0

راهنمای الگوهای نمودار کلاسیک برای مبتدیان (Classical Chart Patterns)

راهنمای الگوهای نمودار کلاسیک برای مبتدیان (Classical Chart Patterns)

الگوهای نمودار کلاسیک روش‌های متفاوت برای آنالیز بازارهای مالی با استفاده از تحلیل تکنیکال هستند. برخی از معامله گران از شاخص‌ها و نوسانگرها (indicators and oscillators) استفاده می‌کنند، در حالی که دیگران تنها بر اساس پرایس اکشن (Price action) عمل می‌کنند. نمودار شمعی (Candlestick patterns) نمای کلی از قیمت را در طول زمان ارائه می‌دهند. ایده این است که با مطالعه عملکرد تاریخی یک دارایی، الگوهای تکراری ممکن است پدیدار شود. نمودارهای شمعی می‌توانند داستان‌های مفیدی درباره نمودار قیمتی دارایی‌ها به ما ارائه کنند، بسیاری از معامله‌گران از مزایای این تحلیل در بازار سهام، فارکس و رمزارزها استفاده می‌کنند.

به مجموعه‌ای از این الگوها که در ادامه بیشتر درباره آن می‌خوانید، الگوهای نمودار کلاسیک گفته می‌شود. اما چرا باید با آنها آشنا شویم؟ مگر تجارت موفق به معنی پیدا کردن فرصتی نیست که دیگران از آن غافل هستند؟ چرا! اما تاجر موفق باید روانشناسی جمعیت (crowd psychology) را هم بداند. از آنجا که الگوهای فنی به هیچ اصل علمی یا قانون فیزیکی ملزم نیستند، اثربخشی آنها به میزان توجه شرکت کنندگان در بازار به آنها بستگی دارد.

پرچم (Flags)

الگوی پرچم ناحیه‌ای تثبیت قیمت برخلاف جهت بازار است. این الگو معمولا بعد از یک تغییر شدید ایجاد می‌شود. ظاهر این الگو در نمودار قیمت شبیه یک پرچم روی چوب پرچم است. به طوری که چوب پرچم همان روند قیمت و خود پرچم ناحیه تثبیت قیمت است.

پرچم می‌تواند پتانسیل بازار برای ادامه روند قیمت را نشان دهد. حجم معاملات در ناحیه تثبیت هم مهم است. در حالت ایده‌آل، تغییر شدید قیمت باید با حجم بالا و تثبیت قیمت با حجم معاملات پایین و به صورت کاهنده همراه باشد.

پرچم گاوی (Bull flag)

پرچم گاوی بعد از جهش ناگهانی قیمت ایجاد می‌شود و رو به پایین است.

پرچم خرسی (Bear flag)

پرچم خرسی بعد از سقوط ناگهانی قیمت ایجاد می‌شود و رو به بالا است.

پرچم سه گوش (Pennant)

پرچم سه گوش انواع مختلفی دارد و زمانی ایجاد می‌شود که خطوط ناجیه تثبیت همگرا هستند. تفسیر اتفاقات بعد از ناحیه تثبیت قیمت، به عوامل مختلفی بستگی دارد.

مثلث‌ها (Triangles)

مثلث الگویی است که در آن بازه قیمتی همگرا است و معمولا با ادامه‌ی روند بازار همراه است.

مثلث صعودی (Ascending triangle)

مثلث صعودی زمانی شکل می‌گیرد که یک ناحیه مقاومت افقی (horizontal resistance) و یک خط روند (trend line) افزایشی وجود دارند. در واقع هربار که قیمت به ناحیه مقاومت برخورد می‌کند و برمی‌گردد، خریداران در قیمت‌های بالاتری وارد می‌شوند. بنابراین حد پایینی قیمت افزایش پیدا می‌کند. در این حالت با توجه به افزایش تنش در ناحیه مقاومت، قیمت به صورت ناگهانی آن را می‌شکند. این افزایش قیمت با حجم بالای معاملات همراه است.

مثلث نزولی (Descending triangle)

مثلث نزولی برعکس مثلث صعودی است، به این صورت که ناحیه حمایت افقی (horizontal support) و خط روند نزولی ایجاد می‌شود. همانند مثلث صعودی، هر بار که قیمت به ناحیه حمایت می‌رسد و باز می‌گردد، خریداران در قیمت‌های پایین‌تری وارد می‌شوند. در نهایت زمانی که بازار ناحیه حمایتی را از دست می‌دهد، افت شدیدی در قیمت را شاهد خواهیم بود. در این حالت حجم معاملات بالا است.

مثلث متقارن (Symmetrical triangle)

در مثلث متقارن، خط روند بالا، کاهشی و خط روند پایین افزایشی است. این الگو می‌تواند به هر دو بازار خرسی یا گاوی منجر شود. جهت بازار به عوامل مختلفی بستگی دارد.

الگوها (Wedges)

گوه افزایشی (Rising wedge)

گوه ریزشی (Falling wedge)


دو قلو (Double top and double bottom)

سقف دوقلو (Double top)

کف دوقلو (Double bottom)

سر و گردن (Head and shoulders)

سر و گردن معکوس (Inverse head and shoulders)

نتیجه گیری

الگوهای کلاسیک جزء الگوهای شناخته شده در تحلیل تکنیکال هستند، اما نباید تنها به آنها تکیه کرد. همیشه لازم است یک نتیجه گیری بر اساس یک ابزار را توسط ابزارها و اطلاعات دیگر تایید کنید.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *