0

معرفی بزرگترین پروژه های رمزنگاری وب ۳ (Web3)

۵ تا از بهترین کیف پول های وب ۳

Web3 به سرعت در دنیای فناوری محبوبیت زیادی به دست آورده است. این موضوع به یکی از موضوعات مورد بحث در جوامع فناوری در سراسر جهان تبدیل شده است. اگرچه بسیاری از مردم کاملاً مفهوم کامل را درک نمی‌کنند، گروهی از شرکت‌ها در حال حاضر شروع به سرمایه‌گذاری میلیون‌ها نفر در متاورس برای بازاریابی و گسترش برند (مانند شرکت متا) کرده‌اند.

اگرچه بازار کریپتو چند سقوط را تجربه کرد که متأسفانه منجر به از دست دادن اعتماد عموم مردم شد، فناوری بلاکچین و پروژه‌های Web3 همچنان در برابر مشکلات پابرجا هستند. Web3 را می‌توان به عنوان یک اینترنت غیرمتمرکز مبتنی‌بر بلاکچین تعریف کرد که بر اقتصادهای مبتنی‌بر توکن و برنامه‌های بدون مجوز استوار است. بسیاری از این پروژه‌ها با برهم زدن کل مفهوم اینترنت Web2 توجه زیادی را به خود جلب کردند. دلیل این امر به تمام مزایای غیرمتمرکز فناوری بلاکچین در ایجاد برنامه‌های کاربردی حفظ حریم خصوصی و گنجاندن جامعه رمزنگاری در حاکمیت مرتبط است.

پیش بینی می‌شود که دفتر کل توزیع شده غیرمتمرکز به اجزای حیاتی در آینده اقتصادهای جهانی تبدیل شود. در این مقاله قصد داریم ویژگی‌های اساسی Web3 را بررسی کنیم و برخی از پروژه‌های برتر در این رده را بررسی کنیم.

ظهور وب 3 و فناوری بلاکچین

اینترنت از ابتدا طی مراحلی در حال تکامل بوده است. اینترنت در سال 1989 متولد شد، زمانی که تیم برنرز لی مقاله‌ای به نام “مدیریت اطلاعات: یک پیشنهاد” منتشر کرد که اساساً سنگ بنای اینترنت امروزی بود. با توسعه بیشتر اینترنت و گسترش بازار جهانی، شرکت‌های غول فناوری مانند آمازون، گوگل، فیس بوک و اپل ظهور کردند و عصر Web2 را ارائه کردند.

شرکت‌های بزرگ فناوری فهمیدند که «داده‌ها نفت جدید است» یا به عبارت دیگر، بازار جهانی حول اطلاعات مشتریان متمرکز است. رقابت بی‌پایان در بازار جهانی به شدت به حریم خصوصی بسیاری از کاربران آسیب وارد کرد زیرا گرسنگی برای جریان‌های درآمدی جدید و گسترش سریع پایگاه کاربران به قیمت حق حفظ حریم خصوصی تمام شد.

Web3 و شبکه غیرمتمرکز چیست؟

اینترنت Web3 نسخه جدیدی از اینترنت است که توسط رفاه کاربر هدایت می‌شود. این یک اینترنت غیرمتمرکز و بدون مجوز است که بر پایه حفاظت از حریم خصوصی و مالکیت کامل داده‌ها قرار دارد. Web3 قصد دارد نسبت به پیشینیان خود بازتر، شفاف‌تر و غیرمتمرکزتر شود و به کاربران اجازه دهد کنترل بیشتری بر داده‌های دیجیتال، هویت، تراکنش‌ها و تعاملات اجتماعی خود داشته باشند.

یک شبکه جدید همتا به همتا نیاز به واسطه‌هایی مانند موسسات مالی، مقامات، موتورهای جستجو، سرورهای متمرکز و پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی را از بین می‌برد. بسیاری از مردم آن را به عنوان یک اصطلاح چتر می‌دانند که شامل فناوری‌هایی مانند بلاکچین، شبکه‌های همتا به همتا، برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز و ذخیره‌سازی داده‌ها می‌شود.

Web3 که بر روی یک شبکه غیرمتمرکز ساخته شده است که تحت کنترل یک سازمان واحد نیست، می‌تواند اینترنت تعامل پذیرتری را همراه با اشکال جدیدی از حکومت، تعاملات اجتماعی و امور مالی تولید کند. با در نظر گرفتن اینکه شبکه‌های Web3 از طریق پروتکل‌های غیرمتمرکز به‌عنوان بلوک‌های پایه‌گذار فناوری بلاکچین عمل خواهند کرد، می‌توان انتظار داشت که یک رابطه همزیستی بین فناوری بلاکچین و اصول اصلی Web3 مشاهده کنیم. با این حال، شبکه غیرمتمرکز هنوز در مراحل اولیه خود است و باید دید در طول زمان چگونه تکامل خواهد یافت.

شبکه بلاکچین غیرمتمرکز به عنوان اصل اساسی

قبل از اینکه به بخش مربوط به پروژه‌های رمزنگاری برتر Web3 بپردازیم، می‌خواهیم به یکی از ویژگی‌های اصلی وب 3 و بلاکچین اشاره کنیم. اگر کاربر جدیدی در دنیای رمزنگاری هستید، احتمالاً متوجه شده اید که کل جامعه همیشه در مورد اهمیت تمرکززدایی صحبت می‌کنند.

یک شبکه غیرمتمرکز مبتنی‌بر بلاکچین جزء کلیدی فناوری Web3 است. از آنجایی که بلاک چین یک دفتر کل توزیع شده است که تراکنش‌ها را به روشی ایمن و شفاف ثبت می‌کند، برنامه‌های Web3 این امکان را دارند که سطح بالاتری از امنیت سایبری را در اختیار کاربران قرار دهند و به عنوان یک ارائه دهنده ذخیره سازی داده‌های ضد دستکاری عمل کنند.

شبکه بلاکچین غیرمتمرکز تراکنش‌های خودکار و بدون اعتماد را بین طرفین با استفاده از قراردادهای هوشمند امکان پذیر می‌کند. قراردادهای هوشمند قراردادهایی هستند که خوداجرایی می‌شوند و شرایط توافق نامه مستقیماً در کد نوشته شده است. آنها در هسته هر اکوسیستم غیرمتمرکز قرار دارند زیرا وجود آنها مستقیماً نیاز به شخص ثالث را برطرف می کند.

بزرگترین پروژه های Web3 کدامند؟

Web3 شاخه‌های زیادی از فناوری مانند سکه‌های رمزنگاری، مفهوم حاکمیت یک سازمان مستقل غیرمتمرکز، قراردادهای هوشمند، توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) و برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز (Dapps) را در بر می‌گیرد.

پروتکل‌های غیرمتمرکز به عنوان بلوک‌های پایه‌گذاری بلاکچین

از آنجایی که فناوری پشت Web3 به طور مداوم در حال توسعه است، بسیاری از پروژه‌های جدید تحت این اصطلاح در حال ظهور هستند. برای دریافت ایده از رتبه بندی چنین پروژه هایی، تصمیم گرفته ایم محبوب ترین پروتکل های غیرمتمرکز را فهرست کرده و توضیح دهیم: اتریوم، پولکادوت، Cosmos، ریپل، AION و Sia.

این پروتکل ها و شبکه‌ها کاربران را قادر می‌سازند تا به طور مستقیم، ایمن و بدون واسطه با یکدیگر تعامل داشته باشند. شبکه‌های Web3 از طریق پروتکل‌های غیرمتمرکز عمل خواهند کرد و در آینده می‌توان انتظار داشت که یک رابطه همزیستی قوی بین آنها مشاهده شود.

اتریوم

اتریوم یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های Web3 و معتبرترین پروتکل غیرمتمرکز است. اگر تا به حال چیزی در مورد کریپتو خوانده اید، احتمالاً در مورد اتریوم شنیده اید. بزرگترین شبکه توزیع شده در جهان کریپتو شامل تقریباً بیش از 2700 برنامه غیرمتمرکز و ارزش بازار 166 میلیارد دلاری است.

پولکادوت

هدف پروژه Polkadot Web3 رفع یک مشکل رایج در فضای بلاک چین است. دنیای بلاک چین تا حدی تکه تکه شده و عمدتاً قابل تعامل نیست زیرا پروتکل ها و ابزارهای غیرمتمرکز وب برتر تمایل دارند با یکدیگر رقابت کنند. اگرچه رقابت برای هر بازار نوظهوری حیاتی است، تقسیم بندی ذکر شده دسترسی را برای کاربران عادی و توسعه دهندگان شبکه سخت تر می کند. آنها اساساً نمی دانند کدام شبکه را برای ضرب NFT، انجام معاملات رمزی یا ایجاد برنامه های غیرمتمرکز انتخاب کنند.

Cosmos

Cosmos یکی دیگر از پروژه‌های Web3 است که توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد تا شبکه‌های بلاک چینی را ایجاد کنند و مقیاس‌پذیری، حریم خصوصی داده‌ها و امنیت را از طریق مکانیسم توافق Tendermint در اختیار کاربران شبکه قرار می‌دهد.

ریپل

ریپل اساساً یک شبکه همتا به همتا است که از یک سیستم تسویه ناخالص بلادرنگ، شبکه حواله و مبادله ارز تشکیل شده است. این در حال حاضر تنها شرکت بلاک چین سازمانی است که محصولاتی در استفاده تجاری دارد.

AION

AION یک پروتکل بلاک چین در سطح سازمانی است که امکان ارتباط و انتقال ارزش بین بلاک چین های واگرا را فراهم می کند. از مکانیزم اجماع اثبات سهام (PoS) برای ایمن سازی شبکه و ارائه حریم خصوصی و مقیاس پذیری داده ها به عنوان ویژگی های کلیدی آن استفاده می کند.

Sia

پروتکل سیا در سال 2015 با اخلاقیات تعریف شده از غیرمتمرکز بودن ایجاد شد. هدف اصلی Sia ارائه سطح بالایی از تمرکززدایی در ذخیره سازی داده ها است. به عبارت دیگر، هدف اصلی این است که به کاربران کنترل کامل بر داده های خود داده و اطمینان حاصل شود که داده ها در برابر خرابی محافظت می شوند. از آن زمان به بعد، به یک بازار غیرمتمرکز فضای ذخیره سازی ابری تبدیل شده است.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *