0

آشنایی با قبرس؛ تفاوت قبرس و قبرس شمالی، توریسم و مهاجرت

قبر‌س. توریسم.

قبرس در مجموع به عنوان جزیره‌ای که فاصله‌ی زیادی با ایران ندارد، همیشه مورد توجه ایرانیان بوده است. همین حالا هم ایرانیان زیادی این کشور را به عنوان هدف توریستی یا مهاجرتی خود در نظر می‌گیرند. با این حال، تبدیل آن به دو بخش قبرس شمالی و قبرس جنوبی (جمهوری قبرس)، مسئله‌ای تا حدی گیج‌کننده است اگر از سیاست جاری و مناطق مختلف در منطقه چیزی ندانید. در این مطلب، این سردرگمی را رفع خواهیم کرد. شما را با قبرس، تاریخ، جغرافیا و امتیازهای توریستی و مهاجرتی آن آشنا خواهیم کرد. با سایت خوبو همراه باشید.

آشنایی کلی با قبرس

جمهوری قبر‌س، کشوری جزیره‌ای در جنوب آناتولی و شرق مدیترانه است. به لحاظ جغرافیایی، قبر‌س عضوی در غرب آسیا به حساب می‌آید اما به لحاظ فرهنگی و طبق اصول موردتائید طرفین، جزئی از جغرافیای اروپا به حساب می‌آید. این جزیره، با کشورهای مصر، یونان، ترکیه، لبنان و سوریه مرز آبی دارد. نیکوزیا پایتخت قبر‌س است. در عمل، طی دهه‌های اخیر قبرس به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده و بخش شمالی، تحت‌تاثیر مستقیم دولت ترکیه قرار دارد.

اولین آثار حیات انسان در قبرس به دوازده هزار سال پیش بازمی‌گردد. این جزیره همینطور نقشی مهم در دوره‌ی یونان باستان ایفا می‌کرد. به لحاظ تمدنی، قبرس محل حفر یک سری از قدیمی‌ترین چاه‌های آب است که نشانی از شروع کشاورزی نیمه‌پیشرفته در دوره‌های بسیار دور است. قدرت‌ها طی دوران‌های مختلف برای فتح این جزیره، با کشتی به آن سو حمله کردند. آشوری‌ها، مصریان، ایرانیان، اسکندر مقدونی، خلفای عباسی، ارمنی‌ها، ونیزی‌ها، عثمانی‌ها، بریتانیایی‌ها و در پایان ترکیه که توانست این جزیره را دو پاره کند.

حالا، قبرس یک مقصد جذاب گردشگری به حساب می‌آید. اقتصادی پیشرو و پویا دارند که به لحاظ شاخص توسعه انسانی، در سطح بالایی به سر می‌برند. قبرسی‌ها که از سال 2008 عضوی از اتحادیه اروپا هستند، جزء اتحادیه اروپا، کشورهای مشترک‌المنافع هستند و در جریان جنگ سرد، از کشورهای موسس جنبش عدم تعهد بودند.

قبرس به چهار منطقه تقسیم می‌شود. دو سوم کشور (59.74%) تحت کنترل جمهوری قبرس و یک‌ سوم (34.85) تحت کنترل قبرس شمالی هستند. منطقه‌ای به اسم خط سبز نقاط بی‌طرف را مشخص می‌کند که در مجموع 2.67% جزیره است. دو نقطه‌ی آکراتاری و داکیلیا در شرق و جنوب قبرس تحت‌کنترل بریتانیا هستند. پایگاه‌های نظامی در این دو نقطه قرار گرفته‌اند.

قبرس شمالی

قبرس شمالی یا جمهوری ترک قبر‌س شمالی (KKT) ناحیه‌ای اشغال‌شده توسط ترکیه در شمال قبرس است. پایتخت این منطقه را نیکوزیای شمالی اعلام می‌کند. البته نمی‌توان روی قبر‌س شمالی نام یک کشور مستقل را نهاد. این منطقه خودمختار که سال 1983 اعلام استقلال کرد در سازمان ملل و ارگان‌های بین‌المللی دارای هویت مستقل شناخته نمی‌شود و فقط ترکیه آن را قبول دارد و با آنها ارتباط برقرار می‌کند. جمعیت قبرس شمالی حدود 350 هزار نفر است و این بین، ده‌ها هزار نظامی ترک در آن مستقر هستند تا امنیت منطقه را حفظ نمایند.

قبرس. قبرس شمالی و جمهوری قبرس.
قبرس. قبرس شمالی و جمهوری قبرس.

قبرس‌ جنوبی

چنین کشوری در واقع وجود ندارد. برای جا انداختن اینکه قبر‌س شمالی‌ای وجود دارد، از اصطلاح قبر‌س جنوبی برای اطلاق به جنوب این کشور استفاده می‌کنند. این همان اشتباهی است که در خصوص جمهوری ایرلند هم انجام می‌شود و آن را ایرلند جنوبی معرفی می‌کنند. در واقع چنین کشوری نیز وجود ندارد.

تاریخ قبرس

اولین نشانه‌های حضور انسان شکارچی-گردآورنده در جزیره‌ی قبر‌س، در ساحل جنوبی این کشور پیدا شده و مربوط به دوازده هزار سال پیش است. اولین جوامع روستایی 10200 سال پیش اینجا برپا شدند. حضور انسان‌ها به سرعت منجر به تنها انقراض تنها پستانداران بزرگ منطقه شد. در غرب قبرس چاه‌هایی برای آب حفر شده که مربوط به نه تا 10 هزار سال پیش هستند.

از قبری مربوط به حدود 9500 سال پیش که یک گربه‌ی هشت ماهه در آن دفن شده بود، دانش انسان از تاریخ صمیمیت انسان و گربه کمی عقب رفته است. طی دوران برنز، یونانیان در این منطقه سکنی پیدا کردند. به مرور، در اسطوره‌شناسی یونانی، قبر‌س نقشی مهم پیدا کرد، مثلا آفرودیت ایزداختر عشق در ساحل قبرس متولد شده است.

دوران باستان

ادامه وقتی تمد‌ن‌های خاورمیانه‌ای پررنگ شدند، فنیقیان توانستند قبر‌س را به قلمروی خود اضافه کردند. بعدها آشوریان نیز کاری مشابه انجام دادند. سپس دوره‌ای مصریان باستان این منطقه را اشغال کردند.

2568 سال پیش، ایرانیان با سلسله‌ی هخامنشی به قبرس آمدند و اینطور قبر‌س جزئی از حکومت پارس شد. شورشیان قبرسی با یوناینان متحد شدند و سال 499 پیش از میلاد شورش به پا کردند که موفقیت‌آمیز نبود. تا مدت‌ها بعد، هر بار مردم قبر‌س در تلاش برای استقلال شورش می‌کردند اما ساتراپ گمارده‌شده از سوی شاه ایران در آسیای صغیر، اقدام به سرکوب می‌کرد. 33 سال پیش از میلاد، اسکندر مقدونی قبر‌س را فتح کرد. پس از مرگ اسکندر، قبر‌س بخشی از امپراتوری بطلمیوسی بود که مرکز آن در مصر قرار داشت.

رومیان سال 285 پیش از میلاد به قبر‌س آمدند. تا 900 سال بعد از آن، قبر‌س بخشی از امپراتوری بیزانس بود. طی این دوران، اگرچه مردم این منطقه مسیحی شدند، هویت یونانی خود را حفظ کردند. مسلمانان حملات خود را از سال 649 میلادی آغاز کردند و سه قرن ادامه دادند. هیچکدام از کلیساهای دوران بیزانس از این حملات جان سالم به در نبرد. شهرها نابود شد، افراد کشته شدند یا به بردگی به سرزمین‌های اسلامی برده شدند. اتفاقی مشابه از سوی جنگجویان صلیبی رخ داد. بعدها ریچارد شیردل از بریتانیا این جزیره را اشغال کرد. به مرور، آنها توانستند استقلال خود را حفظ کنند.

قرون وسطی تا قرن بیستم

از قرن دوازدهم قبرس صاحب پادشاهی خاص خود شد. این پادشاهی که بعدها توسط پادشاهی روم مقدس به رسمیت شناخته شد، نه یونانی که فرانسوی‌زبان بود. وقتی به قرن پانزدهم رسیدیم، جمهوری ونیز روی قبرس کنترل داشت. آنها در همین قرن موفق شدند پادشاهی قبرس را سرنگون کنند و کنترل جزیره را به دست بگیرند. ونیزی‌ها نیکوزیا را مستحکم کردند و دیوار دور آن ساختند. طی همین دوره حملات متوالی عثمانی به قبرس شروع شد. قرن شانزدهم، ترکان عثمانی شهر لیماسول را نابود کردند.

سرانجام سال 1579 عثمانی با حمله‌ای بزرگ تمام قبرس را اشغال کرد و بسیاری از یونانیان و ارمنی‌ها را قتل‌عام کرد. بسیاری از سربازان عثمانی در همین جزیره سکنی داده شدند. ارزش‌های اسلامی به قبرس تحمیل شد. طی 250 سال آینده، قبرس ارزش‌های اقتصادی خود را از دست داد. طی قرون مختلف پس از آن، گاه مسیحیان و گاه مسلمانان قبرس بیشتر بودند. وقتی جنگ استقلال یونان سال 1821 شروع شد، یونانیان زیادی از قبرس به یونان مهاجرت کردند. حاکمان ترک قبرس در پاسخ، بسیاری از یونانیان مطرح قبرس را اعدام کردند. تلاش‌های اولیه برای استقلال از عثمانی صورت گرفت اما موفق نبود.

پس از جنگ روس و ترکیه در اواخر قرن نوزدهم، بریتانیا جزیره‌ی قبرس را به‌نوعی اجاره کرد. اگرچه در واقع بریتانیایی‌ها حامل جزیره بودند، تا انتهای وجود عثمانی، قبرس جزئی از نقشه‌ی این امپراتوری به حساب می‌آمد. قبرس به پایگاهی مهم برای نیروی دریایی بریتانیا برای کنترل مستعمره‌هایش تبدیل شد.

چرا قبرس دو پاره شد؟

وقتی عثمانی از متحدین جنگ اول حمایت کرد، رابطه‌ی بریتانیا با آنها به‌هم خورد. بریتانیا، قبرس را به یونان پیشنهاد کرد به شرطی که وارد جنگ شود که یونان نپذیرفت. وقتی جمهوری ترکیه آغاز به کار کرد، حق ضمیمه‌ی یونان به خاک خود را نیافت. جنگ جهانی دوم به قبرس نرسید اما وطن‌پرستی‌ای در این کشور تبلیغ میشد که به نفع بازسازی بیزانس و اتحاد با یونان بود.

اگرچه ترکیه از دست‌درازی به قبرس برحذر شده بود، رهبران ترکیه همچنان به خاطر ساکنان ترک‌تبار، آن را دنباله‌ای بر آناتولی می‌دانستند. ترکان قبرس هم با اینکه تنها بیست درصد جمعیت آن بودند، اندیشه‌هایی اینچنین را تبلیغ می‌کردند. به همین دلیل، طرفین و بخصوص ترک‌ها «ایده‌ی تقسیم» قبرس را مطرح می‌کردند. این مسئله از دهه‌ی پنجاه بسیار پررنگ شد و دهه‌ی شصت به اوج رسید. در کنفرانس‌های زوریخ و لندن، ترکیه توجیه نشد که نباید در سیاست قبرس دخالت کند. قبرس به لحاظ نظامی ضعیف بود و تندروها همچنان باور داشتند باید این جزیره هم بخشی از یونان باشد تا مورد حمایت آتن قرار گیرد.

سازمان مقاومت ترک سال 1958 شکل گرفت که ایده‌ی تقسیم (Taksim) را تبلیغ می‌کرد. مقامات بریتانیایی با توجه به روابطی که با ترکیه داشتند، مسئله را جدی نگرفتند و به دولت محلی هم گفتند اقدامات غیرقانونی این گروه را نادیده بگیرد. طی دهه شصت، خشونت هم به ماجرا اضافه شد. صدها نفر در درگیری‌ها کشته شدند. ترک‌ها از ورود به ساختمان‌ها دولتی منع شدند و در مناطق تحت محاصره زندگی می‌کردند.

سال 1964 ترکیه تهدید کرد به قبرس حمله می‌کند. آمریکا تهدید کرد اگر محله‌ای اتفاق بیفتد، در حمله‌ی احتمالی شوروی به ترکیه، کنار ترک‌ها نخواهد ماند. یونان وارد اتحاد با قبرس شد و ده هزار سرباز به جزیره فرستاد.

اشغال قبرس توسط ترکیه
اشغال قبرس توسط ترکیه

اوضاع در 15 جولای 1974 به طور کامل عوض شد. ترک‌های قبر‌س کودتای نظامی کردند و پنج روز بعد، ترکیه سربازان خود را به قبر‌س فرستاد. ترک‌ها شمال قبر‌س را اشغال کردند و 150 هزار قبرسی را از آنجا مهاجرت اجباری دادند. به جای آن پنجاه هزار ترک در منطقه سکنی داده شدند. دولت ترکی به صورت یکجانبه در شمال ترکیه از سال 1983 رسما اعلام استقلال کرد. تمام سازمان‌های بین‌المللی این مسئله را متهم کردند. درگیری‌های طرفین پایان نیافت.

سال‌های اخیر

نیروهای اشغالگر ترک از مناطق قبر‌س خارج نشدند. پارلمان این منطقه هم دهه هشتاد تشکیل شد ولی هیچ کشوری جز ترکیه، آنها را به رسمیت نشناخت. اگرچه تقسیم سیاسی پابرجاست، نسل دوم بسیاری از مهاجران ترک ارتباط خود با سرزمین مادری را از دست داده‌اند و خود را قبرسی می‌دانند.

سازمان ملل در اوایل قرن بیست‌ویکم سعی کرد با یک رفراندوم بحران قبرس را با طرحی به اسم «طرح عنان (کوفی عنان رئیس وقت سازمان ملل» تمام کند. طرح قرار بود این جزیره را به عنوان اتحادی با دو دولت ولی با اتحاد (مثل بوسنی) معرفی کند. با این حال این طرح در مجموع با 66% رای مخالف، توسط مردم قبرس تائید نشد. بیشتر، یونانی‌ها مخالف این طرح و ترک‌ها موافق آن بودند.

قبرس سال 2004 به صورت کامل به اتحادیه اروپا پیوست هرچند بخش شمالی شامل قوانین اتحادیه نمی‌شود. همین دوره، قبرس شمالی از سخت‌گیری قوانین مرزی کاست و قبرسی‌ها برای اولین بار موفق شدند پس از سی سال شمال جزیره‌ی خود را ببینند. سال 2015 دولتِ شمال و جنوب صحبت‌ها را برای اتحاد دوباره آغاز کردند اما گفتگوها سال 2017 بی‌سرانجام رها شد.

سال 2018، اتحادیه اروپا قبرس را متهم کرد که پاسپورت اروپایی به الیگارش‌های روسی می‌فروشد. همین سال مشخص شد تعداد زیادی از مقامات افغانستان، چین، امارات، لبنان، عربستان و ویتنام پاسپورت قبرسی (اتحادیه اروپا) خریده‌اند. قبرس و ترکیه همچنان روی مرز اقتصادی با هم اختلاف نظر دارند.

جغرافیا و آب‌وهوا

قبرس سومین جزیره‌ی بزرگ مدیترانه است. تنها سیسیل و ساردینا از آن بزرگتر هستند. همینطور به لحاظ جمعیت، پنجاه‌ویکمین جزیره‌ی بزرگ جهان است. مساحت قبرس 240 کیلومتر است و در دورترین نقطه‌ی دو سوی کشور، صد کیلومتر فاصله وجود دارد. فاصله‌ی شمال این جزیره با جنوب ترکیه در نزدیکترین نقطه 75 کیلومتر است. سوریه 105، لبنان 108، اسرائیل 200 کیلومتر، غزه 427 کیلومتر، مصر 380 کیلومتر و یونان 280 کیلومتر با قبر‌س در نزدیک‌ترین نقطه فاصله دارند. برخی منابع آن را جز آسیا و برخی جز اروپا قرار می‌دهند. دو رشته‌کوه ترودوس و کایرنیا در قبرس جا گرفته‌اند. بلندترین نقطه‌ی کشور، کوه المپوس است که 1952 متر ارتفاع دارد.

به لحاظ آب‌وهوا، قبرس زمستان‌های معتدل (بخصوص در سواحل) و تابستان‌های گرم دارد. تنها در رشته‌کوه ترودوس و گاهی در نقاط مرکزی برف می‌بارد. در زمستان عموماً باران می‌بارد و تابستان خشک است. بین کشورهای مدتیرانه‌ای اتحادیه اروپا، قبر‌س گرم‌ترین است. میانگین دمای سواحل 24 درجه است. همینطور تابستان هشت‌ماه به طول می‌انجامد. در حالی که برای قیاس لندن 1540 ساعت آفتابی دارد، قبرس 3200 ساعت دارد.

یک مشکل جدی در قبر‌س، آب است. آنها محتاج باران برای تامین آب ساکنان هستند. با این حال میزان بارش طی سی سال اخیر کاهش جدی داشته است. آنها طی سال‌های اخیر با خشکسالی دست‌به‌گریبان بوده‌اند. ترکیه یک لوله‌ی انتقال آب از طریق مدیترانه راهی قبرس کرده تا آب منطقه‌ی شمالی را تامین کند.

مناطق و شهرهای مختلف قبرس

همانطور که گفته شد، به بیانی قبر‌س کنونی به چهار منطقه‌ی جمهوری قبرس، قبرس شمالی، منطقه‌ی بی‌طرف و مناطق تحت‌نظر بریتانیا تبدیل شده است. جز این تقسیم‌بندی، کل قبر‌س را می‌شود به شش ناحیه تقسیم کرد:

مناطق قبرس
مناطق قبرس
  • نیکوزیا: ناحیه‌ی نیکوزیا مجموعاً حدود پانصد هزار نفر جمعیت دارد و بیش از هفتاد درصد آن جز جنوب و مابقی جز شمال به حساب می‌آید.
  • لیماسول: در جنوب قبر‌س جا گرفته و حدود سیصد هزار نفر جمعیت دارد.
  • پافوس: در غرب جا گرفته و تحت‌ نظر دولت قبر‌س اداره می‌شود.
  • لارناکا: در جنوب شرقی قبر‌س قرار گرفته و جز یک منطقه‌ی کوچک آن، مابقی ناحیه تحت نظر دولت قبرس است. حدود 150 هزار نفر جمعیت دارد.
  • کایرینا: ناحیه‌ی شمالی قبرس است، کمتر از 100 هزار نفر جمعیت دارد و تنها منطقه‌ای است که به طور کامل تحت نظر قبرس شماره اداره می‌شود.
  • فاماگوستا: در شرق قرار گرفته و بیشتر آن تحت‌نظر قبرس شمالی اداره می‌شود. کمتر از صد هزار نفر جمعیت دارد.

حال اگر بخواهیم بزرگترین شهرهای قبرس را معرفی کنیم هم به لیستی کمابیش مثل لیست بالا می‌رسیم:

اسم شهرجمعیت حدودیناحیه
نیکوزیا200 هزارنیکوزیا
لیماسول154 هزارلیماسول
لارناکا72 هزارلارناکا
استرووولوس67 هزارنیکوزیا
فاماگوستا 42 هزارفاماگوستا
پافوس35 هزارپافوس
کایرینا26,701کایرینا
مورفو (گوزلیارت)24,070نیکوزیا
پروتاراس20,230فاماگوستا
پرگامس15,000لارناکا
آرادیپو13,349لارناکا
پارالیمنی11,836فاماگوستا

توریسم و قبرس

توریسم بخش قابل‌توجهی از درآمدهای ملی قبر‌س را شامل می‌شود و تاثیرات مهمی روی فرهنگ این جزیره گذاشته است. همین مسئله سبب شده که قبر‌س طی دهه‌های اخیر به شکل کشوری چندفرهنگی در بیاید. سال 2006 حدود ده درصد دردهای قبر‌س را توریسم تشکیل می‌داد و این شامل ایجاد 113 هزار شغل شده بود. آن زمان، سالی چهار میلیون توریست از قبر‌س دیدن می‌کردند.

شهر ورشا زمانی یکی از محبوب‌ترین مقاصد توریستی جهان بود و ستاره‌های هالیوود مانند مرلین مونرو از آن دیدن می‌کردند. با این حال به دنبال کودتای سال 1974، این منطقه رها شده به حساب می‌آمد و تا مدتها نیروهای نظامی از آن مراقبت می‌کردند.

بیشتر توریست‌هایی که از قبرس دیدن می‌کنند اروپایی هستند. هشتاد درصد آنها از شمال، غرب و شرق اروپا هستند. بریتانیایی‌ها به طور ویژه قبر‌س را دوست دارند. رکود اقتصادی دهه‌ی اول هزاره‌ی جدید، باعث کم شدن توریست و بحران اقتصادی در قبرس شد. روس‌ها در نتیجه به یکی از بزرگترین گروه‌های توریستی در قبرس تبدیل شدند. طی چند سال اخیر (به جز دو سال سخت‌گیری کرونایی) سالانه بین سه تا چهار میلیون توریست راهی قبرس شده‌اند. بریتانیا، روسیه، اسرائیل، آلمان، یونان، سوئد، لهستان، سوئیس، اوکراین و رومانی بزرگ‌ترین گروه‌های توریستی در قبرس هستند.

مجمع جهانی اقتصاد، یک‌سال در میان لیستی در خصوص محبوب‌ترین مقاصد تجاری جهان منتشر می‌کند. طی دوره‌های 2010-11 و 2012-13 قبرس توانست به لیست سی کشور برتر برسد. در دوره‌ی 2020-21، قبرس در جایگاه سی‌ویکم این لیست قرار گرفت. به لحاظ زیرساخت توریستی، قبر‌س در صدر کشورهای جهان جا می‌گیرد. کشوری کوچک با سواحل زیبا و بسیار تمیز و آب‌وهوای مناسب برای ورزش‌ها و تفریحات دریایی. بسیاری از سواحل این کشور مدرک جهانی پرچم آبی را دریافت کرده‌اند که مهر تائیدی بر کیفیت است.

بیشتر مردم قبرس انگلیسی را بلد هستند و بین کشورهای اروپایی، جز تحصیل‌کرده‌ترین‌ها به شمار می‌روند.

مقایسه جمهوری قبرس و قبرس شمالی

اگرچه اتحادیه اروپا قبر‌س را به جمع خود راه داده و منظور تمام جزیره است، قوانین آن بر نیمه‌ی شمالی صدق نمی‌کند. قبر‌س شمالی، پاسپورت خاص خود را به اتباع می‌دهد که توسط کشورهای کمی معتبر است. برای حل این مشکل، ترکیه این اجازه را به ساکنان قبر‌س شمالی داده که پاسپورت ترکیه اخذ کنند. به جز ترکیه، پاکستان، تانزانیا و آنگولا، طی سال‌های اخیر کشورهای استرالیا و آمریکا هم اجازه داده‌اند که مردم قبرس شمالی با پاسپورت خود (بدون ویزا) به کشورشان سفر کنند. از سوی دیگر پاسپورت افراد ساکن جمهوری قبر‌س (نیمه‌ی جنوبی) پاسپورت اتحادیه اروپا دارند و قادر به مسافرت به 176 کشور جهان هستند.

  • مرز بین قبرس شمالی و جمهوری قبرس به گونه‌ای است که ساکنان هرکشوری در جهان (به جز صربستان، نیجریه و ارمنستان)، با ارائه‌ی پاسپورت معتبر قادر به عبور از آن هستند.
  • قبرس جنوبی یک کشور مدیترانه‌ای معمول با توریسم قوی است. پیشرفت در شمال دیرتر اتفاق افتاده و کندتر پیش می‌رود. با این حال، همچنان کیفیت کار برای مسافران هیچ کم نیست.
  • قیمت‌ها در قبرس شمالی ارزانتر از جنوبی است با این حال تفاوت چشمگیر نیست. تنوع و کیفیت غذاها تفاوت چندانی ندارد.
  • هر دو بخش، سواحلی جذابی برای توریست‌ها دارند.
  • اگرچه قبرس شمالی نیز به لحاظ اقتصادی طی سال‌های اخیر باتوجه به رشد اقتصادی، پیشرفت کرده، فقر بیشتری در آن به نسبت جنوب به چشم می‌آید.
  • در هر دو بخش، اوضاع برای توریست‌ها کاملا عادی و با ریسک پایین است. اگرچه احتمال دزدی از مسافران وجود دارد، موضوع پردامنه نیست.
  • کیفیت آب شهری در هر دو بخش کشور خوب است و قادر به نوشیدن آن هستید. با این حال به خصوص در شمال توصیه می‌شود آب معدنی تهیه نمایید.
  • قبرسی‌ها اگرچه به طور رفتار زننده‌ای با توریست‌ها ندارند، معروف است که بسیاری از افراد تازه‌وارد، این بخصوص مردم یونانی‌زبان را بی‌ادب توصیف می‌کنند.

سفر و مهاجرت به جمهوری قبرس

ایرانیان برای ورود و اقامت در قبرس به ویزا نیاز دارند. از زمان کرونا، ایرانیان هم مثل اتباع باقی کشورها به گواهی معتبر واکسیناسیون نیاز دارند. سفارت قبر‌س در تهران، در “زعفرانیه، خیابان رضا علی حسینی، خیابان محمود راضی، پلاک 9” قرار گرفته است. با این حال آنها امور مربوط به متقاضیان ویزا را به شرکت BLS سپرده‌اند که شرکتی خدماتی هندی است. آدرس این شرکت در تهران “خیابان پاسداران شمالی، پایین‌تر از چهارراه فرمانیه، نبش نارنجستان چهارم، پلاک ۱ مجتمع تجاری آرتمیس، طبقه دوازدهم، واحد 4” است.

گرین لاین. نقطه مرزی دو قبر‌س.
گرین لاین. نقطه مرزی دو قبر‌س.

برای اخذ ویزای سفر به قبرس به مدارک زیر نیاز دارید:

  • پاسپورت معتبر با حداقل شش ماه زمان
  • رزرو بلیت به مقصد قبرس
  • رزرو هتل در قبرس
  • بیمه درمان برای افراد بالای 75 سال
  • فرم پیشنهاد استخدام از سوی شرکتی قبرسی در صورت مهاجرت کاری
  • پرینت حساب بانکی، مربوط به شش ماه اخیر جهت اثبات تمکن مالی
  • مدارک هویتی

هزینه‌ی کنسولی دریافت ویزای قبرس برای یک مرتبه ورود، بیست یورو است. اگر مایل به دریافت ویزا برای چند مرتبه ورود و خروج باشید، هزینه شصت یورو خواهد بود. این مبلغ در صورت رد درخواست، پس داده نخواهد شد. از سوی دیگر، ویزای توریستی به مقصد قبر‌س دو هفته‌ای صادر می‌شود.

شرکت مسافری قشم‌ایر پروازهایی مستقیم به مقصد لارنکار در قبرس دارد. همینطور می‌توان با شرکت‌های پروازی اتحاد، آژین، ایرفلت، لوفتهانزا و امارات می‌توانید به قبر‌س پرواز کنید.

سفر و مهاجرت به قبرس شمالی

در شمال قبرس، قوانین متفاوتی حکمفرماست که توسط دولت ترک‌تبار تعیین و اجرا می‌شود. این منطقه مهاجران غیرقانونی‌ را برای مهاجرت به این منطقه تشویق می‌کند. طی نیم قرن اخیر، افراد بسیاری از ترکیه به این منطقه مهاجرت کردند. همینطور افرادی از بریتانیا این مسیر را در پیش گرفتند. طی دهه‌های نخست تشکیل دولت خودمختار قبرس شمالی، آنها به غیرترک‌ها اجازه‌ی سکونت در این منطقه را نمی‌دادند. با این حال، حالا طبق شرایطی افراد قادر به مهاجرت با هر عقبه‌ی فرهنگی به قبر‌س شمالی هستند. با این همه بیش از 99 درصد جمعیت قبر‌س شمالی را ترک‌زبان‌ها تشکیل می‌دهند.

ایرانیان برخلاف جمهوری قبر‌س ، برای سفر به قبرس شمالی نیاز به ویزا ندارند. با توجه به فاصله‌ی کم و روابط نزدیک به ترکیه، رفت‌وآمد به این منطقه آسان است. حتی در حال حاضر شرایط اقامت با سرمایه‌گذاری در این منطقه بسیار ساده شده و می‌تواند حتی به صورت قسطی انجام شود.

میزان بیکاری در قبر‌س شمالی حدود هشت درصد است که به نسبت به جمهوری قبرس بیشتر و نسبت به ترکیه کمتر است. چند دانشگاه نسبتاً معتبر در این منطقه وجود دارد که البته هیچکدام جز هزار دانشگاه برتر جهان قرار ندارند. البته در دفاع باید گفت که در کل قبر‌س تنها یک دانشگاه (دانشگاه قبرس در نیکوزیا – 440) در جمع هزار دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است.

به جز سفر توریستی، حتی تحصیل در قبر‌س شمالی نیز نیازی به ویزا ندارد. تنها نیاز است در دانشگاه‌های این کشور پذیرش شوید. در این دانشگاه‌ها، تدریس به ترکی استانبولی و انگلیسی صورت می‌گیرد. حتی نیازی به داشتن مدرک زبان از پیش نیست و افراد قادر به اخذ مدرک در هنگام تحصیل هستند. همینطور دانشجویان اجازه کار به صورت پاره‌وقت را نیز دارند.

جز ترکیه، قبرس شمالی در هیچ کشوری سفارت‌خانه یا کنسولگری ندارد.

مناطق توریستی

مناطق توریستی قبرس به چند دسته تقسیم می‌شوند. برخی از آنها قلعه‌های قدیمی هستند. این قلعه‌ها عموما در دوران بیزانس ساخته شده‌اند. برخی دیگر مساجد هستند، مساجدی که در بسیاری موارد با تغییر کاربری کلیساهای بزرگ دوران بیزانس ساخته شده‌اند. برخی ساخته‌های مدرن مانند موزه‌ها و محبوب‌تر از همه سواحل. شما را با مهمترین نام‌ها آشنا خواهیم کرد.

کرایون باستان

شهرهای باستانی بسیاری در قبرس قرار گرفته اما کرایون (Kourion) گل سرسبد است. این شهر در جنوب شرقی قبرس قرار دارد. کاوش در مناطق سنگ فرش شده‌ی این شهر باستانی یکی از بهترین چیزهایی است که در قبر‌س خواهید یافت. این مکن با سخره‌های ساحلی، چشم‌انداز رو به حومه و نزدیکی به مدیترانه، مکانی جادویی به نظر می‌رسد. سایت باستانی کرایون منطقه‌ای نسبتاً بزرگ است. از مهمترین بخش‌های این شهر باستانی، خانه و حمام افستولیوس (Eustolios) است که به خوبی حفظ شده است. برای کسانی که می‌خواهند وقت بیشتری بگذارند منطقه‌ی کلیسای بیزانسی هم باوجود ستون‌های فروریخته، زیبا و پرابهت است.

شهر باستانی کرایون. قبر‌س.

قلعه سنت هیلاریون

یکی از زیباترین قلعه‌های باستانی حول مدیتراته، قلعه‌ی سنت هیلاریون است. این قلعه در قبر‌س شمالی، در منطقه‌ی کایرینیا در ارتفاعات ساخته شده و مربوط به دوران بسیار قدیم است. سنت هیلاریون، قدیسی در فلسطین قرن چهارم میلادی بود که وقتی اعراب سرزمین مقدس را اشغال کردند، به قبر‌س گریخت. این قلعه با این حال چند قرن بعد، در قرن دهم ساخته شد و محل افسانه‌های بسیاری است.

برای کسانی که از کوه بالا می‌روند و به قلعه‌ می‌رسند، منظره‌ای بسیار جذاب برای تماشا وجود دارد. وقتی حمله‌ی مسلمانان به آناتولی آغاز شد، بیزانسی‌ها از این قلعه برای دفاع استفاده می‌کردند.

ساحل لارناکا

لارنکا ساحلی سهل‌الوصول در جنوب شرقی جزیره‌ی قبرس است. تفرجگاه‌های ساحلی لارنکا، چیزی است که بیش از همه در این منطقه خودنمایی می‌کند. بسیاری از تورهای توریستی از اروپا، همین منطقه را برای تعطیلات انتخاب می‌کنند. با خورشید تابان و ساحل ماسه‌ای و انواع تفریحات ساحلی و دریایی، این منطقه بسیار جذاب و مناسب برای استراحت است.

ساحل منطقه‌ی لارنکا. قبر‌س.
ساحل منطقه‌ی لارنکا. قبر‌س.

به جز تفریحات اینچنین، این منطقه شامل محله‌ای بسیار قدیمی به اسم اسکالا و کلیسای قدیمی سنت لازاروس نیز می‌شود که هر دو تاریخ جالب‌توجهی دارند. برای تکمیل عیش، باید گفت که لارنکا شامل دریاچه نمکی در غرب خود می‌شود که در بهار میزبان فلامینگوهای صورتی است و افراد زیادی برای تماشای آنها به این نطقه می‌آیند.

شبه‌جزیره کارپاس

منطقه‌ای آرام و زیبا است که شبیه به یک انگشت، از شمال شرق قبرس (قبرس شمالی) بیرون زده است. کارپاس منطقه‌ای برجسته به لحاظ جغرافیایی است. شهری به اسم ریزوکارپاسو در آن قرار گرفته که متعلق به ترک‌تبارهاست و پیمان خواهرخواندگی با آنکارا دارد.

این منطقه مکانی عالی برای پیاده‌گردی است و شامل دهکده‌هایی عجیب و مکان‌های تاریخی کمترموردصحبت است. این منطقه که عملاً حمل‌ونقل عمومی کارآمدی ندارد، کلیسایی به اسم آگیوس فیلون را در خود جا داده است. همینطور ساحل طلایی این شبه‌جزیره که شهرت فراوان دارد، در منتهی‌الیه شرقی آن جا گرفته است.

سلامیس

قلعه‌ی سلامیس یک سایت باستانی است که به لحاظ غنا و کیفیت در کنار شهر باستانی کرایون قرار می‌گیرد. این قلعه در قبرس شمالی قرار گرفته است. گشت‌وگذار در بین دیوارهای به‌جامانده و مرمرین سلامیس، درسی از تاریخ این جزیره خواهد بود. مجسمه‌های بسیاری در این سایت باستانی مربوط به دوره‌ی یونان باستان وجود دارد که مسیحیان افراطی سر آنها را بریده‌اند. همینطور باقی‌مانده‌های ورزشگاهی باستانی در این منطقه قرار گرفته است.

یک سری کلیسای مسیحی مربوط به دوره‌ی بیزانس در کنار دشت‌هایی از گل‌ها و گیاهان وحشی، شاهکاری طبیعی و مهندسی را مقابل دید قرار می‌دهد.

کلوسی

اگر بخواهیم مسابقه‌ای بین زیباترین قلعه‌های قبرس برگزار کنیم، کلوسی قطعا یکی از گزینه‌ها خواهد بود. این قلعه‌ی مربوط به دوران صلیبی، در لیماسول، در جنوب قبر‌س قرار گرفته و موضعی خوب رو به دریا دارد. شوالیه‌ها اولین استفاده‌کننده‌ها از این قلعه بودند و بعدها از آن برای فرمانداری منطقه استفاده می‌شد. امروزه این قلعه بیشتر یک جذابیت توریستی است و در کنار روستاهای آرام منطقه قرار گرفته است.

روستاهای ترودوز

رشته‌کوه ترودوز تقریبا در میانه‌های جزیره‌ی قبر‌س قرار گرفته است. در گوشه‌گوشه‌ی این کوهستان، ییلاقات کوچک و سنتی به چشم می‌آیند که سنگفرش شده‌اند. یک سری از کلیساها و صومعه‌های دیدنی قبر‌س در همین مناطق قرار گرفته‌اند. به قدری این مسئله اهمیت دارد که 9 مورد از کلیساهای منطقه‌ی ترودوز در لیست یونسکو جا گرفته‌اند.

روستاهای ییلاقی دامنه‌ی رشته‌کوه ترودوز. قبرس.
روستاهای ییلاقی دامنه‌ی رشته‌کوه ترودوز. قبرس.

اجاره‌ی خودرو و گشت‌وگذار در این منطقه می‌تواند روزی عالی برای هر توریستی بسازد. اگر تنها وقت برای دیدن یکی از این کلیساها را دارید، کلیسای آرنچنگلووس میکاییل در روستای پدولاس (Pedoulas) می‌تواند در صدر لیست جا بگیرد. برای رسیدن به این منطقه با خودرو، می‌توانید از لیماسول یا نیکوزیا راه بیفتید. هتل‌های کوچک بسیاری در مناطق مختلف این کوهستان برای توریست‌ها در دسترس است.

موزه قبرس

باتوجه به سایت‌های باستانی بسیار، چیزهای زیادی در موزه‌ی قبرس برای علاقه‌مندان در ویترین قرار گرفته است. این موزه‌ی ملی در پایتخت، نیکوزیا قرار گرفته و چیزهایی فراوان از دوره‌های تاریخ متنوع این جزیره گرد هم جمع آورده است.

طراحی این موزه بسیار جالب‌توجه است. آنها توانسته‌اند مخاطب را در سفری خیالی از دوره‌ی نوسنگی تا عثمانی قرار دهند تا فرد با هر دوره و شکل زندگی در آنها از نزدیک آشنا شود. از قدیمی‌ترین آثار این مجموعه ظروف سفالی مربوط به 2700 سال پیش هستند. حتی اگر برای دیدن سواحل قبر‌س آمده باشید، می‌ارزید که یک نیم روز با خودرو بپیمایید و این موزه را ببینید.

ساحل نیسی

ساحل نیسی به عنوان یکی از زیباترین سواحل قبرس، در جنوب شرقی این جزیره واقع شده است. باستان‌شناسان به این نتیجه رسیده‌اند که این منطقه احتمالاً اولین جایی است که انسان از طریق آن وارد قبر‌س شده است.

این ساحل پانصد متری، به قدری تمیز است که نشان پرچم آبی را دریافت کرده است. جزیره‌ای کوچک به اسم اسلت در نزدیکی این ساحل قرار دارد که به دلیل عمق کم آب، می‌شود قدم‌زنان در آب به این جزیره رسید.

با تبلیغاتی که سال 2002 شبکه رادیویی BBC برای سفر توریستی به این منطقه انجام داد، توریست‌های مراجعه‌کننده به این منطقه چندین برابر شدند. بین بومیان هم این جزیره بسیار محبوب است و در طول آن همیشه صدای موسیقی زنده می‌آید. همینطور گردهمایی‌های سرگرمی زیادی در این ساحل برگزار می‌شود. تفریحات آبی مثل اسکی روی آب و قایق بادبانی و همینطور والیبال ساحلی همیشه در نیسی طرفداران بسیار دارد. تابستان‌ها، ساحل نیسی بسیار شلوغ می‌شود.

کایرنیا

کایرنیا که ترک‌ها به آن گیرنه (Girne) می‌گویند، در قبرس شمالی واقع شده است. این شهر کوچک و بسیار زیبا، در کنار ساحل شمالی واقع شده و فضایی شبیه به دوران عثمانی را حفظ کرده است. این شهر کمی پس از جنگ تروی، حدود 330 سال پیش ساخته شد و در اسطوره‌شناسی یونانی اهمیت بسیار دارد. قلعه‌ای قدیمی در این شهر وجود دارد که مشرف به ساحل است و رفتن به آن، منظره‌ای عالی از شهر و دریا مقابل دیدگان می‌آورد.

کایرنیا به عنوان پایتخت توریسم قبرس شمالی به حساب می‌آید. هتل‌های بسیاری در این شهر وجود دارند. طبق یک آمار نزدیک به صد هتل در این شهر وجود دارد که 9 مورد از آنها، پنج‌ستاره هستند. زندگی شبانه در کایرنیا بسیار زنده است. فستیوال‌های فرهنگ و نمایشگاه‌های هنری، در تمام طول سال در این شهر کوچک برگزار می‌شوند. همینطور سه دانشگاه در این شهر وجود دارد که بیش از 14 هزار دانشجو می‌پذیرد.

گرند پاشا کازینو. قبر‌س شمالی.
گرند پاشا کازینو. قبر‌س شمالی. کایرنیا .

از ابتدای هزاره‌ی جدید، ساخت‌وسازهای بسیاری در این منطقه انجام گرفت و خانه‌های زیادی به خارجی‌ها فروخته شد. این مسئله متوقف نشد و سرمایه‌گذاران بسیاری از تمام جهان، این شهر را انتخاب می‌کنند. کازینوها نیز به یکی از نقاط قوت تجاری این شهر تبدیل شده‌اند. بندر این شهر یکی از مهمترین بنادر شمال قبر‌س است که در زمینه‌ی تجاری، فعالیت بالایی دارد.

موزه‌ی زیرآب

اکتبر 2021 در «ایا ناپا» در شرق قبر‌س با معماری جیسون تیلور معمار آمریکایی افتتاح شد. در این موزه‌ی منحصر‌به‌فرد 130 مجسمه در عمق 10 متری زیر آب قرار گرفته‌اند. علاقه‌مندان قادر هستند با وسایل غواصی از این مجسمه‌ها دیدن کنند. جنس سیمان مورداستفاده در این مجسمه‌ها به گونه‌ای است که در درازمدت مرجان‌ها آنها را -بدون اینکه ضرری ایجاد شود- در بر می‌گیرند و به جنگل مصنوعی زیر آب تبدیل خواهند شد.

موزه زیر آب. قبر‌س.

شهر قدیم فاماگوستا

اگر به قبرس شمالی رفتید، فرصت دیدن شهر قدیم فاماگوستا را از دست ندهید. این شهر با دیوارهای ونیزی بلند و کلیساهای گوتیک، بسیار جذاب و جالب‌توجه است. همینطور مسجد مسجد لاله مصطفی پاشا که در گذششته کلیسای جامع سنت نیکولاس نام داشت و در قرن چهاردهم ساخته شد، در این منطقه قرار دارد. در گوشه‌گوشه‌ی شهر یک سری کلیسای قدیمی قرار دارند که اکثراً به خرابه تبدیل شده‌اند.

بزرگترین امتیاز توریستی فاماگوستا، دیوارها و دروازه‌های شهر هستند. توریستی بودن این شهر، چیز جدیدی نیست. حتی در دوره‌ای که بریتانیایی‌ها قبر‌س را مدیریت می‌کردند، این مسئله رواج یافته بود. از دهه شصت تا پیش از حمله‌ ترک‌ها، توریسم در این منطقه رشد کرد و شهرتی جهانی یافت. به شکلی که شهری با هفت درصد جمعیتِ جزیره، ده درصد درآمد را تولید می‌کرد.

ساحل پروتاراس

شهری در شرق قبرس است که جز منطقه‌ی فاماگوستا به حساب می‌آید و همینک در اختیار قبر‌س شمالی قرار دارد. پروتاراس، به سواحل زیبای خود معروف است. این سواحل ماسه‌ای شامل سرگرمی‌های بسیاری می‌شوند که برای توریست‌ها جذابیت بسیار دارند. تعداد سواحل جذاب این منطقه زیاد است، برخی خلوت و برخی شلوغ هستند.

شهر قدیم نیکوزیا

نیکوزیا، آخرین پایتخت‌ اروپایی است که هنوز دو پاره شده است. نیکوزیا که بخش جنوبی است در جنوب قبر‌س و نیکوزیای شمالی در قبرس شمالی قرار دارد. خط سبز که مرز این دو ناحیه است، از ناحیه دیوارهای شهر قدیمی عبور می‌کند. برای عبور این منطقه، نگهبانی قرار داده شده و باید پاسپورت خود را جهت عبور نشان دهید.

شهر قدیم نیکوزیا
شهر قدیم نیکوزیا

شهر قدیم نیکوزیا، شامل خانه‌های بافت قدیم، موزه‌های کوچک و دیدنی‌های بسیاری است. بخش شمالی به لحاظ معماری دیدنی‌تر است. معماری گاتیک را مثلا در طراحی مسجد سلیمیه (تغییر شکل داده‌ی کلیسای جامع سنت صوفیا مربوط به قرن چهاردهم) خواهید دید.

خرید خانه در قبرس

افراد معمولا برای دریافت ویزای سرمایه‌گذاری، ممکن است اقدام به خرید خانه در قبر‌س نمایند. این مسئله در قبر‌س و قبرس شمال قوانین متفاوتی دارد که آنها را با هم مرور می‌کنیم؛

  • جمهوری قبرس
    • برای دریافت پاسپورت قبرسی (ویزای طلایی) نیاز به سرمایه‌گذاری دو میلیون یورویی دارید.
      • این مبلغ می‌تواند برای خرید یک خانه یا چند ملک به کار گرفته شود.
      • دویست هزار یورو باید به دو ارگان تحقیقاتی دولتی قبرس اهداء کنید.
      • نیاز به آزمون زبان ندارید.
      • بعد از پنج سال می‌توانید میزان سرمایه را به پانصد هزار یورو کاهش دهید.
    • برای گرفتن مجوز اقامت سیصد هزار یورو سرمایه‌گذاری کفایت می‌کند.
      • سی هزار یورو هم باید در بانک سپرده گذاشته شود و این پول تا سه سال غیرقابل برداشت است.
      • مجوز اقامت به این شکل، برای همیشه است و نیاز به تمدید ندارد.
      • نیاز به سکونت دائم در قبرس ندارید اما هر دو سال، حداقل یک روز باید در قبر‌س باشید.
      • هفت سال مجوز اقامت، می‌تواند منجر به دریافت پاسپورت قبر‌س شود.
    • با ویزایی که با سرمایه‌گذاری در قبر‌س به دست می‌آورید، قادر به زندگی در تمام مناطق اتحادیه اروپا هستید.
    • قبرس شمالی
      • قرس شمالی در حال حاضر این اجازه که با خرید ملک، پاسپورتی با لوگوی قبر‌س شمالی دریافت کنید را نمی‌دهد.
      • با این حال قادر به گرفتن اقامت و خرید خانه در قبرس شمالی هستید.
      • برای خرید خانه، شرایط اقساطی وجود دارد که تنها لازم است سی درصد مبلغ را در ابتدا واریز کنید.

قیمت خانه در قبرس

خرید خانه در قبرس شمالی اگر با شرایط مشخص همخوانی داشته باشد، می‌تواند منجر به کسب شهروندی قبرس شود. مواردی که در ادامه مشاهده خواهید کرد، نمونه‌هایی در قبر‌س هستند که می‌توانند تصویری کلی به شما بدهند.


قبرس. فاماگوستا. کاپاریس.
قبرس. فاماگوستا. کاپاریس.
  • قبرس. فاماگوستا. کاپاریس.
  • آپارتمان یک خوابه
  • 36 متر
  • طبقه اول
  • فاصله یک کیلومتری تا دریا
  • 25 مایل تا فرودگاه لارنکا
  • 51 هزار پوند

قبرس. کاپاریس.
قبرس. کاپاریس.
  • قبرس. کاپاریس.
  • آپارتمان
  • دو خواب
  • سی ساله
  • 67 هزار پوند

قبرس. فاماگوستا. ایا ناپا.
قبرس. فاماگوستا. ایا ناپا.
  • قبرس. فاماگوستا. ایا ناپا.
  • آپارتمان دو خوابه
  • 53 متر
  • پنج دقیقه فاصله تا ساحل
  • تراس
  • 80 هزار پوند

قبرس. پافوس. آرگاکا.
قبرس. پافوس. آرگاکا.
  • قبرس. پافوس. آرگاکا.
  • آپارتمان سه خوابه
  • 97 متر
  • دو سرویس بهداشتی
  • نمای کوه
  • نمای دریا
  • آسانسور
  • 97 هزار پوند

قبرس. فاماگوستا. درینیا.
قبرس. فاماگوستا. درینیا.
  • قبرس. فاماگوستا. درینیا.
  • پنت هاوس
  • دو خوابه
  • 76 متر
  • فاصله از دریا هفت کیلومتر
  • 104 هزار پوند

قبرس. پافوس.
قبرس. پافوس.
  • قبرس. پافوس.
  • آپارتمان
  • دو خوابه
  • دو سرویس بهداشتی
  • استخر
  • سالن ورزش
  • باغچه
  • نمای دریا
  • 121 هزار پوند

قبرس. پافوس. کاتو پافوس.
قبرس. پافوس. کاتو پافوس.
  • قبرس. پافوس. کاتو پافوس.
  • آپارتمان
  • دو خوابه
  • 69 متر
  • استخر مشترک
  • بالکن
  • 138 هزار پوند

قبرس. لارنکا. لارنکا.
قبرس. لارنکا. لارنکا.
  • قبرس. لارنکا. لارنکا.
  • پنت هاوس
  • دو خوابه
  • آسانسور
  • انبار
  • سرویس مستر
  • 71 متر
  • استخر
  • 147 هزار پوند

قیمت خانه در قبرس شمالی

حقیقت این است که قیمت خانه در تمام قبر‌س به شدت در حال افزایش است. مواردی که در ادامه مشاهده خواهید کرد، نمونه‌هایی در قبر‌س شمالی هستند که می‌توانند تصویری کلی به شما بدهند.


قبرس شمالی. نیکوزیا. ینی سهیر
قبرس شمالی. نیکوزیا. ینی شیهیر
  • قبرس شمالی. نیکوزیا. ینی شیهیر.
  • آپارتمانن 85 متر
  • دو + یک خواب
  • یک ساله
  • یک سرویس بهداشتی
  • هفت واحدی
  • آسانسور
  • بالکن
  • شصت هزار پوند

قبرس شمالی. کایرینا. لاپتا.
قبرس شمالی. کایرینا. لاپتا.
  • قبرس شمالی. کایرینا. لاپتا.
  • آپارتمان لاکچری
  • 95 متری
  • 2+1 اتاق
  • یک سرویس بهداشتی
  • سه طبقه
  • تازه‌ساز
  • 85 هزار پوند

قبرس شمالی. نیکوزیا. گونیلی.
  • قبرس شمالی. نیکوزیا. گونیلی.
  • ویلا
  • در حال ساخت
  • 190 متر محوطه
  • دو سرویس بهداشتی
  • 3+1 اتاق
  • 310 متر زیربنا
  • باغچه
  • تراس
  • گاراژ
  • 155 هزار پوند

قبرس شمالی. کایرنیا. آلسانجاک.
قبرس شمالی. کایرنیا. آلسانجاک.
  • قبرس شمالی. کایرنیا. آلسانجاک.
  • ویلا
  • 185 متر محوطه
  • سه سرویس بهداشتی
  • 3+1 اتاق
  • استخر اختصاصی
  • باغچه
  • زیربنا 550 متر
  • آماه تحویل
  • بالکن
  • تراس
  • نمای دریا
  • نمای کوه
  • 229 هزار پوند

سوالات پرتکرار

سفر به قبرس، کنایه به چیست؟

در مقطعی کنایه از زندان بود. وقتی فردی پس از مدتی دوباره پیدایش می‌شد، به جای گفتن اینکه زندان بوده، می‌گفت قبر‌س بوده است.

آیا قبر‌س جز جزایر یونانی به حساب می‌آید؟

خیر. جمهوری قبر‌س با وجود ارتباط نزدیک با یونان، کشوری مستقل است.

قبرس شمالی چیه؟ قبر‌س جنوبی چیه؟

با کودتای ترک‌های ساکن قبرس و حمله‌ی نظامی ترکیه در سال 1974، بخش شمالی کشور اعلام خودمختاری کرد. نیم قرن گذشته و هنوز این مرزبندی در قبر‌س وجود دارد.

ماجرای خر قبرسی چه است؟

سال 1330 آمریکا در تلاش برای کمک به متحدان خود طی برنامه‌ی اصل چهار، 105 خر قبرسی که درشت‌جثه‌تر از خرهای ایرانی بودند، برای دولت ایران فرستادند تا خرهای ایرانی اصلاح‌نژاد شوند. مسئله‌ای که در ایران، توهین تلقی شد.

سفر به قبر‌س شمالی ویزا می‌خواهد؟

خیر.

قبر‌س شمالی جزء ترکیه است؟

با وجود نزدیکی و شباهت‌های بسیار، قبرس شمالی خود را مستقل می‌داند.

قبر‌س جز منطقه‌ی شینگن است؟

یکی از چهار کشور منطقه یورو هستند که جز شینگن به حساب نمی‌آیند. آنها مایل به عضویت در این منطقه هستند ولی به دلیل مشکلات سیاسی و دوپاره شدن، تاکنون این اجازه را نیافته‌اند.

در قبر‌س شمالی هم می‌توان با سرمایه‌گذاری، پاسپورت خرید؟

خیر.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *