0

معرفی آلبوم اتاق + آشنایی با گروه موسیقی اتاق بند

گروه موسیقی اتاق بند

اتاق بند یکی از گروه‌های موسیقی در فضای آلترنیتیو موسیقی ایران است که در سال‌های اخیر شهرت فزاینده‌ای داشته است. این گروه با توجه به حضور یک موزیسن فیلم‌های معروف و یک بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر و با ویدئوهای متفاوت، توانسته توجه قشر روشن‌فکر ایرانی را به خود معطوف کند.

در ادامه بیشتر با اتاق بند آشنا خواهید شد. با سایت خوبو همراه باشید.

نام گروهاتاق بند
آلبوم جدیددانلود آلبوم اتاق
سال انتشار1401
سرپرست گروهبامداد افشار
موزیسین‌ها امید سعیدی (نی‌انبان و پیانو)، نیوشا قربانی (دمام و همخوان) و پویا شمالی (گیتار بیس)
خوانندهاصغر پیران
شاعربهمن بختیاری
صفحه رسمیاینستاگرام اتاق بند

دانلود آلبوم اتاق

برای دانلود آلبوم اتاق از گروه اتاق که در سبک الکترونیک منتشر شده می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید. قیمت این آلبوم، ۴۰,۰۰۰ تومان است.

آشنایی با گروه اتاق

گروه اتاق از سال 1394 در ساخت و انتشار موسیقی فعال است. بامداد افشار سرپرست این گروه است و اخیرا چهارمین آلبوم خود را منتشر کرده‌اند. سبک این گروه را در ژانر اکسپریمنتال الکترونیک دسته‌بندی می‌کنند و فضایی تاریک و گاهی پارودی دارد. با این حال، از عناصر موسیقی ایرانی و شعرهای فارسی جالب‌توجه تهی نیستند. به جز افشار، نیوشا قربانی، امید سعیدی، پویا شمالی و اصغر پیران سایر اعضای این گروه هستند.

به جز انتشار آلبوم‌ها، آنها یک سری همکاری بین‌المللی نیز داشته‌اند. از آن جمله می‌توان به ساخت موسیقی برای تیوشی ازاوا هنرمند زن ژاپنی اشاره کرد. داستان این همکاری بین المللی در مصاحبه با موزیک ما در دسترس است. همینطور از بعضی قطعات این گروه در مستند شبکه تلویزیونی وایس مدیا اشاره کرد.

برخی صاحب‌نظران، جنس کارهای این گروه را با تعزیه‌خوانی یکسان می‌دانند. با این حال اصغر پیران خود را صاحب سبک یا دنباله‌روی تعزیه‌خوانی نمی‌داند.

گروه تاکنون چند کنسرت برگزار کرده است. از کنسرت‌های این گروه می‌توان به کنسرت آنلاین آنها در سال 1399 و کنسرت در عمارت روبه‌رو در تیرماه 1400 اشاره کرد.

کنسرت اتاق بند-اصغر پیران
کنسرت اتاق بند-اصغر پیران

فضای آهنگ‌ها

موسیقی فولکلور بخش مهمی از کار اتاق بند را شامل می‌شود. آنها آهنگ‌های زیادی در فضای محلی منتشر کرده‌اند. برای مثال چندین آهنگ مربوط به بوشهر در آلبوم‌های آنها جا داده شده است. برای مثال می‌توان به «تا همیشه» نگاهی تازه به خیام‌خوانی که محبوبیت بالایی در بوشهر دارد می‌پردازد. در کاری دیگر به اسم بوشهر استرالیا، به قصه‌ی مشترک آتش سوزی جنگل از استرالیا تا بوشهر می‌پردازد. آریوز هم قطعه‌ای دیگر است که از ظلم خارجی‌ها در این شهر گلیه می‌کنند.

قطعه‌ی اُندر بُندر اشاره کرد که به حادثه‌ی بستن آب کنسولگری انگلستان در زمان سلطه آنها بر بوشهر حکایت دارد و فضایی اعتراضی دارد. صدرا نوروزی در تحلیلی در مورد این ترانه، توضیحات جالبی داد. زمان شعر، مربوط به اشغال بوشهر توسط انگلیسی‌ها و سربازان اجیرشده‌ی هندی آنهاست. اُندر بُندر تنها چاه آب شیرینی بوشهر بود و «سقا» آب آشامیدنی را با چهار پا به شهر می‌آورد و می‌فروخت. وقتی شهر اشغال شد، اندر بندر به دست سربازان هندی می‌فتد و مردم از آب آشامیدنی محروم می‌شوند. شعر از زبان مردم معترض روایت می‌شود. مردمی که سقا را خواب تصور کرده‌اند که آب به دست آنها نرسانده است. نمی‌دانند که اجنبی‌ها، سقا را کشته‌اند.

یا در موزیک ویدئویی عجیب که به نام لالایی صغیر منتشر شده است، کار اینطور شروع می‌شود:

مامان از بس دوستت داره

 به این دنیات نمیاره

بابا انقدر دوستت داره

که بذرت رو نمیکاره

لالایی صغیر از اتاق بند

یا در قطعه‌ای دیگر به نام «موسی‌کو‌تقی» به پرنده‌ای که به نام «یاکریم» آن را می‌شناسیم می‌پردازد. در این ترانه از شیوه‌ی صدای این پرنده که به موسی‌کوتقی معروف شده، استفاده می‌کند و با ادامه دادن آن، حرف خود را می‌زند.

بامداد افشار

بامداد افشار در سال 1365 متولد شده است. او را به عنوان یک آهنگساز مشغول در سینما و تلویزیون می‌شناسیم. اوج شهرت افشار زمانی بود که به خاطر آهنگسازی برای فیلم پوست، سیمرغ بلورین موسیقی متن را از جشنواره فیلم فجر به دست آورد.

افشار فعالیت هنری خود را در چند حوزه مختلف موسیقی از اوایل دهه نود شروع کرد. در این مدت او بسیار فعال بوده است. آهنگسازی فیلم‌های مهمی مثل مغزهای کوچک زنگ زده، ملاقات خصوصی، ستاره بازی، صحنه زنی و اعترافات ذهن خطرناک من بوده است. آهنگسازی چند مستند از جمله نوشتن برشهر را برعهده داشته است. در فیلم‌هایی دیگر به عنوان آهنگساز فیلم کوتاه فعالیت داشته است. در حوزه تئاتر و نمایش هم آهنگسازی آثاری چون در انتظار گودو، بینوایان و مکبث را به عهده داشته است. همینطور او با همکاری نشر چمشه و رادیو گوشه در تولید یک سری کتاب صوتی به عنوان ناظر و در زمینه ساخت موسیقی فعالیت داشته است.

بامداد افشار-موزیسین
بامداد افشار-موزیسین

به جز حضور به عنوان فرد تاثیرگذار در گروه اتاق، افشار کارهایی به صورت مجزا نیز در حوزه موسیقی داشته است. او در آلبوم غم نومه فریدون که کاری از حسین علیزاده بود، به عنوان یکی از موزیسین‌ها حاضر بود. پس از آن نیز موسیقی متن فیلم تمارض و موسیقی متن فیلم پوست را به نام خود روانه بازار کرد.

اصغر پیران

اصغر پیان بازیگر و خواننده ایرانی در سال 1359 در فسا متولد شده است. او در دانشگاه بوشهر، در سال 1387 مدرک کارشناسی تئاتر خود را گرفت. همینطور در دانشگاه تربیت مدرس، در رشته کارگردانی مشغول به تحصیل شد. او را بیشتر از هر چیز به فیزیک عجیبی که دارد می‌شناسند. از فیلم‌های پیران می‌توان به سینما نیمکت، رگ خواب، تمارض و متری شش و نیم اشاره کرد. از نمایش‌های تئاتری که در کارنامه پیران وجود دارد، می‌توان به عجایب‌المخلوقات و مکبث اشاره کرد. پیران در سال 1397 به خاطر بازی در نمایش «نامبرده» به عنوان بهترین بازیگر مرد جشنواره تئاتر فجر معرفی شد.

طی سال‌های اخیر، پیران به عنوان خواننده گروه اتاق فعالیت کرده است. او در آلبوم‌های شهربازی و بالانس به عنوان خواننده اصلی و در چند آهنگ دیگر به عنوان خواننده مهمان حاضر بوده است.

اصغر پیران-بازیگر و خواننده
اصغر پیران-بازیگر و خواننده

پیران که با وجود کم‌کاری در فیلم‌های خوبی بازی کرده، سال 1400 طی مصاحبه‌ای توضیحاتی در مورد کار خود داد. او همه‌گیری کرونا را دلیل کم‌کاری معرفی کرد. پیشنهاداتی برای بازی در چند فیلم سینمایی و نمایش خانگی داشت که همگی را رد کرد. به جای آن در دو فیلم کوتاه بازی کرد.

ارتباط اولیه بین افشار و پیرن در نمایش مکبث اتفاق افتاد. پس از آن در چند نمایش دیگر با هم حاضر بودند و در یک سری قطعات آوازی، از صدای پیران استفاده شد. پیران خود را خواننده حرفه‌ای نمی‌داند و این همکاری از آنجا آغاز شده که افشار، صدای پیران را مناسب حال و هوای موسیقی خود می‌داند.

آلبوم اتاق

آلبوم اتاق، با هفده آهنگ در اردیبهشت 1401 منتشر شد. لیست قطعات موجود در این آلبوم به شرح زیر است:

  • پیش درآمد
  • مرده ها خودخواهند
  • پسر من پدرمم
  • پلاسکو پلاسکو
  • شعری برای رقص
  • حلاجی
  • مترو
  • بازی
  • غم
  • خلا
  • پارتو
  • خواب روز سه شنبه
  • به خودم زنگ میزنم اشغالم
  • همجواری
  • رویای
  • میل میانه مایگی
  • برای الیزه

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *