0

بارد گوگل (googles bard) چیست و چگونه کار می‌کند؟

پس از موفقیت ChatGPT OpenAI، چت ربات Google AI Bard برای تعداد محدودی از افراد در ایالات متحده و بریتانیا منتشر شد. 

بارد یک آزمایش هوش مصنوعی محاوره‌ای (AI) است که براساس مدل زبان برای برنامه‌های گفتگو (LaMDA)، یک مدل زبان هوش مصنوعی است که توسط گوگل در سال 2021 برای ارائه گفتگوی روان و چند چرخشی ایجاد شد. گفت‌وگوی چند نوبتی، مکالمه‌ای است که در آن پاسخ به زمینه گفت‌وگوی فعلی مرتبط است. بارد مکالمات انسانی را با استفاده از پردازش زبان طبیعی (NLP) و یادگیری ماشینی (ML) شبیه سازی می‌کند.

مدل‌های زبان مبتنی بر LaMDA و Bard Transformer تریلیون‌ها کلمه را اسکن می‌کنند تا زمینه و معنا را بیاموزند و الگوهایی را که زبان انسان را می‌سازند، تشخیص دهند. Transformer مدل زبان و معماری شبکه عصبی گوگل است که در سال 2017 اختراع و به صورت منبع باز ساخته شد. یک شبکه عصبی مبتنی بر یک سیستم محاسباتی مبتنی بر هوش مصنوعی است که از مغز انسان الهام گرفته شده است.

لازم به ذکر است که مدل زبان ChatGPT GPT-3 نیز بر روی آن ساخته شده است. با ردیابی روابط در داده‌های متوالی (که زمانی رخ می‌دهد که نقاط مجموعه داده به سایر نقاط مجموعه داده وابسته هستند)، مدل‌ها در تولید محتوای اصلی و پیش‌بینی پاسخ‌ها خوب هستند. 

علیرغم استفاده از هزاران تست کننده قبل از راه اندازی برای بهبود کیفیت، ایمنی و دقت، بارد همچنان آزمایشی است. برای پیشرفت نیاز به بازخورد مداوم از سوی جمعیت عمومی، ناشران و پدیدآورندگان دارد زیرا برخی از پاسخ‌های آن ممکن است هنوز نادرست باشند یا حتی اظهارات توهین‌آمیز ارائه دهند. 

چت ربات مبتنی بر هوش مصنوعی Bard برای تکمیل جستجوی گوگل به عنوان یک همکار خلاق ایجاد شد که می تواند به نوشتن ایمیل، مقاله، جلسات طوفان فکری و استخراج اطلاعات از وب از طریق دکمه «Google it» کمک کند.

Bard را می‌توان در وب‌سایت‌ها، برنامه‌ها یا پلتفرم‌های پیام‌رسان ادغام کرد تا پاسخ‌های واقعی و با صدای طبیعی به سؤالات کاربران ارائه دهد.

بارد گوگل چگونه کار می کند؟

با استفاده از همان اصول LaMDA، Bard یک ابزار همه کاره است که به کاربران کمک می کند تخیل و بهره وری خود را برای تولید ایده ها و پروژه ها تقویت کنند.

از کارهای ساده‌ای مانند برنامه‌ریزی رویدادها و تهیه پیش‌نویس دعوت‌نامه گرفته تا پرسیدن سؤال در مورد موضوعات پیچیده، Bard افزوده‌شده جدید به خدمات چت هوش مصنوعی است که قرار است ارتباطات دیجیتال را مختل کند. 

در اولین نسخه، Bard از نسخه سبک‌تر LaMDA استفاده می‌کند که به توان محاسباتی کمتری برای برآورده کردن تقاضای کاربران همزمان نیاز دارد. علاوه بر LaMDA، Bard تمام داده ها را از وب استخراج می کند تا پاسخ ها را ارائه دهد. این یک چت مبتنی بر متن است که وظایف مختلفی را انجام می دهد، از جمله ایجاد انواع مختلف محتوا، خلاصه ای از متون و ترجمه ها بین زبان های مختلف، همه در یک رابط مینیمالیستی. بارد برای ایجاد پاسخ هایی با صدای طبیعی آموزش دیده است که زمینه گفتگو همچنین در مورد سؤالات بعدی کار می کند که یکی از ویژگی های جذاب آن است. کاربران می توانند با استفاده از دکمه های شست بالا یا پایین بازخورد بدهند.

چت هوش مصنوعی بصری است، استفاده از آن آسان است و دارای دکمه “بازنشانی چت” برای پایان دادن به مکالمه فعلی و شروع یک گفتگوی جدید از ابتدا است.

Google Bard رایگان است و نشان نداده است که برای استفاده از آن در آینده، مطابق با اکثر خدمات موجود، هزینه ای دریافت خواهد کرد. علاوه بر این، ادغام بارد با جستجوی گوگل نیز ممکن است نشان دهد که این سرویس رایگان خواهد ماند.

بارد هنوز نمی‌تواند کد بنویسد، و برخلاف ChatGPT، پاسخ‌های آن درباره کد در حال حاضر به طور رسمی پشتیبانی نمی‌شوند. با این حال، این سرویس در حال آموزش برای یادگیری کد است که فرصت های زیادی را برای توسعه دهندگان و برنامه نویسان به طور یکسان باز می کند.

Google Bard چه زمانی منتشر شد؟

در 6 فوریه 2023، ساندی پیچای، مدیرعامل آلفابت اعلام کرد که شرکت مادر گوگل که پشت سرویس چت هوش مصنوعی قرار دارد، Bard را به روی آزمایش‌کنندگان مورد اعتماد باز می‌کند و به آن اجازه می‌دهد در دسترس عموم قرار گیرد. 

بسیاری بر این باورند که سرویس چت هوش مصنوعی گوگل هنوز برای عرضه عمومی آماده نشده بود، اما فشار ناشی از موفقیت ChatGPT و مطبوعات مثبت دلیل راه اندازی زودهنگام و غیرمنتظره بود. در واقع، در 21 مارس 2023، گوگل دسترسی به Bard را باز کرد و از کاربران ایالات متحده و بریتانیا دعوت کرد تا به لیست انتظار بپیوندند. 

با این حال، انتشار زودهنگام به دلیل تلاش اولیه برای پاسخ دادن به سؤال کاربر در حین نمایش، 100 میلیارد دلار از ارزش سهام آلفابت را از دست داد، که باعث ایجاد یک اشتباه شرم‌آور شد که بر شهرت چت هوش مصنوعی تأثیر گذاشت و محدودیت‌های Google Bard را برجسته کرد.

زمانی که کیت کرافورد، محقق مایکروسافت، اسکرین شات مکالمه خود را با ربات چت هوش مصنوعی به اشتراک گذاشت، یکی دیگر از مناقشات Google Bard بر شهرت سرویس چت هوش مصنوعی Alphabet تأثیر گذاشت. 

این اسکرین شات نشان می‌دهد که وقتی درباره مجموعه‌های داده‌ای که استفاده می‌کند سؤال شد، بارد با فهرست کردن منابع عمومی از جمله ویکی‌پدیا، گیت هاب و حتی جی‌میل و همچنین شرکت‌های شخص ثالث پاسخ داد. 

این محقق ادعا کرد که چت بات هوش مصنوعی با استفاده از ابزار خصوصی مانند جی میل از مرزهای قانونی عبور کرده است. با این حال، حساب توییتر برای Google Workspace پاسخ داد : «Bard یک آزمایش اولیه بر اساس مدل‌های زبان بزرگ است و اشتباهاتی را مرتکب خواهد شد. بر روی داده‌های Gmail آموزش داده نمی‌شود، و در نتیجه از این مشکل طفره می‌رود.

چه کسی می‌تواند به Google Bard دسترسی داشته باشد؟

Google Bard فقط در ابتدا در ایالات متحده و بریتانیا پشتیبانی می‌شد و منحصراً برای آزمایش‌کنندگان مورد اعتماد قابل دسترسی است. در مارس 2023، این کسب و کار فهرست انتظاری را برای عموم باز کرد.

کاربران Bard به یک حساب Google شخصی نیاز دارند و باید 18 سال یا بیشتر داشته باشند. در خارج از ایالات متحده و بریتانیا، این سرویس در دسترس نیست، اما در نهایت به کشورهای دیگر گسترش خواهد یافت. افراد باید به لیست انتظار Google Bard بپیوندند تا شروع به استفاده از آن به صورت متوالی کنند. گوگل بازخورد اولیه کاربران را برای بهبود ربات چت هوش مصنوعی Bard جمع آوری می کند. 

برای پیوستن به لیست انتظار، شهروندان ایالات متحده و بریتانیا باید از صفحه اصلی Bard بازدید کنند، به حساب Google خود وارد شوند، شرایط و ضوابط را بپذیرند و منتظر بمانند تا نوبت خود را به سرویس آزمایش ملحق کنند. مرورگرهای پشتیبانی شده کروم، سافاری، فایرفاکس، اپرا و ادجیوم هستند.

در ابتدا، انگلیسی ایالات متحده تنها زبان موجود است، اگرچه برنامه‌هایی وجود دارد که بارد را قادر به صحبت به بسیاری از زبان‌های ممکن کند.

آیا Google Bard ایمن است؟

چت ربات های هوش مصنوعی هنوز در مراحل اولیه خود هستند و نگرانی های منطقی در مورد امنیت آنها وجود دارد. با این حال، شهرت گوگل برای قرار دادن ایمنی در خط مقدم توسعه محصولاتش دلگرم کننده است.

تاخیر گوگل در انتشار Bard برای عموم مردم نشان می دهد که این شرکت روی کارایی خدمات و امنیت کلی تمرکز دارد. آزمایش مداوم از طریق آزمایش کنندگان مورد اعتماد نشان می دهد که این شرکت تمام اقدامات لازم را برای جلوگیری از هک و سایر حملات سایبری انجام می دهد.

خیلی زود است که بگوییم بارد در امان است یا نه. با این حال، تلاش‌های مستمر آن برای جمع‌آوری بازخورد کاربران و نتایج آزمایش، جامعه فناوری را به این باور می‌رساند که چت ربات هوش مصنوعی گوگل در آینده ایمن‌تر خواهد بود.

Google Bard در مقابل ChatGPT

آخرین سرویس‌های پرطرفدار ربات‌های چت هوش مصنوعی سؤالات امنیتی، حریم خصوصی و کارایی مختلفی را مطرح کرده‌اند. با این حال، اولین سوالی که همه در ذهن دارند این است که آیا Google Bard بهتر از ChatGPT است؟

به طور مشابه، هر دو Google Bard و ChatGPT OpenAI، چت ربات‌های هوش مصنوعی هستند که برای تعامل با افراد از طریق مدل‌های زبان طبیعی و یادگیری ماشینی برای تولید متن مکالمه طراحی شده‌اند. 

با این حال، اینجاست که شباهت های آنها به پایان می رسد. در اینجا برخی از تفاوت های اصلی بین این دو سرویس آورده شده است.

استفاده بارد از یک نسخه سبکتر از LaMDA آن را قادر می سازد تا با قدرت محاسباتی کمتری کار کند و تعداد بیشتری از کاربران همزمان را مدیریت کند. این مزیتی را نسبت به ChatGPT ایجاد می‌کند، که در زمان‌های تقاضای بالا با کارایی مبارزه می‌کند.

ChatGPT محتوا را بر اساس هوش مصنوعی تولید می کند، نوعی سیستم هوش مصنوعی که قادر به تولید متن، تصاویر یا رسانه های دیگر در پاسخ به درخواست ها است. با این حال، چنین سیستمی به دلیل استفاده منظم از تصاویر یا ویدیوهای دیجیتال برای ایجاد محتوا، آن را در برابر حملات سایبری و جعلی های عمیق آسیب پذیرتر می کند. از سوی دیگر، Bard در مورد جستجو و ارائه ورودی‌های مکالمه‌ای که طبیعی‌تر و متنی‌تر به نظر می‌رسند، به جای ارائه فهرستی از پاسخ‌های ممکن و فایل‌های به راحتی قابل جعل، آموزش دیده است.

با این حال، ChatGPT در تلاش است تا به اصلاح جستجوها کمک کند و نتایج جستجوی مکالمه ای با صدای طبیعی تری را مطابق با Bard Google ارائه دهد. در ژانویه، OpenAi قراردادی 10 میلیارد دلاری با مایکروسافت امضا کرد تا ChatGPT را در موتور جستجوی Bing خود بگنجاند و نتایج جستجوی محاوره‌ای بیشتری ارائه دهد.

تفاوت اصلی بین این دو سرویس این است که مجموعه داده های ChatGPT به اندازه سال 2021 به روز هستند، در حالی که Bard بر اساس اطلاعات جدیدتر است. باید دید که آیا این در آینده نزدیک تغییر خواهد کرد یا خیر. در این بین، Bard نسبت به ChatGPT یک مزیت دارد زیرا بر نتایج جستجوی بسیار به روز شده گوگل متکی است.

سرقت ادبی و مالکیت معنوی یکی از دغدغه های اصلی چت هوش مصنوعی است. OpenAI ابزاری برای تشخیص سرقت ادبی ارائه می دهد که به معلمان کمک می کند دانش آموزان خود را در صورت استفاده از آن برای انجام تکالیف دستگیر کنند. از سوی دیگر، بارد هنوز هیچ برنامه‌ای برای گنجاندن ابزار سرقت ادبی در پیشنهاد خود فاش نکرده است.

جایگزین های Google Bard

چت هوش مصنوعی مدتی است که وجود داشته است، اگرچه اخیراً فناوری‌های چت بات به لطف توانایی رو به رشد آنها در ارائه مکالمات به زبان طبیعی به طور فزاینده‌ای مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

بسیاری از استارت آپ های فناوری روی توسعه سرویس چت هوش مصنوعی خود به غیر از ChatGPT OpenAI کار کرده اند. در اینجا لیستی از برخی از رقبای Bard برای تماشا آمده است.

مایکروسافت بینگ

مایکروسافت برای توسعه جستجوهای مبتنی بر هوش مصنوعی با OpenAI همکاری کرده است. مدل زبان GPT-3.5 موتور جستجوی جدید Bing خود را تقویت می کند و دارای یک دستیار چت بات است که می تواند مانند Bard پاسخ های زبان طبیعی را ارائه دهد. Bing در مرحله بتا است، اما پس از انتشار کامل، نتایج جستجوی استاندارد Bing و پاسخ ایجاد شده توسط ChatGPT را در اختیار کاربران قرار می دهد.

چت سونیک

ChatSonic یکی دیگر از سرویس‌های چت هوش مصنوعی است که توسط جستجوی گوگل پشتیبانی می‌شود و به کاربران امکان می‌دهد موضوعات را به‌طور هم‌زمان مورد بحث قرار دهند، به لطف توانایی آن در دستیابی فوری آخرین محتوای واقعی از طریق یک تولیدکننده متن مبتنی بر هوش مصنوعی به نام WriteSonic. کاربران به راحتی می توانند آثار هنری، متون و تصاویر هوش مصنوعی غیر از دریافت پاسخ به پرسش ها ایجاد کنند. لازم به ذکر است که تنها نسخه آزمایشی آن رایگان است، در حالی که استفاده منظم از سرویس کامل از 12 دلار در ماه هزینه کاربران را شروع می کند.

یوچت

YouChat یکی دیگر از ربات های چت هوش مصنوعی است که توسط موتور جستجوی You.com مستقر در آلمان ساخته شده است. ویژگی YouChat این است که پاسخ به سؤالات را ارائه می دهد و همچنین منابعی را برای راه حل های خود ارائه می دهد تا به کاربران امکان تأیید، بررسی و بررسی واقعی پاسخ های سرویس را بدهد.

برچسب‌ها:,

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *