این گمان را تقویت كرد كه احتمالاً این بار فیلم بدی ساخته نشده. تیزرهای تلویزیونی فیلم نیز در راستای تقویت این حس بودند و من متأسفانه مشتاق بودم!
  3. خون بازی فارغ از همان رسالتی كه برای من بسیار محترم است، فیلم بسیار بدی از كار درآمده!. زحمتی است كه به هدر رفته و به بیراهه كشیده شده است. از تصویربرداری اغراق آمیز بگیرید تا دیالوگ‌های بعضاً نچسب و طراحی بد شخصیتهای داستان. بازی باران كوثری هم چندان قابل دفاع نبود و غیر از بازی با انگشتان دستش در حین سیگار كشیدن نكته قابل توجه دیگری نداشت. آن همه تأكید بی‌مورد بر «خاله لیلا» نقش ناقص پدر در پیشبرد داستان و … همه و همه حاكی از فیلمی است كه عجولانه و با بی دقتی ساخته شده و در پس ظاهر حرفه‌ای و سر و صداهای تبلیغاتی‌اش به شكل عجیبی غیرحرفه‌ای و توخالی است. فیلم هیچ سكانس به‌یادماندنی و در خور توجهی ندارد و به لحاظ روایت نیز با مشكلات بی شماری روبروست.
  4. خون بازی به شكل بامزه‌ای ضد ژانر سفر است. آن همه جاده پیمایی بی هیچ كاركردی در فیلم گنجانده شده و تنها كاركرد آن همه راه و جاده و خاله لیلا گفتن ها در فیلم، همه و همه با یك فید سفید جمع و جور می‌شود. این طوری است كه وقتی فیلمی این همه مشكل ریز و درشت دارد، آن تمهید پایین آوردن میزان رنگ‌ها در تصویربرداری فیلم نیز كاركرد خود را از دست می‌دهد و شاید كمی كمدی می‌شود.
  5. سینمای ایران فریبنده شده. كمتر فیلم سر و صدا به پا كرده ای پیدا می‌شود كه فیلم خوبی باشد و مردم هم كه همچنان خود به شیپوری برای تبلیغات بی اساس مبدل شده‌اند و به این سر و صداها دامن می زنند و فیلم‌های ضعیف را پر فروش می‌كنند. كار سینمای ما حسابی گره خورده و بعید است بتوان به سادگی آن را به مسیر صحیح هدایت كرد.

نویسنده: امیر حسین نوریان
منبع : روزنامه قدس

فهرست جوایز فیلم خون بازی

در بیست و پنجمین دوره برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1385، فیلم خون بازی نامزد دریافت هشت سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین بازیگر نقش اول مرد (مسعود رایگان)، بهترین بازیگر نقش اول زن (باران کوثری)، بهترین بازیگر نقش مکمل زن (بیتا فرهی)، بهترین فیلمنامه (رخشان بنی اعتماد، فرید مصطفوی، محسن عبدالوهاب و نغمه ثمینی)، بهترین صدابرداری (یدالله نجفی)، بهترین فیلمبرداری (محمود کلاری)، بهترین چهره پردازی (مهرداد میرکیانی) و بهترین تدوین (سپیده عبدالوهاب) شد و در پایان موفق به کسب چهار سیمرغ بلورین و یک سیمرغ بلورین ویژه هنر و تجربه شد.

  • برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (باران کوثری)، دوره ۲۵ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۵
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه (رخشان بنی اعتماد، فرید مصطفوی، محسن عبدالوهاب و نغمه ثمینی)، دوره ۲۵ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۵
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین تدوین (سپیده عبدالوهاب)، دوره ۲۵ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۵
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی (مهرداد میرکیانی)، دوره ۲۵ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۵
  • برنده سیمرغ بلورین ویژه هنر و تجربه (محمود کلاری)، دوره ۲۵ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۵
  • تندیس بهترین کارگردانی (رخشان بنی اعتماد و محسن عبدالوهاب)، یازدهمین جشن خانه سینما ۱۳۸۶
  • تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن (باران کوثری)، یازدهمین جشن خانه سینما ۱۳۸۶
  • تندیس بهترین صدابرداری (یدالله نجفی)، یازدهمین جشن خانه سینما ۱۳۸۶
  • تندیس حافظ بهترین فیلم (رخشان بنی اعتماد و جهانگیر کوثری)، دهمین جشن دنیای تصویر ۱۳۸۶
  • تندیس حافظ بهترین فیلمبرداری (محمود کلاری)، دهمین جشن دنیای تصویر ۱۳۸۶
  • تندیس حافظ بهترین چهره پردازی (مهرداد میرکیانی)، دهمین جشن دنیای تصویر ۱۳۸۶
  • تندیس حافظ بهترین کار صدا (محمدرضا دلپاک)، دهمین جشن دنیای تصویر ۱۳۸۶
  • برنده جایزه بهترین کارگردانی (رخشان بنی اعتماد و محسن عبدالوهاب)، نخستین دوره جشنواره آسیا پاسیفیک؛ استرالیا ۱۳۸۶

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *