0

فیلم زیر درخت هلو

فیلم زیر درخت هلو

فیلم زیر درخت هلو فیلمی ایرانی است که توسط ایرج طهماسب در سال ۱۳۸۴ ساخته شده و در همان سال به اکران عمومی درآمد.

به گزارش خوبو، زیر درخت هلو از جلمه کمدی‌های خوش ساخت سینمای ایران است که بازهم با هنرنمایی مثلث هنری طهماسب، جبلی و معتمدآریا ساخته شد. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره متوسط 5.8 شده است. 827 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

عوامل و بازیگران فیلم زیر درخت هلو

زیر درخت هلو فیلمی است که در ژانر کمدی و درام توسط ایرج طهماسب ساخته شده است. ایرج طهماسب از بازیگران، کارگردانان و مجریان مطرح و به‌نام سینما و تلویزیون ایران است که در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های عروسکی موفق ایران، نقش داشته است. کلاه قرمزی و پسرخاله اولین فیلم سینمایی او در مقام کارگردان بود و پس از آن فیلم‌های موفق دیگری همچون دختر شیرینی فروش، کلاه قرمزی و سروناز، کلاه قرمزی و بچه ننه و زیر درخت هلو را کارگردانی کرد.

کارگردانایرج طهماسب
تهیه کنندهحمید مدرسی
مجید مدرسی
نویسندهایرج طهماسب
حمید جبلی
بازیگرانایرج طهماسب
حمید جبلی
فاطمه معتمد آریا
شهره لرستانی
علی اصغر شهبازی
پوراندخت مهیمن
حسن دادشکر
تدوینهایده صفی یاری
موسیقیمحمدرضا علیقلی
سال ساخت1384
مدت زمان90 دقیقه
نمره IMDB5.8
پوستر فیلم زیر درخت هلو

خلاصه داستان

در خانواده عارف‌پور هرکدام از افراد خانواده شب قبل از مرگ، در خواب می‌فهمد که فردا ساعت پنج عصر خواهد مرد. اين سنت در خانواده عارف پور به زمان حال رسيده است.

نقد و بررسی فیلم زیر درخت هلو

این كمدی خانوادگی، فیلمی است كه كاملاً به قصد جلب مخاطب و با نگاه به گیشه تولید شده و برای رسیدن به مقصودش ساده ترین روش را كه شیوه مرسوم و معمول آثار تجاری است به كار گرفته است.

این فیلم از موقعیت‌هایی تشكیل شده كه در آن تماشاگر به‌صورت متناوب در معرض موقعیت‌های غمناك و شادی آور قرار می گیرد، اما در مواجهه با هیچ یك از این دو حالت به عمق نمی رود. تماشاگر غمگین می شود اما در حالی كه هنوز كاملاً با موقعیت غمناك درگیر نشده، وارد فضایی كاملاً شاد و مفرح می گردد.

نخستین موقعیت ناراحت كننده فیلم مرگ آقا بزرگ است كه بلافاصله با قضیه ازدواج صفا و هجوم زنهای محله به خانه عوض می شود، داستان پس از پرداختن به این موضوع و شامل شدن موقعیتهای كمیك، دوباره در یك سكانس نه چندان طولانی كه “اعتمادی” در آن با “صفا” درگیر می شود، فضایش را عوض می كند و یكبار دیگر با زندانی شدن صفا و سوسن در ویلا، موقعیتهایی شاد را ایجاد می كند و باز با خوابی كه صفا می بیند، لحنی غمناك پیدا می كند و در انتها با پایانی خوش كه خاص چنین ژانری است، تمام می شود.

زیر درخت هلو با قرار دادن مداوم تماشاگرش در این فضاها به خوبی توانسته آنان را با كلیت داستانش درگیر كند و از این جهت یك فیلم سرگرم كننده موفق به شمار می آید. همراهی شادی و غم را در این فیلم می توان مهمترین عنصر برای نتیجه گرفتن دانست. عنصری كه علاوه بر داستان و ساختار فیلم در كلام و گفتار آن نیز وجود دارد.

اما مهمترین ضعف این فیلم در آشفتگی ای است كه این دو موضوع و فضا در جریان همراهی و تلفیق دچار آن شده اند.

اشك و لبخند اگر چه در لایه های بیرونی اثر توانسته اند تأثیری سطحی بر تماشاگر بگذارند و او را تا اندازه ای با داستان فیلم درگیر كنند، اما به طور كلی در ساختار آن انسجام پیدا نكرده اند و به همین دلیل كلیتی آشفته را به وجود آورده اند كه كیفیت فیلم را به شدت پایین آورده است.

بر همین اساس هم هست كه داستان در میانه و بویژه در بخشهای پایانی، ارزش دراماتیكش را از دست می دهد و روایتی خسته كننده و تأخیری پیدا می كند كه مسلماً اگر برخی موقعیتهای كمیك در آن وجود نمی داشت، تماشاگر را دلزده می كرد.

به عنوان مثال، فصل زندانی شدن سوسن و صفا در ویلا را می توان مورد بررسی قرار داد. فصلی كه فیلم و روایت آن را دو پاره می كند و به موضوع و موقعیتی كم ارزش می پردازد، چرا كه علاقه این دو شخصیت قبلاً برای تماشاگر به اثبات رسیده و تماشاگر انگیزه ای برای دنبال كردن درگیریهای غیرضروری آنها و پرسه زدن اربابانشان در جاده های شمال را ندارد.یكی دیگر از عوامل جذب مخاطب در “زیر درخت هلو” حضور مثلث موفق بازیگران آن است. حمید جبلی، فاطمه معتمدآریا و ایرج طهماسب پیش از این كارنامه موفقی در زمینه ارایه كارهای كمیك (كمدی ایرانی) داشته اند و تماشاگری كه فیلمهای “عینك دودی”، “دختر شیرینی فروش”، “كلاه قرمزی … “، “خواب سفید” و … را دیده و از طنز شیرین آن لذت برده است، انگیزه زیادی دارد تا یكبار دیگر، بویژه در تعطیلات نوروز به تماشای فیلم دیگری از این سه بازیگر موفق طنزهای خانوادگی سینما برود.

منبع: روزنامه قدس

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *