هلیوم (HNT) یک شبکه غیر متمرکز مبتنی بر بلاکچین برای دستگاههای اینترنت اشیا (IoT) است. شبکه اصلی Helium که در ژوئیه سال 2019 راه اندازی شد، به دستگاههای بی سیم کم مصرف اجازه میدهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و دادهها را از طریق شبکه نودهای خود ارسال کنند.
نودها به صورت اصطلاحاً هات اسپات (Hotspots) هستند که ترکیبی از درگاه بی سیم و دستگاه استخراج بلاکچین میباشند. کاربرانی که با نودها کار میکنند، رمز ارزهای بومی هلیوم (HNT) را استخراج و پاداش دریافت میکنند.
هدف هلیوم آماده سازی ارتباط اینترنت اشیا برای آینده، شناسایی ناکافی بودن زیرساختهای فعلی از بدو تولد، در سال 2013 است.
بنیانگذاران هلیوم چه کسانی هستند؟
امیر حلیم، شاون فانینگ و شان کری سه بنیانگذار هلیوم، این شرکت را در سال 2013 تاسیس کردند.
حلیم دارای پیش زمینه فعال در ورزش الکترونیکی و توسعه بازی است. در عوض، فانینگ به دلیل توسعه Napster ، سرویس اشتراک موسیقی که در اواخر دهه 1990 یکی از اولین سرویسهای اصلی اینترنت همتا به همتا (P2P) بود، بسیار مشهور است. در همین حال، کری چندین نقش توسعه را قبل از هلیوم بر عهده داشت، که شامل شرکت بهینه سازی تبلیغات Where، خریداری شده توسط پی پال، بود.
تیم هلیوم در حال حاضر متشکل از اعضایی است که به گفته این شرکت در زمینه رادیو و سخت افزار، تولید، سیستمهای توزیع شده، فناوریهای همتا به همتا و بلاکچین تجربه دارند.
چه چیزی هلیوم را منحصر به فرد کرده است؟
هلیوم قصد دارد قابلیتهای ارتباطی دستگاههای اینترنت اشیا بی سیم را بهبود بخشد. در سال ۲۰۱۳، زیرساختهای اینترنت اشیا هنوز در ابتدای راه بود، اما توسعه دهندگان میخواستند تمرکززدایی را به محصولات خود اضافه کنند، از این رو در مقاله رسمی خود از آن به عنوان «شبکه مردم» یاد میکنند.
جذابیت اصلی آن برای دارندگان دستگاهها و علاقهمندان به فضای اینترنت اشیا خواهد بود و انگیزههای مالی امکان دسترسی بیشتر را فراهم میکند. شرکتکنندگان شبکه، هات اسپاتها را که ترکیبی از درگاه بی سیم و ماینر هستند، خریداری میکنند یا خودشان آن را میسازند. هر هات اسپات پوشش شبکه را تا شعاع خاصی فراهم میکند و همچنین توکن بومی هلیوم، HNT را استخراج میکند.
این شبکه بر اساس اثبات پوشش الگوریتم اجماع جدید مبتنی بر پروتکل HoneyBadger BFT اجرا میشود که به نودهای شبکه اجازه میدهد تا در صورت تغییر کیفیت اتصال، به توافق برسند. علاوه بر HNT، کاربران کارمزد تراکنشها را به وسیله توکن جداگانهای به نام Data Credits پرداخت میکنند که قابل مبادله نیستند و مربوط به خود کاربران میباشند.
چه تعداد توکن HNT در گردش وجود دارد؟
دورههای استخراج تقریبی ۳۰ تا ۶۰ دقیقهای، منجر به آزاد شدن پاداشهایی میشود که طبق یک برنامه رشد متغیر توزیع میشود. هلیوم توضیح میدهد که در ابتدا، دارندگان نود، HNT بیشتری برای ایجاد زیرساختهای شبکه به دست میآورند، در حالی که بعدا، انتقال دادههای دستگاه، سود بیشتری خواهد داشت. انتظار میرود این مکانیسم تنظیم برای توزیع توکن حدود 20 سال به طول انجامد.
تا ابتدای اکتبر سال 2020 ، 48،712،218 HNT در گردش بوده است. هنگامی که توکن راه اندازی شد، عرضه صفر و بدون هیچگونه استخراج اولیه بود. عرضه حداکثر هلیوم برابر با 223 میلیون توکن است.
امنیت شبکه هلیوم چگونه است؟
هلیوم از یک سازوکار اجماع قراردادی به نام اثبات پوشش (PoC) یا Proof of Concept استفاده میکند که به کاربران برای کمک به استخراج (اعتبار سنجی تراکنشها) و اطمینان از ثبات شبکه پاداش میدهد. اثبات پوشش مبتنی بر پروتکل HoneyBadger BFT است که به طور خاص برای ارتباط نود در شرایط غیرقابل اطمینان طراحی شده است. برای دارندگان توکن HNT، کیف پول خود این پلتفرم از کلیدهای نامتقارن برای کمک به کاربران با امنیت کلید خصوصی استفاده میکند.
قیمت توکن HNT
قیمت هلیم در زمان نگارش این مقاله 14.29 دلار است و حجم معاملات 24 ساعته آن 17،670،570 دلار است. هلیم در 24 ساعت گذشته 11.55٪ افزایش قیمت داشته است و در حال حاضر در رتبهی 82 در سایت کوین مارکت کپ قرار دارد.
کیف پولهای مناسب برای نگهداری توکن HNT
- کیف پول مای اتر (MyEtherWallet)
- کیف پول اومنی (OmniWallet)
- کیف پول تتر (Tether Wallet)
- کیف پول کوینومی (Coinomi)
- کیف پول اگزودوس (Exodus)
- بایننس والت (Binance Wallet)
- کیف پول لجر نانو اس (Ledger Nano S)
- کیف پول لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)
- کیف پول نکسو (Nexo Wallet)
صرافیهای مناسب برای خرید توکن HNT
HNT یک توکن قابل معامله است که از اکتبر 2020 در صرافیهای بزرگ عرضه شده است. جفتهای معاملاتی اصلی در بایننس و اف تی ایکس فعال هستند و شامل دلار آمریکا و استیبل کوینهایی مانند تتر میباشند. سایر صرافیها عبارتند از:
نظرات کاربران