0

هرآنچه در مورد آزمون تافل باید بدانید

آزمون تافل

انتخاب بین آزمون تافل، آیلتس، جی آر بی و … برای افرادی که قصد کار در کشور‌های خارجی یا تحصیل را دارند یا حتی قصد مهاجرت به کشور دیگری را دارند همیشه یک چالش بوده است. اما شادی داشتن اطلاعات در مورد این آزمون‌ها بتواند در انتخاب شما را یاری کند. در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل آزمون تافل و برسی نکات ریزودرشت آن بپردازیم. اگر شما هم قصد مهاجرت کاری یا تحصیلی به خارج از کشور را دارید شاید بد نباشد با خواندن این مطلب اطلاعات خود در مورد آزمون تافل را کمی افزایش دهید.

تافل چیست؟

آزمون تافل (TOEFL) مخفف عبارت Test of English as a Foreign Language به معنی آزمون انگلیسی به‌عنوان زبان خارجی است. آزمون تافل از جمله قدیمی‌ترین آزمون‌های مورد قبول و معتبر زبان انگلیسی است. این آزمون همچون سایر همتاهای بین‌المللی خود همچون آیلتس به‌صورت سراسر در برگزار می‌شود که اعتبار آن را بسیار بالا می‌برد. آزمون تافل از سال ‏۱۹۶۴ تا کنون در حال برگزاری است و علاوه بر ایران در بیش از نه هزار دانشگاه و مؤسسه از بیش از 130 کشور در ‏دنیا در حال برگزاری است. ‏

با وجود آن که در طی سال‌های اخیر آیلتس جای خود را در بسیاری از کشورها بازکرده است؛ ولی همچنان آزمون تافل جایگاه ویژه‌ای در بین افرادی که قصد مهاجرت دارند یا می‌خواهند در مدارس و دانشگاه‌های خارجی شروع به تحصیل کند را به‌عنوان یکی از گزینه‌ها برای پیش‌نیاز زبان دارد. آزمون تافل توسط مؤسسه ای‌تی‌اس (ETS) در دو نوع کاغذی و اینترنتی برگزار می‌شود که آن را به یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی در سطح جهان تبدیل می‌کند. سؤالات آزمون شامل سطوح سختی مختلف است. بر اساس سیستم خود از بین 0 الی 120 نمره برای داوطلب آزمون در نظر گرفته می‌شود.

چرا تافل؟

اگر از اعتبار آزمون تافل که تقریباً در بیش از نه هزار دانشگاه در سطح جهان و به‌خصوص کشورهایی همچون کانادا، انگلستان و استرالیا اعتبار دارد بگذریم، تافل به دو دلیل اصلی موردتوجه قرار گرفته است. دلیل اول اعتبار دو‌ساله مدرک این آزمون است. یعنی اگر موفق به قبولی در آزمون تافل شوید تا دو سال پس از صدور نمره می­‌توان آن را به مرکز موردنظر ارائه داده و از مزایای آن بهره‌مند شد.

دلیل دومی که آزمون تافل در ایران را به محبوبیت رسانده، وجود منابع رایگان بسیار زیاد برای یادگیری آن است. همان‌طور که گفتیم این آزمون بسیار قدیمی و محبوب است. بنابراین منابع زیادی برای کمک به داوطلبان و متقاضیان شرکت در این آزمون ارائه شده که برخی از آن‌ها به‌صورت رایگان است. فقط کافی ا‌ست یک جستجوی سریع در گوگل انجام دهید و بسیاری از تمرینات، کتاب‌ها، فیلم‌ها و دوره‌های آنلاین آموزشی آن را پیدا کنید. البته باید دقت کنید که ظرفیت این آزمون به‌خاطر محبوبیت بالا به‌سرعت پر می‌شود، پس اگر قصد شرکت در آزمون تافل را دارید باید سریع اقدام کنید.

 آزمون تافل
چرا آزمون تافل؟

مدارک آموزشی

به‌طورکلی مدارک آزمون تافل با هم تفاوتی ندارد، ولی به دو روش مختلف برگزار می‌شود. کل آزمون دارای دو گونه کاغذی و اینترنتی است. گونه کاغذی (TPEFL PBT) همان آزمونی است که همچون آزمون‌های قدیمی برگزار می‌شود بر روی برگه‌های کاغذ انجام می‌شود. نوع دیگر آزمون اینترنتی (TPEFL IBT) است که از سال‌های 2005 و 2006 در سرتاسر جهان باب شد، همان‌طور که از نام آن مشخص است گونه اینترنتی به‌وسیله کامپیوتر و آنلاین برگزار می‌شود. انواع مدارک آزمون تافل به شرح زیر است:

  • تافل کاغذی (TPEFL PBT)؛
  • تافل اینترنتی (‏TPEFL IBT‏)‏.

تافل کاغذی (TPEFL PBT)

آزمون تافل کاغذی یا TPEFL PBT، همچون نام خود بر روی کاغذ اجرا می‌شود و داوطلبان باید پاسخ سؤالات درج شده در دفترچه سؤالاتی را که به‌صورت فیزیکی به ایشان داده می‌شود را در برگه پاسخ‌نامه خود درج کنند. مراکزی که در سطح جهان به این روش آزمون برگزار می‌کنند رو به کاهش است و به‌مرور این روش به‌صورت کامل منسوخ خواهد شد، ولی بااین‌وجود همچنان این نوع آزمون در کشور ما برگزار می‌شود و طرف‌داران خود را نیز دارد. در آزمون تافل کاغذی سه مهارت شنیداری، خواندن و نوشتاری زبان‌آموز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

برای آزمون تافل کاغذی داوطلب در یک فرصت ۳۰ دقیقه‌ای باید بتواند در مورد موضوع مشخصی بنویسد. نمرات به‌دست‌آمده از هر قسمت بعد از تغییر مقیاس یافتن با هم جمع شده و نمره کل داوطلب را مشخص خواهد کرد. این آزمون معمولاً برای افرادی که متقاضی شرکت در آزمون TOLIMO ، آزمون EPT-IAU ، آزمون دکتری و یا آزمون‌های مشابه دیگر در ایران هستند مفید است.

تافل اینترنتی (TPEFL IBT)

در سال‌های اخیر بیش از ۹۶ % از کسانی که در آزمون تافل شرکت کرده‌اند، آزمون تافل اینترنتی یا TOEFL iBT داده‌اند. این آزمون از سال 2005 در کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان و ایتالیا برگزار شد، اما از سال 2006 به مرمر جای خود را در سایر کشورهای جهان باز کرد. این آزمون باعث کنارگذاشتن آزمون‌های تافل کاغذی و تافل کامپیوتری در سرتاسر جهان شد. در این نوع آزمون شرکت‌کنندگان بایستی در تاریخ‌های مشخص در محل آزمون حضور پیدا کرده و از طریق اینترنت در آزمون شرکت  کنند. اعتبار مدرک این آزمون با سایر مدارک تافل یکسان است ولی این آزمون تفاوت‌های دیگری دارد.

اولین تفاوت آزمون تافل اینترنتی با کاغذی در بخش‌هایی است که در آزمون مورد سنجش قرار می‌گیرد. بر خلاف آزمون کاغذی که در آن سه بخش وجود داشت در آزمون اینترنتی علاوه بر بخش‌های خواندن، نوشتاری و شنیداری داوطلبین باید در آزمون بخش گفتاری نیز شرکت کنند. یکی دیگر از تفاوت‌های این بخش مربوط به محتوای هر بخش است که تغییرات ریز و درشتی نسبت به آزمون کاغذی داشته است که در ادامه به برسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

آزمون کامپیوتری (TPEFL CBT)

آزمون تافل کامپیوتری یا TOEFL CBT آزمونی بود که پیش از روی کار آمدن آزمون اینترنتی محبوبیت داشت. اما از سال 2006 که آزمون اینترنتی همه‌گیر شد، آزمون کامپیوتری نیز به دست فراموشی سپرده شد. این آزمون مانند آزمون کاغذی بود و تنها تفاوت آن این بود که آزمون در ماه چند بار تکرار می‌شد. این آزمون رنج نمره‌ای بین ۰ تا ۱۲۰ داشت و هر قسمت معمولاً ۳۰ نمره داشت. آزمون تافل کامپیوتری به‌صورت اینترنتی برگزار می‌شد و متقاضی شرکت در این آزمون باید در تاریخ مشخص شده به حوزه امتحانی رفته و در آزمون شرکت می‌کرد. زمان این آزمون ۴ ساعت بود.

بخش‌های مختلف آزمون تافل

آزمون تافل نیز همچون آیلتس، جی‌ آر ای و رقبای دیگر خود بخش‌ها و زیرمجموعه‌های خود را دارد. این آزمون از بسته به اینترنتی یا کاغذی بودن آن از سه یا چهار بخش تشکیل می‌شود. این بخش‌های به‌صورت جداگانه، ولی در یک آزمون واحد برگزار می‌شوند. برای دریافت مدرک آیلتس قابل‌پذیرش باید در تمامی این بخش‌ها نمره قابل‌قبول دریافت کنید. این بخش‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • مهارت خواندن (Reading Comprehension)
  • مهارت شنیداری (Listening Comprehension)‏
  • مهارت نوشتاری (Writing Comprehension)
  • مهارت گفتاری (Speaking Comprehension)

نکته: به علت منسوخ شدن آزمون تافل کامپیوتری و عدم برگزاری آن در کشور اشاره‌ای به این آزمون و بخش‌های آن در این مطلب صورت نگرفته است.

آزمون تافل
بخش‌های مختلف آزمون تافل

مهارت خواندن (‏Reading Comprehension‏) ‏

مهارت خواندن در آزمون تافل یا Reading Comprehension بسته نوع آزمون ممکن است متفاوت باشد. این آزمون در هر دو نوع آزمون تافل اینترنتی معروف به TOEFL IBT و آزمون تافل کاغذی معروف به TOEFL PBT برگزار می‌شود.

مهارت خواندن در آزمون تافل کاغذی

آزمون تافل کاغذی در بخش خواندن یا درک مطلب به مهارت کافی در درک متون انگلیسی و نیز دایره لغات خوب گفته می‌شود. مهرت در این بخش کلید موفقیت در همه بخش‌های تافل محسوب می‌شود، اما در این بخش این مهارت‌ها به طور خاص مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. این بخش از آزمون تافل معمولاً شامل پنج متن در زمینه‌های علمی و دانشگاهی است و به دنبال هر متن 10 پرسش مطرح می‌شود.

همه اطلاعات مورد نیاز برای پاسخ به پرسش‌ها در داخل متن‌ها گنجانده شده است. به همین دلیل نیاز به پیش‌زمینه علمی خاصی برای پاسخگویی به آن نسبت. در بخش خواندن آزمون تافل کاغذی به داوطلبین یک دفترچه شامل 50 پرسش داده می‌شود که به کمک متنی که پیش‌تر گفته شد باید به سؤالات مختلف آن پاسخ دهند. مدت زمان مورد نیاز برای این بخش 55 دقیقه است که باید به‌درستی مدیریت شود.

مهارت خواندن در آزمون تافل اینترنتی

مهارت خواندن در آزمون تافل اینترنتی کمی متفاوت است. این قسمت دارای ۳ الی ۵ متن بلند بوده و سؤالاتی در مورد این متن‌ها پرسیده می‌شود. موضوع متن‌ها آکادمیک بوده و معمولاً در کتاب‌های دانشگاهی یافت می‌شوند. سؤالات عمدتاً در مورد موضوع اصلی متن، جزئیات، برداشت‌ها، نحوهٔ دیگر بیان جملات، جاگذاری جملات، واژه‌های مترادف است.

برای موفقیت در آزمون TOEFL IBT داوطلب باید مهارت‌هایی نظیر خلاصه‌برداری، برداشت سریع ایده‌های اصلی و جدول‌بندی را در خود تقویت کند. به‌طورکلی همچون آزمون کاغذی پاسخ سؤالات در متون داده شده وجود دارد و نیازی به اطلاعات قبلی در مورد موضوع متن نیست. اما اطلاعات قبلی می‌تواند در پاسخ‌دهی به سؤالات کمک کند.

مهارت شنیداری (‏Listening Comprehension‏)‏

بخش بعدی آزمون تافل، مهارت شنیداری یا Listening Comprehension‏ است. آزمون تافل شنیداری نیز در هر دوآزمون‌های اینترنتی و کاغذی استفاده مورد بررسی و سنجش قرار می‌گیرد. ولی همچون بخش خواندن با هم تفاوت‌های جزئی دارند که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

مهارت شنیداری در آزمون تافل کاغذی

بخش مهارت شنیداری از آزمون تافل توانایی داوطلبان را در درک مکالمه‌های انگلیسی و آمریکایی مورد سنجش قرار می‌دهد که خود به سه قسمت تقسیم می‌شود: قسمت اول این بخش Part A است که شامل مکالمه‌های کوتاه‌بین دو نفر است و پس از پایان هر مکالمه پرسشی مبنی بر اساس مکالمه‌ای که  بین این دو نفر ردوبدل شده است و یا در مورد زمان یا مکان این مکالمه، مطرح می‌شود؛ در قسمت دوم یا Part B مکالمه‌های گسترده‌تری است که بین دو یا چند نفر انجام می‌شود؛ قسمت سوم یا Part C نیز دربرگیرنده سخنرانی‌هایی است که بیشتر دررابطه‌با موضوعات دانشگاهی و آکادمیک صورت‌گرفته است.

در این بخش از آزمون تافل معمولاً 50 سؤال مطرح می‌شود که در دفترچه کتبی آزمون قرار گفته است. داوطلبین پس از پخش مکالمه 35 دقیقه زمان دارند تا به این سؤالات پاسخ دهند. اما تعداد سؤالات این بخش در چند آزمون اخیر به 70 پرسش افزایش‌یافته است که کار را کمی برای داوطلبان دشوار می‌کند.

مهارت شنیداری در آزمون تافل اینترنتی

این بخش از آزمون تافل اینترنتی توانایی داوطلب در درک مکالمات انگلیسی را بر اساس گویش آمریکای شمالی یا به قول برخی امریکن مورد برسی قرار می‌دهد. آزمون اینترنتی بر خلاف آزمون کاغذی آن شامل شش متن است؛ دو مکالمهٔ دانشجویی و چهار متن نیز شبیه‌سازی کلاس درس دانشگاهی و مباحث آن است. در این بخش نیز داوطلب باید پس از پایان پخش مکالمات و سخنرانی‌ها به سؤالاتی در مورد متن، زمان آن یا افرادی که در مکالمه شرکت داشته‌اند پاسخ درست دهد.

مهارت نوشتاری (‏Writing Comprehension‏)

مهارت نوشتاری یا Writing Comprehension‏ بخش دیگری است که در آزمون تافل داوطلبان را به چالش می‌کشد. همچون مهارت‌های پیشین این مهارت نیز در هر دو آزمون کاغذی و اینترنتی به‌شدت موردتوجه است و می‌تواند نتیجه آزمون را به‌شدت تغییر دهد. پس داوطلبان باید تلاش کنند تا مهارت خود در زمینه نوشتاری زبان انگلیسی را افزایش دهند تا نتیجه بهتری در آزمون کسب کنند.

مهارت نوشتاری در آزمون تافل کاغذی

مهرت نوشتار در آزمون تافل کاغذی با سایر بخش‌ها متفاوت است. حتی این بخش در آزمون اینترنتی نیز با آزمون کاغذی تفاوت‌های بسیاری دارد. یکی از تفاوت‌های اصلی که در این بخش وجود دارد روش سنجش در این قسمت است. به‌طورکلی نمره این بخش در نتیجه نهایی آزمون تأثیری نمی‌گذارد.

دانشگاه‌ها هم عمدتاً سقف مشخصی برای این بخش از آزمون تافل تعیین نمی‌کنند. البته برخی از دانشگاه‌های خاص عدد بین 4 الی 5 را برای پذیرش مدنظر قرار می‌دهند. در این آزمون به‌طورکلی یک فرصت ۳۰ دقیقه‌ای که به داوطلب داده می‌شود توانایی نوشتن مطلب در مورد موضوع مشخصی را مورد سنجش و برسی قرار می‌دهد.

مهارت نوشتاری در آزمون تافل اینترنتی

ماهرت نوشتاری در آزمون تافل اینترنتی خود شامل دو قسمت است: قسمت اول مجتمع یا تلفیقی (integrated) است و قسمت دوم مستقل (independent) است. در بخش مجتمع داوطلب باید متن کوتاه آکادمیکی در حد 250 الی 300 کلمه را بخواند، سپس به فایل صوتی کوتاهی که در ادامه آن قرار دارد گوش دهد و بعد از آن نظرات خود را در مورد متن بنویسد. متن داوطلب باید بین 150 الی 225 کلمه باشد. برای نوشتن آن تنها 20 دقیقه به او فرصت داده می‌شود.

در بخش مستقل نیز داوطلب یک انشا یا مقالهٔ شخصی در مورد موضوعی که در سؤال ارائه شده است می‌نویسد. متن داوطلب باید حدود 300 کلمه باشد. همچون قسمت قبلی برای نوشتن آن تنها 20 دقیقه زمان داده می‌شود. مهارت جانبی که در کنار مهارت‌های زبان می‌تواند در بخش نوشتاری آزمون تافل اینترنتی کارگشا باشد مهارت تایپ سریع یا تایپ 10 انگشتی است که می‌تواند باعث صرفه‌جویی در زمان و سرعت نوشتن پاسخ‌ها شود. بد نیست داوطلبین در کنار سایر مهارت‌های خود تایپ ده انگشتی را نیز برای آزمون تافل اینترنتی تقویت کنند.

مهارت گفتاری (Speaking Comprehension)

یکی از مهارت‌هایی که از سال 2005 وارد آزمون تافل شد، مهارت گفتاری یا Speaking Comprehension است. این مهارت در آزمون تافل کاغذی وجود ندارد و تنها در آزمون تافل اینترنتی مورد سنجش قرار می‌گیرد. یکی دیگر از دلایلی که بیشتر افراد و پذیرندگان به سمت مدرک تافل اینترنتی روی آورده‌اند همین وجود سیستم سنجش مهارت گفتاری یا مکالمه است که از اهمیت زیادی برخوردار است.

مهارت گفتاری در آزمون تافل اینترنتی

این بخش خود شامل شش قسمت مختلف است؛ دو قسمت مستقل که در هرکدام از آن‌ها یک سؤال دربارهٔ زندگی آکادمیک داوطلب مطرح می‌شود و متقاضی باید در مورد آن صحبت کند. چهار قسمت هم به‌صورت مجتمع یا تلفیقی است. بخش‌های خواندن و شنیداری با بخش گفتاری در کنار هم وجود دارد. در این بخش‌ها داوطلب باید در مورد خلاصه متنی که می‌خواند یا می‌شنود یا ایده‌های جدید خود در مورد این متون صحبت کند. این صحبت‌ها باید دقیق، واضح و دارای تجزیه‌وتحلیل جزئی از اطلاعات ارائه شده باشند.

نمره دهی در تافل

نمره دهی در تافل استانداردهای خود را دارد که آن را کمی پیچیده‌تر از رقبای دیگ خود همچون آیلتس و جی آر ای کرده است. ملاک سنجش و بازه امتیازدهی در آزمون‌های تافل کاغذی بسیار متفاوت‌تر از آزمون‌های تافل اینترنتی است. همچنین وجود یک مهارت گفتاری بیشتر در آزمون اینترنتی باعث ایجاد استانداردهای متفاوتی در هر دو نوع آزمون شده است.

آزمون تافل
نمره دهی در تافل

نمره دهی در آزمون تافل کاغذی

امتیازدهی در آزمون تافل کاغذی با ارقام بزرگی انجام می‌شود. شاید قدمت بالای این آزمون در زمینه زبان انگلیسی این استاندارد را به وجود آورده باشد. دلیل آن هرچه هست نره قابل‌قبول تافل در بازه بین 310 الی 677 امتیاز قرار می‌گیرد. اگر بخواهیم به‌صورت دقیق‌تری امتیازات را مورد برسی قرار دهیم باید امتیازات را بین بخش‌های مختلف در بازه‌های زیر برسی کنیم:

  • مهارت شنیداری باید بین 31 امتیاز الی 68 امتیاز باشد.
  • مهارت نوشتاری (ساختار)  باید بین 31 امتیاز الی 68 امتیاز باشد.
  • مهارت خواندن باید بین 31 امتیاز الی 67 امتیاز باشد.

نمره دهی در آزمون تافل اینترنتی

یکی دیگر از تفاوت‌های بین آزمون تافل اینترنتی و کاغذی در اینجا مشخص می‌شود. این آزمون در مدل اینترنتی خود بازه کوچک‌تری برای ملاک سنجش مهارت‌ها در نظر گرفته است. بازه امتیازدهی در مدل اینترنتی بین 0 الی 120 امتیاز است. برای هر یک از چهار بخش خواندن، گوش‌دادن، صحبت‌کردن و نوشتن نمره‌ای بین ۰ تا ۳۰ در نظر گرفته می‌شود.

نکته پیچیده در مورد آزمون تافل اینترنتی این است که در ابتدا به هر سؤال گفتاری نمره بین ۰ تا ۴ امتیاز داده می‌شود. همچنین بخش نوشتاری هر سؤال نوشتن دارای نمره خام ۰ تا ۵ امتیاز است. در نهایت و پس از تصحیح نهایی این نمرات به نمرات مقیاس ۰ تا ۳۰ تبدیل می‌شوند که نمره نهایی داوطلب را تشکیل می‌دهد. پخش نمرات در بخش‌های مختلف تافل اینترنتی به شرح زیر است:

  • مهارت شنیداری باید بین 0 امتیاز الی 30 امتیاز باشد.
  • مهارت نوشتاری  باید بین 0 امتیاز الی 30 امتیاز باشد.
  • مهارت خواندن باید بین 0 امتیاز الی 30 امتیاز باشد.
  • مهارت گفتاری باید بین 0 امتیاز الی 30 امتیاز باشد.

هزینه تافل

هزینه آزمون تافل به عوامل مختلفی بستگی دارد، هزینه آزمون‌های اینترنتی و کاغذی در برخی کشورها متفاوت است، همچنین این هزینه در کشورهای مختلف نیز با هم تفاوت دارد. در کنار این موضوع باید هزینه‌های جانبی همچون کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی و آزمون‌های آزمایشی را نیز به معادله اضافه کرد. در ادامه سعی می‌کنیم به برسی تقریبی هزینه‌های آزمون تافل بپردازیم.

برای شرکت در آزمون نیز باید در سامانه ETS ثبت‌نام نموده و از طریق آن قدام به پرداخت کنید. باتوجه‌به این که این کار کمی برای ایرانیان دشوار است سازمان سنجش آموزش کشور و مؤسسه زبان آوای ایرانیان امکان تهیه ووچرهایی برای پرداخت هزینه آزمون تافل در سایت ETS را فراهم کرده‌اند.

هزینه آزمون

همان‌طور که گفتیم هزینه آزمون در کشورهای مختلف متفاوت است. ولی هزینه آزمون تافل در ایران بین 225 الی 245 دلار متغیر است. این مبلغ با دلار 30 هزارتومانی در سال 1401 بین 67,500,000 ريال الی 73,400,000 ريال هزینه بر می‌دارد. همان‌طور که گفتیم این رقم را می‌توانید با کارت بانکی خود و از طریق خرید ووچر از سازمان سنجش یا مؤسسه زبان آوای ایرانیان انجام دهید که البته کار بسیار ساده‌ای است.

هزینه یادگیری

همان‌طور که گفتیم بخشی از هزینه یادگیری آزمون تافل باید برای کلاس‌ها و آزمون‌های آزمایشی هزینه شود. این مبلغ برای کلاس‌های تافل بسیار متغیر است، مواردی همچون برگزارکننده کلاس، اساتید و مدرسین، زمان دوره، خصوصی یا گروهی بودن آن و موارد مشابه تعیین قیمت دقیق برای این دوره‌ها را بسیار سخت می‌کند.

ولی به‌طورکلی برای ثبت‌نام در کلاس‌های آمادگی آزمون تافل باید رقمی بین 18,000,000 ريال الی 48,000,000 ريال برای این کار هزینه کنید. به طور میانگین برای یک کلاس مورد قبول با پشتیبانی و موارد دیگر باید بیش از 30,000,000 ريال کنار بگذارید که در کنار هزینه خود آزمون بیش از 90,000,000 ریا باید هزینه کنید.

مدارک لازم برای آزمون

برای ثبت‌نام و همچنین شرکت در آزمون داوطلبین باید شناسنامه و پاسپورت معتبر را همراه خود داشته باشند. همچنین اطلاعات وارد شده در هنگام ثبت‌نام باید دقیقاً با پاسپورت متقاضی همگام باشد تا اجازه شرکت در آزمون‌ها را به دست آورد. اگر داوطلب شناسنامه و پاسپورت معتبر و قابل قبولی به همراه نداشته باشد و یا اطلاعات ثبت شده در پاسپورت دقیقاً با نامی که در هنگام ثبت‌نام وارد شده مطابقت نداشته باشد، داوطلب مجاز به شرکت در آزمون نخواهد بود. لازم به ذکر است که هزینه آزمون نیز پس داده نخواهد شد.

آزمون تافل
مدارک لازم برای آزمون

نکات مهم برای شرکت در آزمون تافل

در کنار تمامی نکات و مواردی که در این مطلب به آن اشاره کردمی این آزمون دارای نکات مهم دیگری است که در ادامه آنها را برسی خواهیم کرد.

  1. حوزه‌های آزمون تافل خیلی سریع پر می‌شوند. این به دلیل محبوبیت آزمون است؛ بنابراین حتی اگر آزمون 50 بار در سال برگزار شود، بسته به امکانات کشور شما، ممکن است در امتحان بعدی فوری جایی کسب نکنید و به‌اجبار مجبور شوید تا دور بعدی صبر کنید.
  2. شما باید در تمام بخش‌ها مهارت قابل قبولی داشته باشید. کسب نمره عالی تنها از طریق یکی از مهارت‌ها ممکن نیست، در نظر داشته باشید که ممکن است حتی قسمت مربوط به صحبت‌کردن حاوی لغات مهمی باشد.
  3. این امتحان بیشتر از بقیه آزمون‌ها طول می‌کشد. تخمین زده می‌شود که آزمون TOEFL TPEFL IBT حدود 4 ساعت طول بکشد. این امر مستلزم این است که شما توانایی حفظ تمرکز را برای مدت طولانی داشته باشید، به‌خصوص که برای نوشتن مجبور هستید بعضی از اطلاعات فایل‌های شنیداری را به‌خاطر بسپارید.
  4. اگر مهارت‌های کامپیوتری خوبی ندارید، موفقیت در آزمون برای شما یک چالش است. ازآنجاکه TOEFL TPEFL IBT منحصراً به‌صورت آنلاین انجام می‌شود، باید نسبت به کار با کامپیوتر به‌ویژه تایپ ده انگشتی و موارد مشابه تسلط کافی داشته باشید. این نکته را در نظر بگیرید که مجبورید در مدت‌زمان محدود یک مقاله کامل بنویسید. هرچه سریع‌تر تایپ کنید، زمان بیشتری برای تمرکز روی پاسخ‌های صحیح خواهید داشت.

جمع‌بندی

چه قصد مهاجرت کاری به یک کشور انگلیسی زیان را داشته باشید و یا بخواهید برای ادامه تحصیل به یکی از این کشورها اقدام کنید، داشتن مدرک آزمون تافل می‌تواند یکی از گزینه‌هایی باشد که به آن نیاز پیدا خواهید کرد. اما آزمون‌های تافل همان قدر که پرهزینه هستند، نکات ریز و درشتی نیز دارند که اگر به آن‌ها توجه نکنید می‌تواند هزینه شما را از بین ببرد. از انواع مدارک و آزمون‌های کاغذی و اینترنتی گرفته تا پیش‌نیازهایی که پیش از ثبت‌نام در آزمون باید داشته باشید، همه نکاتی هستند که در این مقاله و برای راحت کردن کار شما به آن‌ها اشاره شد است.

اگر شما هم به هرکدام از دلایلی که گفتیم نیازمند یک مدرک از نوع آزمون تافل هستید شاید بد نباشد برگردید و نکات مهمی که در این مقاله از مجله خوبو به آن اشاره کردیم را مجدد مطالعه کنید و بخش‌هایی از آن را به‌خاطر بسپارید.

سوالات متداول

1- هزینه آزمون تافل چقدر است؟

هزینه آزمون در کشورهای مختلف متفاوت است. ولی هزینه آزمون تافل در ایران بین 225 الی 245 دلار متغیر است. این مبلغ با دلار 30 هزارتومانی در سال 1401 بین 67,500,000 ريال الی 73,400,000 ريال هزینه بر می‌دارد.

2- آزمون تافل شامل چه بخش‌هایی است؟

  1. خواندن (Reading Comprehension)
  2. شنیداری (Listening Comprehension)‏
  3. نوشتاری (Writing Comprehension)
  4. گفتاری (Speaking Comprehension)

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *