کلاغ سفید چیست و چه معنایی دارد؟ این سوالی است که این روزها پس از مشاهده گونهای از این کلاغ در تهران، ذهن مردم را درگیر کرده است.
به گزارش سایت خوبو، بیشتر مردم فکر میکنند که تمامی کلاغها سیاه هستند؛ با این حال در مواردی نادر، کلاغهای سفید نیز دیده شدهاند. به تازگی کلاغی سفید رنگ در تهران دیده شده است و همین یک مورد کافی است تا توجه و کنجکاوی مردم به آن جلب شود. افسانههای گوناگونی درباره کلاغ سفید در فرهنگهای سرتاسر دنیا وجود دارد. آنها میگویند که کلاغهای سفید نشان دهنده عدالت هستند. اگر خوبی یا بدی کردهاید، کلاغ سفید میآید تا به شما بگوید که آینده شما این را منعکس خواهد کرد. مشابه کارما، کلاغ سفید میآید تا به شما بگوید آنچه در اطرافتان در گردش است، به سراغتان خواهد آید. روح کلاغ سفید از شما میخواهد که اعمال نیک انجام دهید تا بتوانید آیندهای روشن داشته باشید. موارد اینچنینی را میتوان در اکثر افسانههای مربوط به زرتشتیان، مسیحیان و یهودیان یافت.
آیا کلاغ سفید پیامآور اخباری از آینده است؟ آیا دیدن آن را باید نشانهای خوب یا بد دانست؟ بیایید این بار به این موضوع از دیدگاه علمی نگاه کنیم اما پیش از هر چیز اجازه دهید تا با چند اصطلاح در زیستشناسی آشنا شویم. با بررسی زیستی این موضوع متوجه خواهید شد که این موضوع صرفاً افسانه است و به لحاظ علمی موضوعی بسیار طبیعی است. پس با خوبو همراه باشید.
آشنایی با چند اصطلاح زیست شناسی
آلبینیسم
آلبینیسم ناشی از کمبود کامل ملانین در پرها و تمام بافتهای نرم بدن است. کمبود آن باعث قرمزی چشمها و پاهای صورتی میشود که تشخیص آن را بسیار آسان میکند. آلبینیسم اغلب با بینایی ضعیف و بیش فعالی همراه است که به سرعت آن را از جمعیت عمومی حذف میکند و به همین دلیل، معمولاً فقط در پرندگان جوان یا اسیر دیده میشود.
لوسیسم
لوسیسم کمبود کامل ملانین در تمام یا بخشی از پر است، اما نه لزوماً در بافتهای نرم. گاهی اوقات از آن به “آلبانیسم جزئی” یاد می شود. پرندگانی که دچار لوسیسم شدهاند ممکن است یک یا چند پر سفید داشته باشند، یا اینکه کاملاً سفید اما با چشمهای معمولیِ رنگی باشند. پاها و صورت آنها ممکن است مانند پرندگان آلبینو صورتی به نظر برسد یا نباشد.
شیزوکروزیم
شیزوکروزیم کمبود رنگدانه خاصی در بدن پرنده است. بنابراین، برای مثال، پرنده ای که فاقد رنگدانه فائوملانین (قهوه ای) باشد، خاکستری به نظر میرسد.
ملانیسم
ملانیسم در واقع تهنشینیِ فوقالعاده بالایی از ملانین است که باعث میشود حیوان در کل تیرهتر به نظر برسد.
کاروتنیسم
کاروتنیسم تغییر در مقدار، توزیع یا ترکیب رنگدانههای کاروتنیود (قرمز، زرد، نارنجی) است.
رقیق بودن رنگدانهها
کم رنگی یا رقیق بودن همان طور که از نامش پیداست، خاموش شدن رنگها در تمام یا بخشی از پرهای پرنده است.
اما این ناهنجاریهای رنگی چگونه به وجود میآیند؟ چند عامل مختلف از جمله ژنتیک، رژیم غذایی و آسیب/بیماری کلید این معما هستند.
ژنتیک
آلبینیسم ژنتیکی است و به طور خاص، به یک کرموزوم غیرجنسی مغلوب مرتبط است. به یاد داشته باشید که انسان ۲۳ جفت کروموزوم دارد. ۲۲ تای آنها غیرجنسی هستند و جفت آخر کروموزومهای جنسی هستند. مغلوب به این معنی است که برای بیان این صفت به دو نسخه از ژن نیاز دارید. کاری که این جهش انجام میدهد، عدم وجود آنزیم تیروزیناز است که توسط بدن برای ایجاد برخی از رنگدانههای رنگی استفاده میشود. از آنجایی که آلبینیسم ارثی است، میتواند توسط یک پرورشدهندۀ ماهر به یک جمعیت مصنوعی تبدیل شود، به همین دلیل ممکن است چیزهایی مانند ببر سفید یا شیر سفید را در تجارت سرگرمی ببینید. علیرغم تنوع رنگی چشمگیر آنها نسبت به همتایان خود، آنها گونههای متمایز نیستند. ژنتیک نیز در لوسیسم نقش دارد، اگرچه اغلب تنها بخشی از یک مکانیسم پیچیدهتر است.
رژیم غذایی
رژیمهای غذایی کم پروتئین نیز ممکن است به لوسیسم کمک کنند، زیرا اسید آمینه لیزین با افزایش پرهای سفید در ارتباط است. این مشاهدات نشان میدهد که پرندگان شهری (که احتمالاً رژیم غذایی کمتری از گوشت و پروتئین دارند) معمولاً نسبت به همسالان روستایی یا جنگلی خود دارای انحرافات رنگی بیشتری هستند. از سوی دیگر، کاروتنیسم به شدت تحت تأثیر رژیم غذایی است، زیرا حیوانات به تنهایی نمیتوانند این رنگ را تولید کنند. یک مثال بسیار آشنا در این مورد، دیدن فلامینگوهای جوان سفید است که در این مرحله اولیه زندگی، هنوز زمان کافی برای آغاز تولید مقادیر انبوه رنگدانههای صورتی را ندارند.
سن/آسیب دیدگی
در نهایت، سن و آسیبدیدگی نیز ممکن است باعث شود که پرها نتوانند به درستی رنگدانه تولید کنند، اگرچه این موضوع تز سوی محققان در حال مطالعه و آزمایش است. جهش ژنتیکی سوماتیک (یعنی جهشهایی که پس از لقاح رخ میدهد) با افزایش سن همراه است و در واقع، کلاغهای مسن تر اغلب با پرهای سفید دیده میشوند. آبله مرغان به عنوان عاملی مهم در بروز کاروتنیسم شناخته شده است.
باورهای رایج دربارۀ کلاغ سفید
باورهای مثبت
در بیشتر جوامع سنتی، کلاغ سفید را نمادی مقدس میدانستند که نشانی از یک نعمت بود و یا اینکه دیدن آن را به فال نیک میگرفتند. علت این امر در این بود که کلاغهای سفید بسیار نادر هستند و همچنین رنگ سفید نماد چیزهای خوب برای مردم بود. در بسیاری از فرهنگها رنگ سفید نمادی از موارد زیر است:
روشنی، تولد دوباره، تطهیر، پاکسازی، صداقت، فرصت، آغازی دوباره، بینش، بصیرت و درونبینی.
در فرهنگ سنتی فیلیپین، دیدن کلاغ سفید به معنای فرصتی دوباره برای انجام کارهای نیک است. کلاغ سفید، انسان را تشویق میکند که با خود صادق باشد و همانند نوری در تاریکی، راه را به انسانها نشان میدهد.
باورهای منفی
در بسیاری از فرهنگها، کلاغها و زاغها را حیلهگر و فریبکار میدانند و این به دلیل ماهیت بازیگوش و گاهی رفتارهای غیرقابل توضیح آنهاست که نشات گرفته از هوش بالای این پرنده است.
بنا به اعتقاد مردم قبیله وُدابا در کشور نیجریه، دیدن کلاغ سفید نشان از اتفاقی شوم برای یکی از اعضای خانواده دارد و اگر کلاغ سفید چند روزی را بالای خانهای بنشیند به این معنی است که به زودی یکی از اعضای آن خانواده دچار مریضی میشود.
مردم قبیله هامار در اتیوپی اعتقاد دارند که اگر به کلاغ سفید غذای مناسبی داده نشود، حوادث طبیعی در چند روز آینده تمام دهکده را در بر خواهد گرفت. در روستاها، آنها تمام وسایل خود را از دید کلاغ سفید پنهان میکنند و بدین وسیله از خود، خانواده و مزرعهشان در مقابل انرژی کلاغ سفید محافظت میکنند.
مردمان شهر بالی در اندونزی بر این باورند که پرواز کلاغ سفید بر فراز مزرعۀ گندم موجب خشکسالی در سال بعد در آن مزرعه میشود و با مشاهدۀ کلاغ سفید و برای جلوگیری از جادوی او، مقدار زیادی حبۀ سیر را در قسمتهای مختلف گندمزار خود میریزند.
عذر میخوام چهطور از بیان فرآیند فیزیولوژیک تولید یک گونه به این نتیجه رسیدید که معنای متافیزیکی که براش مطرح شده نادرسته؟
وقتی جیره و مواجب از یک جا میاد باید در جهت باد و خشنودی سلطان همه چیو به هم ربط داد!!
زنده باد😂😂😂😂
اینهمه کاروتنیسم و شیزوکروزیم و آلبینیسم کردی که بگی اینا همش خرافاته😆باشه تو راست میگی ولی فعلا که دیدن کلاغ سفید تهران و چیزهایی ک راجعش گفتن درست از آب درومده