0

فیلم سوپراستار

superstar

فیلم سوپراستار فیلمی ایرانی است که توسط تهمینه میلانی در سال ۱۳۸۷ ساخته شده و در بیست و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به اکران درآمد.

به گزارش خوبو، سوپراستار یکی از بهترین فیلم‌های دهه هشتاد سینمای ایران است که در زمان اکران با استقبال خوبی مواجه شد. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره متوسط 6 را کسب کرده است. 3400 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

عوامل و بازیگران فیلم سوپراستار

سوپراستار فیلمی است که در ژانر درام توسط تهمینه میلانی ساخته شده است. تهمینه میلانی از فیلم‌سازان زن موفق سینمای ایران است. او سابقه ساخت فیلم‌های مطرحی چون دیگه چه خبر؟، دو زن، آتش بس، نیمه پنهان، واکنش پنجم، زن زیادی و سوپراستار را نیز در کارنامه دارد. این فیلم در تاریخ ۱ مهر ۱۳۷۱ در سینماهای کشور اکران عمومی شد.

تهمینه میلانی در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۳۹، در روستای میلان تبریز متولد شد. اولین فیلم او بچه‌های طلاق جایزه بهترین فیلم اول را در جشنواره فجر برد و جایزه نقدی آن به او کمک کرد که مجددا به همراه رضا بانکی و مهدی احمدی فیلم “افسانه آه” را بسازد. پس از شکست تجاری این فیلم، فیلم کمدی دیگه چه خبر با بازی ماهایا پطروسیان را ساخت. فیلمی که بسیار پرفروش شد.

پس از فیلم‌های سه‌گانه میلانی با بازی نیکی کریمی، فیلم زن زیادی با بازی مریلا زارعی در سال ۱۳۸۳ به نمایش درآمد. این فیلم هم در ادامه حال و هوای فیلم‌های اخیر میلانی بود با واکنش سرد منتقدان مواجه شد اما به فروش خوبی دست پیدا کرد. در سال ۱۳۸۴ بر اساس کتاب «شفای کودک درون» اثر لوچیا کاپاکیونه فیلم “آتش‌بس” با بازی مهناز افشار و محمدرضا گلزار را ساخت. این فیلم که به بخش مسابقه سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر راه نیافت، در سال ۱۳۸۵ اکران شد و رکورد فروش صد میلیون تومان در هفته اول را به جای گذاشت.

کارگردانتهمینه میلانی
تهیه‌کنندهمحمد نیک بین
نویسندهتهمینه میلانی
بازیگرانشهاب حسینی
فتانه ملک محمدی
افسانه بایگان
نسرین مقانلو
فریبا کوثری
محمدرضا شریفی نیا
رضا رشیدپور
لیلا زارع
سارا خوئینی ها
السا فیروزآذر
موسیقیناصر چشم آذر
فیلم‌بردارعلیرضا زرین دست
تدوینمستانه مهاجر
سال ساخت1387
مدت زمان فیلم107 دقیقه
نمره IMDB6
فیلم سوپراستار

خلاصه داستان

کوروش زند یک سوپراستار جوان سینما است که موفقیت و شهرت، او را به آدمی مغرور و خوش گذران و غرق در فساد تبدیل کرده است. سر صحنه فیلمبرداری یکی از فیلم هایش دختر نوجوانی سعی می کند خودش را به او نزدیک کند و کوروش، دخترک را که خودش را رها عظیمی معرفی می کند، به خانه اش می برد و …

نقد و بررسی فیلم سوپراستار

وبسایت آسمونی این فیلم را به صورت زیر نقد کرده است:

سوپر استار داستانی درباره ستارگان آسمان سینماست. تهمینه میلانی در آخرین فیلم خود برای اولین بار روایتگر زندگی یک مرد است . اینبار دیگر از داستانهای زنانه و دغدغه های همیشگی میلانی در وصف زندگی زنان در جامعه معاصر ایران خبری نیست . او اینبار پشت پرده زندگی یک ستاره سینما را نشانه گرفته است . کوروش زند (شهاب حسینی) یک سوپر استار است . در ویترین منزلش جوایز مهم و ارزنده ای به چشم می اید که نشانگر یک بازیگر طراز اول است . میلانی در کل فیلم فساد حاکم بر زندگی این بازیگر را بی پروا به ببیننده نشان می دهد . و سعی دارد به همه بفهماند این بازیگر یک فاسد واقعی است. اما همان فردی است که ظاهرش را درجامعه حفظ می کند و با همه خصوصیات بد اخلاقی اش هنوز هم مجوز کار دارد.

در 20 دقیقه آغازین فیلم میلانی چهره واقعی سوپراستارش را بدون ماسک همیشگی به بیننده نشان می دهد و عملا تماشا گر را شوک زده می کند تا این سوال را در ذهن تماشاگر ایجاد کند. آیا ستارگان سینمای ما اینقدر کثیف هستند؟

آیا محبوبیت و ثروت مجوزی برای اعمال غیر اخلاقی است ؟ یکی از تخصص های این خانم کارگردان سینمای ایران روایت یک دست قصه در فیلم نامه است که در اکثر کارهای او برگ برنده به حساب می آید. اینبار هم در تعریف داستان زندگی کوروش و ضرباهنگ داستان خوب عمل کرده است. داستان اصلی از زمان ورود رها دخترک کم سن و سال (فتانه ملک محمدی) به زندگی کوروش شروع میشود. این فرشته کوچک و کمی بی ادب امده تا سوپر استار داستان ما را از منجلاب بیرون بیاورد (گویا میلانی سعی داشته بی ادبی و وقاحت نسل نوجوان جامعه معاصر ایران را هم به نقد بکشد).

جامعه ای که فرشته ای هم نسل آن هم اینقدر بی پروا عمل می کند. در اواسط فیلم نمایی هست که کتاب شازده کوچولو را نشان می دهد و ببیننده هم باید باور کند که بله دختر همان فرشته مهربان داستان است که اینبار آمده تا این سوپر استار فاسد را متحول کند و عجیب این است که نقش اول داستان با چند تذکر خیلی تکراری که تو خیلی بی اراده ای، امشب به خاطر من نخور برات موسیقی میزنم و ….. یکباره متحول شده و به قول خودش مگس ها را از زندگی اش بیرون می کند. واضح است که این تحول خیلی دم دستی تصویر شده و این مهمترین عیب داستان میلانی است.

با همه اینها سوپر استار فیلم خوبی است. برگ برنده این فیلم بازی خوب و شایسته شهاب حسینی است . پس از همکاری کوتاه و موفقیت آمیز شهاب حسینی با تهمینه میلانی در فیلم واکنش پنجم که منجر به نامزدی او برای دریافت دیپلم افتخار بازیگر دوم مرد شد .اینبار میلانی با انتخاب به جای خود فیلمش را نجات داد و شهاب حسینی برای بازی شایسته خود سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد را از جشنواره فیلم فجر دریافت کرد. حسینی در سوپر استار در بسیاری از سکانس ها به زیبایی احساسات و عواطف کورش زند را به تماشاگر منتقل می کند . از سکانس های درخشان بازی او زمانی که به ملاقات شهلا رفته است یا در اواخر فیلم زمانی که رها را در خانه اش جستجو می کند و…

فیلم سوپراستار

بازی شهاب حسینی در این فیلم نشان از رشد و پوست اندازی او در طی ده سالی است که این حرفه را شروع کرده و خبر از حضور بازیگری حرفه ای و تاثیر گذار در سینمای ایران را میدهد . حضور بازیگری که به شایستگی توانست خود را از ایفای نقش دوم مرد به جایگاهی برساند که یک تنه بار بازی فیلمی سخت مانند سوپر استار را به دوش بکشد. به واقع دریافت سیمرغ بلورین مهر تائیدی بر این قضیه است. فتانه ملک محمدی را میلانی از بین 150 نوجوان انتخاب کرده که برای اولین کار خوب از او بازی گرفته است. از نکات دیگر فیلم فیلمبرداری بسیار خوب علی رضا زرین دست، فیلمبردار قدیمی سینمای ایران است. همچنین اینبار محمد نیک بین (همسر تهمینه میلانی) به غیر از تهیه کنندگی این کار، به عنوان طراح صحنه و لباس هم حضور داشته است.

 این فیلم در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر در بخش معنا گرا به نمایش در آمد و دیپلم افتخار بهترین باریگر نقش اول زن در بخش بین الملل را برای فتانه ملک محمدی و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای شهاب حسینی به ارمغان آورد. سوپراستار تهمینه میلانی اولین کنکاش او در زندگی مردان به حساب می اید. او اینبار از یک دختر نوجوان استفاده کرده است و این دختر است که در پایان فیلم مرد قصه را متحول نموده است و او را از منجلاب نجات می دهد. در پایان سوپر استار در کارنامه کارگردان فیلم های دو زن و واکنش پنجم، یک فیلم متوسط به حساب می آید. البته جسارت تهمینه میلانی در پرداختن به موضوع بازیگران سینما و انتقاد نسبت به زندگی آنها قابل تقدیر است. کاری که هیچ کدام از کارگردانان مرد جرات بیان آن را نداشته اند.

فهرست جوایز فیلم سوپراستار

در بیست و هفتمین دوره برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1387، فیلم سوپراستار نامزد دریافت پنج سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین کارگردانی (تهمینه میلانی)، بهترین بازیگر نقش اول مرد (شهاب حسینی)، بهترین فیلمنامه (تهمینه میلانی) و بهترین موسیقی متن (ناصر چشم آذر) و بهترین فیلم‌برداری (علیرضا زرین دست) شد و در پایان موفق به کسب یک سیمرغ بلورین شد.

  • سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (شهاب حسینی)، دوره ۲۷ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۷
  • برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن (فتانه ملک محمدی)، جشنواره بین‌المللی فیلم داکا ۲۰۰۹
  • برنده جایزه بهترین فیلم‌برداری (علیرضا زرین دست)، جشنواره بین‌المللی فیلم داکا ۲۰۰۹

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *