0

سکان sokan.tech ؛ پلتفرم تحلیل داده مشتریان

سکان sokan.tech پلتفرم تحلیل داده مشتریان

سکان sokan.tech پلتفرم تحلیل داده مشتریان ایرانی و ابزاری است برای بازاریابی داده محور (Data-Driven Marketing) که به مدیران و متخصصان بازاریابی و فروش کمک می‌کند تا بهترین و هوشمندانه‌ترین تصمیم را در سریع‌ترین زمان ممکن، ​​​​​​​در مورد مشتریان خود بگیرند.
​​​​​​​سکان با بکارگیری تکنیک‌های دسته‌بندی مشتریان، تکنولوژی داده‌کاوی و هوش مصنوعی، این امکان را برای سازمان ها فرآهم می‌کند تا مشتریان با ارزش خود را شناسایی کرده و اقدامات فعالانه‌ای برای حفظ و نگهداشت آن‌ها به ‌کار گیرند.

ماموریت سکان

ماموریت سکان ساده‌سازی فرآیند تصمیم‌گیری، با استفاده از آخرین و پیشرفته‌ترین فناوری‌های تحلیل و آنالیر داده برای مدیران کسب‌وکارها است تا بتوانند بهترین تصمیم را در مناسب‌ترین زمان ممکن و با درست‌ترین داده‌ها بگیرند.

چشم‌انداز سکان

سکان توانمندسازی مشاغل ایرانی با تکیه بر تحلیل و آنالیز قابل استفاده، در دسترس و مقرون به صرفه برای دستیابی به نتایج آگاهانه و تاثیرگذار در درآمد و بازدهی آن را به عنوان چشم‌انداز خود ترسیم کرده است.

مالکیت سکان

سکان به عنوان یکی از محصولات شرکت “سحاب” در سال ۹۸ تاسیس شد. سحاب به عنوان یک شرکت دانش بنیان، خانه‌ی بهترین متخصصان ایران در حوزه کلان داده‌ها و علوم داده است. شرکت سحاب در سال ۱۳۹۳ با هدف حل مسائل پیچیده‌‌ی فناورانه در زمینه جمع‌آوری، نگهداری و تحلیل‌داده، و ارائه محصولات و خدمات نوآورانه به کسب‌و‌کارها شکل گرفت و خود را متعهد به ساخت محصولی نوآورانه برای مدیران تجاری ایران که با چالش‌های منطقه‌ای بی‌نظیری رو به رو هستند می‌داند.

ارزش‌های سکان

  • به مشتریان خود به دید شریک نگاه می‌کنیم.
  • در مسیر رشد دائمی در حرکتیم و تلاش می‌کنیم که هر روز محصول بهتری از دیروز داشته باشیم.
  • به مشتری دائمی بیشتر از یک مشتری که پول زیاد دارد اعتقاد داریم.
  • هر آن چیزی که هستیم و هر آن چیزی که نیستیم را با مشتریانمان به اشتراک می‌گذاریم.
  • اگر مشکلی یا سوالی داشته باشید، پیش از آن‌که تلفن را زمین بگذارید برایتان رفعش می‌کنیم.

مزیت‌های سکان

  • تصمیم‌گیری مبتنی بر داده
  • افزایش فروش و سود سالانه
  • افزایش نرخ تبدیل
  • کاهش هزینه‌های بازاریابی و تبلیغات
  • افزایش مشتریان وفادار

شناسنامه سایت سکان

نامسکان، sokan.tech
آدرس سایتsokan.tech
آدرس شرکتتهران، خیابان سهروردی شمالی، خیابان خرمشهر، خیابان عربعلی، پلاک ۲۸، طبقه‌ی اول​​​​​​​
شماره تماس۹۱۰۰۷۳۷۰ (۰۲۱)
ایمیل[email protected]
اینستاگرامsokan.tech
آپاراتsokan.tech
لینکدینsokantech1

تحلیل رفتار مشتریان

هر مشتری که در سیستم شما ثبت می‌شود، مجموعه‌ای از داده را با خود به همراه می‌آورد؛ از اطلاعات شناسایی گرفته تا علاقمندی‌ها و رفتار خرید. با تحلیل این داده‌ها می‌توانید رفتار مشتریان را زیر نظر گرفته و برای آینده، هوشمندانه تصمیم بگیرید. تحلیل داده‌های مشتریان به شما کمک می‌کند کمپین‌های هدفمند و کارآمد برگزار کرده و درآمد خود را افزایش دهید.

ابزار تقسیم‌بندی مشتریان به روش RFM

دیگر همه می‌دانند که بدون تقسیم‌بندی مشتریان، برنامه‌ریزی برای بازاریابی و فروش خیلی کارآمد نخواهد بود. این نکته را گذشتگان ما هم می‌دانستند؛ آنها در ساده‌ترین حالت، مشتریان را به دو دسته خوش‌حساب و بدحساب تقسیم می‌کردند و با هرکدام رفتار متفاوتی داشتند. البته روش‌های سنتی در حال حاضر خیلی کارساز نخواهد بود و باید به سراغ روش‌های نوین رفت. ابزار تقسیم‌بندی مشتریان به روش RFM سکان برای همین اینجاست تا بهترین تقسیم‌بندی ممکن را برای شما آماده کند.

چیست و چرا مهم است؟

تقسیم‌بندی مشتریان به روش RFM در بین روش‌های مدرن، جز قدیمی‌ها و کارآمدترین شیوه‌های موجود است. RFM مخفف Recency (زمان آخرین خرید مشتری) ، Frequency (تعداد خریدهای مشتری) و Monetary (مبلغ خرید مشتری) است. در این روش مشتریان با توجه به این معیارها به 11 دسته تقسیم‌بندی می‌شوند.

روش کار هم به این صورت است که ابتدا یک بازه زمانی تعیین می‌شود تا مشخص شود مشتری چه زمانی خرید کرده است. این زمان برای کسب‌وکارهای مختف، متفاوت است؛ برای یک سوپرمارکت زنجیره‌ای این زمان ممکن است یک هفته باشد و برای ارائه دهنده سرویس‌های اینترنتی ۱ ماه. حال باید دید در این بازه زمانی مشتری چند بار برای خرید به کسب‌وکار سر زده است و چه مبلغی خرید کرده است.

در واقع سوال اصلی در روش RFM این است که «کدام مشتری در چه زمانی، چندبار و چه مقدار خرید کرده است؟»

ابزار سکان چیست و چکار می‌کند؟

ابزار تقسیم‌بندی RFM سکان تمام مراحل بالا را برای شما به ساده‌ترین شکل و با سرعت زیاد انجام می‌دهد. فقط کافیست داده‌های خود را در اختیار سکان قرار دهید تا با چند کلیک ساده شناخت بهتری از مشتریان خود بدست آورید. تحلیل RFM سکان مشتریان را با توجه به زمان، تعداد و مبلغ خریدشان به 11 دسته تقسیم می‌کند.

اهمیت این دسته‌بندی در اینجاست که شما متوجه شوید با مشتریانتان چگونه رفتار کنید تا بیشترین سود را بدست آورید. بیایید نگاهی به دسته‌ها بیاندازیم:

قهرمانان: این دسته از مشتریان همیشه و با مبلغ بالا از شما خرید می‌کنند. بخش زیادی از درآمد شما از این گروه بدست می‌آید پس همیشه هوای آنان را داشته باشید!

مشتریان وفادار: این دسته از مشتریان همواره با شما بوده‌اند، فعال‌اند و بیشترین مشارکت را در کمپین‌های شما دارند اما مدتی است که خرید نکرده‌اند. با یک کمپین ویژه، می‌توانید آنها را دوباره به خرید تریغیب کنید. تقریبا ۲۰ درصد درآمد شما از این مشتریان است.

مشتریانی که می‌توانند وفادار باشند: این دسته از مشتریان به تازگی از شما خرید کرده‌اند. مبلغ فاکتور آنها هم نسبتا خوب است. با یک پیشنهاد شگفت‌انگیر می‌توانید آنها را به مشتریان وفادار خودتان تبدیل کنید.

مشتریان تازه وارد: این گروه به تازگی و با مبلغ متوسط از شما خرید کردند و این اولین خرید آنها از کسب‌وکار شماست. اگر شناخت بیشتری از آنها پیدا کنید و نیازهای آنان را بشتاسید می‌توانید آنها را در دسته‌های بالاتر ببینید!

مشتریان امیدوارکننده: این مشتریان به تازگی از شما خرید کرده‌اند و در مدت کوتاه گذشته، چندین خرید داشته‌اند. کافی است که شما برای آن‌ها انگیزه ایجاد کرده تا دوباره از شما خرید کنند.

مشتریان نیازمند به توجه: این دسته مشتریانی هستند که مبلغ و تعداد خرید آنها بیشتر از میانگین بقیه مشتریان است اما بیش از ۱ ماه از آخرین خریدشان می‌گذرد. آنها منتظر پیشنهادات شما برای خرید هستند در غیر این صورت به سراغ کسب‌وکار دیگری می‌روند!

مشتریان خواب‌‌آلود: مشتریان این گروه مبلغ خرید کم و تعداد خرید نسبتا کمی داشته‌اند و برای مدت نه‌چندان کمی، خریدی نداشته‌اند؛ اما این زمان، در حدی نیست که آن‌ها را ازدست‌رفته فرض کنیم. 

مشتریانی که به خواب زمستانی رفته‌اند: این مشتریان در گذشته بارها و با مبالغ بالا از شما خرید کرده‌اند اما آخرین خریدشان مربوط به ماه‌ها پیش است ولی در یک ماه گذشته به سایت شما سر زده‌اند. حدود ۵ درصد درآمد شما مربوط به این دسته است.

مشتریانی که نباید آنها را از دست دهید: این دسته قبلا جزو مشتریان قهرمان و وفادار شما بوده‌‌اند اما مدت‌هاست که سفارش جدیدی نداشته‌اند. این احتمال وجود دارد که آن‌ها همچنان در حال خرید محصولات هستند؛ اما از رقبای شما!

مشتریان در معرض خطر: مشتریان این گروه تعداد و مبلغ خرید کمی داشته‌اند و مدت زیادی است که از شما خرید نکرده‌اند. مشتریان این بخش کمی با ارزش‌تر از بخش قبلی هستند؛ چراکه احتمال پاسخ دادن آن‌ها به تخفیفات و تبلیغات، بیش‌تر است.

مشتریان رویگردان: مشتریانی با پایین‌ترین مبلغ و تعداد خرید، که آخرین خریدشان مربوط به مدت‌ها پیش بوده و در چهار هفته‌ی گذشته، هیچ فعالیتی نداشته‌اند.

تقسیم‌بندی مشتریان براساس RFM به چه سوالاتی پاسخ می‌دهد؟

تقسیم‌بندی به روش RFM مانند یک راهنمای کامل در اختیار شماست تا سوالات شما را پاسخ دهد. با این روش دسته‌بندی می‌توانید جواب سوالات زیر را پیدا کنید:

  • بهترین مشتریان شما چه کسانی هستند؟
  • چه مشتریانی در شرف از دست رفتن هستند؟
  • چه کسانی این پتانسیل را دارند تا به مشتریان سودآور شما تبدیل شوند؟
  • مشتریان از دست‌رفته‌ای که نیاز به توجه ندارند، چه کسانی هستند؟
  • کدام مشتری را باید حفظ کنید؟
  • مشتریان وفادار شما چه کسانی هستند؟  
  • کدام دسته از مشتریان بازار هدف شما در کمپین فعلی هستند؟

البته این تمام ماجرا نیست! این روش مزیت‌های بیشتری هم برای کسب‌وکار شما دارد:

  • بازاریابی و تبلیغات را بهبود بخشیده و هدفمندتر می‌کند.
  • منجر به حفظ مشتری در درازمدت می‌شود.
  • فرایند انتشار و معرفی یک محصول جدید، آسان و موفقیت‌آمیز خواهد بود.
  • تعامل و وفاداری کاربران برجسته را در پی دارد.
  • نرخ ریزش مشتریان را کمتر می‌کند.
  • نرخ بازگشت سرمایه را در کمپین‌های تبلیغاتی بهبود می‌بخشد.
  • فهم بیشتری را از کسب‌وکارتان برای شما رقم می‌زند.
  • سود را بیشتر و هزینه را کمتر می‌کند.

رصد تغییر رفتار خرید مشتریان ​​​​​​

همه‌گیری کرونا به خوبی به ما نشان داد که عوامل بیرونی تا چه اندازه می‌تواند روی رفتار مشتریان تاثیر بگذارد! افرادی که تا سال گذشته عاشق پاساژ گردی و خرید بودند حالا فقط سراغ فروشگاه‌هایی می‌روند که فروش آنلاین دارند. تغییر رفتار مشتریان یک مسئله مهم برای مدیران و بازاریابان است. ابزار رصد تغییر رفتار خرید مشتریان سکان یا RFM Transition، کوچکترین تغییر رفتار مشتریان را به ساده‌ترین شکل به شما نمایش می‌دهد.

RFM Transition چیست؟

تقسیم‌بندی مشتریان به روش RFM مورد اعتمادترین مدل دسته‌بندی مشتریان بر اساس رفتار و الگوی خرید مشتریان در جهان است. این روش مشتریان شما را با توجه به آخرین زمان خرید، تعداد خرید و مبلغ خرید به 11 دسته تقسیم می‌کند.

تا اینجای کار همه چیز روشن و واضح است. شما مشتریانتان را تقسیم‌بندی کردید و می‌دانید که با هر دسته چگونه رفتار کنید. حالا سوال اینجاست که آیا مشتریان تا ابد در همان دسته می‌مانند؟ اگر مشتری ارزشمندی از دسته قهرمانان به دسته پایین‌تر رفت از کجا متوجه شویم؟

این دقیقا کاری است که RFM Transition انجام می‌دهد. این تحلیل با رصد تمام دسته‌ها کوچکترین جابه‌جایی بین دسته‌ها را ثبت می‌کند.

ابزار RFM Transition سکان چگونه کار می‌کند؟

تحلیل تغییر رفتار مشتریان سکان برای این خلق شده است تا تمام رفت و آمدهای مشتریان شما را ثبت کند. با استفاده از این ابزار شما تمام اطلاعات مورد نیاز در این زمینه را در قالب یک نمودار ساده و قابل فهم ببینید. فقط کافیست بازه زمانی دلخواهتان را انتخاب کنید تا ببینید در این مدت مشتریان از کدام دسته به کدام دسته مهاجرت کرده‌اند!

مثلا می‌توانید ببینید در یک ماه گذشته مشتریان تازه‌وارد شما چه سرنوشتی داشته‌اند. آیا به مشتری قهرمان تبدیل شده‌اند یا به خواب زمستانی رفته‌اند؟!

یا می‌توانید ببینید مشتریان قهرمان شما در ۱ ماه گذشته از طریق کدام کانال‌ها به اینجا رسیده‌اند. با دانستن این موضوع می‌توانید تعداد قهرامانان خودتان را افزایش دهید. مثلا اگر بدانید که بیشتر مشتریان قهرمان شما از دسته نیازمند به توجه آمده‌اند نشان می‌دهد با توجه بیشتر به این دسته می‌توانید فروش و درآمد خودتان را افزایش دهید!

تمام این تحلیل‌ها و رفت و آمد مشتریان در قالب یک نمودار نمایش داده می‌شود که در دوسر آن دسته‌های مشتریان است و بین آن مسیر حرکت کاربران قرار دارد.

RFM Transition چه کمکی به کسب‌وکار شما می‌کند؟

هرچه شناخت بهتری نسبت به مشتریان خودتان داشته باشید احتمال موفقیت شما نیز بیشتر می‌شود. یک مثال خوب در این زمینه کمپین‌های بازاریابی است. با روش RFM شما می‌دانید کمپین را برای کدام دسته از مشتریان اجرا کنید و با RFM Transition تاثیر این کمپین را روی مشتریان خود خواهید دید تا در آینده کمپین‌های بهتری اجرا کنید.

RFM Transition به شما کمک می‌کند جابه‌جایی مشتریان در دسته‌های مختلف در زمان کمپینن را رصد کنید. البته این تنها ویژگی منحصر به فرد این تحلیل نیست. در ادامه مواردی را به شما می‌گوییم که با تحلیل RFM Transition سکان به آنها دست پیدا می‌کنید:

  • رصد رفتار مشتریان تازه وارد به کسب‌وکار شما.
  • بررسی میزان ریزش مشتریان در طول زمان.
  • بررسی تاثیر یک اتفاق یا عامل خارجی روی رفتار مشتریان.
  • مشخص کردن اینکه مشتریان وافادار و قهرمان شما از کجا آمده‌اند.

رایگان می‌توانید این قابلیت را امتحان کنید!

درست است که ابزار RFM Transition یک ابزار قدرتمند است اما دور از ذهن نیست که بعضی از کسب‌وکارها نسبت به استفاده از این ابزار شک و تردید داشته باشند. مدیران کسب‌وکارها نسبت به ابزارهای جدید بسیار حساس هستند و نمی‌خواهند با تجربۀ یک ابزار جدید و بی‌فایده، پول و زمان خود را دور بریزند. ما به این دسته از مدیران، نسخه دمو سکان را پیشنهاد می‌کنیم!

با استفاده از نسخه دمو سکان می‌توانید به صورت رایگان، تمام ابزارهای سکان را با استفاده از داده‌های خودتان تجربه و بررسی کنید!

محاسبه نرخ بازگشت مشتریان جدید با تحلیل کوهورت

دلیل موفقیت یک کسب‌وکار در بلند مدت متغیرهای فراوانی است اما بدون شک یکی از مهترین آنها، نرخ بازگشت مشتریان یا Customer Retention است. در این میان مشتریان جدید مهمترین اعضای یک کسب‌وکار هستند. اگر بتوانید آنها را راضی نگه دارید قطعا موفقیت شما تضمین شده است. . چگونه تاثیر کمپین‌های مختلف بر نرخ بازگشت مشتریان را بررسی کنیم؟ اصلا چگونه بدانیم نرخ بازگشت مشتریان جدید چقدر است؟ اینها سوالاتی است که جواب آنها را با تحلیل جدید و قدرتمند سکان یعنی تحلیل کوهورت برای محاسبه نرخ بازگشت مشتریان جدید، بدست می‌آورید.

تحلیل کوهورت چیست؟

بیایید قبل از معرفی ابزار سکان با تحلیل کوهورت بیشتر آشنا شویم. تحلیل کوهورت یک تحلیل آماری است که در آن مشتریان با توجه به یک ویژگی مشترک به گروه‌های مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند. بعد از این تقسیم‌بندی، در تحلیل کوهورت رفتار هر گروه را در گذر زمان بررسی می‌شود.

برای مثال این ویژگی مشترک یا نوع کوهورت می‌تواند اولین کالای خریداری شده یا کمپینی باشد که مشتریان از آن به کسب‌وکار اضافه شده‌اند. بعد از مشخص شدن نوع کوهورت رفتار هر گروه که می‌تواند تعداد خرید، زمان خرید، مبلغ خرید و … باشد، در گذر زمان بررسی می‌شود.

در تحلیل کوهورت، تمام رفتار مشتری در طول عمر او در یک کسب‌وکار از اولین خرید تا آخرین خرید رصد می‌شود تا الگوهای رفتاری هر دسته از مشتریان مشخص شود.

در حقیقت تحلیل کوهورت ابزاری برای اندازه‌گیری تعامل کاربران با کسب‌وکار شماست. تحلیل کوهورت به شما می‌گوید تعامل کاربران در گذر زمان بیشتر شده یا روند نزولی داشته است.

محاسبه نرخ بازگشت مشتریان جدید با سکان

یکی از کاربردهای جذاب و کاربردی تحلیل کوهورت، محاسبه نرخ بازگشت مشتریان جدید است. سکان این امکان را برای شما فراهم کرده است تا این معیار مهم در کسب‌وکار خود را به سادگی محاسبه کنید و الگوی رفتاری کاربران و واکنش آنها به تصمیمات خود را ببینید.

برای محاسبه نرخ ریزش مشتریان جدید با استفاده از تحلیل کوهورت، معیار مشترکی که برای تقسیم‌بندی مشتریان در نظر گرفته می‌شود (نوع کوهورت)، مشتریان جدید است. حالا وقت تحلیل داده‌هاست!

برای این کار ابتدا بازه زمانی تحلیل مشخص می‌شود. یعنی شما می‌خواهید تحلیل کوهورت را در ۶ ماه گذشته انجام دهید یا ۱ سال گذشته یا بازه دلخواه شما. بعد از مشخص کردن بازه زمانی باید اندازه یا سایز کوهورت مشخص شود. شما اینجا گزینه‌های زیر را در اختیار دارد:

  • اندازه کوهورت روزانه: از ۱ روز تا ۱۳ روز
  • اندازه کوهورت هفتگی: از ۱۴ روز تا ۳۰ روز
  • اندازه کوهورت هفتگی و ماهانه: از ۳۱ روز تا ۹۰ روز
  • اندازه کوهورت ماهانه و فصلی: از ۹۱ روز تا ۳۶۵ روز
  • ۳۶۶ اندازه کوهورت فصلی و سالانه: روز تا ۱۰۹۵ روز
  • اندازه کوهورت سالانه: بزرگتر از ۱۰۹۵ روز

حالا تحلیل کوهورت با توجه به ویژگی‌هایی که مشخص کردید به دنبال رصد نرخ بازگشت مشتریان جدید در کسب‌وکار شماست.

فرض کنیم بازه زمانی ۲ ماهه و اندازه کوهورت هفتگی را انتخاب کنیم. یعنی به دنبال نرخ بازگشت مشتریان جدید در ۸ هفته بعد از ورودشان خواهیم بود. سکان نتیجه را در قالب جدولی به صورت زیر به شما ارائه می‌دهد:

همانطور که می‌بینید از روی این جدول می‌توان اطلاعات زیادی بدست آورد. برای مثال اگر در این مدت ۲ ماهه کمپین تبلیغاتی داشته‌اید، می‌توانید تاثیر آن را روی بازگشت مشتریان جدیدتان ببینید.

یک مثال عملی

بگذارید مثال دیگری بزنیم تا بیشتر متوجه شوید چه اطلاعاتی را می‌توان از این تحلیل بدست آورد. فرض کنیم می‌خواهیم تحلیل کوهورت را در طول ۱ سال گذشته و با اندازه ماهانه انجام دهیم. اگر نتیجه تحلیل به گونه‌ای بود که مشتریان در ماه اول و دوم خیلی به سراغ شما نیامدند ولی هر سه ماه یکبار برای خرید بازگشتند یعنی شما کالاهایی دارید که در ابتدای هر فصل مشتریان را به بازگشت ترغیب می‌کند. می‌توانید با تمرکز روی آن کالاها و اقلامی که می‌تواند به آنها مرتبط باشد، مشتریان جدید را در ماه‌های دیگر نیز به خرید تشویق کنید.

مزیت‌های ابزار سکان برای کسب‌وکار شما

مزایای محاسبه نرخ بازگشت مشتریان جدید با سکان آنقدر زیاد است که به تنهایی می‌تواند نجات‌بخش یک کسب‌وکار باشد! این ابزار که بر پایه تحلیل کوهورت است یک تحلیل رفتاری محسوب می‌شود که منجر به شناخت بیشتر از مشتریان می‌شود. بیایید نگاهی به مزیت‌های این ابزار سکان بیاندازیم:

  • بررسی تاثیر کمپین‌های تبلیغاتی بر رفتار مشتریان جدید
  • ارائه پیشنهادهای موثر در زمان موثر به مشتریان جدید
  • کاهش نرخ ریزش و افزایش نرخ بازگشت مشتریان
  • افزایش فروش و در نهایت افزایش سود
  • پیدا کردن دلایل ریزش مشتریان
  • کاهش هزینه‌های تبلیغاتی

شناخت مشتریان به ویژه در بازارهای رقابتی می‌تواند برگ برنده یک کسب‌وکار باشد. زیرا هرچه بیشتر مشتریان خودتان را بشناسید می‌توانید بهتر نیازهای آنها را برآورده کنید.

با سکان مشتریان جدید خود را حفظ کنید

یکی از دغدغه‌های مهم کسب‌وکارها، جذب مخاطب جدید است و دغدغه مهمتر، حفظ مخاطبان جدید و تشویق آنها به بازگشت به کسب‌وکار شماست! تنها راه این کار نیز شناخت دقیق مشتریان و نیازهای آنهاست تا بتوانید به بهترین شکل آنها را برآورده کنید و مشتریان را برای خریدهای بیشتر ترغیب کنید. ابزار محاسبه نرخ بازگشت مشتریان جدید سکان برای این خلق شده است تا الگوهای رفتاری مشتریان جدید را رصد کند و به شما گزارش دهد.

شما این امکان را دارید که از این ویژگی کاربردی سکان همین حالا و به صورت رایگان استفاده کنید! فقط کافیست از نسخه دموی رایگان سکان استفاده کنید و الگوهای رفتاری کاربران جدید خودتان را کشف کنید. ممکن است با همین تحلیل کوچک، تغییرات بزرگی در کسب‌وکار خود ببینید!

سهم مشتریان جدید از فروش با سکان

کسب‌وکارها همواره هزینه زیادی را صرف جذب مشتریان جدید می‌کنند اما نکته‌ای که از دید خیلی‌ها دور مانده این است که آیا این مشتریان جدید برای شرکت سودآوری دارند؟ به بیان ساده‌تر سهم مشتریان جدید یا New Customer Share از فروش کسب‌وکار چقدر است؟ اگر مشتریان جدید سهم اندکی از فروش شرکت داشته باشند ممکن است جذب آنها در بلند مدت به ضرر شرکت باشد! اما جای نگرانی نیست؛ سکان برای این مسئله نیز راهکار مناسبی دارد. در این مطلب می‌خواهیم ابزار سکان برای محاسبه سهم مشتریان جدید از فروش کسب‌وکار شما را معرفی کنیم و ببینیم چگونه می‌تواند کمک حال شما باشد.

سهم مشتریان جدید از فروش چیست؟

فرقی نمی‌کند که یک کسب‌وکار بزرگ داشته باشید یا صاحب فروشگاهی کوچک؛ در هر دو حالت هر ماه و شاید هر روز تعدادی مشتری جدید به سراغ شما می‌آیند. این مشتریان از روش‌های مختلفی جذب کسب‌وکار شما می‌شوند که شاید مهم‌ترین آن کمپین‌هایی است که با اهداف مشخص راه‌اندازی کرده‌اید.

وقتی در انتهای ماه به فروش ناخالص خود نگاهی بیاندازید شاید در نگاه اول متوجه نکته خاصی نشوید اما اگر دقیق‌تر نگاه کنید می‌توانید این مبلغ را به قسمت‌های مختلفی تقسیم کنید. برای مثال فروش هر منطقه، فروش دسته‌بندی‌های مختلف و … . حالا بیایید این مبلغ را بر اساس مشتریان جدید هر ماه و مشتریان فعلی دسته‌بندی کنید. به این ترتیب می‌توانید سهم مشتریان جدید (New Customer Share) از فروش ناخالص شما بدست می‌آید.

آگاهی از سهم مشتریان از فروش چه کمکی به شما خواهد کرد؟

این معیار از جهات مختلفی اهمیت دارد. هزینه جذب مشتری برای هر کسب‌وکار همیشه یک موضوع داغ و حساس بوده است. بعضی وقت‌ها آنقدر سهم مشتریان جدید از فروش ناخالص کل پایین است که اصلا مقرون به صرفه نیست که برای جذب مشتری جدید هزینه‌ای انجام داد!

از طرف دیگر دانستن این معیار کمک می‌کند مشتری خودتان را بهتر بشناسید و بازخورد او را نسبت به برنامه‌های تشویقی برای فروش بسنجید. اگر برای مشتریان جدید خود می‌خواهید کمپینی راه‌بیاندازید و به آنها امتیازها و تخفیف ویژه دهید، با دانستن سهم آنها از فروش می‌توانید اثربخشی کمپین را بررسی کنید و درآینده با ایده‌های بهتر، مشتریان جدید خودتان را به خرید بیشتر تشویق کنید.

حالا که دانستیم سهم مشتریان جدید از فروش به چه معناست و چرا اهمیت دارد وقت آن است که آن را محاسبه کنیم. شاید در ظاهر این کار ساده‌ای باشد اما وقتی پای تعداد بالایی فاکتور فروش در میان باشد انجام محاسبات کار ساده‌ای نیست. اینجاست که پلتفرم سکان می‌تواند راهگشای شما باشد! در ادامه ابزار سکان برای New Customer Share را معرفی می‌کنیم.

ابزار سکان برای محاسبه سهم مشتریان جدید از فروش

در سکان محاسبه سهم مشتریان جدید صرفا یک جمع و تفریق ساده نیست! زیرا سکان به دنبال این است که بیشتریان اطلاعات ممکن را از هر تحلیلی در اختیار شما قرار دهد. برای همین سکان برای محاسبه این معیار مهم، به سراغ تحلیل پیشرفته کوهورت رفته است. تحلیلی که رفتار کاربران را در بازه زمانی دلخواه زیر نظر می‌گیرد تا تمام ریز جزیئات رفتاری آنها را برای ما روشن کند!

تحلیل کوهورت مشتریان را بر اساس یک ویژگی مشترک به گروه‌های مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند و در ادامه رفتار هر گروه در گذر زمان رصد می‌شود. برای این کار ابتدا باید ۳ معیار تحلیل مشخص شوند: ویژگی مشترک یا شاخص کوهورت، بازه زمانی و اندازه تحلیل.

در این تحلیل، شاخص عملکرد فروش ناخالص برای مشتریان جدید و کل مشتریان به عنوان شاخص تحلیل در نظر گرفته می‌شود. بازه زمانی تحلیل نیز توسط کاربر مشخص می‌شود. کاربر می‌تواند اندازه تحلیل را از بین حالات زیر انتخاب کند:

  • اندازه کوهورت روزانه: از ۱ روز تا ۱۳ روز
  • اندازه کوهورت هفتگی: از ۱۴ روز تا ۳۰ روز
  • اندازه کوهورت هفتگی و ماهانه: از ۳۱ روز تا ۹۰ روز
  • اندازه کوهورت ماهانه و فصلی: از ۹۱ روز تا ۳۶۵ روز
  • ۳۶۶ اندازه کوهورت فصلی و سالانه: روز تا ۱۰۹۵ روز
  • اندازه کوهورت سالانه: بزرگتر از ۱۰۹۵ روز

حالا که همه چیز مشخص شد سکان به سراغ داده‌های شما می‌رود تا تحلیل را آغاز کند. ابتدا فروش ناخالص مشتریان جدید و فروش ناخالص کل محاسبه می‌شود و در نهایت با نسبت‌گیری بین این دو معیار مشخص می‌شود که چه میزان از فروش ناخالص کل سهم مشتریان جدید است. حالا نتیجه تحلیل به وسیله یک نمودار ساده به شما نمایش داده می‌شود.

در ادامه نیز، اعداد و ارقام فروش ناخالص  مشتریان جدید و فروش ناخالص به کل مشتریان و نسبت آن دو در جدولی نمایش داده می‌شود تا توانید اطلاعات ریزتر و دقیق‌تری از نمودارها را مشاهده نماید.

مشتریان جدید را بهتر بشناسید

به عنوان مدیر یک کسب‌وکار فکر می‌کنید مشتریان جدید چه حسی نسبت به شما و محصولاتتان دارند؟ آیا آنقدر برای آنها جذابیت و اهمیت دارد که آن را بخرند؟ این سوال بسیار مهمی است که پاسخ آن معیار بسیار مهمی برای سنجش موفقیت کسب‌وکار شماست؛ سهم مشتریان جدید از فروش یا New Customer Share.

پلتفرم سکان با بکارگیری جدیدترین روش‌های تحلیلی، سهم مشتریان جدید از کل فروش را محاسبه می‌کند تا شما بدانید که با مشتریان جدید خود چگونه رفتار کنید تا آنها را به خرید بیشتر ترغیب کنید! همین حالا از نسخه دموی رایگان سکان استفاده کنید تا ببینید مشتریان جدید چقدر شما را دوست دارند!

ابزار محاسبه ارزش طول عمر مشتری

در دنیای بازاریابی هر روز یک شاخص جدید برای بررسی عملکرد مشتریان معرفی می‌شود! شاید بررسی تمام این شاخص‌ها برای هر کسب‌وکاری ضروری نباشد اما آگاهی از ارزش طول عمر مشتری یا Customer lifetime value یا به اختصار CLV مزیتی است که به سادگی نمی‌توان از آن گذشت! در این مطلب می‌خواهیم از ارزش CLV برای شما بگوییم و راهکار سکان برای ارزش طول عمر مشتری را معرفی کنیم.

ارزش طول عمر مشتری چیست؟

ساده‌ترین تعریفی که برای ارزش طول عمر مشتری می‌توان آورد این است: یک مشتری در طول عمر خود، چه میزان سود برای کسب‌وکار شما دارد.

بگذارید با یک مثال این شاخص را توضیح دهیم. فرض کنیم شما یک فروشگاه دارید و می‌خواهیم ارزش طول عمر یک مشتری مثلا “آقای خریدار” را محاسبه کنیم. ابتدا باید ببینیم آقای خریدار چه مدت از فروشگاه شما خرید کرده و مدت طول عمر مشتری در این فروشگاه چقدر است. مرحله بعد مشخص کردن درآمدی است که مشتری برای فروشگاه داشته است؛ یعنی میزان خریدهای او.

درنهایت هم باید هزینه جذب مشتری و دیگر مبالغی که فروشگاه برای آقای خریدار هزینه کرده را محاسبه کنیم. حالا فرض کنیم که:

طول عمر مشتری ۱۰ سال باشد و در هر سال به‌طور متوسط ۵۰۰ هزار تومان خرید کرده است.

هزینه جذب مشتری (تبلیغات و …) ۲۰۰ هزار تومان

هزینه خدمات پس از فروش برای مشتری سالانه ۵۰ هزار تومان(۵۰۰ هزار تومان برای ۱۰ سال)

در این صورت ارزش طول عمر مشتری برابر است با:

۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان=(۵۰۰+۲۰۰ هزار تومان)-(۱۰سال×۵۰۰ هزار تومان)

البته مثال به زبان خیلی ساده بود. در دنیای واقعی متغیرهای بیشتری در این معیار دخیل هستند. البته جای نگرانی نیست. سکان اینجا به کمک شما می‌آید تا با چند کلیک ساده بتوانید CLV را محاسبه کنید.

ابزار محاسبه ارزش طول عمر مشتری سکان

محاسبه ارزش طول عمر مشتری روی کاغذ کار ساده‌ای است اما در حقیقت یک روند پیچیده و حساس است. سکان با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و تحلیل دقیق داده‌های مشتریان، این روند را ساده کرده است. چقدر ساده؟ در حد چند کلیک! فقط کافیست بازه زمانی تحلیل را انتخاب کنید.

بیایید فرآیند محاصبه CLV را با سکان بررسی کنیم:

شیوه محاسبه تحلیل ارزش طول عمر

ارزش طول عمر مشتری از حاصل ضرب ۳ متغیر زیر به دست می‌آید.

  • میانگین بهای کل سفارشات (Average Order Value-AOV)
  • میانگین تعداد خرید در هر واحد زمانی (ماهانه) (Purchase Frequency) (F/D)
  • دوره ی طول عمر مشتری (Customer Lifetime Period)

اولین مرحله در پلتفرم سکان محاسبه این ۳ متغیر برای هر کسب‌وکار است.

محاسبه میانگین بهای کل سفارشات (AOV)

میانگین بهای کل سفارشات با تقسیم درآمد (فروش) کل مشتریان بر تعداد کل سفارشات در طول بازه تحلیل بدست می‌آید.

محاسبه ی میانگین تعداد خرید در هر واحد زمانی (ماهانه) (Purchase Frequency) (F/D)

برای محاسبه این معیار ابتدا باید طول عمر مشتری را حساب کنیم. طول عمر مشتری یا lifespan مدت زمانی است که مشتری در آن خرید داشته است؛ یعنی بازه زمانی بین خرید اول و آخر.

حالا با تقسیم تعداد سفارش هر مشتری بر طول عمر او، میانگین تعداد هرید ماهانه مشتری را محاسبه می‌کند. با میانگین گیری این مقدار برای همه مشتریان، میانگین تعداد هرید ماهانه بدست می‌آید.

برای افزایش دقت در محاسبه، مشتریانی که در بازه زمانی انتخابی، تنها یکبار خرید کرده‌اند در محاسبات دخیل نبوده و از لیست مشتریان برای محاسبه ارزش طول عمر مشتری حذف می‌شوند.

محاسبه دوره طول عمر مشتری (Customer Lifetime Period)

دوره طول عمر مشتری وابسته به نرخ ریزش مشتریان است. برای محاسبه این مقدار کافی‌است ۱ را بر نرخ ریزش تقسیم کنیم.

نگران محاسبات و متغیرهای زیاد این فرآیند نباشید. انجام تمام این محاسبات بر عهده سکان است تا شما در کمترین زمان، نتیجه کار را ببینید. شما فقط کافیست بازه زمانی تحلیل (به‌طور پیش‌فرض ۱ ساله)، اندازه تحلیل (ماهانه) و شاخص عملکرد (میانگین درآمد مشتریان) را انتخاب کنید

به دست آوردن ارزش طول عمر مشتری برای هر دسته از مشتریان

برای محاسبه هر یک از فاکتورهای بالا و در نتیجه محاسبه نهایی ارزش طول عمر هر دسته از مشتریان، لازم است که متد RFM برای دسته‌بندی مشتریان، در بازه زمانی انتخابی کاربر که حداقل ۶ ماه است، اجرا شود و مشتریان در آن بازه دسته‌بندی شوند و در دسته‌های خود قرار گیرند.

سپس مشابه فرمول‌ها و روش‌های محاسبه ذکر شده در بالا، برای هر دسته از مشتری، فاکتورهای اندازه‌گیری طول عمر مشتریان در آن دسته به صورت مجزا محاسبه و نگهداری می‌شوند و در نهایت ارزش طول عمر مشتریان در هر دسته نیز به صورت مجزا محاسبه می‌شود. این فاکتورهای محاسبه شده در نهایت در جدول انتهایی دسته‌بندی مشتریان، به صورت مجزا برای هر دسته از مشتریان نمایش داده خواهد شد.

ارزش طول عمر مشتری چه کمکی به کسب‌وکار شما می‌کند؟

حالا که متوجه شدیم ارزش طول مشتری چیست و پلتفرم سکان چگونه آن را برای شما محاسبه می‌کند بیایید مزایای دانستن این معیار مهم برای کسب‌وکار شما را بررسی کنیم. ارزش طول عمر مشتری، پاسخ تمام سوالات زیر است!

کدام مشتری یا دسته از مشتریان بیشترین سود را برای کسب‌کار من داشته‌اند؟

  • از هر کدام از مشتریانم در دوره طول عمر خود، به طور متوسط چه اندازه می‌توانم کسب درآمد کنم؟
  • متوسط درآمد مورد انتظار کسب‌وکار من از هر دسته از مشتریان چه اندازه است؟
  • در محاسبه مقدار ارزش طول عمر مشتریان، در هر کدام از دسته‌های RFM مشتریان من، کدام فاکتور نقش موثر و متفاوتی دارد؟

ابزار خوشه‌بندی مشتریان سکان

در بازار رقابتی این روزها، درک رفتار مشتری و الگوی خرید او بسیار حیاتی و مهم است. شناخت مشتریان هم بدون دسته‌بندی دقیق آنان امکان‌پذیر نیست. برای این کار بعضی از کسب‌وکارها به سراغ روش‌های موجود دسته‌بندی مشتریان مانند RFM می‌روند. اما این روش‌ها برای همه کسب‌وکارها مناسب نیست زیرا معیارهایی که برای دسته‌بندی مشتریان در نظر گرفته می‌شود ممکن است باهم متفاوت باشد. اینجاست که باید به سراغ خوشه‌بندی مشتریان یا Customer Clustering رفت. در این مطلب می‌خواهیم با ابزار خوشه‌بندی مشتریان سکان بیشتر آشنا شویم.

خوشه‌بندی مشتریان (Customer Clustering) چیست؟

خوشه‌بندی مشتریان به زبان ساده یعنی تقسیم‌بندی آنها با توجه به معیارهای دلخواه یک کسب‌کار. نتیجه این خوشه‌بندی تشکیل دسته‌های از مشتریان است که ویژگی‌های رفتاری یکسانی دارند. قدم اول در این روش مشخص کردن همین ویژگی‌هاست. به طور مثال در تقسیم‌بندی به روش RFM، این ویژگی‌ها تعداد خرید، آخرین زمان خرید و مبلغ خرید است.

مزیت این روش نسبت به RFM دلخواه بودن معیارهای دسته‌بندی است. یعنی یک کسب‌وکار می‌تواند با هر معیاری که برایش مهم است، مشتریان خود را در گروه‌های یکسان قرار دهد. مثلا در فروشگاهی که کالاها را به صورت اقساط به فروش می‌رساند، پرداخت به موقع اقساط یک ویژگی مهم برای مشخص کردن مشتری خوب است.

معرفی ابزار خوشه‌بندی مشتریان سکان

ابزار خوشه‌بندی مشتریان یک ویژگی جدید و مدرن پلتفرم سکان است. سکان با رصد کسب‌وکارهای مختلف خلا یک روش تقسیم‌بندی دلخواه با توجه به معیارهای کسب‌وکارها را حس کرد و با معرفی این ویژگی، ابزاری را در اختیار کسب‌وکارها قرار داد تا یک دسته‌بندی شخصی‌سازی شده برای کسب‌وکار خود داشته باشند.

در این روش شما ابتدا مشخص می‌کنید که معیارهای موردنظرتان برای تقسیم‌بندی مشتریان چیست. یعنی مشتری خوب برای شما چه ویژگی‌هایی دارد. ادامه کار با پلتفرم سکان است تا با تحلیل دقیق رفتار مشتریان در گذشته، طراحی الگوریتم اختصاصی برای کسب‌وکار شما و بکار گیری هوش مصنوعی، بهترین دسته‌بندی ممکن را با توجه به معیارهای اختصاصی شما ارائه دهد.

حالا که دسته‌بندی کامل شد شما می‌توانید مشتریانی که ویژگی‌های رفتاری و الگوی خرید یکسانی دارند را در کنار هم و در یک گروه ببینید و رفتار آنان را رصد کند. این ابزار به شما کمک می‌کند تا برای هر دسته از مشتریان تصمیمات جداگانه و هدفمند بگیرید تا در نهایت سود بیشتری کسب کنید.

ویژگی جذاب دیگر این ابزار مشاهده تاثیر هر معیار در دسته‌بندی‌هاست. برای مثال اگر پرداخت یکی از معیارهای شما باشد و خوشه‌بندی مشتریان ۶ دسته را برای شما شناسایی کند، شما تاثیر چک برگشتی در هر دسته را خواهید دید و متوجه می‌شوید مثلا مشتریان تازه وارد شما در طول یک ماه چقدر در پرداخت قسط اولشان خوش قول بوده‌اند.

خوشه‌بندی مشتریان چه کمکی به کسب‌وکار شما می‌کند؟

مهمترین مزیت خوشه‌بندی مشتریان کمک به تصمیم‌گیری داده محور است. تصور کنید که می‌خواهید برای سال نو کمپینی راه‌اندازی کنید و در آن چند محصول جدید معرفی کنید و برای مشتریان خود تخفیف‌های ویژه‌ای قائل شوید. اگر روش سنتی را پیش بگیرید باید کد تخفیف را برای همه ارسال کنید و محصولات جدید را به همه معرفی کنید! این روش لزوما تاثیر گذار نخواهد بود و در بسیاری از موارد ممکن است به ضرر شما تمام شود!

اما اگر مشتریان شما دسته‌بندی شده باشند تاثیر کمپین شما چند برابر خواهد شد. با خوشه‌بندی مشتریان شما می‌دانید محصولات جدید را باید به دسته مشتریان وفادار خود معرفی کنید و کد تخفیف را برای آن دسته ارسال کنید که می‌دانید موثر خواهد بود. این بخش کوچکی از تاثیر خوشه‌بندی مشتریان با ابزار سکان است. این ابزار مزایای دیگری هم برای شما دارد:

  • بهترین مشتریان شما چه کسانی هستند
  • کدام مشتری را باید حفظ کنید
  • مشتریان وفادار شما کدام‌اند
  • کدام دسته از مشتریان پتانسیل سودآوری بیشتری دارند
  • شناخت بهتر مشتریان و الگوی خرید آنها
  • بررسی جابه‌جایی مشتریان بین دسته‌های مختلف
  • کاهش نرخ ریزش مشتریان
  • صرفه‌جویی در هزینه‌های بازاریابی
  • افزایش سود در بلند مدت

خوشه‌بندی مشتریان به شما کمک می‌کند تا مشتریان خود را مثل کف دستتان بشناسید!

همین حالا رایگان تجربه کنید

اگر ابزار خوشه‌بندی مشتریان یا Customer Clustering سکان  برای شما جذابیت دارد اما هنوز درباره استفاده از آن تردید دارید، همین حالا دست به کار شوید و از این قابلیت در نخسه دمو سکان استفاده کنید! این نسخه تمام قابلیت‌ها و امکانات سکان را در اختیار شما قرار می‌دهد تا همه موارد را مو به مو تجربه کنید. نسخه دمو به صورت رایگان در اختیار شماست!

تحلیل فروش محصولات

آیا می‌دانید مشتریان شما به کدام محصولتان علاقمند هستند و به کدام محصول تمایلی ندارند؟ با ابزار تحلیل محصول می‌توانید آمار دقیقی از تعامل مشتریان با محصولات خود به‌دست بیاورید. تحلیل محصول یک ابزار شگفت‌انگیز است که حتی در چیدمان فروشگاه به شما کمک می‌کند! با گزارش تحلیل محصول می‌توانید مقایسه کنید کدام محصول به افزایش نرخ بازگشت و کدام به ریزش مشتری کمک کرده است. در کسب‌وکار، هیچ‌چیز مهم‌تر از شناسایی محصولات خائن نیست!

تحلیل عملکرد محصولات (Product Performance)

این قابلیت به شما امکان می‌دهد تا وضعيت عملكرد محصولات خود را با انتخاب KPI مورد نظر، در هر بخشی تا آخرین لایه مشاهده و بررسی کنید. شما می‌توانید متغیرهای گوناگونی را برای دریافت گزارش، مشخص کنید:

  • مناطق جغرافيایی مختلف
  • دسته‌های مختلف محصولات
  • تمام برندهای محصولاتتان
  • كانال‌های فروش مختلف

مثلا اگر برای شما، فروش بیشترین اهمیت را داشته باشد، می‌توانید با انتخاب گزینه فروش، عملکرد محصول خود را تا آخرین لایه در تمام برندها، مناطق و دسته‌های محصول بررسی کنید. حتی اگر تعداد مشتریانی که یک محصول خاص را خریداری می‌کنند برایتان اولویت داشته باشد، با انتخاب گزینه مشتریان، سکان یک گزارش کامل و جامع در اختیار شما می‌گذارد.

تحلیل سبد خرید مشتری ​​​​​​​(Customer Basket)

تحلیل سبد خرید مشتری یکی از ابزارهای قدرتمند در بازاریابی است که رابطه بین کالاهای خریداری‌شده را در سبد هر مشتری بررسی می‌کند. با شناخت دقیق نیازهای مشتری می‌توانید سطح رضایت‌مندی او و فروش خود را افزایش دهید. مزایای مهم استفاده از تحلیل سبد خرید:

  • شناسایی محصولات پرطرفدار
  • مدیریت هدفمند تولید و موجودی انبارها
  • دسته‌بندی محصولات و پوشش کانال‌های فروش
  • شناسایی الگوی رفتار مشتریان در هر دسته در رابطه با یک محصول خاص
    ​​​​​​​استفاده از نتایج این تحلیل علاوه بر افزایش فروش شما، تجربه‌ای دلنشین از خرید برای مشتریانتان رقم می‌زند.

پیش‌بینی آینده

حتما شنیده‌اید که می‌گویند: گذشته چراغ راه آینده است! سکان نیز با تحلیل رفتار گذشتۀ مشتریان، رفتار آینده آنان را پیش‌بینی می‌کند. سکان با کمک هوش مصنوعی رفتار گذشته مشتریان شما را تحلیل کرده و مدل‌هایی با هدف پیش‌بینی آینده ارائه می‌کند تا کمپین‌های هدفمند برگزار کرده و پروموشن‌های تبلیغاتی موثر ارائه کنید.​​​​​​​

پیش‌بینی ریزش مشتری (Churn Prediction)

این ابزار با استفاده از داده‌ها، الگوریتم‌ها و تکنیک‌های یادگیری ماشین میزان ریزش مشتریان شما را در آینده پیش‌بینی می‌کند. برای استفاده از این ابزار، می‌توانید بازه زمانی یا دسته مشتریان دلخواه را انتخاب کرده و نتایج جالبی به‌دست بیاورید:

  • آیا مشتریان من در ۲۰ روز آینده ریزش خواهند کرد؟
  • کدام دسته از مشتریان در ۲۰ روز آینده ریزش خواهند کرد؟

سکان با ارائه این ابزار به شما کمک می‌کند تا با نگاه به تجربه‌های گذشته، برای تصمیم‌گیری درباره آینده آماده باشید. برای ارائه این تحلیل، سکان برای هر کسب‌وکار الگوریتیمی اختصاصی طراحی می‌کند و با استفاده از شبکه‌های عصبی آن را به بهترین شکل اجرا می‌کند.

تحلیل فاصله بین هر خرید ​​​​​​​​​​​​​​(Time Between Purchase)

این تحلیل با توجه به رفتار گذشته مشتریان، میانگین بازگشت مشتری برای خریدهای دوم، سوم و بعدی را بررسی می‌کند تا الگوی رفتاری آنها در آینده را پیش‌بینی کند. با استفاده از این تحلیل می‌توانید مشتریانی با ویژگی‌های زیر را شناسایی کنید:

  • مشتریان در آستانه‌ی ریزش
  • مشتریانی که به زودی خرید می‌کنند
  • مشتریان تُندخرید
  • مشتریان کُندخرید

در این تحلیل شما از فاصله زمانی بین خریدهای مشتریان آگاه می‌شوید و بهترین زمان برای فروش محصولات به مشتریان را پیدا می‌کنید. دانستن این نکات به شما کمک می‌کند بهترین و موثرترین کمپین‌های تبلیغاتی را برای ترغیب مشتریان به خرید و حفظ مشتریان فعلی، اجرا کنید.

پیشنهاد دسته کردن محصولات ​​​​​​​(Product Bundling)

یکی از روش‌های جالب برای افزایش فروش، دسته کردن (Bundling) محصولات است. سکان این قابلیت را در اختیار شما قرار می‌دهد تا با انتخاب یک محصول، سایر محصولاتی که شانس فروش بیشتری به همراه آن محصول دارند را پیدا کنید. همچنین این امکان، اطلاعات جالبی در اختیار شما قرار می‌دهد:

  • چه محصولاتی قابلیت دسته شدن دارند
  • چه محصولاتی را می‌توانید با هم بفروشید
  • نحوه چیدمان محصولات در قفسه ها و فروشگاه فیزیکی
  • هر محصول در کنار کدام محصولات و دسته‌های کالایی، بیشتر فروش می‌رود
  • کاهش فشار روانی مشتریان، ناشی از پرداخت‌های زیاد با پرداخت یک‌باره

مثلا در یک فروشگاه بزرگ، قرار دادن خمیر پیتزا در کنار پنیر پیتزا، امکان فروش آنها را افزایش می‌دهد.

نظارت بر شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI)

شما بهتر از ما می‌دانید که نظارت آنلاین بر عملکرد کسب‌وکارتان، چقدر دشوار و پیچیده است! هر روز داده‌های بیشتری وارد سیستم شما می‌شود و در اقیانوس بی‌کران داده‌ها، هیچ کاری سخت‌تر از رصد کردن شاخص‌ها نیست!

ما در سکان یک پنل کاملا گرافیکی طراحی کرده‌ایم که از شما می‌خواهد شاخص‌هایتان را مشخص کنید. همین و بس!

هوش مصنوعی سکان، تمام محاسبات و بررسی‌های موردنظر شما را انجام داده و نتیجه به صورت یک گزارش کاربردی در اختیار شما می‌گذارد. شما می‌توانید سکان را با توجه به KPIهای مورد نیازتان، شخصی‌سازی کرده و گزارش‌ها را به‌صورت گرافیکی و تصویری، دریافت کنید.

نمای کلی وضعیت کسب‌وکار (Overview)​​​​​​​

اگر می‌خواهید برای کسب‌وکار خود تصمیم‌های داده‌محور بگیرید، اولین قدم این است که به‌راحتی به داده‌ها دسترسی پیدا کنید. سکان داشبوردی را در اختیار شما می‌گذارد که ساده اما حرفه‌ای است.

​​​​​​​در این داشبورد به‌جای دیدن صدها عدد و رقم، بیشتر با اشکال و تصاویر سر و کار دارید! تمام داده‌های شما توسط هوش مصنوعی سکان به تصاویر و نمودارهایی ساده تبدیل می‌شوند؛ انگار که کسب‌وکار شما تبدیل به یک پازل شده است و شما مشغول بازی با این قطعه‌ها هستید!

تحلیل روندها​​​​​​​ (Trends Analytics)

با سکان، به‌جای اینکه زمان خود را برای جمع‌آوری و پاک‌سازی داده‌ها بگذارید، می‌توانید به تحلیل نمودارها بپردازید و وقت خود را صرف تصمیم‌گیری کنید.
​​​​​​​
در داشبورد سکان می‌توانید:

  • تعداد ثبت سفارش‌ها را در یک بازه زمانی مشخص به‌صورت گرافیکی ببینید
  • دو KPI را به صورت همزمان در یک بازه زمانی بررسی کنید
  • راز پنهان داده‌هایتان را کشف کنید!​​​​​​​

مقایسه‌ی شاخص‌های عملکرد در بازه‌های زمانی دلخواه

مقایسه یک KPI در دو بازه‌ زمانی مشخص، دست مدیر بازاریابی را رو می‌کند و به شما نشان می‌دهد که آیا تکنیک‌های بازاریابی او موثر بوده یا نه؟! با این قابلیت، می‌توانید چالش‌ها را شناسایی کرده و برای حل‌وفصل آنها، به‌سرعت دست به‌کار شوید.

​​​​همچنین می‌توانید داده‌های خود را با توجه به شاخص‌های موردنیاز سازمانتان، فیلتر کنید؛ فیلتر بر اساس یک منطقه جغرافیایی، دسته‌های مختلف مشتریان، میزان خرید و…

تحلیل پیشرفته‌ با فیلترهای متنوع

داده‌های خود را با دیدگاه‌ها و پارامترهای مختلف که از پیش تعیین شده و متناسب با اهداف سازمان است، فیلتر کنید. این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد که به سرعت داده‌های خود را بر اساس فیلتر یک منطقه جغرافیایی، دسته‌ی مشتریان، میزان خرید یا … دیگری ببینید و آن‌ها را آنالیز کنید.

دریافت خروجی آسان گزارش‌ها با فرمت‌ CSV یا PNG

درست است که ما در زمینه ورود داده‌ها تخصص داریم، اما خروجی را از یاد نبرده‌ایم! در پنل سکان می‌توانید هر نوع داده را با فرمت CSV و هر نوع داشبورد و تصویر گرافیکی را با فرمت PNG خروجی بگیرید.

چرا به قابلیت نظارت آنلاین بر شاخصه‌های کلیدی عملکرد (KPI Monitoring) نیاز داریم؟

با رشد کسب‌وکار شما، روزانه به تعداد مشتریان و داده‌هایتان اضافه خواهد شد. چه کسی بر این حجم از داده نظارت می‌کند؟ سپردن وظیفه نظارت بر داده‌ها به نیروی انسانی، یک کار زمان‌بر و پر هزینه است. تصمیم منطقی این است که این وظیفه را بر دوش هوش مصنوعی بگذارید! هوش مصنوعی می‌تواند تمام داده‌ها را تحلیل کرده و محاسبات را بدون هیچ خطایی انجام دهد. کافیست برای آن معیار سنجش و KPI مشخص کنید و بعد از آن به صورت آنلاین بر داده ها نظارت کنید.

قابلیت نظارت آنلاین بر شاخصه‌های کلیدی عملکرد چیست و دقیقا چه‌کار می‌کند؟

این قابلیت در سکان به ۲ بخش تقسیم می شود:

  1. نمای کلی و
  2. روندها

در نمای کلی شما می‌توانید تمامی KPIهایی که مورد نیاز کسب‌وکار خود مثل فروش خالص، فروش ناخالص، مبلغ فاکتور و …. را به صورت آنلاین ببینید. در این صفحه شما می‌توانید برترین‌های فروش را بر اساس تعداد به تفکیک دسته‌بندی محصولات، برندها و نوع مشتری را هم ببینید و همچنین بیشترین تعداد فروش کالا به تفکیک منطقه جغرافیایی (استان و شهر) هم در این صفحه به راحتی یک کلیک در اختیار شما قرار دارد.

در صفحه روندها شما می‌توانید روند تمامی KPIها را در بازه‌های زمانی مختلف به صورت آنلاین ببینید و تحلیل کنید. همچنین امکان جذاب دیگر در این صفحه مقایسه دو KPI دلخواه شما در بازه زمانی یکسان و یا یک KPI در 2 بازه زمانی مختلف است.

با مقایسه یک KPI در دو بازه‌ زمانی مشخص، می‌توانید تاثیرگذاری واحد بازاریابی و کمپین‌ها را در کسب‌وکارتان بسنجید و در زمان مناسب، تصمیم مناسب بگیرید. برای مثال مقایسه منطقه جغرافیایی و میزان خرید یک محصول می‌تواند اطلاعات جالبی درباره محبوبیت محصول در آن منطقه در اختیار شما بگذارد.

قابلیت نظارت آنلاین بر شاخصه‌های کلیدی عملکرد چه ارزشی برایمان خلق می‌کند؟

اگر هزاران داده را به دست هوش مصنوعی بسپرید، آنها را بررسی و تحلیل کرده و با ایجاد یک الگوریتم حرفه‌ای، نتیجه را به‌صورت یک گزارش کاربردی و ساده در اختیار شما می‌گذارد و در زمان، منابع و هزینه شما صرفه‌جویی می‌کند. این قابلیت سکان تمام داده‌های کسب‌وکار شما را به نمودار تبدیل می‌کند تا میان صدها عدد و رقم سرگردان نباشید. با گزارش‌های کاربردی این قابلیت، به‌جای اینکه زمان خود را صرف تحلیل و بررسی کنید، می‌توانید روی تصمیم‌های داده‌محور وقت بگذارید.

برخی از کاربردهای جالب قابلیت نظارت آنلاین بر شاخصه‌های کلیدی عملکرد:

  • نمایش وضعیت کلی کسب‌وکار
  • مقایسه‌ی شاخص‌های کلیدی عملکرد در بازه‌های زمانی دلخواه
  • تشخیص هم‌بستگی‌های رفتاری احتمالی بین شاخص‌ها
  • تحلیل روند KPIهای مختلف ​​​
  • تحلیل پیشرفته‌ با فیلترهای متنوع
  • دریافت خروجی آسان گزارش‌ها با فرمت‌ CSV یا PNG​​​​​​​

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *