موبایل ال جی یکی از بهترین برندهای موبایل در دنیا است. در این مطلب گوشی های موبایل این برند کرهای را معرفی خواهیم کرد.
به گزارش خوبو، در حالی که تلفن های اندرویدی کمپانی ال جی شاید به اندازه موبایل های جدید سامسونگ و یا هواوی محبوب نباشند، اما همچنان سال به سال گوشی های با کیفیتی را به بازار عرضه کرده است.
با تکرار نسبتاً سریع و انتشار مدل های معمولی بین نمونه های اصلی، این ترکیب گوشی های عرضه شده ال جی کمی عجیب و غریب شده است اما گزینه های جالبی را با قیمت های مختلف ارائه می دهد.
سئول شهری است که دو غول بزرگ در آن زندگی میکنند؛ سامسونگ و ال جی. با وجود اینکه سامسونگ بسیار بزرگتر است، اما ال جی نیز نوآوریهای خود را داشته که تاثیر گذار بودند.
این دو کمپانی در زمینههای مختلف رقیب یکدیگر هستند. در صنعت موبایل نیز پیشتر رقیب یکدیگر محسوب میشدند، اما امروزه ال جی موبایل چند پله از سامسونگ عقبتر است. در ادامه نگاهی به تاریخچه موبایل ال جی خواهیم داشت.
تاریخچه موبایل ال جی
ابتدا از گوشی LG Prada شروع میکنیم که در دسامبر 2006 معرفی و در مه 2007 عرضه شد. این گوشی که چند ماه قبل از آیفون عرضه شده بود، از نمایشگر لمسی خازنی بهره میبرد.
البته موفقیت این گوشی هیچوقت به پای آیفون نرسید. از بین موارد سختافزاری میتوانیم به نمایشگر کوچکتر (3 اینچ در مقایسه با 3.5 اینچ)، طیف رنگی کمتر و عدم پشتیبانی از لمس چندگانه اشاره کنیم.
حافظه داخلی این گوشی تنها 8 مگابایت بود. هرچند این گوشی از کارت microSD پشتیبانی میکرد، اما آیفون که تنها چند ماه پس از این گوشی عرضه شده بود، مجهز به 4 گیگابایت حافظه داخلی بود.
در سال 2009، آنها اولین گوشی هوشمند خود با سیستم عامل اندروید را روانه بازار کردند. گوشی هوشمند LG GW620 که با نام LG Eve یا LG InTouch Max نیز از آن یاد میشود، از یک نمایشگر لمسی برخوردار بود که با حرکت به سمت بالا، کیبورد QWERTY از قسمت زیرین آن ظاهر میشد.
پس از آن، انواع و اقسام گوشیهای مبتنی بر سیستم عامل اندروید توسط ال جی طراحی و تولید شد. همین موضوع باعث شد تا آنها به عنوان پنجمین سازنده اسمارت فون در دنیا نام خود را به ثبت برسانند. البته در سالهای اخیر، آنها جایگاه خود در میان پنج شرکت برتر را از دست دادهاند، اما همچنین در لیست ده عنوان برتر قرار دارند.
انواع سری های موبایل ال جی
از آن جایی که از زمان ارائه سیستم عامل اندروید شاهد گوشیهای هوشمند ال جی نیز بودهایم، لذا تاریخچه این محصولات بسیار طولانی است. برخی از این گجتها مانند اپتیموس یا سری Vu جزو خانوادهای بودهاند که درحال حاضر، اثری از آنها دیگر دیده نمیشود.
در ادامه مطلب، سری های مختلف موبایل ال جی را معرفی خواهیم کرد که این شرکت همچنان در حال تولید آن هاست.
سری G
از زمان تولید LG Optimus G در سال 2012، شرکت ال جی همواره بهترین کیفیت را در محصولات این سری ارائه کرده است. پس از مدت کوتاهی، مسئولان این برند کرهای تصمیم گرفتند تا واژه اپتیموس را از شیوه نام گذاری این محصولات حذف کرده و تنها عبارت LG G به قوت خود باقی ماند.
در این خانواده، شاهد محصولاتی هستیم که برخی از آنها هنوز هم به زندگی ادامه میدهند. به طور معمول، این گوشیهای هوشمند با پردازنده پرچمدار کمپانی کوالکام، یعنی سری 800 روانه بازار شدهاند. همچنین این محصولات به دوربینهایی با کیفیت، زبان طراحی خلاقانه و سیستمهای صوتی کم نظیر مجهز هستند.
با تمام این تفاسیر، به نظر میرسد که LG G8X که در سال 2019 معرفی شد، آخرین گوشی هوشمند سری G ال جی لقب خواهد گرفت.
در ادامه مطلب برخی گوشی های سری G ال جی را بررسی می کنیم.
موبایل ال جی Optimus G
ال جی اپتیموس جی نخستین گوشی بالاردهی شرکت ال جی نبود؛ آنها پیبشتر گوشی هایی با نام اپتیموس 2 ایکس و اپتیموس 4 ایکس را نیز عرضه کرده بودند. اما این محصول در واقع نخستین عضو گوشی های سری G ال جی بود.
این مدل به یک پردازنده 4 هستهای و پشتیبانی از اتصال 4G LTE نیز تجهیز شده بود. این دو قابلیت در کنار یکدیگر، محصولی قدرتمند و جذاب ساخته بودن. پردازنده ی قدرتمند LG Optimus G یکی از بهترین تراشههای زمانهی خود بود. البته عملکرد دوربین این گوشی چنگی به دل نمیزد.
رابط کاربری ال جی در آن زمان کاملا متفاوت از آن چیزی بود که هم اکنون است. در آن زمان بسیاری از گوشی سازها نظیر ال جی اپلیکیشنهای زیادی را به صورت پیش فرض بر روی گوشی هایشان نصب کرده بودند که باعث آثار کاربران و اشغال بیش از حد فضا بود. با تمام این تفاسیر، اپتیموس جی یکی از بهترین محصولات زمان خود بود.
ال جی G2
این گوشی در سال 2013 روانه بازار شد. گوشی G2 یک رقیب قدر برای بازیگران مهم این صنعت بود که زمینه را برای موفقیت اولیه الجی در این حوزه آماده کرد.
از بین ویژگیهای شاخص این گوشی میتوان به نمایشگر 1080p، حاشیههای نسبتا باریک، دوربین عالی 13 مگاپیکسلی، قابلیت فیلمبرداری 1080p با سرعت 60 فریم در ثانیه و باتری بزرگ 3000 میلیآمپر ساعتی اشاره کنیم.
همچنین این گوشی توانست زودتر از بسیاری از رقبا از تراشه تازهنفس کوالکام بهره ببرد که با این کار توجهات زیادی را جلب کرد.
ال جی G3
ال جی جی 3 در سال 2014 با دستی پر به بازار آمد. پس از گوشی موفق G2، ال جی در بازی موبایل یک گام به جلوتر برداشت. ال جی جی 3 نخستین گوشی ال جی بود که به یک نمایشگر کاملا بزرگ مجهز شده بود.
این محصول دارای یک نمایشگر 5.5 اینچی بود که برای نخستین بار در دنیای موبایل به وضوح 1440×2560 پیکسل یا همان Quad HD تجهیز شده بود. این وضوح باعث شده بود تا نمایشگر وضوح خارق العادهای ارائه شود.
عمر باتری نسبتا کوتاه مدت LG G3 باعث شده بود تا به زور شارژ باتری تا انتهای روز دوام بیاورد.
ال جی G4
جی 4 یکی از گوشیهایی بود که اگر به مد و زیبایی علاقهمند بودید، بیتردید جزو انتخابهای نخست شما برای خرید یک گوشی جدید بود. ال جی برای نخستین بار از یک قاب چرمی در پشت این گوشی استفاده کرده بود.
این قاب به راحتی از بدنه جدا میشد تا حتی بتوانید آن را با یک قاب پلاستیکی یا چرمی اما با یک رنگ دیگر نیز تعویض کنید. در حالی که این پوشش چرمی به مرور زمان کهنه میشد، برخلاف گوشی های فلزی و پلاستیکی احساس گرمی را به کاربران القا میکرد. همین دلیل خوبی برای خرید توسط آنها بود.
LG G4 همچنین از یک دوربین عالی نیز برخوردار است که با دو بار ضربه بر روی کلید ولوم پایین میتوانید آن را فعال کنید و عکس بگیرید. ال جی جی 4 با قابلیتهای باتری قابل تعویض و پشتیبانی از کارت حافظه میکرو اس دی روانهی بازار شد که در آن زمان از بین پرچمدارها حذف شده بودند.
ال جی G5
پس از عرضه جی 4، ال جی در سال 2016 دست به تغییرات اساسی در طراحی گوشی هوشمند خود زد. قاب چرمی را به طور کلی از گوشی جی 5 حذف کرد و به جای آن از طراحی تمام فلزی جدید همراه با ایدههای ماژولار پرده برداشت.
ال جی تصور میکرد که لوازم جانبی قابل اتصال به گوشی میتواند دنیای موبایل را تغییر دهد. لوازمی نظیر یک باتری اضافی، یک دک صوتی باکیفیت و دیگر لوازم مختلفی که همراه جی 5 معرفی کرده بود. با این حال، ایدهی آنها عمر کوتاهی داشت و بازخورد خوبی از مشتریان دریافت نکرد.
طراحی آن به کنار، جی 5 از عمر باتری کمی نیز برخوردار بود.
ال جی G6
پس از شکست G5، کمپانی ال جی G6 را با طراحی معمولی روانه بازار کرد. دوربین دوگانه آن همچنان استوار بود و از طراحی شیشهای به علاوه فلزی مدرنتری با تمرکز بر مقاومت بدنه استفاده کرده بود.
با این حال ال جی از یک چیپ قدیمی اسنپدراگون 821 در زیر قاب این گوشی استفاده کرده بود، در حالی که تراشه به مراتب قدرتمندتر اسنپدراگون 835 نیز معرفی شده بود. اسنپدراگون 835 عمر باتری و عملکرد به مراتب بهتری را میتوانست به G6 ببخشد، اما پرچمدار ال جی از آن بی بهره بود.
ال جی دوربین ثانویه جی 6 را نیز بهبود بخشیده بود. همچنین صفحه نمایش همیشه روشن (Always-On) آن را نیز بهتر از چیزی که همراه گوشی G5 معرفی کرده بود، در اختیار کاربران قرار داد.
ال جی G7 ThinQ
نام این محصول حالا به مراتب نزدیکتر به دیگر محصولات کمپانی ال جی نظیر ماشین های ظرف شویی و لباس شویی آنها که تحت برند ThinQ عرضه میشوند شده است.
ال جی جی 7 از طراحی ناچ و نمایشگری قد بلندتر از نسلهای پیشین خود بهره میبرد. این نمایشگر از نوع LCD است و ال جی تایید کرده که نسلهای آینده گوشی های سری G ال جی نیز از همین نمایشگر برخوردار خواهند بود. این درحالیست که نمایشگر OLED را برای گوشی های سری V خود کنار گذاشته است.
جی 7 تینکیو بر روی استفاده از هوش مصنوعی در دوربین متمرکز است. قدرت صوتی این گوشی نیز افزایش پیدا کرده تا به طور کلی محصولی مناسب و خوب در اختیار کاربران قرار گیرد.
ال جی G8 ThinQ
ال جی در فوریه 2019 از پرچمداران موبایلی جدید خود برای سال 2019 رونمائی کرد. گوشیهای معرفی شده الجی شامل دو مدل G8 ThinQ و G8s ThinQ و گوشی مجهز به ارتباطات نسل پنجمی V50 ThinQ 5G میشود. این آخری فارغ از گزینه 5G شباهت کامل و غیر قابل انکاری به پرچمدار قبلی این برند یعنی LG V40 ThinQ دارد.
الجی در طراحی پرچمداران جدید خود همچنان به ایده ناچ صفحهنمایش پایبند مانده و در زمینه دوربین نیز شرایط مشابهی گذشته دیده میشود. حضور دوربین ToF در کنار دوربین سلفی سری G، یکی معدود ابداعات الجی در این نوبت به حساب میآید.
سری Velvet
اسمارت فون LG Velvet در سال 2020 به صورت رسمی رونمایی شد و سری G محصولات ال جی را وارد نسلی جدید کرد.
محصول یاد شده از لحاظ قدرت، شباهت زیادی به G8 دارد، اما از لحاظ خلاقیت در طلاحی آنچنان که باید و شاید کاربران را راضی نکرده است. همچنین پردازنده این گوشی هوشمند، آخرین مدل روز نبوده و مسئولان ال جی تصمیم گرفتند تا از اسنپدراگون 765G به عنوان قلب تپنده آن استفاده کنند. همین موضوع باعث شد تا قیمت ال جی ولوت تا حد چشمگیری کاهش پیدا کند.
در نگاه کلی، سری G و سری V محصولات ال جی، انتظارات کاربران از محصولات این برند کرهای را بالا بردند. اما برای ایجاد تفاوت میان این دو سری، گوشی هوشمند ولوت طراحی شد تا کاربران با استفاده معمول، بتوانند آن را خریداری کنند.
بد نیست بدانید که ال جی ولوت به نمایشگر دومی مجهز است که در برخی مناطق، به همراه محصول اصلی در اختیار کاربر قرار میگیرد. به این ترتیب شما تقریبا با یک گوشی هوشمند با صفحه نمایش منعطف روبرو خواهید بود.
سری V
از آن جا که محصولات سری G روز به روز قدرتمندتر و محبوبتر میشدند، مدیران ال جی تصمیم گرفتند تا خط تولید سری V گوشیهای هوشمند خود را نیز راه اندازی کنند. حالا با معرفی ال جی ولوت، محصولات سری V ال جی میتوانند مجددا در این عرصه قدرت نمایی کنند.
سری V محصولات ال جی، مخصوص اشخاصی است که توانایی پرداخت هزینهای بیش از 1000 دلار برای خرید گوشیهای هوشمند را دارا هستند. در ادامه برخی گوشی های این سری را معرفی می کنیم.
ال جی V10
ال جی آماده بود تا بازار را دوباره بهسوی خود بازگرداند. همراه هوشمند جدید این شرکت ترکیبی از مدرنیته و سنت را در بطن خود داشت. الجی V10 یک محصول زیبا بود که قدرتی فراتر از هر محصول دیگری در تاریخ الجی را به همراهش داشت.
4 گیگابایت رم، پردازنده اسنپ دراگون 800، دوربین دوگانه سلفی، نمایشگر دوم و بسیاری از موارد دیگر موجب شده بود که الجی V10 یک محصول متفاوت باشد.
بخت با ال جی یار بود و پایگاهی از هواداران پر و پا قرص برای محصول جدید این شرکت به وجود آمد. ال جی توانسته بود تا موفقیت را دوباره جشن گرفته و از گوشه رینگ بیرون بیاید.
ال جی V20
مدل V20 با بازخوردی دوگانه روبرو بود. عدهای تفاوت بین آن و مدل V10 را بسیار اندک میدانستند و گروه دیگری بهشدت به تحسین ال جی مشغول بودند.
در هر حال مهم این بود که الجی با نگاهی به نوکیای ناک آوت شده که بیرون از رینگ روی زمین قرار داشت، میدانست که تصمیم درستی گرفته است. سری V نهتنها یک رده محبوب بهحساب میآمد، بلکه توانسته بود به فروش سایر مدلهای ال جی نیز کمک کند.
الجی V20 به پردازنده اسنپدراگون 820 مجهز شد که در آن زمان نیرومندترین مدل موجود در بازار بود. دوربین اصلی هم دوگانه شده و دو عدسی 16 و 8 مگاپیکسلی توانستند تا قدرت تصویربرداری بالایی برای این مدل به همراه بیاورند. البته دوربین سلفی دیگر لنزهای دوگانه نداشت.
از سوی دیگر بزرگترین تغییر این شماره را میتوان بدنه آن دانست. بخش پشتی V10 از جنس پلاستیک بود ولی حس و حال در دست گرفتن V20 با شاسی و بدنه آلومینیومیاش، حال و هوای دیگری داشت.
ال جی V30
الجی در سال 2017 با معرفی V30 موجب شد تا مخاطبانش ناامید نشوند. این موبایل ال جی هوشمند دارای امکاناتی بود که کمتر محصولی در دنیا وجود داشت که بتواند با آن رقابت کند.
پردازنده مطابق معمول به آخرین نسخه از محصولات کوالکام یعنی اسنپ دراگون 835 ارتقا یافت. نمایشگر بدون حاشیه با نسبت تصویر 18 به 9 و رزولوشن بسیار بالا و دوربین دوگانه با دو عدسی 16 و 13 مگاپیکسل توانسته بودند تا این محصول را به یک بهشت همراه بدل کنند.
اندکی بعد هم مدل V30 پلاس معرفی شد. این مدل با حافظه داخلی 128 گیگابایتی خود رسما تنها ایراد وارد شده به این محصول را هم رفع میکرد.
ال جی V40 ThinQ
ال جی در اکتبر 2018 از آخرین دستاورد خود در سری V گوشیهای هوشمند این برند رونمایی کرد. LG V40 ThinQ که ادامه ای بر LG V30 و LG V35 ThinQ بود. همچنین در مقایسه با LG G7 نیز حرفهای فراوانی برای گفتن داشت.
اولین گوشی هوشمند جهان با حضور همزمان دوربینهای رنگی واید و تله در بخش پشتیست که این آخری برای اولین بار در یک گوشی با برند LG مشاهده می شد. صفحهنمایش بزرگتر و بهبود در زمینه شارژ باتری، حافظه رم و دوربین سلفی از جمله دیگر موارد تغییر یافته در مورد V40 ThinQ به حساب میآید.
V40 همچنان در مقایسه با رقبای اصلی خود گوشی باریکتر و ظریفتریست و وزن کمتری نیز داشت.
ال جی V50 ThinQ 5G
ال جی در فوریه 2019 طبق زمانبندی از پیش مشخص شده در کنگره جهانی موبایل، از پرچمداران موبایلی جدید خود برای سال 2019 رونمایی کرد.
گوشیهای معرفی شده الجی شامل دو مدل G8 ThinQ و G8s ThinQ و گوشی مجهز به ارتباطات نسل پنجمی V50 ThinQ 5G میشود که این آخری فارغ از گزینه 5G شباهت کامل و غیر قابل انکاری به پرچمدار قبلی این برند یعنی LG V40 ThinQ دارد.
ال جی در طراحی جدید خود همچنان به ایده ناچ صفحهنمایش پایبند مانده و در زمینه دوربین نیز شرایط مشابهی گذشته دیده میشود. حضور دوربین ToF در کنار دوربین سلفی سری G، یکی معدود ابداعات الجی در این نوبت به حساب می آمد.
ال جی LG V60 ThinQ 5G
LG V60 ThinQ 5G که جانشینی برای گوشی سال گذشته V50 ThinQ 5G به حساب می آمد.
این مدل با تغییراتی در زمینه طراحی روبرو شد. در بخش دوربین نیز اولین گوشی مجهز به دوربین 64 مگاپیکسلی این برند به حساب می آمد. حضور پروسسور Snapdragon 865 به عنوان الزامی برای پرچمداران سال 2020 در این مدل فراموش نشده است.
LG V60 ThinQ 5G در برخی موارد به آنچه در V50S دیدهایم شباهت دارد. جایی که این بار نیز از ناچ قطرهای بالای صفحهنمایش، دوربینهای دوگانه در بخش پشتی و سنسور اثر انگشت درون صفحهنمایش استفاده شده است. در این مدل همچنین نسل سوم قاب مجهز به صفحهنمایش دوم یا Dual Screen این سری نیز در دسترس قرار گرفته است.
سری K
از آن جا که ال جی ولوت برای مشتریان عادی و ال جی وی 60 برای علاقمندان به گوشیهای پرچمدار طراحی و ساخته شدهاند، لذا مدیران این برند کرهای تصمیم گرفتند تا سری K محصولات خود را برای کاربران گوشیهای میان رده معرفی کنند.
اسمارت فونهای قرار گرفته در این سری از مشخصات قابل قبول و طراحی مدرنی برخوردار هستند، اما قیمت آنها در حد معقولی در نظر گرفته شده است.
در ادامه برخی از مدل های این سری را معرفی خواهیم کرد.
ال جی K10
گوشی LG K10 از گوشیهای اقتصادی 2016 کمپانی الجی میباشد. طراحی زیبا به نظر میرسد در این گوشی از طراحی ظریف و باریک اولویت بیشتری داشته است.
صفحه نمایش 5.3 اینچی با رزولوشن HD و تراکم پیکسلی 277ppi، کیفت تصویر خوبی برای نمایش ارایه میدهد. دو دوربین 13 و 8 مگاپیکسلی به ترتیب برای دوربین اصلی و سلفی این دستگاه بکار گرفته شده است. پردازنده 4 هستهای با کلاک 1.3 گیگاهرتز به همراه حافظه رم 2 گیگابایتی از مشخصات بخش پردازشی این گوشی میباشند. همچنین ظرفیت حافظه داخلی برابر با 16 گیگابایت است که به کمک کارتهای microSD این فضا قابل ارتقا میباشد.
باتری 2300 میلیآمپری از نوع لیتیوم یونی، پشتیبانی از باندهای LTE، اندروید آبنباتچوبی 5.1، بلوتوث نسخه 4.0، وایفای، پورت microUSB و … از دیگر مشخصات گوشی الجی کا 10 میباشند.
ال جی K3
LG K3 شاید در دسته پایین بازار قرار دارد اما از مشخصات بسیار مناسبی برخوردار است.
صفحهنمایش LG K3 دارای ابعاد 4.5 اینچی است که نمیتوان آن را چندان بزرگ و با وضوح بالا تلقی کرد. دوربین اصلی گوشی یک نمونه 5 مگاپیکسلی ست و بالای صفحهنمایش نیز یک دوربین VGA به چشم میخورد.
پردازش در این مدل با چهار هسته 1.1 گیگاهرتزی در قالب چیپست Snapdragon 210 صورت میگیرد و 1 گیگابایت رم و 8 گیگابایت حافظه داخلی قابل ارتقا دارد.
ال جی K40
K40 در آوریل سال 2019 روانه بازار شد. این گوشی با ارائه یک باتری مناسب لیتیوم یونی و صفحه نمایشی درخشان و مناسب، موردتوجه کاربران قرار گرفت.
گفتنی است این محصول از دو سیم کارت پشتیبانی میکند. حافظه داخلی آن هم تنها ۳۲ گیگابایت است که همراه با یک رم ۲ و ۳ گیگابایتی و در دو مدل عرضه میشود. از ویژگیهای منحصربهفرد گوشی میتوان به کیفیت عالی دوربین سلفی و طراحی بدنه مدرن و شیک آن اشاره کرد.
گوشی K40 از یک صفحه نمایش 5.7 اینچی مجهز به پنل IPS که از رزولوشن 1440 در 720 برخوردار است. بررسیها نشان میدهد که درخشندگی صفحه نمایش این گوشی 467 نیت و عملکرد خوبی در بین گوشیهای همرده محسوب میشود.
ال جی K5
ال جی K5 از نظر مشخصات چندان فوقالعاده نیست اما برای کسانی که بودجه خرید پایینی دارند یک انتخاب مناسب است.
از جمله مشخصات K5 میتوان به نمایشگر 5 اینچی با رزولوشن 480 × 854، پردازنده مدیاتک 6735، یک گیگابایت رم و 8 گیگابایت حافظهداخلی قابل ارتقا اشاره کرد. الجی K5 مجهز به دوربین 5 مگاپیکسلی اصلی و دوربین 2 مگاپیکسلی سلفی است.
همچنین این اسمارتفون مجهز به یک باتری 1900 میلیآمپری خواهد بود و از LTE نیز پشتیبانی میکند. K5 با اندروید 5.1 عرضه شده است.
ال جی K41S
از روی مشخصات K41S میتوان حدس زد که این اسمارتفون، قیمت کمتری نسبت به K51S دارد. نمایشگر این گوشی با نمایشگر K51S هیچ تفاوتی ندارد. اما حداکثر سرعت کلاک در چیپست 8 هستهای به کاررفته در K41S برابر با 2 گیگاهرتز است.
حافظه RAM مثل K51S همان 3 گیگابایت بوده اما حافظه داخلی به 32 گیگابایت کاهش پیدا کرده است.
ال جی K51S
این اسمارتفون در مقایسه با K61، مشخصات پایینتری دارد. به عنوان مثال، قطر نمایشگر همان 6.5 اینچ است اما رزولوشن آن اچدی پلاس بوده و البته با داشتن نسبت تصویر 20:9، کمی بلندتر به نظر میرسد.
حافظه RAM به 3 گیگابایت کاهش یافته و تنها 64 گیگابایت حافظه داخلی دارد (پشتیبانی از میکرو اسدی تا 2 گیگابایت، همچنان برقرار است). افت مشخصات در مجموعه دوربین نیز مشهود است. جاییکه این 4 دوربین حضور دارند: دوربین اصلی 32 مگاپیکسلی، دوربین واید 5 مگاپیکسلی و دوربینهای عمق و ماکرو هرکدام با وضوح 2 مگاپیکسل. ر
زولوشن دوربین جلو نیز به 13 مگاپیکسل تنزل پیدا کرده است.
ال جی K61
در بین اعضای جدید خانواده K، اسمارت فون LG K61 از مشخصات بالاتری برخوردار است. در این گوشی از نمایشگر اختصاصی الجی با نام FullVision استفاده شده است. این نمایشگر 6.5 اینچی، نسبت تصویر 19.5:9 داشته و رزولوشن آن فول اچدی پلاس است.
الجی به طور دقیق از چیپست به کار رفته در K61 نام نبرده و تنها به ذکر این نکته بسنده کرده که یک تراشه 8 هستهای با حداکثر سرعت کلاک 2.3 گیگاهرتز در ساخت این گوشی به کار رفته است. برخی کارشناسان احتمال میدهند که این تراشه محصول شرکت مدیاتک باشد.
حافظه RAM گوشی 4 گیگابایت بوده و از لحاظ فضای ذخیرسازی، در دو پیکربندی 64 و 128 گیگابایتی به تولید میرسد. به گفته شرکت سازنده، با کار گذاشتن میکرو اسدی میتوان حافظه داخلی را تا 2 ترابایت دیگر افزایش داد.
ال جی K7
این موبایل ال جی نمایشگری 5 اینچی داشته و به یک باتری 2125 میلی آمپر در ساعتی مجهز شده است.
این محصول در دو مدل LTE و 3G به بازار عرضه شد. مدل LTE پردازنده ای چهار هسته ای با فرکانس 1.1 گیگاهرتز دارد. همچنین در مجموعه سخت افزاری خود رمی 1.5 گیگابایتی و حافظه ای 16 گیگابایتی را نیز به همراه دارد. مدل 3G اما پردازنده ای چهار هسته ای با فرکانس 1.3 گیگاهرتز دارد. همچنین در کنار رم 1 گیگابایتی، 8 گیگابایت فضای ذخیره سازی را نیز در اختیار کاربر قرار می دهد.
دوربین جلو هر دو دستگاه رزولوشنی 5 مگاپیکسلی دارد، اما دوربین پشتی بنابر انتخاب کاربر می تواند به سنسور های 5 یا 8 مگاپیکسلی مجهز گردد.
ال جی K10
K10 نمایشگری 5.3 اینچی دارد که می تواند تصاویر را با کیفیت HD به معرض نمایش بگذارد.
شیشه محافظ این نمایشگر در کناره ها دارای انحنای اندکی است که باعث می شود هنگام سوایپ کردن از اطراف، حس جالبی به کاربر منتقل گردد. البته این موضوع، نکته جدیدی به شمار نمی رود و خود ال جی پیش از این در محصولی مانند نکسوس 4 از آن بهره گرفته بود.
K10 در دو مدل ۳G و LTE ارائه شد. مدل 3G از پردازنده چهار هسته ای با فرکانس 1.3 گیگاهرتز برخوردار است. مدل LTE نیز از پردازنده ای هشت هسته ای با فرکانس 1.14 گیگاهرتز بهره می جوید.
نکته قابل توجه این که در مدل LTE ال جی به کاربر این حق انتخاب را می دهد تا پردازنده ای ضعیف تر را برای محصولش برگزیند. در واقع نسخه LTE از K10 با پردازنده چهار هسته ای در دو فرکانس 1.2 و 1.3 گیگاهرتز نیز عرضه می شود.
سری Q
مانند سری K، محصولات این خانواده نیز برای علاقمندان به گوشیهای هوشمند میان رده طراحی و تولید شده است.
البته ال جی تصمیم گرفت تا سری Q گوشیهای هوشمند خود را اغلب در خارج از آمریکا عرضه کند و به این ترتیب، تعداد زیادی از آنها در ایالات متحده دیده نمیشوند.
به عنوان آخرین محصول سری Q میتوان به Q92 اشاره کرد که اولین اسمارت فون مجهز به 5G در این سری به حساب میآید. در حال حاضر LG Q92 تنها در کشور کره جنوبی در دسترس است، اما مطمئنا در آینده نزدیک شاهد ارسال آن به کشورهای دیگر نیز خواهیم بود.
در ادامه مطلب با برخی گوشی های موبایل ال جی سری Q آشنا می شویم.
ال جی Q51
این گوشی از نمایشگری بزرگ و دارای ناچ قطرهای استفاده میکند. باتری این تلفن هوشمند سایز بزرگی دارد و از یک دوربین سه گانه افقی استفاده میکند.
گوشی هوشمند LG Q51 از صفحه نمایش موسوم به فول ویژن استفاد میکند که 6.5 اینچی بوده و از نوع IPS LCD است. این صفحه نمایش یک ناچ V شکل داشته و وضوح تصویر آن اچدی پلاس است. این بریدگی یا ناچ میزبانی از سنسور 13 مگاپیکسلی دوربین سلفی را برعهده دارد.
سکان هدایت این مجموعه سختافزاری بر عهده اندروید 10 گذاشته شده است که با رابط کاربری اختصاصی الجی همرای میشود. در قلب این گوشی هوشمند تراشه مدیاتک هلیو P22 قرار گرفته است که 8 هسته پردازشی با سرعت 2 گیگاهرتز دارد.
این تراشه با 2 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی همراهی میشود. همچنین امکان افزایش فضای ذخیرهسازی به کمک کارت حافظه وجود دارد.
ال جی Q6
مشخصه بارز ال جی Q6 استفاده از صفحه نمایش 5.5 اینچی با رزولوشن 1080*2160 و نسبت تصویر 18:9 است. این نسبت تصویر به گونه ای است که لذت کار کردن با پنلی بزرگ را بدون زننده بودن و خسته کردن به کاربر می دهد.
بدنه این گوشی ترکیبی از پلاستیک با کیفیت و فلز بوده که حس خوبی به هنگام در دست گرفتن به کاربر انتقال می دهد. قاب پشتی از جنس پلاستیک با کیفیت و فریم دور گوشی از آلومینیوم سری 7000 طراحی شده که یکی از مقاوم ترین آلیاژهای این فلز است و در صنایع هوافضا مورد استفاده قرار می گیرد.
پردازنده ال جی Q6اسنپدراگون 435، تراشه ای 8 هسته ای با فرکانس کاری 1.4 گیگاهرتز بوده که با حافظه رم 3 گیگابایتی همراه شده است. حافظه داخلی دستگاه نیز 32 گیگابایت است که امکان افزایش آن به وسیله کارت حافظه امکان پذیر است. البته جایگاه کارت حافظه با سیم کارت دوم مشترک است و در صورت استفاده از هرکدام باید دیگری را به فراموشی بسپارید.
ال جی Q61
موبایل ال جی Q61 از نمایبشگری 6.5 اینچی از نوع IPS LCD استفاده میکند که در بخش بالا و سمت چپ آن یک حفره وجود دارد. وضوح تصویر این صفحه نمایش فول اچدی بوده و نسبت تصویر آن 19.5 به 9 است.
در قلب گوشی LG Q61 تراشه میانرده مدیاتک هلیو P35 قرار گرفته است. این تراشه 12 نانومتری بوده و با 4 گیگابایت رم همراهی میشود. میزان حافظه داخلی دستگاه 64 گیگابایت است که به کمک کارت حافظه قابل ارتقا است.
دوربین سلفی LG Q61 از یک سنسور 16 مگاپیکسلی تشکیل شده است. دوربین اصلی این گوشی نیز چهارگانه است که از یک لنز 48 مگاپیکسلی، یک لنز 8 مگاپیکسلی اولتراواید، حسگر ماکرو 2 مگاپیکسلی و یک سنسور تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی تشکیل شده است. نیرو دهنده این اسمارتفون یک باتری 4000 میلیآمپرساعتی است.
در بخش نرمافزار گوشی LG Q61 از اندروید 10 استفاده شده است. این گوشی از یک سنسور اسکنر اثر انگشت در بخش پشتی برخوردار است و یک کلید سختافزاری اختصاصی برای دسترسی به دستیار صوتی گوگل دارد.
ال جی Q7
LG Q7 اسمارتفونی است به ابعاد 8.4×69.3×143.8 میلیمتر و وزن 145 گرم. بدنه و قاب فلزی در پشت، استحکام دستگاه را بالا برده و با کسب درجه حفاظت IP68 در برابر آب و گرد و غبار مقاوم شده که با توجه به نبود این قابلیت در سری Q6، یک پوئن مثبت تلقی میشود.
به گفته ال جی، این گوشی 14 تست از تستهای استاندارد نظامی آمریکا موسوم به MIL-STD 810G که برای ارزیابی عملکرد تجهیزات در شرایط محیطی سخت و خشن در نظر گرفته شده را با موفقیت پشت سر گذاشته است. همچنین، شیشه خمیده 2.5 بُعدی – که الجی آن را Arc Glass نامیده – با لبههای گرد، باعث شده تا در دست گرفتن و استفاده یکدستی از این گوشی آسانتر شود.
در ساخت Q7 از نمایشگر تمام صفحه الجی با نام تجاری FullVision با نسبت تصویر 18:9 استفاده شده است. این نمایشگر 5.5 اینچی، رزولوشنی برابر با 2,160×1,080 پیکسل (فول اچدی پلاس) داشته و تراکم پیکسلی آن 442ppi است.
با این اوصاف، این دقیقا همان نمایشگریست که در سری Q6 به کار رفته بود. اما بر خلاف سری Q6 که از اسکنر اثر انگشت بیبهره بود، در Q7 شاهد آن هستیم که این حسگر در پشت دستگاه و زیر فلش دوربین تعبیه شده است.
ال جی Q70
Q70 اولین موبایل ال جی با صفحهنمایشی مجهز به ناچ حفرهای یا پانچی بوده که با کمک آن دوربین سلفی گوشی از محوطه بالای صفحهنمایش به حفرهای درون صفحهنمایش نقل مکان کرده و بدینترتیب امکان کاهش حاشیه عمودی صفحهنمایش در بخش بالایی فراهم آمده است.
حاشیههای عمودی صفحهنمایش البته با وجود این ناچ، عملا چندان کوچک نبوده و اختلاف مشهودی را با بهترین نمونههای این کلاس نشان میدهند.
ابعاد دستگاه 8.3×76.8×162.1 میلیمتر است Q70 در زمینه وزن نیز پر رنگتر از رقیب خود ظاهر میشود و وزن 198 گرمی آن بیش از 30 گرم سنگینتر از A50 اعلام شده است.
این اختلافوزن نسبتا غیرمنطقی در حالی اتفاق افتاده که هر دو گوشی دارای سه ماژول دوربین در بخش پشتی بوده و باتری هر دو نیز 4 هزار میلیآمپر ساعت ظرفیت دارد.
ال جی Q8
Q8 از لحاظ مشخصات سختافزاری، اشتراکات بسیار زیادی با V20 دارد.
چیپست اسنپدراگون 820، نمایشگر IPS با رزولوشن QHD، چهار گیگابایت RAM، درگاه USB Type-C و اسکنر اثر انگشت در پشت دستگاه، تنها چند نمونه از شباهتهای بین این دو گوشی به شمار میروند.
پردازنده گرافیکی Q8، همان Adreno 530 است که در V20 هم به کار رفته بود. به گفته الجی، اسمارتفون Q8 با رابط برنامهنویسی Vulkan بهینهسازی شده و آماده اجرای بازیهای سنگین است.
نمایشگر ثانویه نیز برای دسترسی به مخاطبین، شورتکاتها و جابجایی سریع بین اپلیکیشنها، در این گوشی دیده میشود.
ال جی Q9
صفحهنمایش Q9 درست مثل G7 Fit یک نمونه 6.1 اینچی IPS LCD با وضوح بالای QHD+ یا 1440×3120 پیکسل است که با نسبت 19.5:9 و فشردگی نزدیک به 564ppi، یکی از متراکمترین پنلهای موبایلی حال حاضر بازار به حساب میآید.
Q9 با این وجود به 4 گیگابایت حافظه رم مجهز شده و 64 گیگابایت حافظه داخلی آن نیز از طریق اسلات microSD قابل ارتقاء خواهد بود. ظرفیت باتری این گوشی تنها 3,000mAh است که با توجه به ابعاد و وضوح بالای صفحهنمایش از یک سو و پردازنده دستگاه از سوی دیگر، چندان فوقالعاده به نظر نمیرسد.
شارژ این باتری از طریق پورت USB-C انجام شده و با توجه به حضور پردازنده کوالکام، از شارژر سریع Quick Charge 3.0 نیز پشتیبانی میکند.
ال جی Q92 5G
ال جی Q92 از نمایشگری 6.67 اینچی از نوع OLED بهره میبرد که با رزولوشن +FHD کیفیت بسیار بالایی دارد. نسبت تصویر این گوشی 20:9 است تا از این حیث شبیه ولوت باشد. در بالای این پنل حفرهای قرار گرفته که میزبان دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی دستگاه است.
در قاب عقب ماژولی چهارگانه دیده میشود که لنز اصلی آن 48 مگاپیکسلی، لنز فوق عریض 8 مگاپیکسلی، سنسور عمق 5 مگاپیکسلی و لنز ماکروی آن 2 مگاپیکسلی است. این گوشی از نظر دوربین هم شباهت بالایی به ولوت دارد و ظاهرا فقط یک لنز ماکروی 2 مگاپیکسلی را به پیکربندی قبلی اضافه کرده که معمولا اهمیتی برای کاربران ندارد.
ال جی Q92 از چیپست اسنپدراگون ۷۶۵ استفاده میکند تا به نسل پنجم شبکههای ارتباطی دسترسی داشته باشد. انرژی این گوشی از طریق یک باتری 4 هزار میلیآمپر ساعتی تامین میشود.
Q92 5G با 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی به بازار آمده است.
سری Explorer
در سالهای گذشته، ال جی به عنوان یک شرکت ریسک پذیر شناخته شده است. آنها برای مدتی کوتاه، این عنوان را از دست داده، اما مجددا موفق به باز پس گیری آن شدند. چنین چیزی به کمک پروژه اکسپلورر امکان پذیر شده است.
در حالت کلی، گوشیهای هوشمند پروژه اکسپلورر به شکلی خلاقانه و شگفت انگیز طراحی میشوند که امکان قرارگیری آن ها در خانوادهای دیگر میسر نیست. فناوریهای مورد استفاده قرار گرفته در این محصولات به شرکت ال جی کمک میکند تا در حوزه تولید گوشیهای هوشمند با تکنولوژیهای جدید و ابداع شده، نامی برای خود دست و پا کند.
در حال حاضر، تنها محصولی که در این سری قرار میگیرد، اسمارت فون LG Wing است. نمایشگر این گوشی هوشمند به چپ چرخیده و به شما اجازه میدهد تا صفحه نمایش دوم آن را به این ترتیب مشاهده کرده و با آن کار کنید. زبان طراحی جدید باعث میشود تا برخی کارها و امور روزانه با سرعت و دقت بیشتری انجام پذیرد. به عنوان مثال میتوانید از نمایشگر اول به عنوان دوربین و از صفحه نمایش دوم به عنوان کنترلرهای دوربین استفاده نمایید.
محصول بعدی که در پروژه اکسپلورر به دنیای تکنولوژی معرفی میشود، گوشی هوشمندی با نمایشگر رول شونده خواهد بود. به این ترتیب نمایشگر آن از حالت نرمال کشیده شده و به حالتی بزرگتر تغییر شکل میدهد. در نمایشگاه جهانی CES 2021 مدل اولیه ایی از این گجت هوشمند توسط ال جی به نمایش گذاشته شد.
سری Stylo
کمپانی ال جی در لیست محصولات خود، اسمارت فونهایی با نام Stylo را به مرحله تولید رسانده است.
در حالت کلی، می توان این محصولات را به عنوان سری Q به حساب آورد، اما در نهایت به خط تولید جدیدی نقل مکان پیدا کردند. گوشیهای هوشمند استایلو در حالت پیش فرض، محصولاتی مقرون به صرفه بوده که با قلم همراه هستند.
به عنوان آخرین اسمارت فون سری استایلو، میتوان به Stylo 6 اشاره کرد که در سال 2020 به دنیای تکنولوژی معرفی شد.
ال جی Stylo 6 از چیپست مدیاتک هلیو P35 و پردازنده هشت هستهای با کلاک 2.3 گیگاهرتز بهره میبرد. این گوشی ارزان قیمت از 3 گیگابایت رم و حافظه داخلی 64 گیگابایتی (با قابلیت ارتقا بوسیله کارت حافظه microSD) برخوردار بوده و ظرفیت باتری آن 4 هزار میلی آمپر ساعت است.
در پنل جلو نمایشگر 6.8 اینچی با رزولوشن +FHD به چشم میخورد که دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی در بریدگی آن قرار گرفته است. در پنل پشت ماژول دوربین سه گانه به چشم میخورد که شامل حسگر اصلی 13 مگاپیکسلی، دوربین 5 مگاپیکسلی با لنز فوق عریض و سنسور عمق سنج میشود.
تفاوت گوشی های ال جی با دیگر برندها
دلایل زیادی برای قرارگیری ال جی در میان ده تولید کننده برتر اسمارت فونها در دهه گذشته وجود دارد. رقابت در این عرصه بسیار سخت و پیچیده است، اما این برند کره ای موفق شده است تا نام خود را در میان غولهای این حوزه قرار دهد. این شرکت قابلیتهایی را در اختیار کاربران خود قرار دهد که محصولات دیگر شرکتها فاقد آنها هستند.
در ادامه مطلب، سه ویژگی مثبت موبایل ال جی را با هم مرور خواهیم کرد.
جک هدفون و تمرکز روی ویژگیهای صوتی
در طول پنج سال اخیر، بسیاری از تولید کنندگان اسمارت فون ها تصمیم گرفتهاند تا جک 3.5 میلیمتری هدفون را از محصولات خود حذف کنند. حتما میدانید که پرچمداران شرکتهای مطرحی مانند اپل و ال جی جک هدفون را از محصولات خود حذف کردهاند.
تمامی اسمارت فونهای ال جی (غیر از LG Wing) نه تنها به جک 3.5 میلیمتری هدفون مجهز شدهاند، بلکه بسیاری از آنها با تکنولوژی های صوتی جذابی همراه هستند. این موضوع باعث شده است تا ال جی به عنوان یکی از کمپانیهای مدعی در حوزه فناوریهای صوتی ارائه شده توسط گوشیهای هوشمند به حساب آید.
لوازم جانبی منحصر به فرد
بالاتر در این مطلب، به امکان نمایشگر دوم LG Velvet اشاره کردیم. این محصول، تنها نوآوری و خلاقیتی که ال جی در اختیار کاربران خود قرار داده است، نیست.
در سالهای اخیر، این برند کرهای سعی کرده است تا باتریهای قابل تعویض توسط کاربر را روی گوشی های هوشمند خود قرار دهد. موضوعی که هیچ یک از سازندگان دیگر، به آن توجهی نمیکنند.
آنها همچنین وسیله ای به نام Rolly Keyboard را نیز تولید کردهاند، وسیلهای که احتمالا انتظار آن را داشتهاید. کیبوردی که امکان رول شدن را داشته و در شرایط سفر یا مواردی از این قبیل، فوق العاده به کار شما میآید. این گجت از طریق بلوتوث به تبلت یا گوشی هوشمند شما متصل میشود.
نمونه کارهای جذاب
بخش پیشین این مطلب، حاکی از آن بود که ال جی در تولید محصولات مختلف خلاقیت به خرج داده و گجتهایی با مشخصات و قیمتهای متفاوت را ارائه داده است. همین موضوع باعث شده است تا افراد با سلیقههای مختلف، امکان خرید گوشیهای هوشمند تولید شده توسط این برند کرهای را داشته باشند. سامسونگ از یک استراتژی با همین شرایط استفاده میکند. به این ترتیب محصولات این کمپانی در حال حاضر در دسترس بسیاری از افراد قرار گرفته است.
البته این موضوع باعث میشود تا شخصی که به گوشی هوشمند نیاز دارد، برای خرید با مشکل مواجه شود. چرا که اولویتهای زیادی برای انتخاب وجود دارد و آنها مطمئنا از این موضوع سردرگم میشوند.
قیمت موبایل ال جی
در جداول زیر قیمت موبایل های ال جی را به تفکیک هر سری قرار خواهیم داد.
ردیف | نام | سری | قیمت |
1 | LG G5 | G | $80 |
2 | LG G6 | G | $227 |
3 | LG G8 ThinQ | G | $850 |
4 | LG G8X ThinQ | G | $950 |
5 | LG Velvet 5G | Velvet | $362 |
6 | LG Stylo 5+ Plus (32GB, 3GB RAM) | Stylo | $129 |
7 | LG Stylo 4 – 32GB | Stylo | $230 |
8 | LG K22 4G | K | $103 |
9 | LG K51 | K | $124 |
10 | LG K51s (64GB, 3GB) | K | $150 |
11 | LG K92 5G | K | $330 |
12 | LG K71 Stylus | K | $350 |
13 | LG V30 US998 | V | $219 |
14 | LG V30 H932 | V | $307 |
15 | LG Q70 | Q | $313 |
نظرات کاربران