0

کارت گرافیک NVidia

nvidia graphic card

کارت گرافیک NVidia از جمله بهترین کارت‌های گرافیک موجود در دنیاست که انواع مختلفی داشته و برای کاربری‌های متفاوت به بازار عرضه شده است.

در این مطلب با این محصول و چند مدل از آن آشنا خواهیم شد.

کارت گرافیک چیست؟

به گزارش خوبو، کارت گرافیک یک قطعه در کامپیوتر است که خود یک مجموعه مستقل محسوب می‌شود. این قطعه تصاویر را برای نمایشگر آماده می‌کند. این وسیله وظیفه تفسیر و ترجمه ویدئوها و داده‌ها را برعهده دارد و پس از تحلیل این اطلاعات، داده ها را برای مانیتور قابل درک می‌کند.

کارت شبکه به پردازنده کامپیوتر کمک می کند و پخش تصاویر 3D را راحت تر می کند.

وقتی از بازی با کیفیت بالا صحبت می کنیم، منظور دو عامل ابعاد تصویر و کیفیت گرافیکی است. ابعاد تصویر می‌تواند HD (1920X1080) یا 4K (3840X2160) باشد. ابعاد 4K نیارمند نمایشگری است که از این ابعاد پشتیبانی کند. پس اگر چنین مانیتوری ندارید یا برنامه ای برای خرید چنین نمایشگری ندارید، نیازی نیست هزینه اضافی برای خرید انواع کارت گرافیک با پشتیبانی 4K خرج کنید.

GPU چیست؟

در گذشته کارت گرافیک وجود نداشت و وظیفه ترجمه و تفسیر برعهده قطعه ای به نام GPU بود. با گذشت سال ها، کارت های گرافیک به بازار عرضه شدند.

GPU مخفف عبارت Graphics Processing Unit و به معنای پردازنده گرافیکی است. این قطعه یک چیپ یا تراشه است که به عنوان مغز کارت گرافیک مورد استفاده قرار می گیرد.

می توان گفت هر تصویری که در نمایشگر مشاهده می شود، توسط این قطعه تولید می شود. GPU اصلی ترین مترجم کارت گرافیک است.

انواع کارت گرافیک

کارت گرافیک آن-برد یا Integrated

نوع اول کارت های گرافیک، به شکل یکپارچه ساخته شده اند و قطعه جداگانه ای محسوب نمی شوند. البته در برخی از موارد این واحد پردازنده به عنوان یک چیپ جداگانه نیز در نظر گرفته می شود.

اغلب لپ تاپ ها و سیستم های کامپیوتری از این کارت گرافیک پشتیبانی می کنند. این نوع کارت ارزان تر است اما عملکرد آن ضعیف تر است. این نوع کارت گرافیک را نمی توان ارتقا داد.

کارت گرافیک مجزا یا Discrete

این نوع کارت گرافیک مناسب افرادی است که کار تدوین و ویرایش ویدئو انجام می دهند و یا برای سیستم گیمینگ خود به کارت گرافیک جداگانه نیاز دارند.

این قطعه روی مادربورد نصب می شود و می تواند قدرت و سرعت بالایی را برای سیستم فراهم کند. این قطعه نسبت به کارت گرافیک نوع اول گران قیمت تر است.

کارت گرافیک اکسترنال یا eGPU

اگر به یک لپ تاپ سبک با ابعاد کوچک اما قوی و گیمینگ نیاز دارید، می توانید از این کارت گرفیک استفاده کنید.

این کارت ها از طریق پورت‌های Thunderbolt 3 یا USB-C به لپ تاپ متصل می شوند. عملکرد این کارت ها از نوع دوم کمی پایین تر است اما با این حال این کارت ها هنوز هم از قدرت بسیار بالایی برخوردار هستند.

برندهای تولید کننده کارت گرافیک

بازار انواع کارت گرافیک در اختیار دو شرکت Nvidia و Ati Radeon است.

برند Radeon چند سال پیش توسط شرکت AMD خریداری شد و اکنون کارت های گرافیک این شرکت تحت عنوان AMD RADEON تولید و به فروش می‌رسد.

اخیرا شرکت AMD پردازشگرهایی تولید کرده که خود کار کارت گرافیک را هم انجام می‌دهند ولی باید بدانید که به اندازه یک کارت گرافیک، پیشرفته و قدرتمند نیستند.

معرفی کارت گرافیک NVidia

کارت گرافیک NVidia

NVIDIA شرکتی آمریکایی است که در سال 1993 تأسیس شد و در تولید تکنولوژی‌های کارت‌های ویدئویی، گرافیکی، ورک استیشن، رایانه‌های شخصی، دستگاه‌های پورتابل در سرتاسر جهان فعال است.

این شرکت یکی از فروشنده‌های اصلی کارت و پردازنده‌های گرافیکی (GPU) و رقیب AMD است.

تمام NVIDIA GPU ها از GPGPU یا General Purpose GPU پشتیبانی می‌کنند اما تمام انواع کارت گرافیک NVIDIA، کارایی و ویژگی‌های یکسانی ندارند. برخی ویژگی‌ها هم فقط در کارت گرافیک‌های حرفه‌ای Tesla و Quadro وجود دارد.

در نسل های کارت گرافیک nvidia از معماری‌های مختلفی استفاده شده که جدیدترین آنها معماری تورینگ است. تورینگ و کودا و پاسکال همواره بهترین تکنولوژی‌هایی است که انویدیا به بازار عرضه کرده است.

انواع کارت گرافیک NVidia

کارت گرافیک NVIDIA Quadro

محصولات گرافیکی حرفه‌ای کوادرو (Quadro)، کارایی و قابلیت های حرفه‌ای زیادی در زمینه مهندسی، پزشکی، معماری و رسانه‌ای و … فراهم می‌آورد. این محصولات بر پایه قدرت پردازش سریع و معماری کپلر (Kepler) ساخته شده‌اند.

کارت‌های گرافیکی سری Quadro به دو مجموعه کاملاً مجزا تقسیم می‌شوند. مجموعه اول کارت‌های سری Quadro FX هستند که شامل پردازنده‌های گرافیکی با کارایی بالا برای اجرای نرم‌افزارهای طراحی صنعتی هستند و دسته دوم کارت‌های سری Quadro NVS هستند که در زمینه CAD/CAM و سیستم‌هایی که به چندین خروجی نمایشگر به هم پیوسته نیاز دارند طراحی شده‌اند.

کارت گرافیک NVIDIA Geforce

این دسته کارت گرافیک بر اساس معماری کپلر طراحی شده‌اند و از GPGPU پشتیبانی می‌کنند که باعث بالا بودن کارایی در آن‌ها می‌شود.

اولین دسته از محصولات جی فورس در سال 1999 عرضه شد و جدیدترین کارت گرافیک های Geforce در قالب سری 20 و سری 16 به ترتیب در سال 2018 و 2019 وارد بازار شد.

تا به حال 16 سری مختلف از جی فورس ها به مشتریان ارائه شده است.

کارت گرافیک NVIDIA Tesla

کارت گرافیک های Tesla در زمینه دیتاسنتر حرف اول را می‌زنند زیرا توان عملیاتی، کارایی و Uptime را به حداکثر می‌رسانند.

NVIDIA آن را برای مصارف پیشرفته و انترپرایزی ارایه داده و از جمله کاربردهای آن در محاسبات سنگین گرافیکی، انیمیشن و رندرینگ، تحقیقات آنالیز علمی، پیاده‌سازی VDI، سرورها و سیستم‌های HPC و بیگ دیتا، به بازار معرفی کرده است.

NVIDIA Tesla K40 و NVIDIA Tesla K80 از جمله مدل‌های این دسته کارت گرافیک های انویدیا است.

کارت گرافیک NVIDIA Tegra

آخرین سری کارت گرافیک‌های انویدیا که تگرا هستند، مناسب برای تبلت و تلفن های همراه هستند.

بهترین کارت گرافیک NVidia

شرکت انویدیا کارت های گرافیک متعددی را روانه بازار کرده که هرکدام بسته به نیاز، کاربری خاص خود را دارد.

با وجود اینکه شرکت انویدیا در چهار سری گرافیک های خود را به بازار عرضه کرده است، اما این سری Geforce بوده که از بقیه پیشی گرفته و بیشترین فروش را در بازار داشته است. به طوری که طی یک نظرسنجی میان کاربران جهت انتخاب بهترین کارت‌های گرافیک در سال 2019، کارت گرافیک های Geforce همه انتخاب ها را به خود اختصاص داده بودند.

در ادامه مطلب چند مدل از بهترین کارت‌های گرافیک این برند را معرفی خواهیم کرد.

کارت گرافیک NVidia GeForce RTX 3090

مدل GeForce RTX 3090 یکی از جدید ترین کارت گرافیک های گیمینگ شرکت انویدیا است که با ظرفیت حافظه 24 گیگابایت از نوع GDDR6X به بازار قطعات کامپیوتر عرضه شده و برای بازی و پردازش کارهای گرافیکی بسیار ایده آل است.

کارت گرافیک NVidia

این کارت گرافیک از 10496 هسته CUDA و رابط حافظه 384 بیتی بهره برده و با فرکانس 1.40 مگاهرتز در حالت پایه و 1.70 مگاهرتز در حالت بوست توانایی پردازش کارهای گرافیکی را دارد.

کارت گرافیک NVIDIA جی فورس RTX 3090 قابلیت اتصال به 4 مانیتور را داشته و مجهز به 3 پورت DisplayPort و یک پورت HDMI می باشد. این محصول از طریق رابط PCI Express 4.0 امکان اتصال به مادربرد کامپیوتر و لپ تاپ را فراهم می‌کند.

RTX 3090 اولین کارت گرافیک کامپیوتر در جهان است که از رزولوشن 8K پشتیبانی می‌کند و به هیمن دلیل نیز قیمت کارت گرافیک RTX 3090 نسبت به سایر مدل‌های موجود در بازار بیشتر است.

کارت گرافیک 3090 از یک پردازنده 8 نانومتری با معماری AMPERE و هسته های کودا در کنار حافظه 24 گیگ GDDR6X بهره می برد و با این مشخصات به یک غول بزرگ پردازش گرافیکی در جهان تبدیل شده است.

مشخصات

  • هسته CUDA : 10496
  • رابط حافظه رم: 384 بیت
  • میزان حافظه ویدئویی: ‎ 24GB‎ GDDR6X
  • فرکانس پایه: 1.40 مگاهرتز
  • فرکانس بوست: 1.70 مگاهرتز
  • پهنای باند حافظه: 935.8GB/s
  • اتصالات مادربرد: با رابط PCI Express 4.0
  • حداکثر رزولوشن دیجیتال: 4320 × 7680 پیکسل

کارت گرافیک NVidia GeForce RTX 3080

کارت‌های گرافیک گیمینگ سری GeForce RTX 3080 GAMING OC با ویژگی‌های منحصربه‌فرد و قدرت بسیار بالای خود می‌توانند بهترین عملکرد را در خدمت شما قرار دهند.

سیستم خنک کننده‌ WINDFORCE 3X این محصول دارای 2 فن 90 میلی‌متری و1 فن 80 میلی‌متری با پره‌های مثلثی، حالت چرخش معکوس، 7 لوله‌ی انتقال حرارت مسی با تکنولوژی تماس مستقیم با پردازنده‌ی گرافیکی و فن‌ 3D بوده و می‌تواند خنک کنندگی موثر و فوق‌العاده را به شما هدیه دهد.

ویژگی چرخش معکوس یا Alternate Spinning،تنها راه حل موجود برای جلوگیری از تداخل جریان هوای به وجود آمده توسط 3 فن قدرتمند است. بزرگترین مشکل استفاده از فن های 3 گانه تداخل جریان هوا است. شرکت تولید کننده با تغییر جهت چرخش فن میانی موجب ایجاد تفاوت در مسیر جریان هوای 2 فن شده که این امر به کاهش تداخل و بهبود فشار جریان هوا کمک شایانی کرده است.

کارت گرافیک NVidia

طراحی ACTIVE FAN3D خنک کنندگی نیمه فعال را به شما ارائه می‌دهد و در هنگامی که پردازنده گرافیکی دارای حجم پردازش کمی باشد، فن ها خاموش باقی می‌مانند و به گیمرها این امکان را می‌دهند که در سکوت کامل از بازی کردن لذت ببرند.

جریان هوا توسط لبه های مثلثی شکل فن تقسیم شده و به آرامی به سمت نوارهای برجسته و منحنی موجود بر روی آنها هدایت می‌شود و به صورت کارآمدی جریان هوا را بهبود می‌بخشد. همچنین ناستفاده از روان کننده‌ی Graphene در این فن‌ها موجب افزایش طول عمر 2.1 برابری نسب به محصولات مشابه شده و مقاومت بلبرینگ‌ها را افزایش داده است.

مشخصات

  • تعداد فن: 3 عدد
  • تکنولوژی ساخت: 8 نانومتر
  • فرکانس پایه: 1710 مگاهرتز
  • فرکانس افزایشی: 1800 مگاهرتز
  • حجم حافظه: 10 گیگابایت
  • پهنای باند رابط: 320 بیت
  • حداکثر رزولوشن: 7‎680×4320 پیکسل
  • نورپردازی RGB: دارد

کارت گرافیک NVidia GeForce RTX 3070

مدل Geforce RTX 3070 با ظرفیت 8 گیگابایت از نوع GDDR6 است.

اگر بازی های مولتی پلیر را در نظر نگیریم، نکته قابل توجهی که در بازی‌های تک نفره به چشم می‌آید، علاوه بر داستان گیرا بازی ها نیازمند آن هستند که جزئیات تصاویر فوق العاده و گرافیک عالی ای داشته باشند. برای رفع این نیاز و لذت از بازی های روز دنیا شما نیازمند به این چنین کارت گرافیک‌هایی با این توانایی‌ها می‌شوید.

کارت گرافیک NVidia

این کارت گرافیک از هسته ی پردازشی GA104 و فناوری 8 نانومتری بهره می برد. سرعت بوست کلاک آن 1.73 گیگاهرتز بوده و سرعت بیس کلاک آن 1.5 گیگاهرتز است، همچنین هسته های کودا آن برابر با 5888 است و این امکان را به شما می دهد تا به 4 عدد مانیتور به صورت همزمان متصل شوید.

انویدیا این مدل را با قیمت مناسبی عرضه کرده تا کاربر با پرداخت هزینه کمتر بتواند از امکانات یک کارت گرافیک کامپیوتر پیشرفته بهره مند شود.

مشخصات

  • واحد های کامپیوتینگ کودا: 5888
  • بوست کلاک: 1.73GHz
  • بیس کلاک: 1.5GHz
  • ظرفیت حافظه: 8 گیگابایت
  • نوع حافظه: GDDR6
  • هسته پردازشی: GA104
  • بیشترین رزولوشن دیجیتال: 7680×4320
  • مصرف برق: 220 وات
  • بیشترین تعداد اتصال مانیتور: 4 عدد

کارت گرافیک NVidia GeForce RTX 2060

GeForce RTX 2060 بر اساس معماری تورینگ، قدرت ردیابی پرتوهای بی‌درنگ و هوش مصنوعی را به بازی‌های رایانه شخصی شما می‌آورد.

شما می‌ توانید بازی‌های رایانه شخصی مورد علاقه خود را با وضوح Full HD 1080p و با فریم‌های بالا (فریم بر ثانیه) مانند 120 یا 144 فریم در ثانیه (بسته به بازی و تنظیمات) بازی کنید. به علاوه این امکان وجود دارد که به اجرای بازی‌های خود را با وضوح QHD 1440p نیز بپردازید.

اما RTX 2060 SUPER فقط مربوط به بازی‌های با وضوح بالا نیست و برنامه‌های فشرده محاسباتی نیز می‌توانند از 2176 هسته GPU برای سرعت بخشیدن به وظایف با استفاده از CUDA یا سایر API ها استفاده کنند.

کارت گرافیک NVidia

قسمت جلویی این کارت دارای خروجی‌های ویدئویی مختلف از جمله DisplayPort 1.4 و HDMI 2.0b است. همچنین این کارت گرافیک مجهز به سیستم خنک کننده WINDFORCE 3X با فن‌های چرخشی متناوب با استفاده از سه فن 80 میلی‌متری است.

جریان هوا نیز توسط لبه فن مثلثی تقسیم شده و به آرامی از طریق منحنی نوار سه بعدی روی سطح فن هدایت می‌شود. همچنین ویژگی 3D Active Fan این کارت، خنک‌سازی نیمه منفعل را فراهم می‌کند، به این معنی که وقتی GPU تحت بارگذاری یا دمای تنظیم شده برای بازی‌های کم مصرف باشد، فن‌ها خاموش می‌مانند.

مشخصات

  • تعداد فن: 3 عدد
  • نورپردازی RGB: دارد
  • هسته Stream Processors / CUDA : 2176
  • فرکانس افزایشی : 14000 MHz
  • حافظه : 8 گیگابایت GDDR6
  • پهنای باند رابط : 448 GB/s
  • حداکثر رزولوشن : 7680×4320 پیکسل

قیمت کارت گرافیک NVidia

در جدول زیر قیمت برخی از کارت های گرافیک انویدیا را مشاهده خواهید کرد. (آپدیت قیمت ها: مهرماه 1401)

ردیفمدل کارت گرافیکقیمت (تومان)
1NVIDIA Quadro 600 – 1GB1,000,000
2NVIDIA GT740 4GB DDR54,000,000
3NVIDIA GeForce GTX 1660 Super 6GB9,000,000
4NVIDIA Quadro K4000 3GB DDR518,400,000
5NVIDIA RTX A2000 12GB PCIe GDDR627,000,000
6NVIDIA QUADRO RTX 4000 8GB GDDR650,500,000
7NVIDIA RTX A4500 20GB GDDR6 PCIe82,500,000
8NVIDIA T4 16GB TENSOR CORE GPU98,000,000

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *