0

علائم رفلاکس معده و راه‌های کاهش آن به هنگام خواب

رفلاکس معده به هنگام خواب

رفلاکس اسید معده، نتیجه جریان رو به بالای اسید معده به مری است. بیماری رفلاکس معده به مری (GERD)، یک بیماری مزمن پزشکی با رفلاکس مکرر اسید است. اگر اغلب رفلاکس اسید معده را تجربه می‌کنید، احتمالاً به این نتیجه رسیده‌اید که علائم می‌توانند در هنگام خواب بدتر شوند. صاف دراز کشیدن، اجازه نمی‌دهد که گرانش به حرکت غذا و اسید به سمت پایین مری و از طریق سیستم گوارش شما کمک کند، بنابراین اسید در جای خود جمع می‌شود.

اگر فردی اغلب این وضعیت را تجربه می‌کند، ممکن است به درمان پزشکی نیاز داشته باشد. خوشبختانه، راهکارهایی وجود دارد که می‌توانید برای کاهش دفعات، شدت رفلاکس اسید معده و همچنین به حداقل رساندن عوارضی که در شب با این وضعیت همراه است، استفاده کنید. در این مقاله به علائم، علل و درمان رفلاکس اسید معده در شب می‌پردازم. همچنین برخی از تکنیک‌های پیشگیری و مدیریت آن را بیان می‌کنم.

رفلاکس اسید معده چیست؟

رفلاکس اسید معده، به وضعیتی گفته می‌شود که شما دچار رفلاکس اسید معده از معده به سمت مری هستید. این زمانی اتفاق می‌افتد که محل اتصال معده به مری در موقعیت نامناسبی قرار دارد و بنابراین نمی‌تواند محکم بسته شود. در نتیحه چنین وضعیتی، اسید معده می‌تواند به خارج نشت کند. به همین دلیل است که وقتی اسید خورنده معده با مری تماس پیدا می‌کند، احساس ناراحتی می‌کنیم. علائم رایج رفلاکس شامل سرفه، سوزش سر دل، برگشت اسید و حالت تهوع است. بیماری رفلاکس اسید معده، ناشی از ضعیف شدن دیافراگم است-ماهیچه‌ای نازک و قوی که معده و محتویات آن را در زیر دیافراگم نگه می‌دارد.

رفلاکس اسید را بیماری رفلاکس معده به مری یا GERD/GORD نیز می‌گویند. GERD، وضعیتی است که با دوره‌های مکرر رفلاکس مشخص می‌شود که بر کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد. تقریباً همه گهگاهی رفلاکس را تجربه می‌کنند، اما برای اکثر افراد، خفیف و نادر است و به سرعت و خود‌به‌خود از بین می‌رود. از سوی دیگر، برای افراد مبتلا به GERD، رفلاکس اسید معده معمولاً حداقل یک بار در هفته اتفاق می‌افتد و اغلب شامل علائم شدیدتر و آزاردهنده است. در حالی که معمولاً تصور می‌شود که بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما این می‌تواند در نوزادان و کودکان نیز رخ دهد.

علائمی که در اثر رفلاکس معده ایجاد می‌شود

علائم مختلفی از رفلاکس اسید معده وجود دارد، برای همین هم است که اگر از مردم بپرسید که رفلاکس اسید برای شما چه احساسی دارد؟ شما به سرعت متوجه می‌شوید که این تجربه از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی از افراد، مشکلات عمده‌ای با رفلاکس اسید دارند، در حالی که برخی دیگر بازگشت اسید معده جزئی به مری دارند و بنابراین فقط علائم خفیفی را تجربه می‌کنند. حتی برخی از افراد بدون سوزش سر دل، دچار رفلاکس اسید می‌شوند، در حالی که برخی دیگر مشکلات جدی با سوزش معده دارند که کیفیت زندگی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

ناراحتی رفلاکس اسید معده در نحوه تجربه و دفعات بروز آن متفاوت است. برخی از افراد چندین بار در روز یا در ارتباط با فعالیت خاصی مانند بلند کردن اجسام سنگین، دراز کشیدن یا بعد از غذا خوردن با این وضعیت مواجه می‌شوند. برخی دیگر علائمی با دوره‌های طولانی و بدون علائم که می‌آیند و می‌روند، دارند. در بدترین حالت، اسید معده می‌تواند به پوشش مری آسیب برساند، حتی اگر مشکلات شدید رفلاکس معده را تجربه نکرده باشید. به همین دلیل مهم است که در اسرع وقت به مشکلات خفیف‌تر نیز رسیدگی شود.

عواملی که باعث بروز رفلاکس معده می شود

علت مهم و اصلی مشکل رفلاکس معده، ناتوانی ماهیچه‌های پایین مری در جلوگیری از رفلاکس اسید معده است، اما عوامل زمینه‌ای دیگری تا به امروز شناخته شده‌اند که این وضعیت را تشدید می‌کنند. این عوامل خطر، شانس ابتلا به GERD را افزایش می‌دهد. با این حال، همه افراد مبتلا به این عوامل خطر به GERD مبتلا نمی‌شوند، بنابراین می‌توان گفت که همه افراد مبتلا به GERD، این عوامل خطر را ندارند. عواملی همچون:

اضافه وزن و رفلاکس معده
وزن اضافی، به خصوص در اطراف شکم، می‌تواند به معده فشار وارد کند و منجر به بازگشت اسید معده به مری شود.
  • چاقی. GERD در افرادی که دارای اضافه‌وزن هستند، با نرخ ابتلای بالاتری رخ می‌دهد.
  • سیگار. مشخص شده است که سیگار بر فشار نزدیک اسفنکتر تحتانی مری تأثیر می‌گذارد، در نتیجه ممکن است فرآیند پاکسازی اسید معده با مشکل روبه‌رو شود.
  • نوشیدن الکل. الکل بر فرآیندهای تخلیه مری و معده تأثیر می‌گذارد؛ به گونه‌ای که می‌تواند بروز سوء هاضمه اسیدی را تسهیل کند.
  • استفاده از برخی داروها. تعدادی از داروها، از جمله بسیاری از داروهای ضد آسم، فشار خون، داروهای ضد افسردگی و آرام‌بخش می‌توانند خطر رفلاکس را افزایش دهند.
  • فتق هیاتال (Hiatal Hernia). در این حالت، معده به سمت بالا در داخل بدن و بالای دیافراگم حرکت می‌کند. در موقعیتی قرار می‌گیرد که رفلاکس را بیشتر می‌کند.
  • مصرف غذاهای محرک. برخی غذاها و نوشیدنی‌ها اغلب باعث سوزش سر دل یا رفلاکس می‌شوند. به عنوان مثال می‌توان به شکلات، گوجه‌فرنگی، غذاهای تند، سرکه، مرکبات، غذاهای چرب، نوشیدنی‌های گازدار، قهوه و نعناع اشاره کرد.
  • بارداری. زنان باردار اغلب GERD را تجربه می‌کنند، اما علائم آنها معمولاً مدت کوتاهی پس از زایمان متوقف می‌شود.

بررسی ارتباط خوابیدن با رفلاکس اسید معده

GERD اغلب به عنوان علتی برای ایجاد مشکلات مرتبط با خواب شناخته می‌شود. در یک نظرسنجی از افراد مبتلا به سوزش معده مکرر، تقریباً 60٪ گفتند که این مشکل روی خواب آنها تأثیر می‌گذارد و بیش از 30٪ گفتند که عملکرد روزانه آنها را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. تشدید علائم GERD پس از دراز کشیدن می‌تواند خوابیدن را سخت کند و باعث وقفه‌های شبانه از سوزش سر دل، درد قفسه سینه و سرفه شود. مطالعات انجام شده در خصوص افراد مبتلا به GERD، نشان داده است که علائم ناشی از رفلاکس با کیفیت خواب پایین مرتبط است. تحقیقات همچنین ارتباط بین GERD و آپنه انسدادی خواب (OSA) را شناسایی کرده است؛ یک اختلال خواب که شامل انسداد راه هوایی است که باعث ایجاد مکث در تنفس در طول خواب می‌شود.

این در حالی است که همچنان بررسی در مورد اینکه آیا GERD باعث OSA می‌شود، OSA باعث GERD می‌شود یا اینکه آنها عوامل خطر مشابهی دارند، وجود دارد. به طور کلی، این امکان وجود دارد که GERD بر راه هوایی و توانایی تنفس طبیعی فرد تأثیر بگذارد و باعث ایجاد آپنه‌های بیشتر در طول شب شود. در همان زمان، افراد مبتلا به OSA اغلب در شب از خواب بیدار می‌شوند و ممکن است علائم GERD را تشخیص دهند. کمبود خواب ناشی از آپنه خواب ممکن است مری را بیشتر مستعد رفلاکس کند. در حالی که رابطه دقیق بین GERD و OSA همچنان در دست بررسی است، اما واضح است که این شرایط می‌توانند با هم اتفاق بیفتند و عوارض قابل‌توجهی برای خواب و سلامت کلی فرد ایجاد کنند.

چگونه می‌توان خواب خود را در هنگام ابتلا به GERD بهبود بخشید؟

اگرچه مشکلات ناشی از وضعیت خواب و پیامدهای آن مانند رفلاکس معده می‌توانند نگران کننده باشند، اما راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید خواب خود را بهبود بخشید. اصلاح شیوه زندگی و رفتار می‌تواند کمک زیادی به خواب باکیفیت موردنیاز شما حتی با GERD کند. پیروی از این راهکارها می‌تواند به کاهش مشکلات شما به هنگام خواب کمک کند، از جمله:

از بالش گوه‌ای به هنگام خواب استفاده کنید

خوابیدن بر روی یک بالش گوه‌‌ای‌شکل با سایز استاندارد و طراحی خاص می‌تواند در مدیریت مشکلات خواب مرتبط با رفلاکس مؤثر باشد. خوابیدن بر روی بالش گوه‌ای‌شکل، شما را تا حدودی در حالت ایستاده نگه می‌دارد و مقاومت بیشتری در برابر بازگشت اسید از معده به مری ایجاد می‌کند. همچنین می‌تواند موقعیت‌های خواب را که ممکن است به شکم شما فشار وارد کند و علائم سوزش سر دل و رفلاکس را تشدید کند، محدود کند. اگر نتوانستید این بالش‌ها را در یک فروشگاه معمولی کالای خواب پیدا کنید، می‌توانید فروشگاه‌هایی برای خرید وسایل موردنیاز دوران بارداری را بررسی کنید. این فروشگاه‌ها اغلب بالش‌های گوه‌ای دارند، زیرا ریفلاکس در دوران بارداری شایع است. همچنین می‌توانید فروشگاه‌های لوازم پزشکی، داروخانه‌ها و فروشگاه‌های تخصصی کالای خواب را بررسی کنید.

می‌توانید از تخت‌های متحرک استفاده کنید

بالا بردن سر تخت به سمت بالا، سر شما را بالا نگه می‌دارد که این می‌تواند به کاهش احتمال برگشت اسید معده به گلو در طول شب کمک کند. همچنین می‌توانید از بالابر تخت استفاده کنید. این‌ها سکوهای ستون مانندی هستند که زیر پایه‌های تخت شما قرار می‌گیرند. مردم اغلب از آنها برای ایجاد فضای ذخیره‌سازی استفاده می‌کنند. می‌توانید آنها را در اکثر فروشگاه‌های لوازم خانگی پیدا کنید. برای درمان GERD، بالابرها را فقط زیر دو پایه در بالای تخت خود قرار دهید. هدف این است که اطمینان حاصل کنید که سر شما بالاتر از پاهای شما قرار دارد. بالا بردن سر تخت به اندازه 6 اینچ اغلب می‌تواند نتایج مفیدی در کاهش مشکلات خواب به همراه داشته باشد.

تخت های قابل تنظیم و کاهش علائم رفلاکس
دراز کشیدن بر روی تخت‌های قابل تنظیم، می‌تواند به کاهش تعداد دفعات بازگشت اسید معده به مری کمک کند.

بلافاصله بعد از غذا خوردن دراز نکشید

زود به رختخواب رفتن بلافاصله بعد از غذا خوردن می‌تواند باعث تشدید علائم رفلاکس شود و خواب شما را تحت تاثیر قرار دهد. توصیه می‌شود که وعده‌های غذایی خود را حداقل سه تا چهار ساعت قبل از دراز کشیدن تمام کنید. همچنین باید از خوردن تنقلات قبل از خواب اجتناب کنید. برای هضم سریع‌تر و بهتر غذا قبل از خواب، می‌توانید در محله خود کمی پیاده‌روی کنید. اگر به هر دلیلی پیاده‌روی در شب برای شما امکان‌پذیر نیست، انجام کارهایی مثل شستن ظرف‌ها یا مرتب کردن لباس‌ها اغلب به دستگاه گوارش شما زمان کافی برای شروع به هضم وعده‌های غذایی می‌دهد.

تحقیقات نشان داده است که ورزش منظم می‌تواند خواب را بهبود ببخشد. این به کاهش وزن کمک می‌کند که می‌تواند علائم GERD را کاهش دهد. به طور کلی، مهم است که به این موضوع توجه داشته باشید که ورزش به طور طبیعی آدرنالین را افزایش می‌دهد. این بدان معناست که ورزش درست قبل از رفتن به رختخواب می‌تواند به خواب رفتن شما را سخت‌تر کند.

انتخاب‌های غذاهایی چقدر بر تشدید علائم رفلاکس معده تأثیر دارد؟

اگر سوزش سر دل یا سایر علائم بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) را تجربه می‌کنید، به احتمال زیاد رژیم غذایی شما یکی از اولین چیزهایی است که پزشک از شما در مورد آن می‌پرسد. برخی از غذاها علائم GERD را تشدید می‌کنند. ممکن است به شما توصیه شود که این غذاها را کمتر بخورید یا به طور کامل آنها را از رژیم غذایی خود حذف کنید. اگر مری شما در اثر GERD آسیب دیده است، مهم است که از غذاهایی که می‌توانند این بافت حساس را تحریک کرده و به آن آسیب بیشتری وارد کنند، خودداری کنید.

نحوه غذا خوردن نیز ممکن است عاملی تأثیرگذار بر تحریک علائم شما باشد. تغییر اندازه و زمان وعده‌های غذایی می‌تواند به میزان قابل‌توجهی سوزش سر دل، نارسایی و سایر علائم GERD را کاهش دهد. همچنین ممکن است به شما توصیه شود به گونه‌ای غذا بخورید که به کاهش وزن کمک کند، زیرا وزن اضافی می‌تواند به شکم شما فشار وارد کند و خطر ابتلا به علائم ریفلاکس را افزایش دهد. در ادامه به غذاهای ممنوعه و غذاهایی که توصیه به مصرف آن‌ها می‌شود، اشاره می‌کنم:

غذاهای ممنوعه برای مبتلایان به رفلاکس معده

برخی غذاها و نوشیدنی‌ها می‌توانند علائم GERD از جمله سوزش سر دل و طعم ترش ناشی از نارسایی را تشدید کنند. مواردی که معمولاً به افراد مبتلا به GERD توصیه می‌شود از آنها اجتناب کنند، عبارت‌اند از:

  • الکل
  • کافئین
  • نوشیدنی‌های گازدار
  • شکلات
  • مرکبات و آب‌میوه‌ها
  • گوجه‌فرنگی و غذاهای تهیه‌شده با گوجه‌فرنگی
  • سیر
  • نعناع
  • پیاز
  • غذاهای ادویه‌دار
  • غذاهای چرب
  • غذاهای سرخ‌شده

برخی از این موارد از جمله غذاهای چرب، شکلات، نعناع و الکل با شل کردن حلقه اسفنکتر تحتانی مری (LES)-حلقه ماهیچه‌ای که معده شما را از مری جدا می‌کند، علائم GERD را بدتر می‌کنند. این اجازه می‌دهد تا محتویات معده وارد مری شود و باعث سوزش سر دل شود. بررسی‌ها نشان داده است که سایر موارد از جمله گوجه فرنگی و مرکبات، علائم رفلاکس را با افزایش اسیدیته معده شما تشدید می‌کنند. آنها همچنین می‌توانند پوشش آسیب‌دیده مری شما را تحریک کنند. نوشیدنی‌های گازدار می‌توانند اسیدیته و همچنین فشار معده را افزایش دهند و اسید معده را راحت‌تر از طریق حلقه اسفنکتر تحتانی مری (LES) عبور داده و به سمت مری جریان دهند.

خوردن شکلات و رفلاکس معده
شکلات به دلیل داشتن کافئین و چربی بالا، می‌تواند به تشدید علائم رفلاکس کمک کند.

از آنجایی که نوشابه گازدار است و همچنین اغلب حاوی کافئین است، نوشابه می‌تواند یک نوشیدنی مشکل‌ساز برای افراد مبتلا به GERD باشد. شکلات ممکن است یکی از بدترین غذاها برای افراد مبتلا به GERD باشد، زیرا حاوی سطوح بالایی از چربی و همچنین کافئین است. غذاهای چرب شامل محصولات لبنی پرچرب و همچنین تکه‌های چرب گوشت و گوشت‌های فرآوری شده مانند هات‌داگ و گوشت قرمز است که می‌توانند به تشدید رفلاکس کمک کنند. افراد مختلف واکنش‌های متفاوتی نسبت به غذاها خواهند داشت. به رژیم غذایی خود توجه کنید و اگر غذا یا نوشیدنی باعث سوزش سر دل می‌شود، از مصرف آن اجتناب کنید.

چگونه می‌توانید محرک‌های غذایی رفلاکس را در خود بشناسید؟

سوزش سر دل، یکی از علائم رایج رفلاکس اسید و GERD است. این‌گونه علائم ممکن است پس از خوردن یک وعده غذایی کامل یا برخی غذاها، احساس سوزش در شکم یا قفسه سینه احساس شود. GERD همچنین می‌تواند باعث استفراغ یا بازگشت اسید در مری شود. سایر علائم عبارت‌اند از: سرفه خشک، گلودرد، نفخ، آروغ یا سکسکه، مشکل در بلع و یا حتی احساس وجود یک توده در گلو. بسیاری از افراد مبتلا به GERD متوجه می‌شوند که برخی از غذاها باعث ایجاد علائم آنها می‌شوند. هیچ رژیم غذایی نمی‌تواند از همه علائم رفلاکس جلوگیری کند و محرک‌های غذایی برای همه متفاوت است. برای شناسایی محرک‌های فردی، یک دفترچه برای برنامه غذایی خود داشته باشید و موارد زیر را دنبال کنید:

  • چه غذاهایی می‌خورید؟
  • چه زمانی از روز غذا می‌خورید؟
  • چه علائمی را تجربه می‌کنید؟

این دفترچه یادداشت را حداقل برای یک هفته نگه دارید. اگر رژیم غذایی شما متفاوت است، پیگیری غذایی شما برای مدت طولانی‌تری مفید است. شما می‌توانید از دفترچه یادداشت برای شناسایی غذاها و نوشیدنی‌های خاصی که بر GERD شما تأثیر می گذارند، استفاده کنید. توصیه‌های رژیم غذایی و تغذیه در اینجا نقطه شروعی برای برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی شماست. هدف این است که علائم خود را به حداقل برسانید و کنترل کنید.

مواد غذایی مناسب برای آن‌هایی که مشکل رفلاکس دارند

علائم رفلاکس ممکن است ناشی از تماس اسید معده با مری و ایجاد سوزش و درد باشد. اگر ترشح اسید بیش از حد دارید، می‌توانید این غذاهای خاص را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا علائم رفلاکس اسید معده خود را مدیریت کنید. هیچ یک از این غذاها جنبه درمانی ندارد، از این رو تصمیم شما برای امتحان کردن این غذاهای خاص برای تسکین علائم باید بر اساس تجربیات خودتان باشد.

بلغور جو دوسر

بلغور جو دوسر، یک مکمل محبوب برای میز صبحانه است. راحت، سیر کننده و سرشار از مواد مغذی است که به داشتن یک روز پرانرژی به شما کمک می‌کند. علاوه بر صبحانه، می‌توانید آن را در طیف وسیعی از غذاها از جمله برخی دسرها نیز استفاده کنید. این ماده غذایی می‌تواند به کاهش علائم رفلاکس اسید نیز کمک کند. به این دلیل که، بلغور جو دوسر به جذب اسیدهای اضافی معده کمک می‌کند. با وجود اسیدهای معده کمتر در معده، باعث کمتر شدن تعداد دفعات رفلاکس اسید شود. یک مزیت دیگر آن این است که چون سیرکننده است، احتمال کمتری وجود دارد که بخواهید غذاهای دیگری بخورید که ممکن است علائم رفلاکس را تحریک و تشدید کند.

غذاهای تهیه شده با بلغور جو دوسر
غذاهایی که با بلغور جو دوسر تهیه می‌شوند، می‌توانند در کاهش علائم رفلاکس اسید مؤثر باشند.

رازیانه

این گیاه از خانواده جعفری است و گفته می‌شود که طعم آن کمی به طعم شیرین بیان شبیه است. گاهی‌اوقات به آن انیسون نیز می‌گویند و منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی متعددی است. رازیانه علاوه بر افزودن مقداری طعم به غذاها، برای کمک به کاهش رفلاکس اسید نیز مفید است. تصور می‌شود که می‌تواند به عملکرد معده کمک کند و اطمینان حاصل کند که هضم تا حد امکان راحت‌تر انجام می‌شود. بسیاری از دستور العمل‌های خوشمزه را با جستجو در اینترنت پیدا خواهید کرد که شامل پخت غذا با رازیانه می‌شود.

گوشت طیور

گوشت مرغ در سراسر جهان محبوب است و برای نسل‌های زیادی در غذاهای بین‌المللی استفاده می‌شود. علاوه بر مرغ، سایر غذاهای طیور مانند گوشن بوقلمون نیز بسیار محبوب هستند که عمدتاً به دلیل هضم راحت‌تر و طعم عالی آن‌ها است. امتیاز دیگر برای بسیاری از افراد این است که می‌توانند به کاهش رفلاکس اسید کمک کنند. گوشت طیور به طور کلی چربی کمی دارد که به کاهش تولید اسید معده کمک می‌کند. در نتیجه می‌تواند منجر به رفلاکس کمتر شود. با این حال، توجه به این نکته مهم است که می‌توان مقدار زیادی چربی را با توجه به نحوه پخت مرغ به آن اضافه کرد. همچنین باید حتماً پوست مرغ را که خود چربی بالایی دارد، از آن جدا کنید.

زنجبیل

زنجبیل، یک گیاه خوراکی است که خواص دارویی بسیاری دارد و اغلب در غذاهای آسیایی استفاده می‌شود، البته در سایر نقاط جهان نیز از آن استفاده می‌شود. این یک نوع ریشه با طعم کاملاً متمایز است و اغلب برای طعم دادن به غذاها استفاده می شود. همچنین به دلیل خواص دارویی آن برای مدت بسیار طولانی مورد استفاده قرار گرفته است. زنجبیل به دلیل خواص ضد التهابی خود شناخته شده است و این می‌تواند به کاهش برخی از مشکلات سیستم گوارشی از جمله کاهش علائم رفلاکس کمک کند. می‌توان از آن به روش‌های مختلف استفاده کرد ولی اغلب در چای نوشیده می‌شود یا به عنوان ادویه در غذا، مورد استفاده قرار می‌گیرد. فقط به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد آن‌ می‌تواند این مشکل را بدتر کند، بنابراین فقط در حد اعتدال از آن استفاده کنید.

موز

موز، یک میان‌وعده سریع و راحت است. این میوه مقوی، نه تنها برای خوردن راحت است، بلکه باعث افزایش انرژی نیز می‌شود و مملو از سایر مواد مغذیِ ضروری است. همچنین خبر خوبی برای افرادی که از رفلاکس اسید رنج می‌برند وجود دارد، زیرا موز می‌تواند به این بیماری کمک کند. سطح pH طبیعی موز، 5.6 است. این بدان معنی است که می‌تواند به خنثی کردن اسیدهای قوی در معده و در نتیجه کاهش رفلاکس اسید و سایر مشکلات کمک کند. لازم به ذکر است که تعداد بسیار کمی از افراد تجربه این را دارند که خوردن موز، وضعیت آنها را بدتر می‌کند.

جعفری

جعفری، گیاهی است که هزاران سال است در زمینه‌های مختلف پزشکی استفاده می‌شود. این گیاه در سراسر جهان محبوب است و بسیاری از مردم آن را در زمین‌های کشاورزی خود پرورش می‌دهند. جعفری علاوه بر خواص دارویی، طعم بسیار خوبی نیز دارد و در غذاهایی که در سراسر جهان پخت می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین گفته می‌شود جعفری می‌تواند به هضم غذا کمک کند و ناراحتی معده را برطرف کند. در نتیجه در کاهش اسیدهایی که باعث احساس سوزش ناشی از رفلاکس اسید می‌شوند، مؤثر باشد. می‌توانید مقداری جعفری به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید تا غذایتان خوشمزه‌تر شود و علائم رفلاکس اسیدتان کاهش یابد.

جعفری و رفلاکس معده
از آنجایی که جعفری به هضم غذا کمک می‌کند، می‌تواند در جلوگیری از تشدید علائم رفلاکس نیز مؤثر باشد.

ملون

ملون، نوع دیگری از مواد غذایی است که در سرتاسر جهان محبوب است. در سالادها و دسرها طعم بسیار خوبی دارد و می‌توان آن را به عنوان میان‌وعده نیز مصرف کرد. این میوه می‌تواند به کاهش رفلاکس اسید کمک کند که برای بسیاری از افراد خبر خوبی است. ملون دارای pH 6.1 است، به این معنی که می‌تواند اسیدهای قوی معده را خنثی کند. علاوه بر این، منبع خوبی از منیزیم است که می‌تواند به تسکین علائم نیز کمک کند. این شامل سایر میوه‌های مشابه مانند طالبی و یا حتی هندوانه نیز می‌شود.

کوسکوس

کوسکوس، نوعی غلات عربی است که نسبت به دیگر غلات از نشاسته کمی برخودار است. این ماده غذایی، سرشار از مواد مغذی است و می‌توان از آن در انواع غذاها استفاده کرد. کوسکوس، در برخی از نقاط جهان بسیار محبوب است و در سال‌های اخیر محبوبیت قابل‌توجهی در سایر نقاط جهان پیدا کرده است. علاوه بر این، این نوع از غلات، در کمک به تسکین علائم سوزش ناشی از رفلاکس اسید معده مؤثر است. این شامل انواع دیگری از غلات مانند برنج نیز می‌شود که شاید برنج قهوه‌ای، مؤثرترین آنها باشد. تهیه کوسکوس بسیار آسان است و برای افرادی که سبک زندگی پرمشغله‌ای دارند، مناسب است.

غذای دریایی

غذاهای دریایی، به عنوان یکی از لذت‌بخش‌ترین غذاها شناخته می‌شود. این‌ها سرشار از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری هستند که آنها را مغذی و همچنین خوشمزه می‌کند. غذاهای دریایی نیز به طور کلی دارای چربی بسیار کم هستند و برای افرادی که از رفلاکس اسید رنج می‌برند، مناسب است. این خبر بسیار خوبی است، زیرا کمک می‌کند تا مطمئن شویم افرادی که رژیم‌های غذایی محدود دارند، هنوز هم می‌توانند تمام مواد مغذی موردنیاز خود را دریافت کنند. ناگفته نماند که ماهی‌های صید‌شده نسبت به ماهی‌های پرورشی در کنترل رفلاکس اسید مؤثرتر باشند.

چگونه می‌توان علائم رفلاکس اسید معده را در طول روز مدیریت کرد؟

علاوه بر موارد فوق، برخی از نکات زیر ممکن است به مدیریت علائم رفلاکس معده در طول روز کمک کند، از جمله:

دارو

داروهای بدون نسخه یا بانسخه در دسترس هستند که می‌توانند به کاهش علائم GERD شما کمک کنند. داروهای رایج GERD شامل آنتی‌اسیدها، مسدود کننده‌های گیرنده H2 و مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPIs) هستند. با پزشک خود در مورد اینکه چه دارویی (در صورت وجود) ممکن است برای شما مناسب باشد، صحبت کنید.

ورزش

تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش ​​منظم، علائم رفلاکس را کاهش می‌دهد، از طرف دیگر می‌تواند به حفظ وزن سالم کمک کند. حفظ وزن سالم با کاهش علائم رفلاکس ارتباط دارد، به این دلیل که چاقی یا اضافه‌وزن می‌تواند بر دفعات رفلاکس تأثیر بگذارد. وزن اضافی، به خصوص در اطراف شکم، می‌تواند به معده فشار وارد کند و منجر به بازگشت اسید معده به مری شود. با این حال، فعالیت بدنی بیش از حد ممکن است یک عامل خطر برای ایجاد GERD باشد. با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید آیا او این کار را توصیه می‌کند یا خیر.

ورزش و رفلاکس معده
انجام فعالیت بدنی، نه تنها از افزایش وزن جلوگیری می‌کند، بلکه به کاهش علائم رفلاکس نیز کمک می‌کند.

وعده‌های غذایی کوچک‌تر

خوردن حجم زیادی از غذا در یک زمان ممکن است به دلیل افزایش فشار معده، احتمال رفلاکس و علائم GERD را افزایش دهد. خوردن مقادیر کمتر غذا در یک زمان در طول روز ممکن است به کاهش احتمال بازگشت غذا به مری کمک کند و در نتیجه علائم GERD را بهبود بخشد.

مدیریت استرس

سطوح بالای استرس می‌تواند علائم GERD را بدتر کند. بنابراین یافتن راهی که به شما کمک می‌کند تا آرامش خود را حفظ کنید، می‌تواند کمک زیادی به بهبود علائم GERD شما کند. مدیریت استرس ممکن است از طریق مدیتیشن، تمرینات تنفسی، صحبت با یک دوست یا درمانگر، خواندن یک کتاب خوب یا هفت تا نه ساعت خواب باکیفیت در هر شب باشد.

آگاهی از عوارض جانبی داروهای مصرفی خود

برخی از داروها ممکن است به تحریک علائم GERD کمک کنند. برخی از موارد رایج عبارت‌اند از:

  • آنتی‌کولینرژیک‎‌ها، که مثانه بیش‌فعال و اختلال انسداد مزمن ریه (COPD) را درمان می‌کنند.
  • مسدود کننده‌های کانال کلسیم، که به کاهش فشار خون کمک می‌کنند.
  • داروهای ضد افسردگی
  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن (Advil)

اگر این داروها یا سایر داروها باعث رفلاکس اسید یا علائم دیگر می‌شوند، به پزشک خود اطلاع دهید. درمان‌های جایگزین ممکن است در دسترس باشد.

نکات قابل توجه برای جلوگیری از رفلاکس معده در شب

برای جلوگیری از رفلاکس اسید در شب:

  • به پهلوی چپ بخوابید. خوابیدن به پهلوی چپ ممکن است به بهبود جریان اسید و سایر محتویات از مری به معده کمک کند.
  • وعده‌های غذایی کوچک‌تر و دفعات بیشتری بخورید. به جای دو یا سه وعده غذایی بزرگ، چندین وعده غذایی کوچک‌تر در طول روز بخورید. از خوردن وعده‌های غذایی پرکالری و پرچرب در عصر خودداری کنید.
  • غذا را به اندازه کافی بجوید. جویدن آهسته و کامل غذا باعث کوچک‌تر شدن غذا می‌شود و ممکن است هضم غذا را آسان‌تر کند.
  • بلافاصله بعد از صرف غذا، دراز نکشید. حداقل 3 ساعت پس از صرف غذا از دراز کشیدن خودداری کنید.
  • از لباس هایی که به معده شما فشار می‌آورد، خودداری کنید. از پوشیدن لباس‌هایی که خیلی محکم دور کمر شما را فشرده می‌کنند، خودداری کنید.
  • سیگار نکشید. سیگار می‌تواند مری و راه‌های هوایی را تحریک کند و باعث سرفه شود. این می‌تواند باعث رفلاکس اسید شود یا آن را بدتر کند.
  • یک پیاده‌روی کوتاه داشته باشید. سعی کنید بعد از شام پیاده‌روی آهسته و سبک داشته باشید تا به هضم غذا کمک کنید و خطر تراوش اسید معده به مری را کاهش دهید.

جمع‌بندی

در حالی که اجتناب از هرگونه محرک برای کاهش علائم رفلاکس اسید موردنیاز است، مدیریت علائم قبل از خواب می‌تواند خواب را آسان‌تر کند و از تحریک مداوم مری در شب جلوگیری کند. اگر غذای خاصی ممکن است باعث ایجاد رفلاکس شود، سعی کنید از خوردن آن به خصوص در هنگام شام اجتناب کنید. چنانچه علائم به قدری شدید است که با مراقبت‌های فردی و خانگی قابل کنترل نیست، توصیه می‌شود که برای درمان ان هر چه زودتر اقدام کنید. GERD درمان‌نشده می‌تواند منجر به عوارض جدی شود.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *