فیلم سامورایی در برلین فیلمی ایرانی است که توسط مهدی نادری در سال ۱۳۹۷ ساخته شد و در اردیبهشت ۱۳۹۸ در سینماهای سرتاسر کشور به اکران عمومی درآمد.
به گزارش خوبو، سامورایی در برلین فیلمی کمدی است که حمید فرخ نژاد، امیرمهدی ژوله، میرطاهر مظلومی و هومن حاجی عبداللهی در آن به هنرنمایی پرداخته اند. این فیلم، از سایت معتبر IMDB نمره بسیار ضعیف 3.1 را کسب کرده است. 512 نفر به این فیلم نمره دادهاند.
دانلود فیلم سامورایی در برلین
عوامل و بازیگران فیلم سامورایی در برلین
سامورایی در برلین فیلمی است که در ژانر اکشن و کمدی توسط مهدی نادری ساخته شده است. اولین فیلم او بدرود بغداد (۱۳۸۸) بود. سپس فیلم های افسانه شکارچیان گرگ (۱۳۹۴) و سامورایی در برلین را نیز کارگردانی کرد.
حمید فرخ نژاد، بازیگر مشهور این فیلم فعالیت خود را در سینما به عنوان دستیار کارگردان آغاز کرد. در سال ۱۳۶۹ با بازی در فیلم در کوچههای عشق ساخته خسرو سینایی بازیگری را در سینما آغاز کرد. در سال ۱۳۷۸ بازی در فیلم عروس آتش که دومین فیلم کارنامه سینماییاش بود، درخشید و آغاز درخشش او در سینما به حساب میآید. بازی در این فیلم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را در هجدهمین جشنواره فیلم فجر برایش به همراه آورد. ارتفاع پست و به رنگ ارغوان دو همکاری قابل توجه و موفق وی با ابراهیم حاتمی کیا بود. طبل بزرگ زیر پای چپ فیلمی بعدی وی محسوب میشد که بازی قابل توجه او بار دیگر مورد توجه منتقدان قرار گرفت و جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را از جشنواره بینالمللی فیلم مسکو ۲۰۰۶ دریافت نمود. وی همچنین برای بازی در فیلمهای گشت ارشاد ۲ و خوب، بد، جلف نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر شد.
امیرمهدی ژوله فیلمنامهنویس، بازیگر و کمدین ایرانی است. وی از نویسندگان سریالهای طنز تلویزیونی است. او فعالیتش را از نویسندگی مطبوعاتی آغاز کرد و سپس وارد نویسندگی سینما و تلویزیون شد. پس از آن با استندآپ کمدی محبوبیتش افزایش یافت و به عنوان بازیگر به عرصه سینما و تلویزیون و شبکه نمایش خانگی وارد شد.
هومن حاجی عبداللهی دیگر بازیگر این فیلم است. معروفترین نقش وی در عرصه بازیگری «رحمت الله امینی شالیکار هزارجریبی» بودهاست؛ وی در مقطع بسیار کوتاهی عضو انجمن گویندگان جوان بودهاست. او در سی و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در بخش مسابقه تئاتر «ایران دو» جایزهٔ بهترین بازیگر مرد برای نمایش «تناسخ سه تا سی و پنج تومن» را کسب نمود.
کارگردان | مهدی نادری |
تهیهکننده | ابوالفضل صفاری |
نویسنده | مهدی نادری |
بازیگران | حمید فرخنژاد امیرمهدی ژوله میرطاهر مظلومی هومن حاجی عبداللهی سامان صفاری نادر مشایخی محسن حسینی احمد سمنار رنه اشتولز گوهر خیراندیش میترا حجار |
موسیقی | مسعود سخاوت دوست |
فیلمبردار | امیر موسوی |
تدوین | حامد حسینی |
سال ساخت | 1397 |
مدت زمان فیلم | 87 دقیقه |
نمره IMDB | 3.1 |
فروش گیشه | ۶٬۶۲۴٬۸۷۸٬۰۰۰ تومان |
خلاصه داستان
تعدادی تبهکار در ایران زندگی میکنند و رئیس این گروه نوعی سامورایی بود که مدت کوتاهی در ژاپن زندگی می کرد. این افراد برای یک ماموریت در برلین استخدام شدند و به دلیل سرقت سند ملکی به آنجا سفر کردند…
نقد و بررسی فیلم سامورایی در برلین
بگذارید همین اول صحبت این مساله را روشن کنم که اصولا نقد کردن فیلمی همچون سامورایی در برلین کاری شدنی نیست چرا که با اثری به اصطلاح غیرقابل نقد روبرو هستیم. سامورایی در برلین همان راهی را پیش گرفته که متاسفانه بسیاری از کارگردانان و تهیه کنندگان آن را پیش گرفتهاند و آن همانا ساخت یک فیلم کمدی با شخصیتهایی مسخره در فرنگ است که از قضا ماجراجوییهایشان به یک خانم زیباروی خارجی هم گره میخورد. سامورایی در برلین با همین فرمول داستان خود را پیش میبرد و متاسفانه برخلاف برخی آثار اینچنینی مانند نهنگ عنبر یا مصادره و.. که لااقل در برخی صحنهها یک حرفی برای گفتن دارند، عملا هیچ محتوایی ندارد.
قبل از اینکه متهم به این موضوع شوم که فیلم کمدی را نباید نقد کرد باید بگویم که من هم جملاتی نظیر اینکه «فیلم کمدی برای خنداندن است و نباید به محتوا و فیلمنامه آن خرده گرفت» و یا «فیلم کمدی یعنی مردم را بخنداند و برای عموم مردم ساخته میشود تا مشکلات خودشان را برای ساعاتی فراموش کنند» و… را شنیدهام و کم و بیش با آنها موافق هستم؛ اما سامورایی در برلین حتی با این طرز نگاه و فلسفه هم ماموریت خودش را درست انجام نمیدهد. فیلم نمیتواند صحنههای کمیک و خندهدار درست کند و این موضوع با وجود حضور شخص طنازی همچون امیرمهدی ژوله در بطن فیلم خیلی عجیب به نظر میرسد
فیلم سامورایی در برلین داستان جمشید سامورایی را به تصویر میکشد که یک شر خر بوده و با دوتا از نوچههای خود کارش را انجام میدهد. جمشید چندسالی را ژاپن بوده و حالا که به وطن برگشته با همان تیپ و قیافه ژاپنی مابانه خود اینور و آنور میرود و برای همین به اسم جمشید سامورایی شهرت یافته است. او در بین کارهای خلافش با یک مشتری خاص برخورد میکند که رقمی یک میلیارد تومانی را برای انجام یک کار پیشنهاد میدهد: جمشید و نوچههایش باید به برلین بروند و یک سند باغ را بدزدند و بیاورند؛ باغی که به گفته مشتری جمشید متعلق به یتیمها است و فرد مذکور آن را بالا کشیده.
داستان از اینجا به بعد حول رفتن و رسیدن این تیم سه نفره لات و احمق به برلین میگذرد. فیلم سامورایی در برلین عملا یک سری آیتمهای کمدی به هم پیوسته است که هیچکدام هم نمیتوانند بیننده را به خنده وادار کنند. بسیاری از آیتمها آنقدر بد و نچسب ساخته شدند که شخصا تصور میکنم برخی از سکانسها در طول ساخت فیلم به ذهن نویسنده رسیده و تصمیم گرفته شده که آن هم به فیلم اضافه شود.
حمید فرخ نژاد به عنوان برگ برنده فیلم معرفی میشود و نقش اصلی را نیز بر عهده دارد اما فرخ نژاد این سالها با فرخ نژاد چند سال پیش زمین تا آسمان تفاوت دارد. او تبدیل به بازیگری شده که دیگر آن دقت انتخاب برای نقشهایش و فیلمهایی که در آن نقش آفرینی میکند را ندارد. فرخ نژاد دیگر آن انرژی گذشته خود را نیز برای بازیگریاش به کار نمیبرد و توگویی خودش میداند که این فیلم را برای چه بازی کرده و بینندگان نیز از او و دیگر عوامل چه میخواهند: لوده بازی نه بازیگری.
کاراکترهای زیادی در طول فیلم سامورایی در برلین به قصه وارد میشوند که دلیل وارد شدنشان به قصه مشخص نیست. اصلا میتوان پا را فراتر گذاشت و ادعا کرد که اساسا ایجاد خود این قصه دلیل خاصی ندارد و تا آخر فیلمنامه هم نمیتوانیم بفهمیم که ماجرای باغ تهران چیست و چرا دو نفر سر آن دعوا دارند. کاراکترها حتی به کاراکترهای مقوایی هم نمیرسند صرفا یک سایه محو بی نام و نشان هستند که سعی میکنند بامزه بازی در بیاورند. برخی صحنهها هم با تیغ سانسور مواجه شده و همان ته مانده قصهای که به زور در سکانسها یافت میشود در این صحنهها وجود ندارد.
فیلم سامورایی در برلین دقیقا مصداق سینمای شانه تخم مرغی است اما با کمال تعجب بازیگران قدری در تیم خود دارد و به اکران عمومی در آمده است؛ فیلم پر از شوخیهای جنسی است که شخصا با حضور درست و به موقع اینگونه شوخیها در یک اثر سینمایی کمدی مشکلی ندارم (بسیاری از کمدینهای به نام سینمای دنیا از دیرباز این قبیل شوخیها را در آثار خود داشتند) ولی شوخیهای جنسی فیلم سامورایی در برلین صرفا زننده هستند و بس.
باید اعتراف کرد که فروش بالای فیلمهای کمدی اینچنینی باعث شده که بسیاری از کارگردانان نظیر همین سازنده فیلم سامورایی در برلین به این سبک از فیلمسازی روی بیاورند. مهدی نادری با اینکه پیش از سامورایی در برلین فیلمی نظیر بدرود بغداد را ساخته (اثری که البته یک اثر بینقص به شمار نمیرود ولی فیلمی با شاخصههایی قوی است) و حالا بعد از چند سال دوری از سینما و ساخت فیلمهای ناموفق دیگری همچون افسانه شکارچیان گرگ، تصمیم گرفته تا روی به ساخت فیلم کمدی لوده بازی بیاورد. او خود در مصاحبه های مطبوعاتیاش به طور ضمنی اعتراف کرده که فیلمش را نباید جدی گرفت چرا که آن را «تنفسی برای کارگردان و عوامل سازنده آن» معرفی کرده است. کاش نادری و نادریها بدانند که تنفس و تفریح تیم سازنده فیلمشان در برلین، ذرهای به خود فیلم منتقل نشده و باور دارم که اگر فیلمهای ضبط شده روی گوشی عوامل از پشت صحنه این سفر تدوین میشد و به اکران در میآمد شاهد اثر به مراتب جذابتری بودیم.
در نهایت باید بگویم که نمیتوانم تصور کنم که بازیگران فیلم فیلمنامه را خوانده باشند و بعد از خوانش آن به خاطر جذابیت قصه تصمیم گرفته باشند که در فیلم بازی کنند. تنها چیزی که به ذهنم میرسد این است که موضوع سفر به برلین و فیلمبرداری چند روزه در این کشور میتواند خود دلیلی برای امضای قرارداد عوامل با فیلم باشد!
نقد از آرش پارساپور
نظرات کاربران