بهطورکلی از دامیننس Dominance در بازار ارز دیجیتال برای نشاندادن ماهیت اساسی رمزارز در بازار و بررسی ارزش آنها در مقایسه با سایر ارزهای دیجیتال استفاده میشود. دامیننس تتر از تقسیم ارزش بازار تتر بر کل بازار کریپتو به دست میآید.
افزایش این آن نشاندهنده بالا رفتن تعداد توکنهای USDT در بازار و کاهش آن نشاندهنده کم شدن تعداد توکنهای تتر در بازار است. مفهوم دامیننس تتر بسیار حائز اهمیت است زیرا رشد آن نشاندهنده فروش ارزهای دیجیتال توسط معاملهگران و تبدیل آن به استیبلکوین تتر و ریزش آن نشاندهنده تبدیل این ارز به سایر ارزهای دیجیتال است. برای مشاهده نمودار دامیننس تتر کافی است در تریدینگ ویو عبارت “USDT.D” را سرچ کنید.
کاربرد دامیننس در بازار ارزهای دیجیتال چیست؟
تا امروز بیش از ۲۵ هزار ارز دیجیتال در این مارکت معرفی شدهاند؛ برای تشخیص میزان ارزش و اعتبار هر کدام از این رمز ارزها از مفهوم دامیننس استفاده میشود. اصلیترین فاکتور برای قیمتگذاری روی ارزهای رمزنگاری شده، میزان عرضه و تقاضا است. ارزش بازار بیت کوین شاخصی مهم برای بررسی احساسات سرمایهگذاران است و اغلب تریدرها از این دامیننس برای نظارت بر احساسات در بازار استفاده میکنند. مارکت BTC بهقدری بزرگ است که آن را به یکی از بزرگترین ارزهای دیجیتال و بهاصطلاح پادشاه این بازار تبدیل کرده است. پروژههای زیادی مثل اتریوم قصد دارند Dominance این ارز را از طریق ارائه مزیتهای رقابتی شبکه، مانند قرارداد هوشمند و برنامههای کاربردی در بلاکچین به چالش بکشند. در زمان انتشار این مطلب دامیننس بیت کوین ۴۹.۴ و دامیننس اتریوم ۱۸.۶ از ۱۰۰ درصد میباشد.
شناسایی آلت سیزن با کمک دامیننس
پس از آگاهی از اینکه دامیننس چیست، میتوانید زمان رشد بازار و آلت سیزن (AltSeason) را پیشبینی کنید. با شروع این فرایند روند بازار نیز کاملا تغییر میکند و موقعیت مناسبی برای کسب سود است. هر زمان که دامیننس بیت کوین پس از یک روند صعودی، بهشدت کاهش پیدا میکند، یعنی پولهای درشت سرمایهگذاران از بیت کوین خارج شده و در حال خرید آلتکوینها هستند. حالا باید به دنبال سرنخهای جدیدی بگردید تا بتوانید با آلت سیزن همراه شوید.
دامیننسهای مهم در بازار
دامیننس تتر، بیت کوین و اتریوم شاخصهای مهم برای تحلیل میزان تسلط بازار بررسی میشوند. افزایش و کاهش هر کدام از آنها نشاندهنده حرکت جریان بازار است. هنگامی که Dominance هر یک تحتتأثیر قرار میگیرد حالات مختلفی رخ میدهد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
کاهش دامیننس تتر چه مفهومی دارد؟
کاهش شاخص USDT Dominance نشان میدهد که کاربران در حال تبدیل داراییهای تتر خود به سایر ارزهای دیجیتال هستند. البته لازم به ذکر است که کاهش این شاخص میتواند دلایل دیگری نیز داشته باشد؛ چراکه در صورت خارج شدن سرمایه از بازار رمزارزها، دامیننس تتر کاهش مییابد. در حالت کلی، کاهش دامیننس USDT نشان میدهد که قیمت ارزهای دیجیتال بیت کوین، اتریوم و غیره در مسیر افزایش قرار دارد و کاربران با تبدیل داراییهای تتر خود به سایر رمزارزها، سود ناشی از افزایش قیمت آنها را دریافت میکنند.
رابطه شاخص ترس و طمع با دامیننس تتر چیست؟
شاخص ترس و طمع احساسات کاربران در بازار رمزارزها را نشان میدهد و عددی بین 1 تا 100 است. عدد 1 بالاتری سطح از ترس و فشار فروش از سمت فعالان بازار و عدد 100 بالاترین سطح فشار خرید را نشان میدهد. برخی از تحلیلگران اعتقاد دارند که با بالا رفتن ترس، قیمت ناشی از فشار فروش کاهش مییابد و فرصت خوبی برای خدید پدیدار میشود. با بالا رفتن طمع، قیمتها افزایش مییابد و احتمال ترکیدن حباب بیشتر میشود و باید زودتر اقدام به فروش کرد.
درباره رابطه این شاخص با دامیننس تتر باید گفت که در موقعیت ترس، فشار فروش ارزهای دیجیتال به غیر از استیبل کوینها بالا است و با افزایش حجم خرید تتر، امکان دارد دامیننس آن بیشتر شود. در حالت طمع، تلاش سرمایه گذاران برای خرید بیشتر میشود و با کاهش سرمایه از بازار تتر، نرخ تسلط آن کاهش مییابد. لازم به ذکر است که اگر همراه با افزایش ارز بازار تتر، مارکت کپ سایر رمزارزها نیز افزایش یابد، دامیننس تتر به جای افزایش، کاهش پیدا میکند.
نظرات کاربران