0

معرفی روش‌های مهاجرت به آمریکا

معرفی روش‌های مهاجرت به آمریکا

آمریکا کشور فرصت‌های طلایی، ماشین‌های آمریکایی و ترامپ است. بسیاری از ایرانی‌ها آرزو می‌کنند بتوانند در این کشور زندگی کنند، ولی آیا این کار ممکن است؟ باید بگوییم اگر شرایط لازم را داشته باشید روش‌های مهاجرت به آمریکا از آنچه که فکر می‌کنید هم بیشتر است. در این مطلب از مجله خوبو به معرفی برخی از بهترین روش‌های مهاجرت به آمریکا خواهیم پرداخت و مزایا، معایب و ویژگی‌های هرکدام را به‌صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد؛ بنابراین اگر شما نیز قصد مهاجرت به این کشور را دارید در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

چرا آمریکا؟

فکر نمی‌کنم نیازی باشد دلیلی برای کشور آمریکا به‌عنوان مقصد مهاجرت بیاوریم، آمریکا را کشور فرصت‌ها و یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان می‌دانند. این کشور یکی از توسعه‌یافته‌ترین کشور‌های غربی است، بخش زیادی از شرکت‌ها و سازمان‌های اقتصادی جهان در آن قرار گرفته است. موارد دیگری همچون انگلیسی‌زبان بودن آن، برخورداری از برترین سیستم‌های آموزشی در جهان، فرصت‌های شغلی و سرمایه‌‌گذاری بی‌نظیر، زیرساخت اقتصادی قوی و باثبات، برخورداری از تکنولوژی‌های روز دنیا و … تنها بخشی از مزایایی است که در صورت مهاجرت به این کشور از آن‌ها بهره خواهید برد.

آمریکا یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان است، تاحدی‌که برخی آن را کشور 72 ملت توصیف می‌کنند. بیش از 40 میلیون مهاجر در این کشور زندگی می‌کنند که از نقاط مختلف جهان به آمریکا آمده‌اند، همچنین بیش از 380 هزار نفر ایرانی در این کشور ساکن هستند. این کشور بر اساس جمهوری فدرال اداره می‌شود، یعنی یک حکومت مرکزی با محوریت قوه مجریه (ریاست‌جمهوری) که 50 ایالت زیرمجموعه در کنار آن وجود دارند. دولت سیاست‌های کلی بین‌المللی، دفاعی و داخلی را بر عهده دارد و ایالت‌ها نیز از خودمختاری نسبتاً وسیعی در قانون‌گذاری و اجرای احکام برخوردارند.

روش‌های مهاجرت به آمریکا

همان‌طور که گفتیم کشور آمریکا یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان به‌حساب می‌آید، این کشور هرساله برنامه‌ها و روش‌های مهاجرت به آمریکا را بهبود می‌بخشد. شاید بتوان گفت این کشور جامع‌ترین برنامه‌ها و روش‌ها را دارد، به‌جز پناهندگی 9 روش برای مهاجرت به کشور آمریکا وجود دارد که شامل ویزاهای تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، نخبگی، ازدواج، تولد فرزند و برنامه‌های متنوعی ازجمله لاتاری و … می‌شود. البته هرکدام از این روش‌ها شرایط و مزایای خود را دارند، برخی ممکن است برای یک فرد مناسب باشد و برخی برای فرد دیگری چندان کاربردی به نظر نرسد.

البته طی سال‌های اخری و با وجود تنش‌های دیپلماتیکی که بین کشورهای غربی و کشور ما پیش‌آمده است کمی شرایط مهاجرت به این کشور تغییر کرده است، اما با وجود این سختی همچنان می‌توان از بسیاری از روش‌های مهاجرت به آمریکا استفاده کرد. در ادامه این مطلب هرکدام از روش‌ها مهاجرت به آمریکا را به‌صورت جداگانه معرفی و شرایط و مزایای هرکدام را بررسی خواهیم کرد.

مهاجرت به آمریکا
روش‌های مهاجرت به آمریکا

مهاجرت با اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

یکی از بهترین و البته محبوب‌ترین روش‌های مهاجرت به آمریکا استفاده از ویزای تحصیلی است. در این روش متقاضی باید در یک مصاحبه تکمیلی شرکت کند و از هدف و انگیزه خود برای تحصیل در کشور آمریکا توضیح دهد. متقاضیان تحصیل در این کشور می‌توانند در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و … تحصیل کنند، ولی متقاضیان بیشتر اقدام به تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا می‌کنند. دوره دکترا در این کشور بیش از 5 سال طول می‌کشد که به نسبت سایر کشور‌ها کمی بیشتر است، همچنین امکان دریافت اقامت کاری بعد از اتمام دوره تحصیل و سپس اخذ گرین کارت آمریکا برای متقاضی فراهم شده است.

شرایط تحصیل در آمریکا

همان‌طور که گفتیم تحصیل در دانشگاه‌های آمریکایی یکی از محبوب‌ترین روش‌های مهاجرت به آمریکا است، اما شرایط خاصی برای افرادی که می‌خواهند به‌عنوان دانشجو در این کشور تحصیل کنند وجود دارد. برخی از این شرایط مالی است، برخی نیز به دانشگاه یا کالج موردنظر بستگی دارد، برخی دیگر از این شرایط مربوط به سابقه تحصیلی و شرایط خود فرد متقاضی می‌شود. متقاضیانی که بتوانند شامل شرایط موردنظر بشوند می‌توانند ویزای تحصیلی آمریکا را دریافت کنند و با استفاده از آن اقدام به مهاجرت به این کشور کنند. برخی از شرایط کلی این روش به شرح زیر است:

  • مدرک زبان حداقل تافل 79 یا تافل 6.5 (بر اساس دانشگاه متغیر است)؛
  • معدل بالای 16 در 12 سال تحصیلی (بسته به دانشگاه مقصد تغیر است)؛
  • حداقل سن ورود به دانشگاه 18 سال؛
  • عدم وجود گپ تحصیلی بدون توجیه؛
  • عدم سوءسابقه کیفری فرد متقاضی؛
  • تمکن مالی برای تحصیل و زندگی.

هزینه تحصیل در آمریکا

در بخش قبل اشاره کردیم که یکی از شرایط دریافت ویزای تحصیلی تمکن مالی فرد متقاضی است. بیشتر دانشگاه‌های کشور آمریکا برای شهروندان این کشور رایگان است، ولی متقاضیان استفاده از ویزای تحصیلی باید شهریه دانشگاه یا کالج را پرداخت کنند. به‌طورکلی هزینه تحصیل در آمریکا بین 25 الی 50 هزار دلار در سال متغیر است، این اختلاف بر اساس نوع دانشگاه و مقطع تحصیلی به وجود می‌آید. همچنین یک دانشجوی مجرد برای زندگی در این کشور بین 6 الی 10 هزار دلار در سال نیاز خواهد داشت، در صورت نداشتن خوابگاه هزینه خانه نیز به این رقم اضافه می‌شود.

هزینه تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا

  • مقطع کارشناسی؛
    • دانشگاه‌های دولتی: 25 هزار دلار سالانه؛
    • دانشگاه خصوصی: 30 هزار دلار سالانه؛
    • کالج دولتی: 25 الی 35 هزار دلار سالانه؛
    • کالج خصوصی: 30 الی 45 هراز دلار سالانه؛
  • مقطع کارشناسی ارشد؛
    • دانشگاه‌های دولتی: 30 هزار دلار سالانه؛
    • دانشگاه خصوصی: 40 هزار دلار سالانه.

مهاجرت با اخذ ویزای کاری آمریکا

یکی از روش‌های مهاجرت به آمریکا دریافت ویزای کاری است، ولی از این کار می‌توان به‌عنوان یکی از سخت‌ترین روش‌ها نیز نام برد. البته این روش تنها برای ایرانی‌ها سخت و دشوار نیست، بلکه سیستم و قوانینی این کشور شرایط نسبتاً سختی را برای دریافت ویزای کاری در نظر گرفته است. مهاجرت به آمریکا از طریق کار نیازمند تخصص حرفه‌ای در شغل فرد متقاضی، سابقه کاری کافی و برقراری ارتباط با یک کارفرما در این کشور است. البته این کار غیرممکن نیست، تنها سختی آن باعث شده کمتر کسی به سراغ آن برود.

شرایط کار در آمریکا

همان‌طور که گفتیم دریافت ویزای کاری در آمریکا سخت است،  ولی غیرممکن نیست. افرادی که می‌خواهند از بین روش‌های مهاجرت به آمریکا ویزای کاری را انتخاب کنند تنها می‌توانند از طریق ویزای موقت H1B اقدام کنند، این ویزا مخصوص کارهای تخصصی است که نیاز به تحصیلات دانشگاهی دارند. همچنین کارفرما باید ابتدا در کشور آمریکا به دنبال نیروی کار متخصص بگردد، اگر موفق به پیداکردن فرد مناسب آن سمت شغلی نشد می‌تواند درخواست ویزای مهاجرت کاری برای فرد متقاضی را ثبت کند. شرایط کلی دریافت ویزای کاری آمریکا به شرح زیر است:

  • داشتن تخصص، مدرک دانشگاهی و تجربه کافی در زمینه شغل؛
  • ارتباط با یک کارفرمای آمریکایی؛
  • انتشار آگهی استخدام برای پوزیشن شغلی موردنظر به مدت سه ماه؛
  • دریافت تقاضای کار از طرف یک کارفرمای آمریکایی؛
  • تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های اداری و زندگی به مدت کوتاه.
مهاجرت به آمریکا
مهاجرت با اخذ ویزای کاری آمریکا

مهاجرت از طریق ازدواج

یکی از روش‌های مهاجرت به آمریکا استفاده از شرایط مهاجرت ازدواج است، این روش رد تمامی کشورها یک روش سخت و درعین‌حال ساده است. در این روش متقاضی تنها باید مدارک و اسناد ازدواج خود با یک فرد آمریکایی یا دارای گرین کارت آمریکا را ارائه کند و در مصاحبه مهاجرتی موفق به دریافت امتیاز کافی شود. اما به‌خاطر سوءاستفاده‌هایی که با ازدواج‌های صوری در این روش صورت‌گرفته است گاهی رسیدگی به این پرونده‌های با سخت‌گیری‌هایی همراه است، البته این سخت‌گیری‌ها در مورد کشور آمریکا کمی ملایم‌تری انجام می‌شود.

مراحل مهاجرت ازدواج

در بین روش‌های مهاجرت به آمریکا، مهاجرت ازدواج شرایط و مراحل راحت‌تری دارد. در ابتدا فرد متقاضی باید با دریافت ویزای موقت به خاک این کشور وارد شده و طی 90 روز اقدام به ازدواج کند، پس از ازدواج همسر آمریکایی یا دارای گرین کارت این کشور می‌تواند درخواست اسپانسرشیپ برای متقاضی را ارائه دهد که خود شرایط خاص خود را دارد. پس از ارائه درخواست و مدارک مهاجرت به اداره مربوطه بسته به ساکن بودن یا نبودن متقاضی مراحل موردنیاز طی می‌شود. حداقل زمان لازم برای رسیدگی به این پرونده‌ها 6 ماه است که ممکن است افزایش پیدا کند. شرایط موردنیاز این روش این‌گونه است:

  • داشتم تمکن مالی همسر برای طرح حمایتی؛
  • مدارک و اسناد قانونی ازدواج؛
  • امکان ثابت کردن واقعی بودن ازدواج (صوری نبودن آن)؛
  • تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های اداری.

مهاجرت از طریق تولد

کشور آمریکا اصل خاک را قبول دارد، به زبان ساده‌تر هر کودکی که در خاک آمریکا یا مرز‌های هوایی و دریایی آن متولد شود شهروند این کشور محسوب می‌شود. همین موضوع باعث شده بسیاری به این موضوع به‌عنوان یکی از روش‌های مهاجرت به آمریکا نگاه کنند. اما دریافت ویزای و اقامت برای فرزند یک بحث است و انجام این کار برای والدین نیز یک بحث دیگر که در ادامه هرکدام را بررسی می‌کنیم. همچنین این روش مزایای و معایب خود را نیز دارد، لازم به ذکر است که از نظر برخی معایب این روش به مزایای آن می‌چربد.

مهاجرت به آمریکا برای فرزند

درمورد دریافت اقامت آمریکا برای کودک نیازی نیست والدین اقامت یا تابعیت این کشور را داشته باشند، تنها کافی است پس از تولد مراحل اداری مربوط به آن طی شود. کودک رسماً به‌عنوان شهروند آمریکا شناخته می‌شود و مدارک شناسایی آمریکایی دریافت خواهد کرد.

مهاجرت برای والدین

اما درمورد والدین جریان کیم پیچیده‌تر است، والدین می‌توانند از روش‌های دیگری اقامت این کشور را دریافت کنند. فرزند آن‌ها تنها می‌تواند پس از رسیدن به سن 21 سالگی درخواست اسپانسرشیپ والدین خود را ثبت نماید. علاوه بر این هزینه‌های بیمارستان، زایمان و تولد شامل بیمه نمی‌شود و مبلغ بالای بیش از 100 هزار دلار روی دست شما خواهد گذاشت. همین موضوع باعث شده است که نتوان این مدل را یکی از بهترین روش‌های مهاجرت به آمریکا محسوب کرد.

مهاجرت با اخذ ویزای نخبگان

ویزای نخبگان که به EB-1 نیز معروف است یکی از بهترین روش‌های مهاجرت به آمریکا برای تلنت‌های ورزشی، هنری، علمی و بیزینسی است. این روش برای استعدادهای فعال در زمینه‌های ورزشی، هنری، استادید دانشگاه، پژوهشگران برجسته، مدیران ارشد اجرایی و … مناسب‌ترین روش‌های مهاجرت به امریکا محسوب می‌شود. البته در هنگام ثبت درخواست از این طریق باید از دارابودن شرایط و استانداردهای آن مطمئن باشید، همچنین در مواردی نیاز به پیشنهاد شغلی دارید که از طرف یک کارفرمای آمریکایی داده شده باشد.

شرایط دریافت ویزای نخبگی

همان‌طور که اشاره کردیم مهاجرت به روش نخبگی شرایط و استانداردهایی دارد. متقاضی این روش باید این شرایط و استانداردها را داشته باشد و بتواند آن را اثبات کند. در کل دریافت ویزا و اقامت با این روش کار بسیار دشواری است، ولی اگر موفق به این کار شوید فرایند دریافت ویزای دائم و تابعیت این کشور بسیار راحت‌تر از سایر روش‌های مهاجرت به آمریکا خواهد بود. در ادامه برخی از مهم‌ترین شرایط دریافت ویزای نخبگی را به‌صورت موردی معرفی خواهیم کرد:

  • حداقل 3 سال سابقه تدریس و پژوهش برای اساتید و پژوهشگران دانشگاهی؛
  • داشتن کارنامه درخشان در حوزه خود؛
  • داشتن جوایز ارزنده‌ بین‌المللی؛
  • انتشار مقالاتی مهم در حوزه کاری خود؛
  • داشتن پیشنهاد شغلی از طریق کارفرمایی آمریکایی برای پژوهشگران و مدیران.
مهاجرت به آمریکا
مهاجرت با اخذ ویزای نخبگان

مهاجرت به آمریکا با اخذ ویزای سرمایه‌گذاری

آمریکا یکی از قطب‌های اقتصادی جهان است و سرمایه‌گذاری در آمریکا یکی از قدیمی‌ترین روش‌‌های مهاجرت به آمریکا است، همین موضوع افراد زیادی را برای سرمایه‌گذاری در این کشور تشویق کرده است. دریافت ویزای سرمایه‌گذاری به نسبت به سایر روش‌های مهاجرت به آمریکا روش سریع‌تر و آسان‌تری است، اما برای همه مناسب نیست. در این روش باید بتوانید هزینه هنگفت سرمایه‌گذاری در این کشور را پرداخت کنید، به‌صورت کلی راحت‌ترین روش برای ایرانیان که می‌توانند با آن ویزای سرمایه‌گذاری دریافت کنند ویزای EB-5 است. در این روش متقاضی باید مبالغ مشخصی را روی خلق شغل یا سرمایه‌گذاری مالی در داخل یا خارج مناطق هدف انجام دهد.

شرایط موردنیاز برای سرمایه‌گذاری

همچون سایر روش‌های مهاجرت به آمریکا دریافت ویزای سرمایه‌گذاری EB-5 نیز شرایط و استانداردهای خود را دارد. یکی از اولین شرایط دریافت ویزای سرمایه‌گذاری پرداخت حداقل هزینه قابل‌قبول برای سرمایه‌گذاری است. این مبلغ بسته به نوع سرمایه‌گذاری متفاوت است. همچنین سرمایه‌گذاری باید حداقل باعث اشتغال 10 نفر شهروند، تابع یا خارجی‌های مقیم کشور آمریکا شود. علاوه‌برآن این سرمایه‌گذاری باید حداقل به مدت 2 سال ادامه داشته باشد. در ادامه به برخی از مواردی که در هنگام دریافت ویزای سرمایه‌گذاری آمریکا به آن نیاز دارید اشاره خواهیم کرد.

  • تمکن مالی برای پرداخت هزینه سرمایه‌گذاری؛
  • ایجاد اشتغال برای 10 نفر مقیم در آمریکا (به‌غیراز اعضای خانواده)؛
  • حداقل 2 سال ادامه فرایند سرمایه‌گذاری؛
  • ارائه طرح تجاری قدرتمند؛
  • خرید ملک برای راه‌اندازی کسب‌وکار.

حداقل هزینه سرمایه‌گذاری

در بخش پیش اشاره کردیم که یکی از پیش‌نیازهای دریافت ویزای سرمایه‌گذاری تمکن مالی است، اما منظور از این تمکن مالی چقدر است؟ حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری برای این روش بسته به نوع و شرایط آن متغیر است. به‌طورکلی متقاضی می‌تواند در دو نوع صنایع سرمایه‌گذاری کند؛ نوع اول صنایع عادی با نرخ بیکار کم و خارج از مناطق هدف آمریکا است، نوع دوم سرمایه‌گذاری در صنایع با نرخ بیکاری بالا و یا مناطق روستایی است که با مناطق هدف آمریکا معروف است. حداقل هزینه و مبلغ قابل‌پذیرش برای دریافت ویزای سرمایه‌گذاری آمریکا به شرح زیر است.

  • هزینه سرمایه‌گذاری:
    • صنایع عادی با نرخ بیکار کم و (خارج از مناطق هدف آمریکا): 1 میلیون و هشتصد هزار دلار؛
    • صنایع با نرخ بیکاری بالا و یا مناطق روستایی (مناطق هدف آمریکا): 900 هزار دلار.
  • هزینه‌‌های جانبی:
    • فرایند اداری در اداره مهاجرت آمریکا: 3675 دلار؛
    • هزینه بررسی پرونده: 1140 دلار؛
    • دو سال پس از دریافت اقامت دائم مشروط: 3750 دلار؛
    • وکلای مهاجرت و سرمایه‌گذاری: 15000 الی 25000 دلار.

مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری

شاید بتوان راحت‌ترین و سریع‌ترین راه در بین روش‌های مهاجرت به آمریکا را لاتاری دانست. لاتاری برنامه‌ای است که سال‌ها است برای ایجاد تنوع نژادی در آمریکا اجرا می‌شود و استقبال زیادی نیز از آن شده است. در این روش هرسال در ماه اکتبر متقاضیان به‌صورت اینترنتی در این برنامه سالانه ثبت‌نام می‌کنند، پس از ثبت‌نام و انجام قرعه‌کشی تعداد 55 هزار نفر موفق به دریافت گرین کارت آمریکا می‌شوند. در نهایت هرساله سهم ایران از این رقم بین 4000 الی 4500 نفر بوده است. اما مشکل از جایی شروع می‌شود که پای شانس در میان است و تعداد ثبت‌نام‌کنندگان نیز کم نیست.

مهاجرت به آمریکا
مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری

مهاجرت با اخذ ویزای خانوادگی

اعضای خانواده شهروندان آمریکایی و یا دارندگان گرین کارت می‌توانند از طریق انواع ویزای خانوادگی این کشور برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنند. در فهرست زیر می‌توانید نام انواع روش‌های مهاجرت به آمریکا با ویزای خانوادگی این کشور و مشمولان آن را مشاهده کنید:

  • ویزای IR2 برای فرزندان زیر 21 سال مجرد که والدین آن‌ها شهروند آمریکا هستند؛
  • ویزای F2B برای فرزندان زیر 21 مجرد که والدین آن‌ها هر دو گرین کارت آمریکا دارند؛
  • ویزای F1 برای فرزندان بالای 21 سال مجرد که والدین آن‌ها شهروند آمریکا هستند؛
  • ویزای F3 برای فرزندانی متأهلی که والدین آن‌ها شهروند آمریکا هستند؛
  • ویزای F4 برای خواهران و برادران شهروندان آمریکا؛
  • ویزای IR5 برای والدینی که فرزندان آن‌ها شهروند آمریکا هستند؛
  • ویزای F2-A برای همسران افرادی که گرین کارت آمریکا دارند.

مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی

تاب به اینجای مطلب سعی کردیم بهترین روش‌های مهاجرت به آمریکا را برای شما بازگو کنیم، حال شاید وقت آن باشد که بدترین این روش‌ها را به شما معرفی کنیم. کشور آمریکا یکی از کشورهای پناهنده‌پذیری جهان است، پناهندگی نیز در شرایط خاص همچون مورد اذیت آزار قرارگرفتن متقاضی به‌خاطر مسائل نژادی، دینی، اعتقادی، سیاسی و  … مورداستفاده قرار می‌گیرد. ولی پناهندگی در همه کشورهای جهان آخرین راه برای مهاجرت است، علاوه بر این که در این روش امکان بازگشت به کشور مقصد وجود ندارد. به همین دلیل توصیه می‌شود از یکی دیگر از روش‌های مهاجرت به آمریکا استفاده کنید.

اقامت دائم (Green Card)

تمامی دردسرهایی که تاکنون به آن‌ها اشاره کردیم برای دریافت گرین کارت آمریکا ‏(‏Green Card‏)‏ است، امام این گرین کارت پردردسر چیست؟ گرین کارت درواقع مدرک شناسایی کشور آمریکا است، این مدرک تنها به افرادی داده می‌شود که توانسته‌اند با یکی از روش‌های مهاجرت به آمریکا به آن وارد شوند و پس از مدتی زندگی در آن اقامت دائم و شهروندی این کشور را دریافت کنند. داشتن این کارت سبز به معنی بهره‌‌مندی از کلیه مزایای شهروندی این کشور همچون بیمه و موقعیت اجتماعی است. به همین دلیل هم دست‌یابی به گرین کارت آمریکا یک موقعیت بسیار مهم تلقی می‌شود.

جمع‌بندی

آمریکا یک کشور مهم ازنظر مهاجرین است، همچنین یک کشور مهاجرپذیر نیز محسوب می‌شود. یکی از مزایای این کشور روش‌های مهاجرت به آمریکا است که متنوع و بسیار زیاد هستند، اما این به آن معنی نیست که مهاجرت به این کشور کار بسیار راحتی است. مهاجرت به این کشور چه از روش تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، ازدواج و … شرایط و دشواری‌های خود را دارد. اما شاید بتوان یکی از راحت‌ترین روش‌های مهاجرت به آمریکا را برنامه تنوع نژادی آن یا همان لاتاری دانست که به استفاده از شانس و اقبال صورت می‌گیرد.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *