0

فیلم زاپاس

zapas

فیلم زاپاس فیلمی ایرانی است که توسط برزو نیک نژاد در سال ۱۳۹۴ ساخته شده و در سی و چهارمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر به اکران درآمد.

به گزارش خوبو، زاپاس فیلمی کمدی است که چندین کمدین مطرح در آن به ایفای نقش می‌پردازند. زاپاس از سایت معتبر IMDB، نمره متوسط 5.1 را کسب کرده است. 420 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

دانلود فیلم زاپاس

عوامل و بازیگران فیلم زاپاس

زاپاس فیلمی است که در ژانر کمدی، درام و خانوادگی توسط برزو نیک نژاد ساخته شده است. نام نیک نژاد بیشتر به دلیل ساخت سریال‌هایی چون ساخت ایران (سری دوم)، دردسرهای عظیم و دودکش (سری دوم) شناخته می‌شود. او سابقه ساخت فیلم‌هایی همچون دوزیست و لونه زنبور را نیز در کارنامه دارد.

کارگردانبرزو نیک‌ نژاد
تهیه‌کنندهسید امیر پروین حسینی
نویسندهبرزو نیک‌ نژاد
بازیگرانامیر جعفری
ریما رامین فر
احمد مهران فر
شبنم مقدمی
الناز حبیبی
ماهان نصیری
جواد عزتی
موسیقیاحسان بیرقدار
فیلم‌بردارمسعود سلامی
تدوینحسن ایوبی
سال ساخت1394
مدت زمان فیلم85 دقیقه
نمره IMDB5.1
فروش گیشه۴٬۸۱۶٬۱۱۴٬۰۰۰ تومان

خلاصه داستان

یک تیم فوتبال متعلق به اهالی شهر رامیان که در دسته سوم کشور فعالیت می کرده ، به دسته دوم صعود می کند. سعید در آخرین لحظات بازی آخر دچار مصدومیت تاندون پا می شود و سلامتی اش به خطر می افتد و …

فیلم زاپاس

نقد و بررسی فیلم زاپاس

محمد فهیمی در ندای اصفهان، در نقد این فیلم نوشته است:

زاپاس خوب شوخی می‌كند و می‌خنداند، درست می‌خنداند. روی اصول م‌خنداند، ولی اين برای يک فيلم كه نام كمدی را يدك می‌كشد كافی نيست. كافي نيست؟ چرا كافي نيست؟ كمدي هاي چند وقت اخير كدام فيلمها بودند؟ سالوادر يا آلبالو؟ در مدت معلوم يا باركد؟ اسم اينها را می‌توان كمدی گذاشت؟ در برابر اينها زاپاس آپارتمان است و نيك نژاد بيلی وايلر. اما آپارتمان ما فقط خوب می‌خنداند، درست می‌خنداند، روی اصول می‌خنداند، بلد نيست داستان تعريف كند،بلد نيست پايان بندی كند، بلد نيست حرفش را بزند، بلد نيست از كليشه ها دور شود. اما شخصيت ها را در می‌آورد، هرچند بد، هرچند مبتدی…انگار نويسنده فقط به اين فكر كرده كه چطور بخنداند و شخصيت هايش چطور باشد. همين.

اما كارگردانی از فيلمنامه كاملا جداست.انگار اصلا كارگردان فيلمنامه نويس را در عمرش يك بار هم نديده.ضعف كارگردان قوت فيلمنامست و بالعكس. كارگردان درپرداخت شخصيت مشكل دارد، نمونه بارزش رامين فر، خودش كه خوب بازي نمی‌كند هيچ ،كارگردان هم اورا كنترل نمی‌كند، يعنی اگر متن را از او بگيريم با يك زن كم تحمل، بی‌فكر و بی‌منطق طرفيم،اما فيلمنامه اين را نمی‌خواهد، فيلمنامه ملايمت می‌خواهد، شكنندگی می‌خواهد، مهربانی و در عين حال حساسيت می‌خواهد. اما در مورد فضا، كارگردانی از فيلمنامه كاملا جلوتر است،فضای فيلمنامه تلويزيونيست اما كارگردان دنبال سينماست. كارگردان ميزانسن می‌فهمد، دوربين می‌فهمد، رنگ پردازی می‌فهمد، می‌داند كه چگونه پرده را پر كند، گاهی با لواشك، گاهی با جمعيت، گاهی هم با قاب جعبه های زنبور داری و درخت و تاب و رود و…بيشتر شوخی‌های فيلم با دوربين است، حاصل از ديدن است نه شنيدن، لانگ شات ها گاهی اوقات در حد كاملا حرفه ايست. اينها را تلويزيون نمی‌فهمد، منتقدی كه می‌گويد زاپاس تلويزيونيست هم نمی‌فهمد. قدرت زاپاس در سينماست و خارج از آن قابل درك نيست.

نكته جالب در فيلم زاپاس اين است كه طنز فيلم از دست نمي رود.وقتي فيلم به بخش ها جدی و خسته كننده اش ميرسد،با چند ديالوگ سنجده و موقعيت مناسب و كارگردان دوربين بلد، فيلم نجات پيدا می‌كند. بنابراين معضل اصلی درام های كميكِ اين چنينی از اين فيلم دور است، يعنی تغيير لحن نمی‌دهد و اين امتياز بزرگيست.

فیلم زاپاس

در واقع چيزی به اسم محور اصلي داستان وجود ندارد،موقعيت ها فيلم را جلو مي برند كه اين اصلا خوب نيست،در فيلم نه فوتبالی وجود دارد، نه مصدوميتی، نه سنگ اندازي و نه اختلاف نظر. اينها گفته می‌شود اما دغدغه نمی‌شود. با اين حال موقعيت ها ما را نگه می‌دارد ولی مشكلی را حل نمی‌كند، يعنی وقتی سينما را ترک می‌كنيم، تنها چيزی كه ذهن ما را پيش خودش نگه می‌دارد ديالوگ ها و موقعيت هاست.

راوی فيلم پسري نابغه و كار بلد است. هم بازيگر خوبي است و هم خوب روايت می‌كند. كافي است سبك روايت او را با عطاران نهنگ عنبر مقايسه كنيد، چقدر قوی‌تر و چقدر دلنوازتر از عطاران است. بر خلاف عطاران كه خيلي يك نواخت و منزجر كننده صحبت می‌كند، او لطافت دارد، بالا پايين‌های صدايش هنگام خواندن متن بيننده را جذب می‌كند، با اين حال نيك نژاد هم مراقب هست تا لوس نشود.

در كل زاپاس فيلم شريفي ست اما خوب نيست، بد هم نيست. داستانش روي هواست اما كمدی هايش درآمدن (البته با كمك عزتی كه كمدی می‌فهمد و جعفري كه حدود را بلد است) شخصيت هايش بد پرداخته شده اند، ولی پرداخته شده‌اند. و اينها فيلم سينمايی، تكرار می‌كنم، سينمايی زاپاس را تشكيل می‌دهند. ضعف زياد و قدرت زياد.

فهرست جوایز فیلم زاپاس

در سی و چهارمین دوره برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1394، فیلم زاپاس نامزد دریافت دو سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین بازیگر نقش مکمل زن (شبنم مقدمی) و بهترین چهره پردازی (ایمان امیدواری) شد و در پایان موفق به کسب یک سیمرغ بلورین شد.

  • برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن (شبنم مقدمی)، دوره ۳۴ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۴

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *