0

فیلم تابستان داغ

Searing Summer

فیلم تابستان داغ فیلمی ایرانی است که توسط ابراهیم ایرج زاد در سال ۱۳۹۵ ساخته شد و در سی و پنجمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر به اکران درآمد.

به گزارش خوبو، تابستان داغ اولین فیلم بلند سینمایی ایرج زاد است و با نامزدی در ۱۳ رشته رکورددار جشنواره فجر شد. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره متوسط 5.6 را کسب کرده است. 534 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

دانلود فیلم تابستان داغ

عوامل و بازیگران فیلم تابستان داغ

تابستان داغ فیلمی است که در ژانر درام توسط ابراهیم ایرج زاد ساخته شده است. ابراهیم ایرج زاد از کارگردانان جوان ایرانی است که با ساخت فیلم تابستان داغ در سال ۱۳۹۵ قدم به عرصه فیلمسازی در سینما گذاشت. عنکبوت دومین ساخته این کارگردان است.

در این فیلم پریناز ایزدیار، علی مصفا، مینا ساداتی، یسنا میرطهماسب و صابر ابر به هنرمندی پرداخته‌اند.

کارگردانابراهیم ایرج زاد
تهیه‌کنندهجواد نوروزبیگی
نویسندهپیام کرمی
بازیگرانپریناز ایزدیار
علی مصفا
مینا ساداتی
یسنا میرطهماسب
صابر ابر
موسیقیحامد ثابت
فیلم‌بردارهومن بهمنش
تدوینسهراب خسروی
سال ساخت1395
مدت زمان فیلم80 دقیقه
نمره IMDB5.6
فروش گیشه۱٬۲۹۸٬۲۰۸٬۰۰۰ تومان
فیلم تابستان داغ

خلاصه داستان

نسرین زنی است که در هنگام طلاق از همسرش نمی تواند سرپرستی دختر 6ساله اش را از شوهرش بگیرد و به همراه دخترش بدون اطلاع به شوهر سابقش به گوشه ای از شهر می رود.

او برای بدست آوردن مخارج زندگیش در مهدکودکی در همان حوالی مشغول به کار می شود و این امر سبب اتفاقات و مشکلات جدیدی برای او می شود و…

نقد و بررسی فیلم تابستان داغ

محسن شهمیرزادی در نقد این فیلم نوشته است:

تابستان داغ درهمی از روایت‌هاست، روایت‌هایی که در شهر مدرن رخ می‌دهند، شهر مدرنی که هر شب هواپیماهای غول‌پیکری از فراز آن می‌گذرند. در این شهر همه مشکل دارند، مهم نیست قشر متوسط باشی یا ضعیف، پزشک باشی یا راننده وانت، بی‌سواد باشی یا دکتر. در هر حالت شهر منبع مصیبت است و بر این مصیبت نباید گریست، باید برای حل آن چاره‌ای اندیشید.

نیمه اول فیلم داستان به کندی پیش می‌رود، بیان ملال‌آور زندگی روزمره 2 خانواده از 2 قشر متوسط و ضعیف که هر کدام مشکلات خودشان را دارند. از قوت این داستان است که همه چیز به «بیم نان» منتج نمی‌شود، هرچند دکتر باشی و بتوانی برای فرزندت پرستار فراهم کنی اما پول برای زندگی کردن در شهر اکتفا نمی‌کند، باید مسؤولیت‌پذیر بود. اما این رکود ملال‌آور اولیه مقدمه‌چینی برای باورپذیری یک دروغ بزرگ از زبان یک دختر کوچک است، دروغی که تنها 2 حرف دارد اما زندگی خیلی‌ها را دگرگون می‌کند: «نه!» کارگردان هیچ تلاشی ندارد تا بیننده را شگفت‌زده کند، مخاطب از هیچ چیزی غافل نیست و همه اطلاعات در اختیار اوست اما به هیچ‌وجه نمی‌تواند انتهای داستان را پیش‌بینی کند.

شخصیت‌ها انسان واقعی هستند، هر لحظه ممکن است تصمیمی بگیرند و رفتاری از خود نشان دهند که برای مخاطب باورپذیر بوده و منطق داستان نیز آسیبی نبیند. شخصیت‌ها کاریکاتوری خلق نشده‌اند، آنها تک بعدی نیستند و دیالوگ‌هایشان بوی حرف‌های تصنعی نمی‌دهد، فیلم هیچ رفتار و تصمیم شگفت‌آور و خارق‌العاده‌ای را روایت نمی‌کند، حتی هیچ کدام از شخصیت‌ها اشتباه فاحشی انجام نمی‌دهند اما همین تصمیم‌های کوچک است که زندگی انسان‌ها را جهت می‌دهد، باورپذیر بودن یعنی همین.

فیلم تابستان داغ

تابستان داغ ممکن است برای هرکسی رخ دهد. در این فیلم قهرمان و ضد قهرمان وجود ندارد، هیچ کس مقصر شناخته نمی‌شود، یک «تقدیر» این دو خانواده را به هم گره زده و زندگی آنها را دچار تغییر می‌کند. داستان این فیلم شباهت فراوانی به یکی از قصه‌های موسی و خضر دارد، جایی که خضر طفل ناخلفی را می‌کشد تا والدین او فرزند صالحی را به دنیا آورند، در اینجا خضر همان تقدیر بود که در میان این دو خانواده جریان یافت و آن ولدناخلف همان «از هم پاشیدگی خانواده» است که در هیبت «پرهام» نمادسازی شده بود. با از بین رفتن پرهام طی حادثه‌ای اتفاقی، هر دو خانواده به سامان رسیدند، مرگ او پیوندی بود بر این از هم گسستگی.

جای تقدیر دارد که کارگردان در کنار فهماندن یک معضل اجتماعی مخاطب را با کام تلخ رها نمی‌کند، نتیجه آزمایش و فرزند جدید در کنار نمای آخر که بیانگر انصراف از شکایت است، داستان خضر و موسی در تابستان داغ را تکمیل می‌کند.

فهرست جوایز فیلم تابستان داغ

در سی و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1395، فیلم تابستان داغ نامزد دریافت 13 سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی (ابراهیم ایرج زاد)، بهترین بازیگر نقش اول مرد (علی مصفا)، بهترین بازیگر نقش اول زن (پریناز ایزدیار)، بهترین بازیگر نقش مکمل زن (مینا ساداتی)، بهترین فیلمنامه (پیام کرمی)، بهترین فیلمبرداری (هومن بهمنش)، بهترین تدوین (سهراب خسروی)، بهترین موسیقی متن (حامد ثابت)، بهترین صداگذاری (امیرحسین قاسمی)، بهترین صدابرداری (داریوش صادقپور و محمود کاشانی)، بهترین طراحی لباس (نازنین خزاعی)، بهترین طراحی صحنه (کیوان مقدم) شد و در پایان موفق به کسب تنها دو سیمرغ شد.

  • برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری (هومن بهمنش)، دوره ۳۵ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۵
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین تدوین (سهراب خسروی)، دوره ۳۵ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۵
  • جایزه بهترین بازیگر زن (پریناز ایزدیار)، فستیوال بین المللی بنگلادش
  • جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن (مینا ساداتی)، جشنواره بین‌المللی فیلم پکن

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *