0

دانلود آلبوم ردیف دوره ابتدایی سنتور از فرامرز پایور

آلبوم ردیف دوره ابتدایی سنتور از فرامرز پایور

آلبوم ردیف دوره ابتدایی سنتور اثری است از فرامرز پایور که به صورت رسمی در سال ۱۳۷۵ منتشر شد و در اختیار علاقه‌مندان به موسیقی قرار گرفت.

به گزارش خوبو، آلبوم موسیقی ردیف دوره ابتدایی سنتور از آثار منتشره توسط فرامرز پایور است. این آلبوم شامل چهار سی‌دی و ۱۳۰ قطعه موسیقی در سبک کلاسیک ایرانی را می‌توانیم گوش دهیم. قیمت هر یک از چهار سی‌دی این آلبوم، ۵۰,۰۰۰ تومان است.

اجرای ردیف دوره ابتدایی سنتور است که توسط استاد فرامرز پایور تهیه و تنظیم شده و قبلاً به‌ صورت کتاب در سال ۱۳۶۷ برای اولین بار به چاپ رسیده و آخرین چاپ آن توسط مؤسسه ماهور در سال ۱۳۸۳ منتشر شده است. این مجموعه که در اینجا توسط سعید ثابت اجرا شده، بعد از دستور سنتور، برای آشنایی بیشتر هنرجویان با ردیف موسیقی ایرانی تنظیم شده و شامل همه دستگاه‌ها و آوازها، غیر از دستگاه نوا و راست پنجگاه است.

بیوگرافی فرامرز پایور

فرامرز پایور (متولد ۲۱ بهمن ۱۳۱۱ تهران – درگذشته ۱۸ آذر ۱۳۸۸ تهران) موسیقیدان ایرانی، ردیف‌دان، آهنگساز، مدرس و نوازنده سنتور و محقق موسیقی ایرانی بود. وی چهره ماندگار و یکی از تأثیرگذارترین‌های چهره های موسیقی ایرانی است.

پدرش علی پایور، هنرمند نقاش و استاد زبان فرانسه در دانشگاه تهران و پدربزرگش مصورالدوله، نقاش چیره‌دست دوره قاجار بود که با نواختن ویولن، سنتور و سه‌تار آشنایی داشت.

وی در ۱۷ سالگی، آموزش موسیقی را نزد «ابوالحسن صبا» آغاز کرد در مدت شش سال ردیف موسیقی را فراگرفت. هنگامی که فرامرز پایور برای فراگیری سنتور به کلاس درس «ابوالحسن صبا» در خیابان ظهیرالاسلام رفت، سه سال از درگذشت آخرین بازمانده سنتورنوازان افسانه‌ای از نسل پیشین، «حبیب سماعی» می‌گذشت. ابوالحسن صبا که خود در دوره نوجوانی، سنتورنوازی را نزد «علی اکبرخان شاهی» و با تکنیکی گوناگون با روش خاندان سماعی فراگرفته بود، پس از مدتی نشست و برخاست با «حبیب سماعی»، روش سنتورنوازی او را برتر از استاد پیشین خود یافت.

بنابراین با کوشش فراوان پاره‌ای از بداهه‌نوازی‌های وی را نت‌نویسی کرد. سپس «ابوالحسن صبا» کوشش کرد تا با آموزش روش درست سنتورنوازی به‌شماری از شاگردانش، از برافتادن روش سنتورنوازی نزدیک به آیین‌های هنری و زیباشناسی موسیقی دستگاهی ایران جلوگیری کند. در همین دوران، فرامرز پایور، یکی از برجسته‌ترین شاگردان «صبا» شد و تا سال ۱۳۳۶ که «ابوالحسن صبا» درگذشت، از آموزش‌های وی بهره برد.

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *