آیا در موردِ اسامی و تنوع محصولات مختلف شیاومی گیج شده اید؟ هر چیزی که می خواهید بدانید اینجاست.
در برخی از کشورها، شیاومی یکی از محبوبترین و پر فروش ترین برند های گوشیهای هوشمند است. با این حال، در کشورهای توسعه یافته، اکثریت مردم ممکن است هرگز این نام را نشنیده باشند. این دوگانگی باعث سردرگمی بالقوه زیادی در مورد برند و محصولات آن می شود.
در این مطلب، همه آنچه را که باید در مورد شیائومی بدانید را در اختیار شما قرار می دهیم. امیدواریم به شما کمک کند هنگام خرید یک محصول جدید تصمیمات درستی بگیرید.
شیاومی چیست؟
هنگامی که شیاومی را با سایر برندهای بزرگ گوشی های هوشمند از جمله سامسونگ، اپل، نوکیا و غیره مقایسه می کنید به سرعت متوجه یک چیز می شوید: این شرکت چقدر جوان است. شیاومی در سال 2010 کار خود را آغاز کرد، که آن را به جوان ترین شرکت در لیست ده سازنده برتر گوشی های هوشمند در سراسر جهان تبدیل کرد.
مدیر عامل و بنیانگذار آن، Lei Jun تیمی از پیشکسوتان فناوری را به عنوان کارمند برای یک سرمایه گذاری جدید گرد هم آورد. بر اساس اعتبار کارکنان ( که شامل کارمندان سابق گوگل و موتورولا بودند) و همچنین بیانیه ماموریت شرکت، جون توانست میلیون ها دلار سرمایه اولیه جمع آوری کند.
ظرف چند ماه، شیاومی اولین محصول خود را معرفی کرد: MIUI، پوسته اندرویدی که بیشتر گوشیهای هوشمندش را تامین میکند. یک سال بعد، در آگوست 2011، این شرکت اولین گوشی خود را عرضه کرد: شیائومی Mi 1.
برگ برنده آن قیمت فوق العاده اش بود. می وان در برابر قیمت 200 دلاری اش مشخصات و امکانات زیادی را در اختیار کاربر قرار می داد. با این حال این گوشی فقط در چین در دسترس بود.
پس از عرضه موفق چندین گوشی هوشمند در چین، گوشی های شیائومی به کشورهای دیگر نیز گسترش یافت. امروزه محصولات هوشمند در چین، هند، بیشتر اروپا و به خصوص کشور مان موجود است. علاوه بر این، این شرکت بسیاری از محصولات غیرهوشمند دیگر را نیز به فروش می رساند.
محصولاتی که شیاومی عرضه می کند
همانطور که می دانید شیاومی محصولات بسیار زیادی را در سبد فروش خود دارد. در این بخش می خواهیم محصولات پر فروش این شرکت در ایران را معرفی کنیم.
گوشی های شیاومی: بر اساس رده
شیاومی گوشی های زیادی را در بازه پرچمدار تا پایین رده به مشتریان ارائه کرده است. اگر گوشی های تولید شده توسط زیر برند های شیاومی مانند ردمی و پوکو را هم به حساب بیاوریم، شما شاید صد ها گزینه برای خرید در پیش رو داشته باشید. بی تعارف تنوع گوشی های شیاومی به طرز عجیبی گیج کننده است. هر سری با یک شماره و چندین شاخه تقسیم بندی شده است که با توجه به امکانات و قیمت متغیر هستند. همچنین مشخصات، طراحی و حتی نام دستگاه ها با توجه به کشور تولید کننده می تواند متفاوت باشد. مثلا یک گوشی با مشخصات یکسان می تواند 3 اسم مختلف داشته باشد! واقعا گیج کننده است.
پرچمدار های اصلی
در خط شماره گذاری شده، چند نوع وجود دارد. تاکنون، شیاومی 12 پرو و شیاومی 12 ایکس را معرفی شده اند. در ادامه سال 2022، احتمالاً انواع “T” از این سری نیز وجود خواهد داشت که احتمالاً به عنوان خانواده 12T شناخته می شود. همچنین ممکن است در آینده Xiaomi 12 Ultra نیز وجود داشته باشد.
به طور کلی، هر گوشی رده بالا دارای پردازنده کوالکام و یک سیستم دوربینِ برترِ آن سال است. در مورد شیائومی 12، دو گوشی رده بالا با اسنپدراگون 8 نسل 1، پردازنده پرچمدار سال 2022 عرضه می شوند. اگرچه برخی از دستگاه های فرعی دارای تراشه های کمتر قدرتمندی هستند.
توجه داشته باشید که در سال 2021، شیاومی اعلام کرد که دیگر از نام تجاری Mi در گوشی های پرچمدار خود استفاده نخواهد کرد. پیش از این، سری های شماره گذاری شده، شیاومی مانند سری Mi 11 ، “Mi” را نیز در عنوان گنجانده بود. اما دیگر شاهد عرضه گوشی با عنوان Mi در ابتدا نام آن ها نخواهیم بود.
سری Mi Note
در دنیای سامسونگ، نام Note به گوشی های رده بالای متمرکز بر تجارت در فهرست خود اشاره میکند. با این حال، در شیاومی، خط Mi Note در واقع یک سری کلاس پایینتر در مقایسه با خط پرچمدار Mi است.
تعداد گوشی های Mi Note نسبتاً کمتری نسبت به سایر خانواده ها در فهرست این شرکت وجود دارد. جدیدترین گوشی های سری Note، شیاومی می نوت 10 و می نوت 10 پرو هستند که هر دو در اواخر سال 2021 عرضه شدند. این گوشیها از پردازنده کوالکام اسنپدراگون 730G بهره میبرند که آنها را به دستگاههای میان رده اما قوی تبدیل میکند.
سری Mi Mix
سری Mi Mix ورودی های جدیدی دارد، Xiaomi Mi Mix Fold و Mix 4. این سری جایی است که شیاومی فناوری نوآورانه و پیشرفته خود را در آن قرار می دهد، مانند اولین گوشی تاشوی خود. Mi Mix Fold از Samsung Galaxy Z Fold 2 الگو برداری شده است، اما ارزانتر بسیار ارزان تر است.
چه چیزی گوشی های شیاومی را از رقبا متمایز می کند؟
همانطور که قبلا اشاره شد، شیاومی یک شرکت بسیار جوان است که تنها حدود یک دهه فعالیت دارد. بنابراین کاملاً شگفت انگیز است که این شرکت توانسته در مدت زمان کوتاهی به این اندازه رشد کند. ما سه مورد از دلایل موفقیت آن را در اینجا فهرست کرده ایم.
قیمت های بسیار پایین
گوشی های شیاومی (و به طور کلی بیشتر محصولاتش) حاشیه سود بسیار کمی دارند. این شرکت معمولاً محصولات خود را گاهی تا صد ها دلار کم تر از قیمت محصولات مشابه شرکت های رقیب به بازار عرضه می کند.
اما چگونه قادر به انجام آن است؟ راه حل نه چندان محرمانه این است که شیاومی واقعاً خود را یک شرکت سخت افزاری نمی داند. در عوض، این یک شرکت داده است که سخت افزار هم ارائه می دهد. تبلیغات گسترده در رابط کاربری MIUI و جمعآوری دادههای کاربر در انبوهی از برنامهها از راه های کسب درآمد شیاومی هستند. شیاومی هزینههای تولید خود را با کسب درآمد از دیتا و داده های شما جبران میکند.
در دسترس بودن بیشتر
از آنجایی که حاشیه سود شیاومی بسیار کم است، نمیتواند سالانه صد ها گوشی کاملاً جدید عرضه کند. هزینه های تحقیق و توسعه، تبلیغات و خرده فروشی بسیار زیاد است. در عوض، این شرکت هر سال تعداد انگشت شماری از گوشی های اصلی خود را عرضه می کند و آنها را برای مدتی طولانی، بسیار بیشتر از اکثر رقبا، در دسترس نگه می دارد. در عین حال، تغییرات ظریفی را در آن گوشی ها اعمال می کند تا به روز بمانند.
تمرکز بر بازارهای نوظهور
به دلیل قیمت های پایین شیاومی، منطقی است که روی بازارهای گوشی های هوشمند در جایی که بیشتر مردم به دنبال دستگاه های ارزان قیمت هستند، تمرکز کند. به همین دلیل است که شیاومی در مکان هایی مانند چین، هند و ایران موفق ترین است. در هند، این برند موفق ترین برند گوشی های هوشمند است که به راحتی رقبای بزرگی مانند سامسونگ و اپل را شکست می دهد.
برندهای فرعی شیائومی کدامند؟
در بخش قبلی این مقاله، سری های مختلف گوشی های هوشمند ارائه شده توسط شیاومی را بررسی کردیم. این لیست قبلاً بسیار طولانیتر بود، اما این شرکت اخیراً شروع به گسترش برخی از سری های تلفن های هوشمند خود با برندهای خاص خود کرده است.
Redmi
ردمی به عنوان خط تولید گوشی های هوشمند ارزان قیمت از شیاومی شروع به کار کرد. به طور کلی، گوشیهای ردمی بهعنوان ارزانترین راه برای دریافت گوشی از این شرکت بود و گزینه خوبی برای خریدارانی بود که نمیتوانستند یک گوشی پرچمدار یا حتی یک دستگاه Mi Note بخرند.
Poco
در سال 2018، شیائومی گوشی Poco F1 (یا Pocophone F1 را بسته به موقعیت مکانی شما) عرضه کرد. این سری از گوشی های هوشمند جدید، پردازنده پرچمدار آن زمان (Snapdragon 845) را در دستگاهی با قیمت حدود 300 دلار قرار داد. این دستگاه نقدهای بسیار خوبی دریافت کرد و در سراسر جهان بسیار محبوب شد.
Black Shark
بلک شارک از نظر فنی زیرمجموعه شیاومی است، اما به نظر نمی رسد به اندازه Redmi و Poco مستقل باشد. با این حال، بر روی کاغذ، بلک شارک یک برند فرعی است که تنها بر روی گوشی های هوشمندِ مخصوص بازی تمرکز می کند.
جدیدترین گوشی های بلک شارک از سری Black Shark 4 هستند. این گوشیها دارای اسنپدراگون 888 یا اسنپدراگون 870 هستند، نمایشگری با نرخ تازهسازی بالا، مشخصات خوب و طراحی منحصربهفردی که بر روی بازی متمرکز است. به عنوان مثال، این تلفن دارای محرک های داخلی است که به گیمرها کمک می کند تا با رقبای خود رقابت کنند.
تبلت و لپ تاپ
شیاومی لپ تاپ هایی را با نام تجاری Mi Notebook به بازار عرضه می کند. سری Mi Notebook تا حد زیادی از زیبایی طراحی مک بوک های اپل الهام گرفته است. با این حال، ویندوز مایکروسافت نیرو دهنده آن است.
شیاومی تبلت هایی را به صورت پراکنده عرضه می کند. جدیدترین تبلت آن Mi Pad 5 است که در سال 2021 عرضه شد. با این حال، قبل از آن، جدیدترین تبلت موجود در فهرست آن Mi Pad 4 بود که در سال 2018 عرضه شده بود. به عبارت دیگر، هر سال انتظار یک تبلت جدید را نداشته باشید.
محصولات صوتی و پوشیدنی
شیاومی تعدادی از موفق ترین ردیاب های تناسب اندامِ موجود در بازار را عرضه کرده است. سری پوشیدنی های Mi Band آن، ویژگی های سطح بالا را با قیمت فوق العاده پایین به ارمغان می آورد.
جدیدترین مورد در مجموعه دستبند های هوشمندِ شیاومی Mi Band 6 است. این یک محصول عالی دیگر در این سری است. همچنین Xiaomi Mi Watch و Mi Watch Lite نیز وجود دارند که ساعتهای هوشمند توانمندتری هستند. ساعت هوشمند شیاومی S1 در سال 2022 اکنون برترین ساعت هوشمند این شرکت است.
شیاومی همچنین محصولات صوتی نیز تولید می کند. هدفونهای سیمی و بیسیم را در سبکهای مختلف از جمله داخل گوشی و روی گوشی به بازار عرضه کرده است. جدیدترین محصول آن، هدفون بیسیم Mi True Xiaomi 2 است. هدفونهای بیسیم آن از لحاظ طراحی صنعتی بسیار شبیه به ایرپادهای اپل هستند.
تلویزیون
در طی دو سال اخیر تلوزیون های هوشمند شیاومی با توجه به قیمت بسیار مناسب خود، وارد بازار کشور شده اند. از تلویزیون های محبوب بازار ایران می توان به سری های 4s، p1 و q1e اشاره کرد. تلویزیونهای Mi معمولاً با سیستمعامل Android TV اجرا میشوند که به شما امکان میدهد رسانهها را از طریق بسیاری از برنامههای موجود در فروشگاه Google Play پخش کنید. به تازگی، این شرکت یک تلویزیون 82 اینچی عظیم 8K با قیمت بیش از 7000 دلار راهی بازار کرده است.
نظرات کاربران