0

معرفی مجموعه کتاب ته جدولی ها + دانلود و خرید

ته جدولی ها هوپا

«ته جدولی ها» مجموعه کتابی بود که نویسنده اسپانیایی، روبرت سانتیاگو آن را نوشته است. این مجموعه کتاب نوجوان که فضایی فوتبالی دارد، توسط نشر هوپا منتشر شده و طرفداران زیادی در بین بچه‌های ایرانی پیدا کرده است. در ادامه شما را با نویسنده، کتاب‌ها، واکنش‌ها به کتاب‌ها و ترجمه‌های آن آشنا خواهیم کرد. با خوبو همراه باشید

نام مجموعهته جدولی ها | Los Futbolísimos
نام کتاب‌هارا‌ز داورهای خواب‌آلود
ر‌از هفت گل‌به‌خودی
راز دروازه‌بان شبح‌مانند
ر‌از چشم شاهین
را‌ز سرقت غیرممکن
 ر‌از قلعه‌ی افسون‌شده
را‌ز پنالتی نامرئی
ر‌از سیرک آتش
را‌ز بارش شهابی
و …
نویسندهروبرتو سانتیاگو
گونه ادبیداستان، نوجوان، ورزشی
انتشارات در ایرانهوپا
مترجمسعید متین
تعداد صفحهبیش از 4 هزار صفحه
سال انتشار2013 تا 2018
خرید آنلاین
دانلود نسخه آنلاین

بیوگرافی روبرتو سانتیاگو

روبرتو سانتیاگو سال 1968 در مادرید متولد شد. او را به عنوان نویسنده، فیلمنامه‌نویس، نمایشنامه‌نویس و کارگردان می‌شناسیم. سانتیاگو در رشته صدا و تصویر در دانشگاه آلکالای مادرید درس خواناد و بعد تحصیلات خود را در رشته ادبیات، در دانشگاه اسکوئلای مادرید ادامه داد. او هنرمندی بسیار فعال است. کتاب‌های زیادی نوشته، فیلم‌های زیادی ساخته و به عنوان نویسنده‌ی فیلم‌نامه در فیلم‌ها و سریال‌های فراوانی حاضر بوده است. او همینطور استاد مدرسه‌ی سینما در مادرید است.

او مانند بسیاری از مردم مادرید، عاشق فوتبال است. حتی به یاد دارد که در کودکی جایزه‌ای بابت فوتبال بازی کرده برنده شده بود. همین علاقه چیزی است که در بسیاری از آثار سانتیاگو به چشم می‌آید.

بررسی آثار

کارنامه‌ی هنری روبرتو سانتیاگو بسیار رنگارنگ و مفصل است. با این حال می‌توان آن را به دو بخش سینما و تلویزیون و کتاب تقسیم کرد.

سینما و تلویزیون

او کار هنری را با ساخت یک فیلم کوتاه در سال 1999 به نام «رولتا» آغاز کرد. این فیلم در جشنواره‌ی کن در بخش اصلی نمایش داده شد. او سال 2001 یک فیلم کوتاه دیگر ساخت که در جشنواره‌ی مالاگا نمایش داده شد. اولین فیلم بلند سانتیاگو به نام «طولانی‌ترین پنالتی جهان» سال 2005 اکران شد. این فیلم بیش از یک میلیون نفر را در اسپانیا به سینما کشاند و در جشنواره‌ی Goya نامزد بهترین فیلم‌نامه شد. سانتیاگو همینطور سال 2009 فیلم «در انتهای جاده» را براساس رمان روبرت لوئیس استیونسون انگلیسی روی پرده برد. از دیگر فیلم‌های او در یک دهه اخیر می‌توان به این فیلم‌ها اشاره کرد:

  • Road to Santiago (2009): داستانی کمدی-رمانتیک است. یک عکاس مرد و خبرنگار زن که از یکدیگر بیزارند، مجبور شده‌اند یک خبر را با هم پوشش بدهند.
  • El club de los suicidas (2007): یک کمدی سیاه است که در آن، یک گروه از افرادِ درگیر تفکر مرگ است که در حال درمان هستند و بعد وقتی با کتاب باشگاه خودکشی رابرت لوئیس استیونسون روبرو می‌شوند، شکل داستانشان تغییر می‌کند.
  • Ivan’s Dream (2011): ایوان این رویا را دارد که فوتبالیست شود.
  • همینطور او چند قسمت سریال سندروم اولیس را کارگردانی کرده است. او همینطور نویسندگی فیلم‌نامه‌ی فیلم The Art of Stealing (2008)، El juego de la verdad (2004)، Mapa de recuerdos de Madrid (2014) و اپیزودهای سریال‌های بسیار زیادی را نیز برعهده داشته است. آنطور که IMDB عنوان می‌کند او در بیش از ششصد اپیزود از سریال‌های مختلف (از جمله تعداد زیادی انیمیشن) نقشی شبیه به نویسنده‌ی داستانِ اقتباس‌شده، نویسنده‌ی فیلم‌نامه یا عضوی از تیم فیلم‌نامه‌نویس را داشته است.

کتاب

سانتیاگو انتشار کتاب و داستان را از سال 1996 آغاز کرد. این کتاب دزدِ دروغ‌ها نام داشت. او عموما روی حوزه‌ی کودک مشغول‌کار است. او تاکنون 55 کتاب منتشر کرده است. از مهم‌ترین کتاب‌های او جز مجموعه‌ی Los Futbolísimos، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • Ana: یک رمان بزرگسال بلند است که سال 2017 منتشر شد. دختری به اسم آنا در مرکز داستان است که وکیل است. برادر او به قتل متهم شده و آنا تمام تلاش خود را به کار می‌بندد تا برادرش را از اتهام برهاند.
  • Boricuas: این کتاب غیرداستانی در دهه‌ی نود منتشر شد. بوریکاس یک سبک نوشتن در پورتو ریکو است که توسط سانتیاگو و چند همکار مورد بررسی قرا رگرفته است.
  • Prohibido Tener Catorce Años: یک داستان عاشقانه است که سال 1999 منتشر شد.
  • Los Forasteros del tiempo: یا غریبه‌ای در زمان، یک مجموعه داستان کودک است که از 2015 تاکنوون هشت جلد از آن منتشر شده است. داستان یک خانواده‌ی معمولی با چند کودک است که سوار بر دوچرخه‌های خود ناگهان در غرب وحشی ظاهر می‌شوند.

نقد و بررسی مجموعه کتاب ته جدولی ها

روبرتو سانتیاگو نویسنده‌ی اسپانیایی انتشار کتاب‌های مجموعه‌ی فوتبالیست‌ها (در ایران ته جدولی ها ترجمه شده) را از سال 2013 آغاز کرد. در چاپ این کتاب‌ها، انریکه لورنسو به عنوان تصویرگر به او کمک می‌کند. تاکنون 22 جلد از کتاب‌های این مجموعه‌ی مصور چاپ شده است. جامعه‌ی هدف سانتیاگو در انتشار این کتاب‌ها، کودکان و نوجوان‌ها هستند. چیزی که بسیار هم موفق ظاهر شد و شهرت بسیاری برای سانتیاگو در اسپانیا به ارمغان آورد.

کتاب‌ها که توسط نشریه AS هم در اسپانیا تبلیغ می‌شد، توانست 4.5 میلیون نسخه تا ژوئن 2020 در این کشور فروش را تجربه کند. همینطور در ده‌ها کشور این کتاب ترجمه و چاپ شد. کتاب‌های این مجموعه بین 200 تا 400 صفحه هستند و به این ترتیب می‌توان آن را مناسب نوجوان‌های 12 سال به بالا و البته بزرگسالان اهل ذوق دانست.

داستان کتاب‌ها، مربوط به یک تیم هفت نفره نوجوان است که تفاوت‌های بسیاری با یک تیم معمولی و احتمالاً موفق فوتبالی دارد. آنها یک دسته از نوجوان‌ها هستند که با هم عهد کرده‌اند تحت هیچ شرایطی از هم جدا نشوند. هر اتفاقی که می‌افتد، آنها کنار هم هستند. با این حال از آنجا که آنها هرکدام از نژاد و کشوری هستند، کمی ارتباط بین نفرات دشوار است که باید بر این مشکل فائق بیایند.

این تیم که کار را از پایین‌ترین سطح شروع می‌کند، طوری موفق می‌شود که به بالاترین سطوح فوتبال بین‌المللی می‌رسد.

1. راز داورهای خواب‌آلود

اولین کتاب مجموعه که سال 2013 منتشر شد. نام کامل این کتاب به اسپانیایی Los Futbolísimos 1: El misterio de los árbitros dormidos است. این کتاب با نام ته جدولی ها: راز داورهای خواب‌آلود ترجمه شده و به این شکل آغاز می‌شود که ما در ابتدا با فرانسیسکو گارسیا کاساس آشنا می‌شویم که به لقب خود شناخته‌ می‌شود، چیزی که در فارسی آن را پاچُلُفت ترجمه کرده‌اند. فرانسیسکو به جز اینکه باید به تیم فوتبال خود سر و سامان بدهد، مشکلات خانوادگی متعددی هم دارد. با این حال حتی در لحاظت تلخ کتاب هم لحظات کمدی اتفاق می‌افتد.

تیم آنها همیشه ته جدول بود و قرار بر این شد که مدرسه‌‌ی شهر سوتو آلتو تیم نونهالان خود را به خاطر آبروریزی منحل کند. با این حال بچه‌ها، از این مسئله ناراحت می‌شوند و قول می‌دهند که به تیمی قوی تبدیل شوند.

‌2. ر‌از هفت گل‌به‌خودی

کتاب ر‌از د‌روازه‌بان شبح‌مانند، دومین کتاب مجموعه بود. با موفقیت کتاب اول، روند چاپ کتاب‌های بعدی با قدرت ادامه یافت. به طوری که در پنج سال، 22 جلد از کتاب‌ها منتشر شد.

دومین قسمت از داستان‌ها، طوری شروع می‌شود که ته جدولی ها در حال رسیدن به خودباوری هستند. آنها از آن تیم تنبل و ضعیف فاصله گرفته‌اند و حالا تیم بهتری هستند. با موفقیت‌های اخیر، تیم نونهالان مدرسه‌ی شهر سوتو آلتو قصد دارد در یک سری مسابقات بین‌المللی شرکت کند. آنها اگرچه در زمینه گل نخوردن پیشرفت کرده‌اند، هنوز چندان گل نمی‌زنند. آیا می‌شود در مسابقه‌ای بدون گل زدن، برنده شد؟ چند مسابقه را می‌توان با گل به خودی برنده شد؟ آیا کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است؟

3. راز دروازه‌بان شبه‌مانند

کتاب راز چشم شاهین، سومین کتاب مجموعه‌ی ته جدولی ها (Los Futbolísimos) است. سال تحصیلی جدید شروع شده و حالا در مدرسه پسری تازه‌وارد وجود دارد. او دِنگ‌وائو نام دارد و از تیانجین چین آمده است. دنگ، در زمینه‌ی ریاضی بسیار دانش‌آموز زرنگی است و گفته می‌شود حتی می‌تواند ذهن آدم‌ها را بخواند. دنگ فوتبال هم بلد است و برای شرکت در تیم فوتبال اسم نوشته است. با این حال مشکلی وجود دارد. تیم فوتبال آنها فقط برای 9 نفر جا دارد و سوال این است که چطور می‌شود یک بچه‌ی دیگر را به تیم اضافه کرد.

4. را‌ز چشم شاهین

کتاب فوتبالیست ها-ته جدولی ها
کتاب فوتبالیست ها-ته جدولی ها

کتابی که در میانه‌ی سال 2014 منتشر شد، کتاب چهارم مجموعه بود. پیش از اینکه فناوری کمک‌داور ویدئویی به فوتبال بیاید، موردی از آن در این کتاب دیده شد. اسم این فناوری در کتاب (شبیه به چیزی که در تنیس به کار می‌رود) فناوری چشم شاهین است. به این صورت که هر خطا، گل یا آفساید با کمک تصاویر ویدئویی بررسی می‌شود. در چنین فضایی، چهار تیم به یک رقابت نونهالان مهم دعوت شده‌اند. این تیم‌ها رئال مادرید، بارسلونا، اتلتیکو مادرید و تیم مدرسه‌ی سوتوآلتو هستند! با این حال دیوارنوشته‌هایی در سطح شهر وجود دارد که نشان می‌دهد فرد یا افرادی در پی برملا کردن راز بچه‌های تیم سووتو آلتو هستند.

‌‌5. ر‌ا‌ز سرقت غیرممکن

بچه‌های تیم دوباره به ته جدول رسیده‌اند. همینطور پولی دیگر در بساط نیست و تیم در آستانه‌‌ی انحلال است. در چنین فضایی، یک نمایشگاه گنجینه‌ی مصر باستان در شهر آنها برپا می‌شود. در اولین روز افتتاح این نمایشگاه اتفاقی می‌افتد. مهمترین جواهر این نمایشگاه به سرقت می‌رود که سر و صدای زیادی برپا می‌شود. با این حال سوال این است که آیا بی‌پولی تیم سوتو آلتو و دزدی جواهر به هم مربوط هستند؟ آنها به دزدی متهم می‌شوند و حالا باید ثابت کنند که بی‌گناه هستند.

6. را‌ز قلعه‌ی افسون‌شده

یک سری مسابقات بین‌المللی که شامل فوتبال هم می‌شود، در اسکاتلند برگزار خواهد شد. مسابقات یک هفته‌ای است و بهترین تیم‌ها برای آن از راه‌های دور و نزدیک آمده‌اند. با این حال مشکلی وجود دارد. هتل در اختیار تیم قرار داده نشده و به جای آن، آنها باید در یک قلعه‌ی قدیمی بخوابند. در اسکاتلند، همه‌ی قلعه‌ها شبح دارند. داستان کمی شبیه یکی از قصه‌های هری پاتر است که تیم‌ها از کشورهای مختلف اروپایی برای کوئیدیچ به هاگوارتز آمده بودند.

7. ‌ر‌از پنالتی نامرئی

وقتی بادها از شمال می‌وزند، در شهر ته جدولی ها هر اتفاقی ممکن است رخ دهد. مثلا اینکه در لحظه‌ای مهم، ناگهان نقطه‌ی پنالتی گُم شود. یا کسی نداند مسئول کشیدن نقطه‌ی پنالتی که سرایدار مدرسه است، کجا غیبش زده است. یا اینکه دوستان پدرت به خانه‌تان بریزند و همه‌چیز را به‌هم بریزند.

بچه‌های تیم ته جدولی ها
بچه‌های تیم ته جدولی ها

8. ر‌ا‌‌ز سیرک آتش

نزدیک به تعطیلات هفته‌ی آخر سال میلادی هستیم. با این حال فاجعه‌ای در پیش است. آیا همه‌چیز به روند عادی برمی‌گردد؟ همه‌چیز به بچه‌های تیم فوتبال بسنگی دارد. قرار بود آخرین مسابقه‌ی فوتبال سال برگزار شود که بین بچه‌ها و پدرمادرهایشان بود. بعد هم قرار بود همه به استادیوم اتلتیکومادرید بروند و فینال جام حذفی را ببینند. یک سیرک هم به شهر آنها آماد اما بعد اتفاقی افتاد. یک سری آتش‌سوزی مرموز در شهر رخ داد و همه‌چیز به‌هم ریخت. بچه‌های تیم که با هم پیمان بسته‌اند همیشه کنار هم باشند، قصد دارند مقصر خراب‌کاری را پیدا کنند.

9. را‌ز بارش شهابی

تعطیلات تابستانی شروع شده است. بچه‌های تیم برنامه‌های مختلفی برای تفریح دارند. همینطور قرار است یک سری مسابقات هیجان انگز از یک بازی به اسم بارش شهابی برگزار شود که آنها هم تیم مهمان هستند. اما اتفاقی رخ می‌دهد. جام قهرمانی مسابقات دزدیده می‌شود. حالا بچه‌ها باید دزد را پیدا کنند.

کتاب‌های بعدی

کتاب‌های بعدی مجموعه هنوز ترجمه نشده است. این نام این کتاب‌ها است:

  • El misterio del tesoro pirata: راز گنجینه‌ی دزدان دریایی
  • E‌l misterio del día de los inocentes: راز دروغ اول آوریل
  • El misterio del obelisco magico: راز ابلیسک جادویی
  • E‌l misterio del jugador número: راز شماره‌ی بازیکنان
  • El misterio de la tormenta de arena: راز طوفان شن
  • E‌l misterio de las 101 calaveras: راز 101 جمجمه
  • El misterio del último hombre lobo: راز گرگینه
  • E‌l misterio de las botas mágicas: راز کفش‌های جادویی
  • El misterio de la isla del volcán: راز جزیره‌ی آتشفشانی
  • E‌l misterio de las brujas futbolistas: راز جادوگرانِ فوتبال
  • El misterio de la máscara de oro: راز ماسک طلایی
  • El misterio del Cerro de las Águilas: راز سِرو د لاس آگیلاس (تپه‌ی عقاب‌ها)
  • El Musical: موزیکال

بخشی از متن کتاب

راستش نمی‌فهمم چه چیز بامزه‌ای توی اسم شهرمونه. دبستان ما توی ناحیه‌ای از شهره که اون هم اسمش سوتو آلتوئه. کلاس‌های پیش دبستانی و دبستان داره. حیاط بزرگی داره با تور و زمین بسکتبال و یه زمین فوتبال، و روی دیوار ورودیش این شعار نوشته شده:

«جایی که آموزش هست برتری طبقاتی نیست.» (کنفسیوس)

گویا کنفسیوس فیلسوف چینی مهمی بوده و حرف‌های هوشمندانه‌ی زیادی زده. انجمن اولیا برای نوشتن این جمله رأی‌گیری کردن. جمله‌های دیگه‌ای هم بود که خیلی خوششون اومده بود، ولی نهایتاً جمله‌ی چینی رو انتخاب کردن. به نظر من خیلی باحاله. هر چند که خب، درست نمی‌دونم دقیقاً می‌خواد چه حرفی بزنه…

قبلا گفته‌ام که النا درشت‌ترین چشم‌های دنیا را دارد و وقتی بهت نگاه می‌کند، انگار می‌تواند ذهنت را بخواند. یک شب توی زمین فوتبال بهم گفته بود که ارزش دوستی‌مان خیلی بیشتر از برد و باخت و مسابقه و این جور چیزهاست.

راز داورهای خواب‌آلود

بهش گفتم چرا می‌خوای النا رو ببری توی تیم خودتون؟‌ چشم‌های النا چهارتا شد. انگار که سوال خیلی بدی کردم. لوسین خندید. البته دست و پا شکسته گفته بودم چون انگلیسیم زیاد خوب نیست.

البته لوسین کاملاً متوجه سوالم شد چون گفت: «اُ‌لَلَه!». بهش نگاه کردم و سعی کردم بفهمم منظورش چیه. نمی‌دونستم اُ‌لَلَه یعنی چی. شاید یعنی جوابت رو نمی‌دم یا هر کی رو دلم بخواد می‌برم تیم خودمون یا شاید اصلاً یعنی به تو مربوط نیستش. شایدم اصلاً معنای خاصی نداره. خلاصه این که گفت و رفت.

راز هفت گل به خودی

اقتباس

فیلمی در سال 2018 در اسپانیا به اسم Los Futbolísimos براساس کتاب‌های روبرتو سانتیاگو به همین نام ساخته شد. میگل آنخل لامتا کارگردان این فیلم بود. همینطور سانتیاگو در جمع فیلم‌نامه‌نویسان اثر نیز حضور داشت. فیلم داستان پسری به اسم فرانسیسکو است که یازده سال دارد و در حال کشف جهان بزرگسالان است. او همینطور در یک تیم فوتبال عضو است که پسران و دختران از کشورهای مختلف عضو آن هستند.

جایگاه کتاب

برای بررسی جایگاه کتاب در نزد مخاطبان به سراغ گوگل ترندز رفتیم. این ابزاری از گوگل است که به ما در مقایسه کلیدواژه (اینجا یک سری نویسنده‌ی کودک و نوجوان) با شرایط قابل تعیین، کمک می‌کند. دیتای مربوط به این ابزار، از نتایج جستجوی کاربران تعیین شده است. از همین ابزار برای بررسی شهرت روبرتو سانتیاگو استفاده کردیم. شهرت این نویسنده را در حوزه‌ی کتاب، از زمان انتشار اولین کتاب از مجموعه‌ی ته جدولی ها با یک سری نویسنده کودک دیگر مقایسه کردیم. کاترین اپلگیت نویسنده‌ی پاستیل‌های بنفش، کلی بارن‌هیل نویسنده‌ی دختری که ماه را نوشید و اندی گریفیس نویسنده‌ی مجموعه‌ی خانه درختی در لیست هستند. گریفیس و اپلگیت شهرت بیشتری به نسبت دو نفر دیگر دارند.

روبرتو سانتیاگو-ترندها
روبرتو سانتیاگو-ترندها

به صفحه‌ی روبرتو سانتیاگو در گودریدز هم سر زدیم. گودریدز سایتی شبیه به شبکه اجتماعی برای عاشقان کتاب است. پس از آنا (کتابی که به آن اشاره شد) کتاب اول مجموعه‌ی ته جدولی ها بیشترین امتیاز را در بین کتاب‌های سانتیاگو دارد. با این حال، امتیازهای آن حتی به 350 نرسیده است. سایر کتاب‌های مجموعه، هرکدام از این مقدار هم کمتر هستند. به طوری که کتاب آخر مجموعه تنها 6 امتیاز دارد. با این حال امتیاز بیشتر این کتاب‌ها بیشتر از 4 از 5 است. یک مسئله‌ی دیگر این است که کامنت‌های کاربران گودریدز تقریبا تنها به زبان اسپانیایی (معدودی فارسی، انلگیسی و هلندی) محدود شده است. این نشان می‌دهد کتاب هنوز نتوانسته جایگاه خود را در کشورهای دیگر به دست بیاورد.

نظر منفی خاصی در گودریدز وجود نداشت، پس تنها به یک نظر مثبت بسنده می‌کنیم.

نظر مثبت

4 از 5 به کتاب نمره داده است:

کتاب فوتبالی عالی‌ای است که با ماجراجویی هم همراه است. همیشه طرفدار کتاب‌های مربوط به فوتبال بوده‌ام. با این حال به خودِ فوتبال اهمیت زیادی نداده‌ام. اما خواندن در مورد آن بخصوص اگر ماجراجویی هم با داستان همراه شده باشد؟ آن را خواهم خواند.

داستان پسری را می‌خوانیم که فوتبال را دوست دارد اما اخیراً اوضاعش جالب نبوده است. بخصوص اینکه در مورد زدن پنالتی شانس نیاورده است. پنالتی همیشه جز هیجان‌انگیزترین بخش‌های بازی است اما حالا برای این پسر اینطور نیست. او نباید اجازه‌ی باخت تیمش را بدهد پس مشکل بزرگ و بزرگتر می‌شود. همینطور اینکه همه‌ی تیم روی او حساب باز می‌کنند و منِ خواننده هم برای او هورا می‌کشم. او اوقات خوشی در حل کردن مسائل ریاضی تجربه می‌کند، هرچند با او موافقم که ریاضی مسئله‌ی سرگرم‌کننده‌ای نیست.

از سمت دیگر، تونی بسیار آزاردهنده است. همین شخصیت باعث شد که کمی کتاب از نظرم افت کند. او دائما در مورد تیم نظر می‌دهد. به همه هم لقب‌هایی داده‌است. او فکر می‌کند که آدم خاصی است اما خیلی معمولی است.

با این حال داستان به اندازه‌ کافی بامزه است. همینطور طرح‌هایی که برای آن کشیده‌اند عالی و سرگرم‌کننده است. همینطور اینکه یک سری صفحات به صورت کمیک‌بوک است، برایم جالب بود. این کتاب را به هر کسی که دوست دارد یک کتاب خوب در مورد فوتبال بخواند توصیه می‌کنم.

کامنت هلندی از MAHSI در مورد راز داوران خواب‌آلود

بهترین ترجمه کتاب های ته جدولی ها

تنها نشری که اقدام به ترجمه مجموعه کتاب فوتبالیست‌ها به زبان فارسی کرده، نشر هوپا است. این نشر در زمینه‌ی کتاب کودک فعال است و طی سال‌های اخیر مجموعه‌های بسیار خوبی برای کودک و نوجوان چاپ کرده است. همانطور که گفته شد آنها عنوان اصلی کتاب‌ها را ترجمه نکرده‌اند و نام آنها را «ته جدولی ها» گذاشته‌اند.

سعید متین تمام این کتاب‌ها را ترجمه کرده است. متین از مترجمان مهم نشر هوپا است و تاکنون کتاب‌های بسیاری را برای این نشر ترجمه کرده است. از آن جمله می‌توان به مجموعه‌ی «فروشی‌ها» اشاره کرد. متین متولد 1365 است و در رشته‌های زبان و ادبیات اسپانیایی و همینطور زبان‌های باستانی ایران تحصیل کرده است.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *