0

با قراردادهای هوشمند ترکیبی (hybrid smart contract) آشنا شوید

قراردادهای هوشمند ترکیبی

قراردادهای هوشمند ترکیبی (hybrid smart contract)، کد اجرا شده بر روی بلاکچین (روی زنجیره) را با داده‌ها و محاسبه خارج از بلاکچین (خارج از زنجیره) که توسط شبکه‌های غیر متمرکز اوراکل ارائه می‌شود، ترکیب می‌کنند. قراردادهای هوشمند ترکیبی اشکال پیشرفته‌ای از هماهنگی اقتصادی و اجتماعی را ایجاد می‌کنند که دارای ویژگی‌های دستکاری ناپذیر و تغییر ناپذیر بلاکچین هستند، اما از خدمات اوراکل خارج از زنجیره امن برای دستیابی به قابلیت‌های جدید مانند مقیاس پذیری، محرمانه بودن و اتصال به هر سیستم یا منبع داده واقعی استفاده می‌کنند.

کاربردهای قراردادهای هوشمند ترکیبی (hybrid smart contract)

هنگامی که قراردادهای هوشمند ترکیبی از طریق شبکه اوراکل به داده‌های خارج از زنجیره دسترسی پیدا کنند، می‌توانند جایگزین قراردادهای سنتی شوند. به عنوان مثال، بیمه آب و هوا، نوعی بیمه که در صورت شرایط جوی شدید پرداخت می‌شود، در حال حاضر توسط قراردادهای سنتی پشتیبانی می‌شود. اگر یک شبکه اطلاعات مربوط به حوادث شدید آب و هوایی را فراهم کند، در عوض بیمه آب و هوا با قراردادهای هوشمند ترکیبی به راحتی قابل اجرا است. به طور کلی، هر قراردادی که براساس رویدادهای دنیای واقعی پرداخت شود، می‌تواند در بلاکچین اجرا شود، به شرطی که یک شبکه وجود داشته باشد که بتواند داده‌های خارج از زنجیره را ارائه دهد.

قراردادهای هوشمند ترکیبی همچنین می‌توانند سازوکارهایی را اجرا کنند که از پیچیدگی محاسباتی بالاتری نسبت به نمونه‌های غیر ترکیبی خود برخوردار باشند. به عنوان مثال، الگوریتم Vickrey-Clarke-Groves یک مکانیزم مزایده مهر و موم شده است. گوگل و فیس بوک از VCG برای اجرای حراج‌های تبلیغاتی خود استفاده می‌کنند.

تنها مشکل VCG این است که محاسبه آن دشوار است. اجرای یک مکانیزم VCG روی بلاکچین بسیار گران خواهد بود. اما، اگر محاسبه با استفاده از یک قرارداد هوشمند ترکیبی به محاسبات خارج از زنجیره واگذار شود، VCG می‌تواند مقرون به صرفه باشد و در بلاکچین پیاده سازی شود.

مزایای قرارداد هوشمند ترکیبی نسبت به قراردادهای سنتی

برخلاف قراردادهای سنتی، قراردادهای هوشمند توسط بلاکچین اجرا می‌شوند، بدین معنی که دیگر نیازی به سیستم دادگاه خارجی برای اجرای قراردادها نیست. بدون سیستم دادرسی پرهزینه، قراردادها ارزا‌ن‌تر هستند، بنابراین تراکنش‌های همتا به همتا را می‌توان به جای اعتماد به شخص ثالث با قراردادهای هوشمند اداره کرد.

قرارداد بین شرکت‌های مستقر در کشورهای مختلف اغلب چالش برانگیز است، زیرا پیمایش در سیستم‌های مختلف دادرسی گران است و معمولا سیستم‌های قضایی یک کشور قدرت محدودی را بر شرکت‌های دیگر کشورها دارند. اما قراردادهای هوشمند ترکیبی این ضعف‌ها را ندارند.

در آینده، قراردادهای هوشمند ترکیبی جایگزین قراردادهای حقوقی سنتی می‌شوند، زیرا این قراردادها سریعتر و کارآمدتر هستند و در برابر مجاری قانونی آسیب پذیر نمی‌باشند. قیمت آن‌ها کمتر است و وابسته به مرز و کشور خاصی نیستند.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *