0

فیلم شادروان

فیلم شادروان

فیلم شادروان فیلمی ایرانی است که توسط حسین نمازی در سال ۱۴۰۰ ساخته شده و در چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اکران شد.

به گزارش خوبو، شادروان از جمله فیلم‌هایی بود که در آخرین جشنواره قرن مورد توجه زیادی قرار گرفت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره متوسط 5 را کسب کرده است. 397 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

دانلود فیلم شادروان

عوامل و بازیگران فیلم شادروان

شادروان فیلمی است که در ژانر کمدی توسط حسین نمازی ساخته شده است. حسین نمازی از کارگردانان جوان سینمای کشورمان است که با ساخت فیلم آپاندیس در سال ۱۳۹۶ قدم به عرصه فیلم‌سازی در سینما گذاشت و با شادروان مطرح شد.

کارگردانحسین نمازی
تهیه کنندهعباس نادران
نویسندهحسین نمازی
بازیگرانسینا مهراد
گلاره عباسی
نازنین بیاتی
بهرنگ علوی
رویا تیموریان
رضا رویگری
بهرام ابراهیمی
تدوینعماد خدابخش
موسیقیبهزاد عبدی
سال ساخت1400
مدت زمان فیلم90 دقیقه
نمره IMDB5
فروش گیشه9٬024٬977٬000 تومان
پوستر فیلم شادروان

خلاصه داستان

شادروان به دردسرهای یک خانواده پس از فوت ناگهانی پدرشان می‌پردازد. خانواده آن‌ها که در حاشیه شهر زندگی می‌کنند درآمدی جز فروش سبزی ندارند و حالا با درگذشت پدرشان ماجراهای تازه‌ای برایشان به وجود می‌آید.

نقد و بررسی فیلم شادروان

شادروان قطعا فیلم کمدی نیست اما فضای به وجود آمده مفرح است، حسین نمازی توانسته با ایجاد یک موقعیت فقر را به گونه‌ای زیبا بیان کند که این یک حُسن بزرگ فیلم است. شادروان حد و اندازه خودش را می‌داند و می‌تواند بدون هیچ دست اندازی جلو برود. مرگ پدر و فقر مالی می تواند موضوع دراماتیک و تلخی باشد که این تلخی در شادروان با طنازی نشان داده می‌شود یعنی خنده‌ای که در لابه لای فیلم کاشته شده نه این که کمدی باشد یک تلخی اجتماعی است که فیلمساز توانسته با بهره گیری از عنصر خانواده آن را به تصویر تبدیل کند یعنی اتفاق مرکزی که در همان دقایق اول رخ می‌دهد باعث می‌شود در ادامه موقعیت‌های خنده آور به وجود بیاورد که البته این موقعیت‌های تلخ با این روایت توانسته تاثیر برانگیز باشد.

عنصر خانواده و وحدتی که میان آن‌ها ایجاد شده همراه با دیالوگ نویسی های ظریف باعث شده درد بی پولی این خانواده تبدیل به یک بحران شود، اما بحران در شادروان با آن چیزی که در سینمای ایران مرسوم شده است جلو نمی‌رود یعنی بحران پیش آمده حاصل یک طنز خفیفی ست که نمی‌شود به آن نخندید اما تلخی موجود در موقعیت پیش آمده حاصل فضایی ابزورد است که تحت کنترل فیلمساز است.

رابطه ها میان تک تک افراد خانواده درست درآمده که هر کدام می توانند ما را با خود همراه کنند  حتی یک نما هم وجود ندارد که کاراکتری در یک نما تنها باشد اتحاد خاصی در خانواده دیده می‌شود و این باعث شده مخاطب در دام دیالوگ‌هایی بیفتد که در میان اعضای خانواده رد و بدل می‌شود. از همان شروع فیلم دلیل مرگ پدر می‌تواند موقعیت کمدی باشد اما این موقعیت گستردگی به وجود می‌آورد و فقر فرهنگی یا مالی باعث می‌شود تصمیم‌هایی که این خانواده می‌گیرد خنده‌آور باشد.

خندیدن به موقعیت‌ها اساسا نمی‌تواند مختص به ژانر کمدی باشد این احتمال وجود دارد که یک اثر ملودرام هم به واسطه نوع روایت از مخاطب خنده بگیرد در شادروان این مسئله به درستی روایت می‌شود حتی دیالوگ ها با شوخی‌های مرسوم گره خورده اما مسیر قصه به سمتی می‌رود که مخاطب درگیر اتفاقات باشد و اساسا این فیلم قرار نیست حرف بزرگ یا روشنفکرانه‌ای بزند اندازه خودش را می‌داند و زیاده‌گویی نمی‌کند. دیالوگ محور بودن فیلم می‌تواند آسیب جدی فیلم باشد. به نظر می‌رسد فیلمساز بسیار به دیالوگ گویی یا مزه‌پرانی‌های شخصیت‌هایش بسنده کرده به همین جهت انتظار خاصی از فیلم نداریم.

شادروان در سطح خودش می‌ماند و قصد هم ندارد مخاطب را به وجد بیاورد دیالوگ ها هم با موقعیت زندگی آن‌ها همخوانی دارد و می‌توانیم بپذیریم که شادروان اثری است برای مخاطب عام سینما. اما آن که چیزی در شادروان می‌توانست نباشد تا مسیر فیلم هموارتر باشد وجود آهوست که اساسا حضور او را نمی شود پذیرفت و هیچ ربطی هم به موضوع فیلم ندارد. می‌تواند یک تلنگر اجتماعی وصله خورده باشد که فارغ از منطق روایی است اینکه او چرا حضور دارد و چرا در آخر نادر از او می‌گذرد متقاعد کننده نیست. بازیگران به درستی انتخاب شده‌اند و بازی مناسبی از آن‌ها گرفته شده که البته می‌توانیم یکدستی در بازی‌ها را مهم‌ترین نکته فیلم بدانیم.

نویسنده: افشین علیار
منبع: سایت سلام سینما

فهرست جوایز فیلم شادروان

در چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، فیلم شادروان نامزد دریافت سه سیمرغ بلورین برای بهترین چهره پردازی (امید گلزاده)، بهترین طراحی لباس (فاطمه صفری زاده) و بهترین صدابرداری (بابک اردلان) شد و در پایان موفق به کسب یک سیمرغ بلورین شد.

  • برنده سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی (امید گلزاده)، دوره ۴۰ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۴۰۰

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *