0

NFTهای پویا چیست؟

NFT‌های پویا NFT‌های «زنده» هستند که به گونه‌ای طراحی شده‌اند که قابل برنامه‌ریزی باشند و به ورودی‌ها یا شرایط خارجی پاسخ دهند و فرصت‌های جدیدی را برای شخصی‌سازی، تعامل و ایجاد ارزش در اقتصاد خالق دیجیتال باز کنند.

توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) دیگر برای جامعه بلاکچین، علاقه‌مندان به رمزنگاری و حتی برای هنرمندان غیرمتخصص فناوری جدید نیستند. همانطور که گفته شد، NFTها آیتم‌های دیجیتالی هستند که می‌توانند هر چیزی از آثار هنری گرفته تا موسیقی و توییت‌ها باشند. هر NFT دارای کد خاصی است که اصالت آن را ثابت می‌کند و می‌توان آن را مانند سایر چیزهای ارزشمند خرید، فروخت یا معامله کرد.

با گذشت زمان و با پذیرش و توسعه فناوری NFT، موارد استفاده جدید و انواع NFTها ظهور می‌کنند. یکی از آنها پدیده NFTهای پویا است، یک تکامل قابل توجه در فضای NFT که سطح جدیدی از تعامل و عملکرد را برای دارایی‌های دیجیتال معرفی کرده است.

NFTهای پویا، همچنین به عنوان dNFTها شناخته می شوند، نسل جدیدی از توکن های غیرقابل تغییر هستند که شامل ویژگی های قابل برنامه ریزی و تعاملی هستند که امکان ایجاد آیتم‌های دیجیتالی را فراهم می کنند که می‌توانند در طول زمان تغییر کرده و تکامل یابند و در نتیجه، هنرمندان را قادر می‌سازند تا تجربه جذاب تری را ارائه دهند.

برخلاف NFTهای سنتی که دارایی‌های دیجیتال ایستا با ویژگی‌های ثابت را نشان می‌دهند، معماری NFTهای پویا برای پاسخگویی به پارامترها یا شرایط خارجی، مانند رفتار کاربر، قیمت های بازار در زمان واقعی، زمان و آب و هوا یا سایر داده‌های محیطی طراحی شده است. به عنوان مثال، NFT های پویا Pearpop به سازندگان اجازه می دهد تا NFT پست‌های رسانه های اجتماعی خود را در بلاکچین Solana برش دهند. ماهیت پویای این NFTها به این معنی است که رتبه آنها با استفاده از ابرداده ها مانند نظرات، اشتراک گذاری ها و لایک ها با محبوبیت پست افزایش می‌یابد.

NFTهای پویا چگونه کار می‌کنند؟

به طور کلی، NFTها مبتنی‌بر فناوری بلاکچین مترقی هستند که امکان ساخت یک رکورد قابل تایید و تغییر ناپذیر از مالکیت و اصالت را فراهم می‌کند. NFTهای پویا نیز از این قاعده مستثنی نیستند. هنگامی که یک NFT پویا ایجاد می شود، هنرمند قوانینی را تعریف می‌کند که چگونه NFT می‌تواند در طول زمان تکامل یا تغییر کند. این پارامترها را می‌توان در قالب کد مانند کد Solidity برای شبکه اتریوم ذخیره کرد.

تفاوت اصلی بین NFTهای سنتی و پویا در استاندارد توکن است. بنابراین، NFTهای پویا با ذخیره داده‌ها در قالبی قابل ویرایش عمل می‌کنند. در حالی که NFT‌های استاتیک معمولا با استفاده از استاندارد توکن ERC-721 ایجاد می‌شوند، NFT‌های پویا از استاندارد ERC-1155 استفاده می‌کنند. این نوع استاندارد توکن معمولاً به عنوان “نیمه قابل تعویض” نامیده می‌شود زیرا در صورت نیاز می‌توان آن را تغییر داد.

همچنین پویایی در NFTها از طریق استفاده از قراردادهای هوشمند امکان پذیر می‌شود که برنامه های خوداجرای هستند که در NFT کدگذاری می شوند. این قراردادهای هوشمند عملکردهای خاصی مانند تغییر ظاهر، انیمیشن ها یا رفتار NFT را بسته به شرایط خاص خودکار می کنند. همچنین، آنها تعاملات مختلفی را فعال می کنند – به عنوان مثال، کاربران را برای تعامل با NFT در یک محیط مجازی توانمند می کنند. اساساً، NFT های پویا از اوراکل ها برای اهداف اصلاح استفاده می کنند. اوراکل ها داده های خارجی را به قرارداد هوشمند ارسال می کنند که باعث می شود ابرداده NFT تغییر کند. پس از آن، مشخصات و ظاهر این NFT خاص و همچنین ظاهر آن به روز می شود.

قراردادهای هوشمند همچنین نحوه خرید، فروش یا معامله NFTهای پویا و نحوه توزیع حق امتیاز بین سازندگان آنها را مشخص می کند. برای تعامل با NFTهای پویا، کاربران به یک کیف پول رمزنگاری نیاز دارند که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی کند. سپس آن‌ها می‌توانند NFT‌ها را در بازارهای NFT جمع‌آوری، بفروشند یا معامله کنند یا از آن‌ها در برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps) استفاده کنند که از ویژگی‌های پویا NFT‌ها پشتیبانی و استفاده می‌کنند.

مزایای NFTهای پویا چیست؟

NFT های پویا چندین مزیت کلیدی مانند تعامل، قابلیت برنامه ریزی، تطبیق پذیری و ایجاد جریان های درآمدی جدید برای هنرمندان و مجموعه داران ارائه می دهند. اول از همه، NFT های پویا میزان بالایی از تعامل را ارائه می دهند. انعطاف‌پذیری و توانایی تغییر آن‌ها را برای مجموعه‌داران و مخاطبان جذاب‌تر و جذاب‌تر می‌کند و در عین حال فرصت‌های جدیدی را برای بیان خلاق باز می‌کند.

ثانیاً، NFTهای پویا قابل برنامه ریزی هستند، به این معنی که سازندگان می توانند قوانینی را برای نحوه رفتار NFT تعریف کنند، سطح بالایی از اتوماسیون و کنترل را ارائه دهند و موارد استفاده و برنامه های کاربردی جدید را در صنایع مختلف فعال کنند. به عنوان مثال، یک NFT پویا می تواند شخصیت یا آیتمی را در یک بازی نشان دهد که بر اساس پیشرفت بازیکن، تکامل می یابد و توانایی های جدیدی به دست می آورد.

ثالثاً، NFTهای پویا را می توان در طیف گسترده ای از خدمات فراتر از هنر دیجیتال، مانند بازی، شبکه های اجتماعی و موارد دیگر استفاده کرد. تطبیق پذیری آنها فرصت های جدیدی را برای توسعه دهندگان و سازندگان برای نوآوری و ایجاد تجربیات همهجانبه جدید برای کاربران باز می کند.

در نهایت، NFT های پویا جریان های درآمد جدیدی را برای هنرمندان فراهم می کند. NFTهای پویا یک منبع درآمد بلندمدت هیجان انگیز برای سازندگان فراهم می کند زیرا آنها می توانند در استفاده مداوم یا تعامل با NFT های خود حق امتیاز کسب کنند.

آینده NFTهای پویا چیست؟

احتمالات برای توسعه و پذیرش آینده NFTهای پویا نامحدود به نظر می رسد. NFT های پویا نشان دهنده یک نوآوری پیشگامانه در دنیای دارایی های دیجیتال است. این توکن ها با توانایی خود برای تغییر و تکامل در طول زمان، سطحی از تعامل و تعامل را ارائه می دهند که توکن های غیرقابل تعویض سنتی به سادگی نمی توانند با آن مطابقت کنند. از بازی و سرگرمی گرفته تا آثار هنری و کلکسیونی، NFTهای پویا در حال حاضر طیف گسترده ای از موارد و کاربردها را نشان داده اند. و این تازه اولشه.

همانطور که فناوری و اکوسیستم پیرامون NFT های پویا به تکامل خود ادامه می دهند، واضح است که این پدیده هیجان انگیز نقش اساسی فزاینده ای در شکل دادن به آینده مالکیت دیجیتال و تبادل ارزش ایفا خواهد کرد. علاوه بر این، افرادی که خود را خالق، گردآورنده یا علاقه‌مند به فناوری می‌دانند، ممکن است نظارت دقیق بر روند توکن‌های غیرقابل تعویض پویا را ارزشمند بدانند.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *