0

فیلم تک تیرانداز

sniper 2022

فیلم تک تیرانداز به کارگردانی علی غفاری و تهیه کنندگی ابراهیم اصغری محصول بنیاد فرهنگی روایت فتح فیلمی قهرمان محور است. این فیلم در سی و نهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر اکران شد.

به گزارش خوبو، این فیلم برشی کوتاه از حضور بهترین تک تیرانداز دوران دفاع مقدس در قالب داستانی اکشن روایت می‌شود. فیلم تک تیر انداز در سال ۱۳۹۹ ساخته شده است. اولین نمایش این فیلم در جشنواره فجر 1399 بوده است که برنده جایزه بهترین جلوه‌های ویژه میدانی و بهترین فیلم از نگاه ملی شده است.

این فیلم از سایت معتبر IMDB نمره متوسط 6.5 را کسب کرده است. 392 نفر به این اثر رای داده‌اند.

دانلود فیلم تک تیرانداز

عوامل و بازیگران فیلم تک تیرانداز

فیلم تک تیرانداز فیلمی است که در ژانر بیوگرافی، درام، جنگی و دفاع مقدس توسط علی غفاری ساخته شده است. علی غفاری کارگردان فیلم تک تیرانداز پیش از این تجربه کارگردانی فیلم استرداد و همچنین سری سریال های بچه مهندس را در کارنامه خود دارد.

در فیلم تک تیرانداز، کامبیز دیرباز نقش عبدالرسول زرین را ایفا می‌کند که تک تیرانداز ایرانی در زمان جنگ ایران و عراق است. پیش از این کامبیز دیرباز که فعالیت هنری خود را از سال 1376 با حضور در تئاتر سیاوش خوانی آغاز کرده است، در فیلم های عیار 14، اخراجی ها، ساکن طبقه وسط، سوء تفاهم و خروج نیز ایفای نقش کرده است.

همچنین در این فیلم امیررضا دلاوری، علیرضا کمالی، عبدالرضا نصاری، مالک محمدآبادی، اسماعیل خلج، حسین پوریده، عبدالحلیم تقلبی، انوش معظمی، یاسین مسعودی و حسین شریفی ایفای نقش می‌کنند.

آلبوم موسیقی فیلم تک تیرانداز اثری از احسان بیرقدار آهنگساز مطرح کشورمان است که در خرداد ۱۴۰۱ منتشر شد.

کارگردانعلی غفاری
تهیه کنندهابراهیم اصغری
نویسندهبهنام علیزاده
بازیگرانکامبیز دیرباز
امیررضا دلاوری
علیرضا کمالی
عبدالرضا نصاری
مهدی شیخ عیسی
حسین پوریده
اسماعیل خلج
مالک محمدآبادی
حسین شریفی
کاظم کامور
تدوینحسن ایوبی
موسیقیاحسان بیرقدار
سال ساخت1399
مدت زمان فیلم95 دقیقه
نمره IMDB6.5

خلاصه داستان

رسول تک تیرانداز ماهری است که با کمین کردن و نشانه­‌گیری­های درست خود توانسته است جان تعداد زیادی از فرماندهان ارتش بعثی را بگیرد.

او در یکی از شب ­ها که در کمینش بود متوجه می­شود که یک کامیون بعثی تعدادی اسیر را به اردوگاه می­برد و در بین راه یکی از نوجوان ایرانی به نام قاسم را شهید می­ کنند. رسول هم برای نجات آن­ها شروع به تیراندازی می­کند و موفق می­شود علی، برادر قاسم را فراری دهد.

بعد از آن اتفاق علی برای گرفتن انتقام قاسم و کشتن فرماندهان بعثی از رسول خواهش می­کند تا به او آموزش بدهد اما رسول که متوجه کینه و نیت انتقام­‌ جویی علی می ­شود به او می­گوید که با این شرایط او تک تیرانداز خوبی نمی ­‌شود.

صدام که از وجود چنین تک تیراندازی به تنگ آمده است برای سر او یک جایزه بزرگ تعیین می ­کند و فرمانده­ای به نام سرهنگ قیوم راشد برای این کار داوطلب می­ شود زیرا دو سال پیش در عملیاتی در کردستان توسط رسول مجروح شده است و حالا برای انتقام از او فرماندهی این عملیات را قبول کرده است.

نقد و بررسی فیلم تک تیرانداز

مازیار وکیلی، منتقد سینما در خصوص این فیلم نوشته است:

تک تیرانداز فیلم زمانه‌اش نیست. به عنوان یک فیلم جنگی نسبتی با امروز جامعه ایران پیدا نمی‌کند. انگار فیلم را از وسط دهه شصت بیرون کشیده و در سال هزار و چهارصد نمایش داده‌اند.

آدم‌ها، جنس روابط، مناسباتی که میان آن‌ها برقرار است و حتی جنس دیالوگ‌ها خبر از یک فیلم دهه شصتی تمام عیار می‌دهد. حتی ضدقهرمان‌های فیلم هم نه موجوداتی انسانی که به سبک همان فیلم‌های دهه شصت هیولاهای بی‌منطقی هستند که صرفاً برای لذت آدم می‌کشند و هیچ ویژگی خاصی که بتواند همدلی در مخاطب ایجاد کند ندارند.

نشان دادن نحوه تمرین، کج‌خلقی‌های علی و دیالوگ‌هایی که به صورت خطابه از زبان شهید زرین بیان می‌شود نه تنها تماشاگر را به لحاظ حسی و عاطفی درگیر نمی‌کند که باعث می‌شود از شخصیت‌های اصلی و قهرمان فیلم هم دورتر شود و این بزرگترین ضربه برای فیلمی است که اصلاً برای این ساخته شده که یک قهرمان ملموس خلق کند.

فیلم سینمایی تک تیرانداز به لحاظ بصری جذاب است اما داستان موفق نمی‌شود هم‌پای جذابیت بصری فیلم در مخاطب شوق تماشا ایجاد کند. همین موضوع باعث می‌شود مخاطب بعد از مدتی این فیلم را فراموش کند چون نتوانسته با داستان و قهرمانی که توسط نویسندگان خلق شده ارتباط برقرار کند.

فارغ از داوری نهایی درباره تک تیرانداز این حسرت بزرگ درباره فیلم وجود دارد که چرا نتوانسته از تمام ظرفیت‌های قهرمان خود برای ساخت فیلمی متفاوت استفاده کند و اسیر کلیشه‌هایی شده که سینمای جنگ ایران را از واقعیت‌های جامعه دور کرده است. همین حسرت هم هست که باعث شده تک تیرانداز با تمام کیفیتی که به لحاظ بصری دارد بدل به آن فیلم کاملی می‌توانست باشد نشود.

فهرست جوایز فیلم تک تیرانداز

در سی و نهمین دوره برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1399، فیلم تک تیرانداز نامزد دریافت چهار سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین فیلم از نگاه ملی، بهترین جلوه‌های ویژه میدانی (ایمان کرمیان)، بهترین صدابرداری (شهرام متولی باشی) و بهترین صداگذار (حسین ابوالصدق) شد، که در پایان موفق به دریافت دو سیمرغ بلورین شد.

  • برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی (ابراهیم اصغری)، دوره ۳۹ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۹
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی (ایمان کرمیان)، دوره ۳۹ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۹

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *