0

نمای شیشه ساختمان؛ نقاط قوت و ضعف، انواع و شیوه کار

نمای شیشه ساختمان

از نماهای جذابی که ساختمان ها در این روزها به کار می‌برند، نمای شیشه است. با این حال، در مقام تعریف عنوان می‌شود که باید حداقل شصت درصد نمای ساختمان شیشه باشد تا نمای آن را شیشه‌ای بنامند. در این مطلب قصد داریم بیشتر در این خصوص صحبت کنیم. به انواع شیشه در نمای ساختمان بپردازیم و نکات ایمنی و مهم در طراحی را عنوان نماییم. با سایت خوبو همراه باشید.

نمای شیشه ساختمان

نمای شیشه اگرچه به ظاهر آن نمی‌آید حدود 150 سال سابقه دارد. اولین استفاده از این شیوه معماری مربوط به ساختمان Oriel Chambers در شهر لیورپول است که سال 1864 ساخته شد. این ساختمان تنها پنج طبقه داشت که البته با توجه به عدم وجود آسانسور، چیز عجیبی نیست. از دهه بیست قرن بیستم در آمریکا بود که این نوع معماری جایگاه مهمتری یافت و در ساختمان‌های بلند به کار رفت.

امروزه بیشتر در ساختمان‌های تجاری از این نوع معماری استفاده می‌شود. با این حال در ساختمان‌های مسکونی نیز از ترکیبی از شیشه، ترموود و سنگ استفاده می‌شود. چیزی که از آن فضای خشک تجاری، می‌تواند متفاوت باشد.

نمای شیشه در ساختمان به جز کارکردی که جهت دیدن منظره و ورود نور زیاد دارد، عایق و کنترل‌کننده صدا نیز می‌تواند باشد. همینطور نمای شیشه نسبت به مصالح ساختمانی دیگر، اضافات کمتری نیز دارد. به لحاظ ایمنی، با تدابیری که در نصب اندیشیده می‌شود، ایمنی ساختمان با این نما بالا می‌رود.

اوریل چمبرز-لیورپول
اوریل چمبرز-لیورپول

انواع

شیشه‌های رفلکس که کارکرد اصلی آن بازگرداندن تصویر است، محبوبیت بالایی پیدا کرده‌اند. این شیشه‌ها در نماد ساختمان هم محبوبیت یافته‌اند. احتمالا به کرات در نمای ساختمان‌های بلند یا برج‌ها این مورد را دیده باشید. این شیشه‌ها به جز کارکرد اصلی خود، زیبا هستند و به صورت حداکثری می‌توانند بازتاب‌دهنده روشنایی روز باشند.

فریم لس

طراحی نما از این نوع، با کمک پروفیل‌های فلزی انجام می‌شود. نما شبکه‌بندی می‌شود و شیشه داخل آن کار گذاشته می‌شود. فریم‌ها لاستیک‌هایی مخفی برای هوابندی و آب‌بندی دارند که شیشیه روی آنها نصب می‌شود. این فریم‌ها تنوع رنگی نیز دارند. این نوع از نمایی شیشه‌ای باعث می‌شود نمایی پیوسته از بیرون به چشم بیاید. به بیان دیگر، با کمک این سیستم، شیشه‌ها با فاصله بسیار کمی از یکدیگر قرار می‌گیرند و عنصری اضافی در میانه آنها قرار نمی‌گیرد. همینطور از چسب سیلیکون برای آب‌بندی شیارها به کار می‌رود.

در نمای شیشه‌ای ویلاهای شمال به خصوص از این شیوه زیاد استفاده می‌شود. از دیگر مزایای این نوع کار کردن شیشه می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • نما از بیرون حداقلی است
  • امکان استفاده از پنجره (بازشو) مخفی وجود دارد
  • تعویض شیشه آسان است
  • تنش سازه اصلی به بنا منتقل نمی‌شود
  • عملکرد مستقل هرکدام از فریم‌ها در برابر زلزله
  • امکان استفاده از رنگ‌های متفاوت در نما

کرتین وال

در این نما، از پروفیل آلومینیومی و لاستیک‌های آب‌بندی برای ساخت شبکه استفاده می‌شود. طراحی نما به این صورت از شیشه‌هایی دوجداره با ضخامت 18 تا 40 میلیمتری استفاده می‌شود.

در کرتین وال، می‌توانا فشار بااد و فشار بار مرده را بر روی نمای ساختمان حساب کرد. برای این کار ابزارهایی اختصاصی وجود دارد که باعث می‌شود مقاومت شیشه در برابر خطرات جوی مشخص باشد. وجود شیشه دو یا سه جداره، باعث عدم ورود رطوبت و سروصدا می‌شود. از سوی دیگر، این نوع معماری فواید دیگری نیز دارد که از آن جمله می‌توان بهره‌گیری از درپوش‌های گوناگون، عملیاتی کردن به شکل کاملا آلومینیومی، نداشتن محدودیت رنگ و عایق حرارتی بودن این نما اشاره کرد.

نحوه‌ی اجرای کار به این صورت است که ابتدا پروفیل‌های عمودی آلومینیومی معروف به مولیون، با براکت‌های مخصوص و رولبولت یا جوش به ساختمان متصل می‌شود. بعد از آن، پروفیل‌های عمودی “ترنزوم” توسط لقمه‌های مخصوص بر روی پروفیل‌های عمودی قرار می‌گیرند.

در ویلاها نیز از کرتین وال استفاده می‌شود.

اسپایدر

در این سبک، شیشه‌ای لمینت شده با دو لایه شیشه سکوریت 6 میلیمتری به کار می‌رود. همینطور لایه طلقی با ضخامت 1.5 میلیمتر بین دو شیشه سکوریت به کار می‌رود. این شیوه در فروشگاه‌ها و نمادهای تجاری کاربرد فراروان دارد. با توجه به بیشینه شدن استفاده از نماهای شیشه‌ای، “اسپایدر” کمترین میزان استفاده از فریم، فلزات و بیشتری ایمنی را ثبت کرده است.

شیوه کار این است که قطعاتی مثل چنگک به کار گرفته می‌شود. این چنگک‌ها کمک می‌کنند شیشه‌ها کنار یکدیگر قرار بگیرند و محکم شوند. در این شیوه، ستون‌ها و کلیه قطعات نمایان هستند. همین باعث می‌شود زیبایی خاصی به وجود بیاید. ستون‌ها در این حالت به صورت شیشه‌ای انجام می‌شوند. اینطور بیشترین میزان شفافیت و بیشترین استفاده از شیشه استفاده می‌شود. به همین دلیل به جز ویلاها، در فروشگاه‌ها هم از این سبک استفاده می‌شود. اسپایدر به انعطاف، شفافیت، نصب و نگهداری آسان، ضد زنگ بودن و ظاهر زیبا معروف ست.

دیوار شیشه‌ای
دیوار شیشه‌ای

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *