0

فیلم خوب، بد، جلف

فیلم خوب، بد، جلف

فیلم خوب، بد، جلف فیلمی ایرانی است که توسط پیمان قاسم خانی در سال ۱۳۹۴ ساخته شده و در سی و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به اکران درآمد.

به گزارش خوبو، خوب، بد، جلف یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران است، که با استقبال گسترده تماشاگران همراه شد. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره ضعیف 5.1 را کسب کرده است. 2200 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

عوامل و بازیگران فیلم خوب، بد، جلف

خوب، بد، جلف فیلمی است که در ژانر کمدی، اکشن و دلهره آور توسط پیمان قاسم خانی ساخته شده است. پیمان قاسم خانی از نویسندگان مطرح سینما و تلویزیون ایران است که پس از نویسندگی در آثار مطرحی همچون پاورچین، نقطه چین، مرد هزارچهره، باغ مظفر، پژمان، ساختمان پزشکان، شب های برره، خانه سبز، مارمولک، نقاب، سن پطرزبورگ، زندگی مشترک آقای محمودی و بانو و ورود آقایان ممنوع، اولین فیلم سینمایی خود را کارگردانی کرد.

زوج پژمان جمشیدی و سام درخشانی که در سال‌های اخیر حضور موفقی داشته‌اند در این فیلم مورد استفاده قرار گرفته است.

قسمت دوم این فیلم با نام “خوب، بد، جلف ۲: ارتش سری” باز هم توسط پیمان قاسم خانی و با چند تغییر در تیم بازیگری ساخته و در سال ۱۳۹۸ اکران شد. قسمت سوم این فیلم در یک مجموعه نمایش خانگی با عنوان “خوب، بد، جلف: رادیواکتیو” این بار با کارگردانی محسن چگینی در سال ۱۳۹۹ ساخته و اکران شد.

کارگردانپیمان قاسم خانی
تهیه کنندهمحسن چگینی
عبدالله اسکندری
نویسندهپیمان قاسم خانی
بازیگرانحمید فرخ نژاد
پژمان جمشیدی
سام درخشانی
ویشکا آسایش
مانی حقیقی
حسین پاکدل
بهاره رهنما
نیوشا ضیغمی
آزاده صمدی
امیرمهدی ژوله
مهراب قاسم خانی
نسیم ادبی
سپند امیرسلیمانی
مجید مظفری
رضا رویگری
تدوینمصطفی خرقه پوش
موسیقیآریا عظیمی نژاد
سال ساخت1394
مدت زمان110 دقیقه
نمره IMDB5.1
فروش گیشه16٬326٬915٬600 تومان
پوستر فیلم خوب، بد، جلف

خلاصه داستان

مانی حقیقی یک کارگردان هنری سینما از طرف تهیه‌کننده‌اش تحت فشار است تا از دو بازیگر تجاری برای بازی در نقش‌های اصلی فیلمش استفاده کند. از نظر کارگردان آن‌ها بدترین انتخاب‌های ممکن هستند، اما اگر می‌خواهد که فیلم را بسازد مجبور است در مدت کوتاهی آن‌ها را به نقش‌هایشان نزدیک کند و این کار آسانی نیست.

آن‌ها از سرگرد شادمان (حمید فرخ نژاد) به عنوان کارشناس انتظامی کمک می‌گیرند. سرگرد قبول می‌کند به آن‌ها آموزش دهد و آن‌ها را همراه خود می‌برد تا شیوه کار او را یاد بگیرند. در یکی از این پرونده‌ها با جسد فردی به نام محمود معتضدی (مهراب قاسم خانی) در کنار رودخانه مواجه می‌شوند. روی دست او علامتی خالکوبی شده و حکم نوشته شده، نفر دیگری هم به نام کمال دهن لق با همین خالکوبی کشته شده است. آن‌ها یک باند توزیع مواد مخدر هستند و ماده‌ای مخدر به نام حکم لازم را پخش می‌کنند. شادمان نفر سوم این گروه را که حسام کشمیری نام دارد در یک باغ بازداشت می‌کند. آن‌ها به دنبال نفر چهارم هستند چون گمان می‌کنند این بازی با چهار نفر انجام می‌شود و نفر چهارم عامل قتل است.

حسام کشمیری در بازجویی اعتراف می‌کند باند آن‌ها سه نفره بوده و حکم مخفف اسم حسام و کمال و محمود و نماد این باند است، محمود معتضدی به یک باشگاه سوارکاری به نام یوزپلنگ رفت‌وآمد داشته است. شادمان به همراه پژمان جمشیدی و سام درخشانی و خانم آزاده (ویشکا آسایش) تهیه‌کننده این فیلم برای تحقیقات بیشتر و همچنین به بهانه اسب و لوکیشن برای فیلم خود به این باشگاه مراجعه می‌کنند.

رضا رویگری و مجید مظفری که صاحبان این باشگاه سوارکاری هستند متوجه می‌شوند شادمان پلیس است برای همین آن‌ها را بیهوش می‌کنند و گروگان می‌گیرند ولی پس از به هوش آمدن متوجه می‌شوند رویگری و مظفری در کار جعل اسکناس هستند و به مواد مخدر ربطی ندارند و این سوءتفاهم بوده و آن‌ها اشتباهی به این پرونده ورود کرده‌اند ولی خلافکاران حاضر به آزادی آن‌ها نیستند و قصد دارند تا آن‌ها را بکشند تا مدرکی باقی نماند. در پایان آن‌ها موفق به فرار می‌شوند و خلافکاران را بازداشت می‌کنند، پژمان هم تیر می‌خورد و مدتی در بیمارستان بستری می‌شود.

از طرفی فیلم ساخته می‌شود و اکران موفقی پیدا می‌کند در حالی که کارگردان مانی حقیقی سکته کرده و فوت شده و دیگر نیست تا این موفقیت را ببیند. در انتهای داستان در یک نما نشان داده می‌شود که محمود معتضدی در اثر تصادف رانندگی مرده است و قتلی در کار نبوده است.

نقد و بررسی فیلم خوب، بد، جلف

نخستین فیلم پیمان قاسم خانی در مقام کارگردانی آن اثری نیست که از او انتظار می رفت. «خوب، بد، جلف» را می‌توان دنباله روی سریال موفق پژمان دانست که از محبوبیت زیادی نزد مردم برخوردار بود چرا که پژمان جمشیدی فوتبالیست را به عنوان بازیگری مستعد مقابل دوربین آورد و نتیجه قابل قبولی هم حاصل شد. در فیلم جدید قاسم خانی بار دیگر پژمان جمشیدی در نقش خودش ظاهر شده و سام درخشانی اگر چه همبازی جمشیدی در سریال پژمان بوده، اما در این فیلم در نقش واقعی خودش به عنوان بازیگر حضور دارد.

حضور این دو در کنار هم شوخی هایی را رقم زده که بیشتر بر پایه تکه پرانی شکل گرفته و کاربرد بیشتری در فیلمنامه ندارند. این شوخی‌ها گاه با سر و صدای بسیار بلند بیان می‌شوند و کیفیت آن نیز نشانی از بُرندگی قلم طنازانه پیمان قاسم خانی را به همراه ندارد که می‌توان عمده دلیل آن را عدم علاقه او برای نوشتن یک متن انتقادی تند و تیز درباره مسائل اجتماعی در اولین تجربه کارگردانی‌اش برشمرد. قاسم خانی برای اکرانی بی‌دردسر نخستین فیلمش تا جایی که می‌توانسته از نقد صریح دست کشیده و به خط قرمزها نزدیک نشده است.

شوخی‌های فیلم که عمدتاً با سینما و سینمایی‌ها انجام شده، بُرندگی لازم را ندارند و بیشتر شبیه به شوخی‌هایی است که در یک دورهمی صمیمی میان اهالی سینما انجام شده است. قاسم خانی حتی در مورد صنف خود نیز رویه‌ای آرام را پیش گرفته تا احتمالاً هیچ یک از سینمایی‌ها از بابت این شوخی‌ها ناراحت شوند. خنثی بودن داستان و شوخی‌های خوب، بد، جلف از جمله عواملی هست که تماشاگر را که سابقاً فیلمنامه‌های بهتری را از قاسم خانی دیده، ناامید می‌کند.

با اینحال خوب، بد، جلف یک ویژگی مثبت دارد که باعث می‌شود نسبت به بسیاری از کمدی‌های روی پرده سینمای ایران ارزش تماشای بالاتری داشته باشد و آن قصه گویی فیلمسازش است که به ایجاد کمدی موقعیت در اثر بسنده نکرده و قصه‌ای برای روایت داشته است. در یک سال اخیر حجم کمدی‌های بسیاری نظیر 50 کیلو آلبالو در سینما به نمایش درآمده‌اند که قصه‌ای برای روایت نداشتند اما خوب، بد، جلف علی رغم تمام ضعف‌های کارگردانی که به همراه دارد، توانسته یک ابتدا و انتها برای داستان ترسیم کند که در نگاه کلی بتوان ارتباطی میان آن مشاهده کرد.

بازی بازیگران پرتعداد فیلم که می‌توانست سبب نجات دادن این فیلم از حالت خنثی بودن شود، چنگی به دل نمی‌زند. حمید فرخ نژاد عنصر نامطلوبی در فیلم است و نمی‌تواند با فضای فیلم سازگار شود. پژمان جمشیدی و سام درخشانی نیز چیزی بیشتر از آنچه که قبلا در پژمان به تصویر کشیده بودند نیستند و حتی گاهاً شوخی‌های کلامی آنان نیز یادآور آن مجموعه است. بازیگران مشهور بسیار زیادی هم در فیلم در نقش‌های کوتاه حضور یافته‌اند که می‌توان آن را به سبب جایگاه پیمان قاسم خانی در میان اهالی سینما برشمرد.

نخستین تجربه پیمان قاسم خانی چندان تماشایی و بُرنده نیست و در بهترین حالت ممکن کمدی متوسطی است که در معدود دفعات، قابلیت خنداندن مخاطبش را دارد اما در بیشتر دقایق فاقد توانایی لازم برای ایجاد موقعیت کمیک است. انتظار می‌رفت که پیمان قاسم خانی برای نخستین تجربه کارگردانی‌اش فیلمنامه کمدی منسجم تری را نوشته و کارگردانی کند اما این اتفاق رخ نداده و خوب، بد، جلف تبدیل به یک اثر کمدی ساده شده که معمولاً کسانی غیر از پیمان قاسم خانی آن را می‌نویسند و کارگردانی می‌کنند.

نویسنده: بابک مهرورز
منبع: سایت مووی مگ

فهرست جوایز فیلم خوب، بد، جلف

در سی و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، فیلم خوب، بد، جلف نامزد دریافت دو سیمرغ بلورین برای بهترین بازیگر نقش اول مرد (حمید فرخ نژاد) و بهترین چهره پردازی (عبدالله اسکندری) شد و در پایان موفق به کسب یک لوح تقدیر برای بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد.

  • برنده لوح تقدیر بهترین فیلم از نگاه تماشاگران (محسن چگینی و عبدالله اسکندری) دوره ۳۵ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۵

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *