در بخش اول از این مطلب در سایت خوبو، به بررسی تعدادی از فیلمهای علمی ـ تخیلی مشابه با فیلم «میانستارهای» کریستوفر نولان پرداختیم. آثاری چون «سفر به انتهای کیهان»، «۲۰۰۱: ادیسه فضایی» و «سولاریس» و شباهتهای داستانی آنها را با فیلم «میانستارهای» مرور کردیم. در ادامه، بخش دوم و پایانی از این فهرست را بررسی میکنیم.
همچنین بخش نخست را از اینجا میتوانید بخوانید:
ماه (Moon, 2009)
داستان فیلم در آیندهای نزدیک بر روی ماه میگذرد. فضانوردی به نام سام بل با یک شرکت بزرگ انرژی در زمینۀ استخراج مواد معدنی از سطح ماه همکاری میکند.
از آنجایی که تنها یک فضانورد برای نظارت بر ماشینهای رباتیک غولپیکر مورد نیاز است، این شرکت سم را برای یک دوره سه ساله به ماه میفرستد. یک روبات دستیار بنام GERTY (با صدای کوین اسپیسی) سم را در این سفر همراهی میکند. با این حال، او در یکی از رانندگیهای معمول روزانۀ خود بر سطح ماه، مواجه با یک اتفاق باعث میگردد تا حقایق تکان دهندهای را در مورد ماموریتش متوجه شود.
در فیلم «میانستارهای» شخصیت اصلی فیلم در مورد ماموریت انفرادی خود و غریزۀ بقا که محرک او برای انجام دادن برخی از کارهاست صحبت میکند. به شکلی مشابه، فیلم «ماه» ساختۀ دانکن جونز نیز عمدتا به بحران وجودی یک کارگر تنها در ماه میپردازد. اگر از هیجانات روانشناختیِ «میانستارهای» لذت بردهاید، حتما «ماه» را تماشا کنید.
جاذبه (Gravity, 2013)
درام فضایی ـ زندهمانی «جاذبه» که یک سال قبل از «میانستارهای» نولان اکران شد، با جزئیات دقیق خود ما را به سرعت به درون فضا پرتاب میکند. «جاذبه» روایت تلاش شجاعانۀ فضانوردان برای بازگشت به زمین است. آنها پس از نابودی شاتل فضایی در آنجا گیر کرده و با چالشهای مخلتلفی روبرو میشوند.
«جاذبه» همانند فیلم «میانستارهای» موضوعاتی همچون درماندگی، اندوه و رنجهای عاطفی را در اعماق سرد فضا مورد کنکاش قرار میدهد. علاوه بر این، هر دو فیلم بردباری و مرزهای احساسات انسانی را در حین مبارزه برای بقا در فضا بدون نمایش مهاجمان بیگانه و سناریوهای نامحتمل به بوتۀ آزمایش میگذارد. هر دو فیلم مضامین وضایف والدینی، امید، تولد دوباره و اندوه را روایت میکنند.
لبه فردا (Edge of Tomorrow, 2014)
«لبۀ فردا» و «میانستارهای» از جهات مختلف فیلمهای متفاوتی هستند. وجه اشتراک آنها شخصیتهایی است که هر دو در «زمان» محدود شدهاند اما راهی برای غلبه بر چالشها و نجات نسل بشر پیدا میکنند. «لبۀ فردا» که بر اساس فیلمنامهای اقتباس شده از مانگای ژاپنی بنام «کشتن، تمام آن چیزی است که نیاز داری» میباشد، فیلمی علمی ـ تخیلی است که به طرز هوشمندانهای ساخته شده است و از موضوع «حلقۀ زمانی» برای تأثیرگذاری بیشتر استفاده می کند.
تام کروز نقش سرگرد ویلیام کیج، افسر روابط عمومی را بازی میکند که بدون هیچ تجربهای وارد میدان جنگ شده است. او که در حال تجربۀ یک «حلقۀ زمانی» است، ناامیدانه تلاش میکند راهی برای شکست مهاجمان پیدا کند.
مریخی (The Martian, 2015)
در این فیلم، مت دیمون در نقش فضانورد تنها و روانپریشی است که در سیارهای بیجان گیر افتاده است و شانسهایش را برای زنده ماندن در آنجا امتحان میکند. «مریخی» اقتباسی از رمان پرفروش اندی ویر است و خوشبینانهترین پایان را در لیست فیلمهای منتخب این پست از سایت خوبو دارد. این فیلم نمایشی از تقلای انسانی تنها برای زنده ماندن است و از طرفی تلاشهای عظیم ناسا را برای بازگرداندن او به خانه نشان میدهد. اگرچه مخاطرات فیلم «مریخی» به اندازۀ «میانستارهای» نیست، اما هر دو فیلم به طور جدی به بررسی مخاطرات سفرهای فضایی برای انسان میپردازند.
همچنین چند فیلم دیگر را میتوانیم به این فهرست اضافه کنیم:
- ورود (Arrival, 2016)
- آنیارا (Aniara, 2018)
- نخستین انسان (First Man, 2018)
- پروکسیما (Proxima, 2019)
- به سوی ستارگان (Ad Astra, 2019)
در نهایت اینکه چه خورۀ فیلمهای علمی ـ تخیلی باشید و چه شیفتۀ هیجان، این لیستی است که شما را در سطح بالایی از هیجان قرار میدهد.
بیشتر بخوانید
معرفی فیلمهای علمی ـ تخیلی برای طرفداران فیلم «میانستارهای»، بخش اول
ده فیلم برتر در ژانر متا وحشت
نظرات کاربران