لپ تاپ یکی از کاربردی ترین ابزارهایی است که هر روزه با آن سر و کار داریم. در این مطلب این وسیله کاربردی را معرفی خواهیم کرد.
به گزارش خوبو، با پیشرفت تکنولوژی و پیشرفت در طراحی مجدد لپ تاپ ها نقش زیادی در زندگی اکثر افراد پیدا کرده اند. لپتاپ ها قصد ندارند دست از تغییر دنیای مدرن امروزی بردارند.
وزن لپ تاپ معمولا بین ۱ تا ۷ کیلو است. این مقدار به اندازه و مواد مصرف شده در ساخت آن بستگی دارد. این رایانه کوچک تر از رایانههای رومیزی است و میتواند با یک باتری کار کند یا از یک آداپتور AC/DC خارجی تغذیه شود. بسیاری از آنها چند سلول 3 ولت دارند که در اجرای عملکرد ساعت و دیگر فرایندها در هنگام قطع برق مفید است.
لپ تاپ ها بهطور کلی دارای همان اجزایی هستند که در یک رایانه رومیزی وجود دارد ولی با این تفاوت که تا جای ممکن از وزن و اندازه آنها کاسته شدهاست. لپتاپها دارای صفحه نمایش بلور مایع هستند و چند طرح حافظه در آنها برای RAM در نظر گرفته شدهاست. لپتاپ ها دارای یک صفحه کلید سرخود هستند و یک ماوس نیز روی صفحه زیرین ولی میتوان صفحه کلید و ماوس خارجی و جداگانه نیز به آنها متصل کرد.
تلفظ صحیح لپ تاپ چگونه است؟
یکی از سوالاتی که بسیار در مورد کلمه لپ تاپ پرسیده می شود، تلفظ و ریشه یابی درست این کلمه است.
کلمه لپ تاپ در فرهنگستان زبان فارسی روی دامان، رایانه شخصی کوچک، رایانه همراه، رایانه کیفی نام گرفته است اما در غالبا از کلمه لپ تاپ استفاده می شود.
تلفظ و ریشه یابی درست این کلمه را با مطالعه کلمه انگلیسی LAPTOP می توان پیدا کرد. کلمه LAPTOP از دو بخش LAP که به انگلیسی به معنی ران پا و TOP به معنی بالا، نوک، قله است. اگر به این دو کلمه توجه کنید به هیچ وجه حرف “ب” بکار نرفته است پس تلفظ در صحیح LAPTOP نباید از حرف “ب” استفاده کنید.
تاریخچه لپ تاپ
اولین لپ تاپ
قبل از توسعه رایانه نوت بوک و لپ تاپ، عقاید مشابه ارائه شد . مثلا الن کی که Xerox pare را در اوایل 1970 راه اندازی کرد.
نخستین رایانه پرتابل در 1981 معرفی شد و در آن از سیستم عامل CP/M استفاده شد. اگر چه این رایانه خیلی سنگین و بزرگ بود و مانیتور کوچک CRT داشت اثر زیادی در تجارت داشته است. این ها اولین رایانههای پرتابل بوده اند.
آزبورن 1 اندازه چرخ خیاطی پرتابل را داشت و توانست برای هواپیماهای تجاری استفاده شود. با این وجود نمی توان آن را با باتری راه اندازی کرد. در سال 1982 کایروپ نوع دوم سیستم را عرضه کرد که براساس CP/M طراحی شدهاست. این سیستم دو برابر درایو فلاپی میباشد و میتواند ظرفیت ۲ برابر تولید کند.
پیشرفت لپ تاپ ها
یک موفقیت مربوط به Compag بود که اولین محصول آن در 1983 عرضه شد. رایانه IBM یک سیستم استاندارد میباشد و میتواند از نوع Dsborne بهشمار رود. توان AC در راهاندازی آن استفاده خواهد شد. استفاده از داس یک ویژگی از IBM میباشد که با pc سازگاری ندارد.
یک ماشین دیگر در سال 1983 عرضه شد که به نام Epson hx20 معرفی گردید. ویژگی این ماشین صفحه کلید 68 بیتی و داشتن باتری از جنس کادمیوم نیکل بود. صفحه نمایش LCD در حدود 4 خط متن را با 20 کاراکتر نشان می دهد. پرینتر ماتریس نقطهای 24 ستون به نام ترجمه گر BASIC و 16KB از RAM همگی نقش مهم در این روند دارند.
لپ تاپ های امروزی
لپتاپ واقعی یک grid 1101 بود که توسط موگارید در 1980 –1979 عرضه شد.
این سیستم طرح کنترلی دارد و صفحه نمایش مسطح آن میتواند خمیده شود. آنها با چند باتری عمل میکنند که به صفحه نمایش پلاسمای 200×320 پیکسل مجهز هستند. با این وجود در ارتش آمریکا و ناسا از طرح فضایی در طی 1980 استفاده شد.
سازندگان grid بازده ویژه حق خود را به دست آوردند و این نوآوری متداول شد. این شرکت از دو laptop دیگر نیز استفاده کردهاست؛ که sharppc 500 و gavilan sc نام دارند. آنها در سال 1983 و 1984 فروخته شدند. این سیستم به نام laptop معروف است. این میتواند به ابزار تماسی که بر صفحه کلید قرار دارند مجهز شود.
آنها مانند GRID کیس کوچک دارند ولی سازگاری IBM در آنها زیاد است. آنها قدرت اجرایی با هر نرمافزاری را دارا هستند. آنها صفحه نمایش LCP دارند و میتوانند به پرینتر خارجی وصل شوند. Delmont که در 1984 عرضه شد مانند gaveling است که در 186–8 Intel استفاده گردید.
تقسیم بندی لپ تاپ ها
برای لپ تاپ دسته بندی های متفاوتی وجود دارد. اگر بخواهیم به صورت کلی دسته بندی و انواع لپ تاپ را نام ببرید به دسته بندی های زیر تقسیم می شود:
⦁ انواع لپ تاپ بر اساس اندازه
⦁ انواع لپ تاپ بر اساس نوع کاربری
⦁ انواع لپ تاپ بر اساس برند
معرفی نوت بوک
اگر بخواهیم لپتاپ را بر اساس اندازه و وزن تقسیم بندی کنیم، نوت بوک یکی از انواع لپ تاپ های با اندازه و وزن بسیار کوچک است.
مشخصات اصلی نوت بوک سبک بودن، قابل حمل بودن، ارزان بودن و مشخصات سخت افزاری پایین تر نسبت به لپ تاپ است. بازه صفحه نمایش نوت بوک به صورت معمول بین 10 تا 15 اینچ است.
اولین رونمایی از نوت بوک در سال 1989 توسط شرکت ژاپنی NEC بوده است. کاربرد اصلی نوت بوک ها برای کارهای روزمره و عادی طراحی و ساخته شده است. البته با پیشرفت های زیادی که در این صنعت ایجاد شده لپتاپ ها به لحاظ سبکی و حمل ونقل توانستند تا حد زیادی به نوت بوک ها نزدیک کنند.
اولترابوک چیست؟
یکی از شاخص ترین خانواده های لپتاپ که به تازگی یعنی سال 2011 معرفی شد، اولترابوک ها هستند.
اولترابوک توسط شرکت آمریکایی اینتل به بازار لپ تاپ معرفی شد. همان گونه که در توضیحات نوت بوک گفته شد، با وجود پیشرفت بسیار زیاد در ساخت لپتاپ، نوت بوک ها ولپ تاپ دیگر تفاوت خاصی نسبت به هم ندارند. اما اولترابوک ها گونه ای از لپ تاپ ها هستند که بین تبلت و لپ تاپ قرار می گیرند.
از ویژگی های ظاهری اولترابوک ها می توان به ضخامت زیر 20 میلی متری، سبکی، قدرت و پردازنده قابل قبول این گونه از لپتاپ می توان اشاره کرد.
لپ تاپ هیبریدی از کجا سر درآورد؟
در واقع لپتاپ لمسی هیبریدی، فرزند تبلت و لپ تاپ است.
یکی از ویژگی های اصلی تبلت، لمسی بودن آن است که در لپ تاپ های هیبریدی نیز رعایت شده است. مشخصات هر گروه از لپ تاپ های زیر بر اساس نوع کاربرد مخاطبان آن دسته تغییر می کند. به عنوان مثال در لپ تاپ گیمینگ و گرافیکی همانگونه از نامش پیداست مواردی از جمله گرافیک و پردازنده و صفحه نمایش با کیفیت مهم است.
مزایا و معایب لپ تاپ ها
لپتاپ نیز به مانند هر وسیله دیگر، مزایا و معایبی دارد. تعریف های زیادی برای این بخش انجام شده ولی به صورت کلی برخی از مهم ترین مزایا و معایب این وسیله را بررسی خواهیم کرد.
قابل حمل بودن و انعطاف پذیری
لپ تاپ ها تمام اجزای یک کامپیوتر را در قالب یک بسته قابل حمل به شما ارائه می دهند. در نتیجه می توانید در هر مکانی از آن استفاده کنید.
یکی از مزایا رایانه نسبت به رقیبش یعنی تبلت، قابلیت انعطاف پذیری آن می باشد. اکثر لوازم جانبی خارجی یا بهتر بگوییم هر چیزی که به یک کامپیوتر متصل شود از پرینتر گرفته تا هارد دیسک، می تواند به یک لپتاپ هم وصل شود.
همچنین برای کار کردن طولانی مدت، وجود صفحه کلید و ماوس در لپتاپ آن را نسبت به یک تبلت برتری می دهد.
عمر باتری و محدودیت در ارتقا
شما نمی توانید از یک رایانه به طور دائم و بدون اتصال آن به یک پریز برق استفاده کنید.
بسیاری از لپتاپ ها به اسم عمر باتری 12 ساعته به بازار ارائه می شوند اما در حقیقت چنین نیست. به ندرت پیش می آید یک لپتاپ به صورت مداوم ساعت کار کند. عمر باتری بسته به مشخصات و طراحی لپ تاپی که با آن کار می کنید می تواند بسیار متفاوت باشد.
در حالی که دسکتاپ، لپتاپ و تبلت ها همگی از نظر پردازنده، حافظه و قابلیت های گرافیکی دارای اجزای یکسانی هستند، اما به مرور زمان این مؤلفه ها بسیار ناتوان و کم قدرت تر می شوند. قطعات داخل یک لپ تاپ به طور معمول کندتر از قطعات موجود در دستگاه های دیگر مانند دسکتاپ کار می کنند. حتی جایی برای نصب کارت های گرافیکی اضافی یا کارت صدا در آنها وجود ندارد.
یکی از مهم ترین نکاتی که حین مقایسه لپ تاپ و دسکتاپ متوجه آن می شویم، استفاده از یک سری قطعه سخت افزاری غیر قابل تعویض می باشد. در بیشتر رایانه ها تعداد کمی از قطعات قابل تعویض هستند. در لپ تاپ های بسیار نازک حتی امکان تعویض همین قطعات هم وجود ندارد.
نظرات کاربران