0

دانلود آلبوم نایی (احوالات شخصی ۱۲) از هوشمند عبادی

آلبوم نایی (احوالات شخصی ۱۲) از هوشمند عبادی

آلبوم نایی (احوالات شخصی ۱۲) اثری است بی کلام از هوشمند عبادی که به صورت رسمی در تیر ۱۳۹۷ منتشر شد و در اختیار علاقه‌مندان به موسیقی قرار گرفت.

به گزارش خوبو، آلبوم موسیقی نایی (احوالات شخصی ۱۲) اثری از هوشمند عبادی است. این آلبوم، شامل ۶ قطعه موسیقی در سبک کلاسیک ایرانی را می‌توانیم گوش دهیم. قیمت این آلبوم، ۶۰,۰۰۰ تومان است.

این آلبوم شامل شش قطعه بی‌کلام از دونوازی نی و تنبک در دستگاه‌های موسیقی ایرانی است. نوازندگی نی را هوشمند عبادی و نوازندگی تنبک را سهیل‌اله دادیان به عهده داشته‌اند.

آهنگ های آلبوم نایی (احوالات شخصی ۱۲)

نایی (احوالات شخصی ۱۲) نام اثری است که توسط هوشمند عبادی منتشر شده است. این آلبوم که شامل ۶ عدد قطعه موسیقی است در سبک سنتی و کلاسیک ایرانی منتشر شده است. این آلبوم توسط موسسه فرهنگی هنری خانه هنر خِرَد منتشر و عرضه شده است.

#نام آهنگ
۱مقدمه شور
۲آواز شور
۳چهار مضراب شور
۴آواز بیات ترک
۵ضربی شکسته
۶مثنوی
آلبوم نایی (احوالات شخصی ۱۲) از هوشمند عبادی
آلبوم نایی (احوالات شخصی ۱۲) از هوشمند عبادی
هوشمند عبادی
هوشمند عبادی

نقد و بررسی آلبوم نایی

مجموعه‌ی «احوالات شخصی» در دوازدهمین ایستگاه خود به خودنگاره‌ی موسیقاییِ یک نی‌نواز رسیده است که کار او پیش از این اثر -نخستین اثرِ مستقل‌- در چند اجرای صحنه‌ای و چند آلبوم، شنیده شده بود و همان شنیده‌ها او را برای چنین دعوتی گزین کردند. هوشمند عبادی هنرمند خودساخته‌ای‎ست که در اینجا بی آنکه در اتمسفر یک گروه یا یک موزیسین دیگر بنوازد یا ساخته‌های دیگران را، خود ساخته و خود سخن گفته است. نایی، تنهاییِ ثبت و ضبط شده‌ی اوست.

می‌توان بسته‌ای از ویژگی‌های فنی را در نوازندگی عبادی در این آلبوم فراهم کرد؛ ویژگی‌هایی که می‌توانند مسیرِ او در رسیدن به جای و جایگاهی از آن خود را هموار سازند و فراتر از آن، رفتارهایی شخصی‌شده باشند در نمونه‌ای از یک نی‌نوازی کاملاً کلاسیکِ امروزی: جمله‌بندی‌های سر و شکل‌دار، انتقال‌های پیوسته و گسسته‌ی سریع بین مناطق صوتی مختلفِ ساز، تنوع تحریرها، تلاش در بی‌پیرایه نبودنِ نقطه‌گذاری‌ها در پایانِ جمله‌های موسیقی، تعادلِ معنادار بین صوت و سکوت در بخش‌های آوازی، پررنگ بودن تزئین‌‌ها و در نهایت دامنه‌ی صوتی مکفی.

با وجود تمام اینها، اما آنچه در این اجرای شور و بیات‌ترک حضور کمرنگی دارد همان چراغ رخشانی است که پیش‌تر، بیش از این ویژگی‌ها در نواخته‌های این نی‌نواز رخ نموده و جلب توجه کرده بود: رهایی. این رها نبودن در نایی لزوماً به معنای عدم گذر از پیچ و خم‌های مدال نیست. در همان چهارچوب دستگاهی، در این اثر نیز لحظاتی که موسیقی شنونده را از خود غافل کند وجود دارند اما به ندرت. نایی اثری استوار است و به سامان اما تا آنجا که با عبادیِ پیش از این (همراه برخی گروه‌ها) مقایسه نشود.

با چنین قیاسی –حال که امکان آن فراهم است- استواریِ تنها، رنگ می‌بازد و تقیُّد به پا روی هرگونه خطی نگذاشتن بیشتر به چشم می‌آید. نایی چیزی کم دارد تا عطشِ چندباره شنیدن‌اش را سوزان‌تر کند و عبادی در ردیف‌نوازی‌ِ محافظه‌کارانه و بی مخاطره‌اش در این اثر خواسته یا ناخواسته، خودآگاه یا ناخودآگاه، بر پله‌های مطمئن گام گذاشته است.

از بی اطوار بودن و صحت و سلامتِ تنبک در قطعات موزون این آلبوم نیز نباید گذشت که با اجرایی سهل و ممتنع‌ خود را در نایی می‌نمایانَد.

نویسنده: سعید یعقوبیان
منبع: سایت نویز

هوشمند عبادی

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *