0

آشنایی با معاملات اسپات یا نقطه ای Spot Trading

اسپات تریدینگ چیست؟

با رشد روز افزون معاملات ارزهای دیجیتال روش های متنوعی برای کسب سود از نوسانات قیمت در این بازار به وجود آمده است. یکی از این روش ها معاملات اسپات است. معاملات اسپات را میتوان نقطه مقابل معاملات فیوچرز Futures نامید. در این معاملات خریداران و فروشندگان سفارشات خرید و فروش را میگذارند و به محض ایجاد سفارشی منطبق با سفارش شما، معامله انجام میگردد. در معاملات فیوچرز، سفارش روی قیمت آینده ارزهای دیجیتال است.

اسپات تریدینگ رایج ترین روش معامله ارزهای دیجیتال در صرافی ها است که برای ترید ارزهای دیجیتال حتما باید با آن آشنایی داشته باشید. کلمه Spot به معنی تحویل کالایی که خریداری یا فروخته اید می باشد و کلمه Trading نیز به معنی معامله است، رکن اصلی در معامله تحویل فوری کالای خریداری شده یا فروخته شده است. همانطور که در بالا گفته شد، برخلاف معاملات فیوچرز است که بر روی قیمت کالا در آینده معاملات خرید و فروش خود را انجام میدهید.

قیمت اسپات

قیمت اسپات، قیمتی است که معامله گر برای خرید یا فروش در این لحظه باید پرداخت کند. به عنوان مثال وقتی میگوییم قیمت اسپات برای بایننس کوین 590 دلار است، برای خرید بایننس کوین در همین لحظه باید 590 دلار پرداخت کنید.

بازار اسپات

بازار اسپات Spot market یا Cash market بازاری است که در آن خریدار و فروشنده با هم به صورت مستقیم معامله میکنند و در لحظه بعد از انجام معامله، ارز خریداری شده از کیف پول فروشنده کم شده و به کیف پول خریدار اضافه میگردد. میتوان تمام صرافی های ایرانی را معاملات اسپات دانست که در آن به صورت لحظه ای خرید و فروش انجام میگردد و صرافی فقط نقش جوش دهنده معامله را بازی میکند و کارمزد معامله را دریافت میکند.

Order Book یا لیست معاملات

لیست معاملات که در آن تمامی پیشنهادهای خرید و فروش لیست میشود. چنانچه سفارشی برای خرید یا فروش داشته باشید در این لیست قرار میگیرد و در صورت تطابق یک معامله با سفارش شما، معامله صورت میپذیرد. تمامی صرافی های Order Book دارند و میتوانید با استفاده از معاملات اسپات خود را ایجاد کنید.

قیمت بید Bid و Ask

به بالاترین پیشنهاد فروش Ask و پایین ترین پیشنهاد خرید Bid گفته میشود. در لیست معاملات خرید و فروش در Order Book به اولین سفارش خرید و فروش در لیست خریداران و فروشندگان نام دارد.

اسپرد Spread

به اختلاف میان پایین‌ترین قیمت فروش و بالاترین قیمت خرید، اسپرد Spread گفته می‌شود. وجود اختلاف قیمتی میان قیمت‌های Ask و Bid طبیعی است چرا که حتماً قیمتی وجود دارد که هیچ کاربری حاضر نیست ارزهای دیجیتال خود را با قیمتی پایین‌تر از آن به فروش برساند، همچنین قیمتی وجود دارد که هیچ خریداری حاضر نیست بالاتر از آن ارز دیجیتالی را خریداری نماید.

Limit order

ثبت سفارش با قیمت مشخص را Limit order میگویند که هنگام ایجاد سفارش در Spot Trading میتوانید این گزینه را انتخاب کرده و سفارش خود را بگذارید. به عنوان مثال قصد خرید بایننس کوین را در قیمت 560 دلار دارید، گزینه Limit order را انتخاب کنید، در فیلد اول قیمت 560 و در فیلد دوم تعداد بایننس کوین هایی که میخواهید خریداری کنید را وارد کرده و گزینه Buy را بزنید.

Market order

در این نوع سفارش فقط تعداد ارزی که میخواهید خرید یا فروش کنید را وارد میکنید و به صرافی این اجازه را میدهید با توجه به آخرین قیمت خرید و یا فروش معامله شما را انجام دهد.

Stop-limit

استاپ لیمیت اوردر یا Stop-limit مانند سفارشات Limit Order است با این تفاوت که برای انجام این سفارش میتوانید پیش شرط نیز بگذارید. در این نوع سفارش شما میتوانید با استفاده از فیلد Stop شرط بگذارید. به عنوان مثال با تحلیل های بازار و روند قیمتی فکر میکنید قیمت بایننس کوین بالای 600 دلار قرار میگیرد. در این صورت در سفارش خود شرط میگذارید که خرید را زمانی انجام بده که قیمت بالای 600 دلار قرار گرفت. بنابراین بعد از مثبت شدن شرط شما که همان Stop است سفارش Limit Order شما انجام خواهد پذیرفت.

OCO

سفارش One Cancels The Other نوعی از سفارش های شرطی است که ترکیبی از دو نوع سفارش limit order و stop-limit است و در آن معامله گر میتواند سود و زیان خود را به صورت همزمان مدیریت کند. در این نوع سفارشات فعال یا لغو شدن سفارش منجر به فعال یا لغو شدن سفارش دیگر میشود.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *