دن براون نویسندهی آمریکایی مجموعهای پنج جلدی دارد که با نام قهرمان آنها، رابرت لنگدن شناخته میشود. داستانهایی که براون تعریف کرده، ما را به یک ماجراجویی طولانی در دل تاریخ، هنر، دین و معماری میبرد. این مجموعه کتاب که بسیار نیز جنجالی است، در سراسر جهان طرفداران و منتقدان بسیار دارد. در ادامه شما را با نویسنده، کتابها، واکنشها به کتابها و ترجمههای آنها آشنا خواهیم کرد. با خوبو همراه باشید
نام مجموعه | مجموعه رابرت لنگدن | Robert Langdon |
نام کتابها | فرشته ها و شیاطین (2000) کد داوینچی (2003) نماد گمشده (2009) دوزخ (2013) منشأ (2017) |
نویسنده | دن براون |
گونه ادبی | داستان، تاریخی، ماجراجویی |
انتشارات در ایران | و نشرهای دیگر |
مترجم | و مترجمان دیگر |
تعداد صفحه | 3,088 |
سال انتشار | 2000 تا 2017 |
خرید آنلاین | |
دانلود نسخه آنلاین |
بیوگرافی دن براون
دنیل گرهارد براون در ژوئن 1964 در ایالت نیوهمپشایر آمریکا متولد شد. پدرش معلم ریاضی و مادرش موزیسین کلیسا بود. او در حالی بیشتر سالهای مدرسه را در مدارس دولتی درس خواند که خانهی آنها با دین خو گرفته بود. دن از همان نوجوانی به ستارهشناسی و کیهان شناسی علاقه داشت. وقتی با پدیدهی بیگ بنگ آشنا شد، آن را در تناقض با خدا و ساخت جهان دید. جوابی که به این سوال گرفت، این بود که پسران خوب چنین سوالاتی نمیپرسند. همین شد که او خیلی زود به این نتیجه رسید کتاب مقدس از نظرش چندان منطقی نمینماید و بیشتر به علم علاقهمند شد.
همینطور او به معما و پازل علاقهی بسیاری داشت. پدرِ او هم به کمک این علاقهاش میآمد و مثلا در صبح کریسمس، به جای هدیه، یک نقشهی معماگویانه برای بچههایش ترتیب میداد که به دنبال آن، به هدیههای خود برسند. او، تا حد زیادی الهامبخشِ دن در بخشهای مختلفی از کتاب کد داوینچی بود. او به کالج آمهرست در ماساچوست رفت و سال تحصیلی 1985 را به دانشگاه سویل اسپانیا انتقالی گرفت تا تاریخ هنر بخواند.
بعد از فارغالتحصیلی ابتدا او مسیر هنری را برگزید و وارد حرفهی موسیقی شد. او با سینتی سایزر موسیقی برای کودکان تولید میکرد که آلبوم ساخته شده توسط او، هزاران نسخه فروش رفت. بعد از یک سری کار دیگر در حوزهی موسیقی (از جمله نوشتن چند ترانه)، به عنوان معلم انگلیسی در نیوهمپشایر شروع به کار کرد. طی دو دههی اخیر به جز نوشتن کتاب، او به عنوان یک خیّر فعال هم نشاخته میشود و میلیونها دلار به خیریه پرداخت کرده است. همینطور او سال 2019 بعد از دو دهه زندگی با همسر خود، بلیت نیولون، از او جدا شد.
بررسی آثار دن براون
در یک سفر توریستی به تاهیتی در سال 1993، دن براون به این نتیجه رسید که میخواهد کتابهای هیجانانگیز بنویسد. او در حین خواندن کتاب توطئه روز رستاخیز از سیدنی شلدون بود که این ایده به ذهنش رسید. به زودی نوشتن کتاب قلعهی دیجیتال را با الهام از تجربیات خود در سویل آغاز کرد. او سال 95 تدریس را کنار گذاشت تا نویسندگی را جدیتر ادامه دهد. همینطور طی دهه نود، او در نوشتن دو کتاب با همسر خود همکاری داشت. این دو کتاب «187 تایپ مرد برای دوری جُستن» و «کتاب کچل» میشد.
- قلعه دیجیتال (1998): از آنجا که اولین کتاب براون بود و همسر او پیشتر نویسنده بود، بلیت به او کمک کرد تا کتاب را تبلیغ کند. این شامل نوشتن متن پروموشن، نوشتن مطلب برای روزنامهها و صحبت با تاکشوها و خبرنگاران میشد.
- فرشتهها و شیاطین (2000): اولین کتاب مجموعهی روبرت لنگدن
- نقطه فریب (2001): رئیسجمهور آمریکا، دختر رقیبش در انتخابات را به قطب شمال میرسد تا چیزی که ناسا کشف کرده را تائید کند. یک شهابسنگ به زمین برخورد کرده که تائییدکندهی وجود موجودات بیگانه است.
تا اینجا، هنوز دن براون شهرت خاصی نداشت. مشخص شده که سه کتاب اول براون هرکدام کمتر از ده هزار نسخه در اولین چاپ فروش رفته بودند.
- کد داوینچی (2003): با انتشار این کتاب، براون و شخصیت خلقشده توسط او به اوج شهرت رسیدند. جنجالیبودن کتاب، نقشی مهم در شهرت او ایفا کرد.
- نماد گمشده (2009)
- دوزخ (2013)
- منشأ (2017)
- سمفونی وحشیانه (2020): کتابی مصور برای کودکان است. براون قول داده بود که تمام پولی که از فروش کتاب به دست میآید را خیریههای فعال در زمینهی آموزش موسیقی به کودکان سراسر جهان بپردازد.
نقد و بررسی مجموعه کتاب
مجموعه رابرت لنگدن چیزی است که جهان دن براون را به آن دلیل میشناسد. لنگدن، قهرمان داستان یک استاد دانشگاه هاروارد در زمینهی شمایلشناسی مذهبی و نمادشناسی است. او به دنبال نمادهای مخفی و تئوریهای توطئه، ماجراجوییهایی را در آثار تاریخی و مذهبی آغاز میکند تا پرده از رازی بردارد. از آنجا که کتابها و رازها علیه روایت رسمی کلیسای مسیحی هستند، جنجالهای بسیاری برانگیختهاند و حتی لقب ضدمسیح گرفتهاند. با این حال، براون خود این حرف را قبول ندارد. بخصوص کتاب کد داوینچی در زمان چاپ در واتیکان، ایران، پاکستان، مصر، هند، سوریه و چندین کشور مسیحی ممنوعه اعلام شد.
این مجموعه تاکنون بیش از 120 میلیون نسخه فروش را تجربه کرده و به بیش از چهل زبان ترجمه شده است. همینطور با ساخت فیلمهایی براساس آنها با بازی تام هنکس، مشهورتر هم شد. آنطور که ادعا شده، کتابهای این مجموعه با این پنج جلد به پایان نرسیده است. ادعا شده که دن براون در حال نوشتن کتابی دیگر برای اضافه به این مجموعه است.
فرشته ها و شیاطین (2000)
فرشتگان و شیاطین (Angels and Demons) اولین کتاب از مجموعهی روبرت لنگدن بود که سال 2000 منتشر شد. لنگدون استاد نمادشناسی دانشگاه هاروارد است که در ابتدا با او آشنا میشویم. او با کمک دانشمندی به نام ویتوریا، قصد دارد در مورد قتل یک فیزیکدان که توسط یک گروهِ اهل فلسفهی اشراق کشته شده، تحقیق کند. یافتههای این دو نفر به اینجا میرسد که اشراقیون قصد منفجر کردن واتیکان را هنگام انتخاب پاپ جدید (زمانی که همهی اسقفها از سراسر جهان به واتیکان میآیند) دارند. با عبور از دخمهها، مقبرهها، کلیساهای متروک آنها به سردابِ مخصوص اشراقیون میرسند.
همانطور که گفته شد، در زمان چاپ کتاب جدی گرفته نشد و فروش کمی را تجربه کرد. حتی از گزند مشکلات محتوایی هم دور نماند و یک سری اشتباه در مکانها در رم و یک سری ترجمههای اشتباه از واژههای ایتالیایی وجود داشت که در چاپهای بعدی اصلاح شد. همینطور نکات مربوط به علم و تاریخ زیادی در کتاب مورداشاره قرار گرفته که ایراد دارند و موردانتقاد واقع شدهاند.
یکی دیگر از مشکلات کتاب اشاره به استدلال وکیلمدافع شیطان است. چیزی که دو دهه قبل از چاپ کتاب، توسط پاپ ژان پل دوم (پس از چند قرن استفاده) ممنوع اعلام شده بود.
کد داوینچی (2003)
کد داوینچی (یا رمز، راز داوینچی/ The Da Vinci Code) کتاب جنجالی دن براون سال 2003 چاپ شد. این رمان هیجانی، معمایی، تاریخی با حضور دوبارهی رابرت لنگدن همراه شده است. در زمان چاپ، به شکلی باورنکردنی فروش کتاب به مرز انفجار رسید. به طوری که حتی از فروش کتابهای جدید هری پاتر هم بیشتر شد. طی سه سال اول، شصت میلیون نسخه از کتاب فروش رفت و سال 2009 اعلام شد که تاکنون به 44 زبان ترجمه شده است. شهرت آن به حدی رسید که تورهای مسافرتی برای دیدن مکانهای مورداشاره در کتاب به راه افتاد.
اداستان نکات بسیاری علیه بسیاری از اعتقادات مسیحیت از جمله کلیسای کاتولیک، واتیکان، پاپ و گروه مذهبی آپوس دئی (گروهی خودآزارانه در جهت دین) است. به همین دلیل از سوی واتیکان ممنوعه اعلام شد. همینطور در بسیاری از کشورهای دیگر هم از انتشار و ترجمهی آن جلوگیری به عمل آمد.
داستان حول یک تئوری شروع میشود. اینکه جام مقدس، نمادی از فرزندی است که از ازدواج عیسی مسیح و مریم مجلدیه باقی مانده است. روایت رسمی کلیسای مسیحیت، تمام این موارد را رد میکند اما تاریخنگارانی هستند که با آن موافق باشند. در ادامه مشخص میشود که کلیسای کاتولیک با دانستن ماجرا، در تلاش برای پنهان کردن موضوع بوده است. این بین گروه اپوس دئی نقشی مهم پیدا میکند و اعضای آنها با تلاش برای قتل عضوی از دیر صهیون، قصد به دست آوردن جام را دارند.
نماد گمشده (2009)
وقتی دن براون نماد گمشده (Lost symbol) را سال 2009 راهی بازار کرد، در اوج شهرت بود. تبلیغهای این کتاب، سطح شهرهای مختلف جهان و البته اینترنت را به تسخیر خود در آورده بود. ادعا میشود که این کتاب، بین تمام کتابهای نوشته شده برای افراد بزرگسال، از همه زودتر به فروش چند میلیونی رسید. اینجا هم راربرت لنگدن را داریم که دست به ماجراجوییهایی جدید زده است و با گذر از خطرات فراوان، در پی مشخص کردن حقیایق است.
تمام داستان در یک بازهی دوازده ساعته اتفاق میافتد. مکان واشنگتن دیسی است. یک فرقهی فراماسونری در مرکز کتاب هستند. یکی از دوستان رابرت به اسم پیتر که فراماسون است، از او درخواست میکند که برای سخنرانی به کنگره بیاید. رابرت در کنگره با دست قطعشدهی پیتر روبرو میشود که با یک سری خالکوبی رازآلود نقاشی شده است. با این حال به نظر میرسد پیتر نمرده و رباینده از رابرت میخواهد برای نجات جان وی، کمک کند تا هرم مخفی فراماسونها در واشنگتن دیسی را پیدا کند. وقتی رابرت به محراب مورداشاره میرسد با فضایی روبرو هستیم که جمجمه انسان و یک سری نمادهای ترسناک دیگر را در خود دارد.
دوزخ (2013)
دوزخ یا Inferno چهارمین کتاب مجموعهی رابرت لنگدن در ایتالیا اتفاق میافتد. استاد نمادشناسی داشنگاه هاروارد در بیمارستانی در فلورانس بههوش میآید. او جراحتی از ناحیه سر دارد که چیزی در خصوص آن به خاطر ندارد. او بابت ضربه دچار فراموشی شده و روزهای اخیر را یادش نمیآید. در ادامه قاتلی به اسم واینتا به بیمارستان میآید و پس از کشتن یکی از پزشکان سراغ لنگدن میآید، اما او به کمک پزشک خود، دکتر سینا بروکس فرار میکند.
این کتاب، ربط نزدیکی به کتاب دوزخ از دانته شاعر ایتالیایی دارد. لنگدن در ایتالیاست و دشمنی که در ابتدا چیزی در مورد او نمیداند، در جستجوی اوست. او با یک سری معماهای پیچیده را حل کند تا دنیا را از یک تهدید بالقوه نجات دهد. در این کتاب لنگدون به ونیز و استانبول هم سفر میکند و خواننده را با جزئیات تاریخی فراوانی روبرو میکند.
انتشاراتِ منتشرکننده کتاب، یازده مترجم را استخدام کرد تا در میلان، همزمان با چاپ کتاب به انگلیسی، آن را به فرانسوی، روسی، ترکی استانبولی، یونانی، آلمانی، هلندی، اسپانیایی، کاتالان، ایتالیایی، چکی، پرتغالی، فنلاندی، نروژی، سوئدی و دانمارکی هم ترجمه و منتشر کرده باشند. آنها در یک زیرزمین و در شرایط بسیار امنیتی این افراد را نگه داشتند تا متن کتاب لو نرود.
منشأ (2017)
آخرین کتاب از مجموعهی رابرت لنگدن در سال 2017 با نام Origin منتشر شد که ترجمههای گوناگونی مثل منشأ، خاستگاه، پیدایش و سرچشمه برای آن در نظر گرفتهاند. این بار رابرت لنگدنن راهی موزه گوگنهایم در بیلبائوی اسپانیا میشود تا در یک مراسم مهم شررکت کند. او قرار است از یک اکتشاف علمی جدید پرده بردارد که چهرهی علم را برای همیشه تغییر میدهد. میزبان مراسم میلیاردی به اسم ادوارد کرش است که اختراع، کار اوست. کارهای چشمگیر و جسورانه او را برای همهی مردم جهان مشهور کرده است. با این حال، کرش یکی از شاگردهای لنگدن در هاروارد بود. کشف او به یک سری از سوالهای بزرگ بشر جواب میدهد.
طی مراسمی که در تمام جهان نمایش داده میشود، کرش اعلام میکند که دورهی ادبیان به پایان رسیده و دورهی علم آغاز شده است. با این حال، کرش توسط یک فرد کاتولیک کشته میشود. حالا لنگدن بدون کمک کرش بتواند از اختراع او که بسیار هم به دقت رمزگذاری شده سر در بیاورد. برای مثال گوشی همراه او یک رمز 47 کاراکتری دارد که لنگدن با شناختی که از شاگردش داشته، متوجه میشود یک تکه شعر محبوب وی به رمز گوشی است.
بخشی از متن کتاب
ما مردمانی هستیم که فن آوری را به سرحد کمال رشد داده ایم و ذهنمان هم به غایت تکامل خود رسیده. ما دیگر قصه ی آهنگری را که زیر آتشفشان کار می کند یا آن خدایانی که جزر و مد را می سازند، باور نداریم. ما مانند نیاکانمان نیستیم.» لنگدون که داشت به آرامی با صدای توی سالن، حرف های خودش را زمزمه می کرد، به آرامی گفت، شاید هم باشیم!
کتاب منشأ
زمان، یک رودخانه است و کتاب ها، قایق اند. تعداد زیادی کتاب، جریان آب را شروع می کنند اما برای همیشه زیر شن های رودخانه گم می شوند. فقط تعداد اندکی، خیلی اندک، هستند که از آزمایش زمان سربلند بیرون می آیند.
نماد گمشده
تاریخ را همیشه فاتحان می نویسند. زمانی که بین دو فرهنگ درگیری به وجود می آید، بازنده از بین می رود و برنده برای تاریخ، کتاب هایی می نویسد که آرمان خود را گرامی بدارد و دشمن مغلوب را پست نشان دهد. همانطور که ناپلئون گفته است: «تاریخ، چیزی نیست جز افسانه ای که همه بر سر آن توافق کرده اند.»
راز داوینچی
من یک سایه ام. فراری، در دل شهری پوشیده از غم. در اندوهی ابدی، به پرواز درمی آیم. در کناره های رود آرنو به زحمت پیش می روم. نفسم بند آمده… به سمت چپ می پیچم و از مسیر کاستلانی راهی شمال می شوم و ازدحام سایه های یوفیزی را پشت سر می گذارم. و هنوز تعقیبم می کنند.
دوزخ
اقتباس
وقتی شهرت کتاب کد داوینچی به اوج رسید، کلمبیا پیکچرز به سرعت امتیاز ساخت فیلم براساس آن را خرید. آنها اول از همه کتاب کد داوینچی را ساختند. حضور تام هنکس در نقش رابرت لنگدن به شهرت این مجموعه کمک بسیاری کرد. این فیلم در می 2016 اکران شد. دو فیلم دیگر از این فرنچایز ساخته شد. فرشتگان و شیاطین سال 2009 و دوزخ سال 2016 اکران شدند. در هر سه فیلم تام هنکس تنها بازیگر ثابت بوده و بقیه نقشها عوض شدهاند که طبق کتاب هم همینطور است. همینطور ران هاوارد کارگردان هر سه فیلم است.
سه فیلم مجموعا بیش از یک میلیارد فروش رفتهاند؛ هرچند بیشتر فروش مربوط به فیلم اول یعنی کد داوینچی بود. این در حالی است که به لحاظ هنری نزد منتقدین، امتیازات متوسطی گرفتهاند.
جایگاه کتاب های مجموعه رابرت لنگدن
برای بررسی جایگاه کتابهای بروان در نزد مخاطبان به سراغ گوگل ترندز رفتیم. این ابزاری از گوگل است که به ما در مقایسه کلیدواژه (اینجا یک سری کتاب) با شرایط قابل تعیین، کمک میکند. دیتای مربوط به این ابزار، از نتایج جستجوی کاربران تعیین شده است. از همین ابزار برای بررسی وضعیت کتابهای مجموعهی رابرت لنگدن حاضر استفاده کردیم. به این ترتیب، کتابهای براون را با یک سری کتاب در فضای مشترک مقایسه کردیم. سه کتاب کد داوینچی، نماد گمشده و فرشتگان و شیاطین با کتابهایی نظیر شیر، جادوگر و کمد و همینطور کیمیاگر در یک بازهی 15 ساله مقایسه کردیم. به جز کیمیاگر، در این بازه بیشترین توجه به کد داوینچی بوده است.
سراغ گودریدز هم رفتیم. گودریدز شبکهای اجتماعی برای علاقهمندان به کتاب است. در این سایت، فرشتگان و شیاطین بیشترین توجه را بین کتابهای دن براون گرفته است. حدود سه میلیون نفر به این کتاب امتیاز دادهاند. این یکی از بالاترین اعداد بین تمام کتابهای تاریخ است. کد داوینچی 2.1 میلیون، نقطه فریب 640 هزار، قلعه دیجیتالی 607 هزار و نماد گمشده 570 هزار، موارد بعدی هستند. با این حال، به لحاظ میانگین امتیازی، هیچکدام از این کتابها به 4 از 5 نرسیدهاند که نشان از نظرات منفی زیاد است. در ادامه یک نظر مثبت و یک نظر منفی را میآوریم.
نظر مثبت
4 از 5 به کتاب نمره داده است:
دن براون در کتاب فرشتگان و شیاطین نیز با تکیه بر ایدهای یکسان با شاهکار راز داوینچی تا حدی هم موفق شده است. ولی خب از نظر من خواننده، استفاده از یک قالب تکراری برای خلق دو اثر داستانی، اون هم پشت سر هم، نشان از ضعف ساختاری رمانهای نویسنده دارد. انگار که بگیم نقطه شروع و پایان کتاب یکسان هستند و حتی راهی که این دو نقطه را بهم متصل میکنند هم کاملا تکراریاند و فقط این مناظر کنار جاده هستند که تغییر یافتهاند. حتی شخصیتهای اصلی ماجراجوییها هم تکراری هستند. البته با اشاره به ویژگی تکرار شخصیتها الهام گرفته از بزرگترین نویسندگان ادبیات کلاسیک، مثل بالزاک، و یا رمانهای کارآگاهی نویسندگانی مثل آگاتا کریستی، میتوان از حضور دوباره آقای لنگدان چشمپوشی کرد، ولی از ظهور کلیشهای یک شخصیت زن متفاوت در هر کتاب برای رنگ بخشی به شخصیت خشک رابرت لنگدان نمیتوان گذشت!
البته که جدا از تکراری بودن قالب داستان، بیشک باید جلوی جذابیت ماجرا و از نبوغ نویسنده در رمز گشایی قدم به قدم این کلاف سردرگم سر تعظیم فرود آورد. اینجا نیز مثل راز داوینچی با قتلی روبرو هستیم که برای رمز گشاییش پای استاد دانشگاه رابرت لنگدان به ماجرا باز شده و همراه با ویتوریای دانشمند پا در مسیر خطرناک تعقیب قاتل گذاشته و با اتفاقات زیادی روبرو میشویم که به خوبی ضربآهنگ ماجرا را بالا نگه داشته و خواننده را مشتاق تا انتها پیش میکشاند. علاوه بر مسائل مذهبی، نمادها، اسطورهها و حقایق تاریخی، اینبار بیشترین لذت را علاقهمندان به علم و مخصوصا فیزیک خواهند برد. شخصا اطلاعات زیادی در این مضمون یاد گرفته و فهمیدم که چقدر نمی فهمم!
و در نهایت همچنان خوانش این کتاب رو به طرفداران قلم براون پیشنهاد میکنم و کسانی که راز داوینچی را دوست داشتند، حتما از این کتاب هم لذت خواهند برد. ولی اگر قصد دارید فقط یک کتاب از این نویسنده بخوانید، بیشک راز داوینچی انتخاب شما خواهد بود.
کامنت فارسی از ساناز رحیمی | فرشتگان و شیاطین
نظر منفی
سه ستاره از 5 ستاره:
اگر نخواهیم با سایر کتابهای این مجموعه مقایسه کنیم و بر وسوسهی نام بردن از راز داوینچی فائق آییم، میتوان گفت به عنوان اثری مستقل، خلاقانه و ظریف است اما اشکالات آنچنان پررنگی دارد که از تبدیل شدنش به اثری قابل احترام و لذت بخش جلوگیری میکند. به عنوان مثال، منطق روایی داستان مشکلات عدیدهای دارد که بر کسب لذت خالص از اطلاعات تاریخی آن تاثیر منفی میگذارد. از سقوط رابرت لنگدان از هلیکوپتر بگیرید تا اختراع ضدماده در سرن آن هم توسط تنها دو دانشمند و بدون همکاری و مشکارکت احدی دیگر از کارمندان و محققان آنجا! سوای این موضوع، پازل و معمای کتاب هم به عنوان یک اثر تریلر و پرتحرک جنایی-تاریخی ابدا خوب از کار درنیامده است. اینجا به وضوح میتوان دید که نبود منطق روایی کافی چه صدمهای به معماهای داستان میزند
کامنت فارسی از بهنام ام | فرشتگان و شیاطین
اما در نهایت از هرچه بگوییم و از هر قسمتی که ایراد بگیریم نباید منکر جذابیتهای داستان شد. دنیای جذاب و گاه مسخرهی تئوریهای توطئه بیشتر از رائفیپورها، به دن براونهایی احتیاج دارد که مخاطبانش را ۷۰۰ صفحه به دنبال داستانی بکشد که مملو از اطلاعاتیست که با هر سرچ اینترنت پنجرههای جدیدی به دنیای زیرزمینی انجمنهای مخفی و فراموش شده باز میکند. ایلومیناتی و آرمانهایشان ارزش چنین داستان پرکشش و زندهای را دارند. مشخصا دن براون نه آن داستاننویس مقدیسیست که بتوان کاملا به اون اعتماد کرد و نه آن هرزهنگار بازاری تاجری که به عنوان تمسخر مورد خطاب قرار میگیرد. فیلمهایی که از روی رمانهای دن براون ساخته میشود نه کیفیت سینمایی بالایی دارند و نه از لحاظ داستانی به پای منابع اقتباسشان میرسند. پس بیانصافیست اگر موفقیتهای دن براون در فروش کتابهایش را به اقتباسهای سینماییاش ربط داد. درحالی که عکس این قضیه منطقیتر به نظر میرسد
بهترین ترجمه کتاب های دن براون
با توجه به پرفروش بودن آثار دن براون، نشرهای متعددی اقدام به ترجمهی آثار نویسندهی آمریکایی کردهاند. ما در ادامه نشرهای مختلفی که کتابهای مجموعهی رابرت لنگدن را ترجمه کردهاند را معرفی میکنیم. با این حال بین این کتابها، ترجمههای حسین شهرابی برای کتابسرای تندیس بهترین ترجمه را دارند.
از نکات قابل اشارهی دیگر در مورد چاپ کتاب به زبان فارسی، این است که چاپ کد داوینچی در ایران بسیار جنجالی شد. کتاب با ترجمهی چند نشر وارد بازار شد اما با اعتراض روحانیان مسیحی در ایران، مدتی جلوی انتشار کتاب گرفته شد. با این حال، در حال حاضر مشکلی برای انتشار این کتاب وجود ندارد.
افراز
یکی از اولین نشرهایی بود که اقدام به ترجمه آثار دن براون در ایران کرد. مهرداد وثوقی، شبنم سعادت و ندا شادنظر از مترجمان این نشر هستند:
- کد داوینچی
- نماد گمشده
- دوزخ
کتابسرای تندیس
این نشر که به ترجمهی کارهای هری پاتر معروف است، کتابهای دن براون را نیز به یکی از پروژههای خود تبدیل کردهاست. حسين شهرابی مترجم تمام این کتابها است.
- فرشتگان و شیاطین
- راز داوینچی
- دوزخ
- خاستگاه
نگارینه
این نشر، این کتابها را منتشر کرده است:
- فرشتگان و شیاطین
- رمز داوینچی
- نماد گمشده
- دوزخ
نوشین ریشهری، تهمینه مظفری، سعید سرابی اصل و آرزو کلانی مترجمان این نشر هستند. نگارینه، به جز کتابهای بالا، نقطهی فریب و قلعهی دیجیتالی را هم ترجمه کرده است.
سایر نشرها
نشرهای ققنوس، معیار اندیشه، منوچهری، باران خرد، مجید، نسل نواندیش، بهنام، دُر دانش بهمن، گل آذین، آناپنا، نامک و فروزش نیز هرکدام تعدادی از کتابهای دن براون را ترجمه کردهاند.
نظرات کاربران