مدیوم اکریلیک یکی از لوازم مورد نیاز در نقاشی اکریلیک است. این ابزار می تواند تغییراتی در رنگ اکریلیک داده و آن را با توجه به خواسته شما متفاوت سازد.
به گزارش خوبو، رنگ های اکریلیک سلاح نه چندان محرمانه ای دارند که به آن ها کیفیت خاصی می بخشد. آن ها مدیوم های اکریلیک نامیده می شوند و هنگامی که با تکنیک های نقاشی اکریلیک مورد علاقه شما همراه شوند، می توانند بعد دیگری به هنر شما اضافه کنند.
مدیوم اکریلیک چیست؟
مدیوم ماده ای است که به رنگ اضافه می شود تا یک یا چند ویژگی آن تغییر کند. در مدیوم های اکریلیک، این مخلوط ها را می توان به رنگدانه اضافه کرد تا زمان خشک شدن آن را طولانی تر کند، آن را ضخیم تر کند یا بافت را تغییر دهد. مدیوم ها جدا از رنگ ها خریداری می شوند.
تفاوت بین مواد اکریلیک و مواد سازنده اکریلیک
بیایید ابتدا با تعیین تفاوت بین مدیوم و مواد سازنده شروع کنیم. برای درک کامل تفاوت، باید به مواد اولیه موجود در رنگ اکریلیک نگاه کنیم.
مانند همه رنگ ها، رنگ های اکریلیک از سه ماده اصلی تشکیل شده است.
- رنگدانه : این مورد چیزی است که به رنگ، رنگ می دهد. می تواند از منابع طبیعی برداشت شود یا ساخت دست بشر باشد. رنگدانه نسبتاً یکسان است به این معنی که همان رنگدانه ها در آبرنگ، روغن، پاستل و اکریلیک استفاده می شود.
- بایندر : بایندر ماده ای است که رنگدانه را در جای خود نگه می دارد. این ماده در رنگ اکریلیک یک پلیمر است. هنگامی که خشک می شود، چسب موجود در اکریلیک نیز رنگ را ضد آب می کند (درست مانند هر پلاستیک دیگر) و از چسبیدن آن به سطحی که در آن استفاده می شود اطمینان حاصل می کند.
- حلال : حلال بر سیالیت رنگ تأثیر می گذارد. حلال ها بین انواع مختلف رنگ متفاوت است و حلال اکریلیک آب است. هنگامی که آب با چسب ترکیب می شود، اجازه می دهد تا رنگ روی سطح نقاشی پخش شود.
با خشک شدن اکریلیک ها، حلال (آب) تبخیر می شود و چسب سخت می شود و در نتیجه سطح نقاشی شده ایجاد می شود.
این همان جایی است که ما تفاوت واضح بین مدیوم های اکریلیک و مواد تشکیل دهنده را می بینیم. مدیوم های اکریلیک دارای چسب اکریلیک هستند، اما مواد تشکیل دهنده این گونه نیستند.
مدیوم های اکریلیک
تولید کنندگان رنگ، طیف وسیعی از محصولات مدیوم را تولید می کنند و مانند تمام رنگ های ابداعی که آن ها خلق میکنند، هنرمند به همه آن ها نیاز دارد. اکثر مدیوم های اصلی اغلب چند کار را انجام می دهند. بنابراین داشتن تمامی اشکال مختلف مدیوم های اکریلیک ممکن است اضافی باشد.
تمام مدیوم های اکریلیک معمولاً به یکی از دو دسته تقسیم می شوند: مایع یا ژل. بسیاری از مدیوم هایی که در اینجا به آن ها اشاره خواهیم کرد را می توان به دو شکل مایع و ژل داشت.
مدیوم های ژل
مدیوم های ژل، همانطور که از نام آن پیداست، مدیوم های اکریلیک هستند که قوام ضخیم دارند. اغلب، این مدیوم ها ها به جای ظروف در قوطی های کوچک یافت می شوند. بهتر است این مواد را با استفاده از یک کاردک نقاشی از ظروف خود خارج کنید.
برخی از تولید کنندگان رنگ، نوع مدیوم را روی برچسب درج می کنند. یک “G” بزرگ را می توان روی برچسب پیدا کرد که نشان می دهد مدیوم مورد نظر یک مدیوم “ژل” است.
آنها همچنین دارای یک “F” بزرگ در مدیوم های سیال خود هستند.
مدیوم های ژل می توانند وظایف مختلفی را انجام دهند و بر نحوه رفتار رنگ به روش های مختلف تأثیر بگذارند.
تمام مدیوم های ژل، رنگ را گسترش می دهند، در حالی که اندکی بر شدت رنگ تأثیر می گذارند. هر چه مقدار مدیوم بیشتری به رنگ اضافه کنید، شدت رنگ کمتر می شود. اگر مقدار زیادی مدیوم با رنگ بسیار کم اضافه کنید، این شدت کاهش یافته آشکار است. اما اگر قصد دارید یک لعاب برای لایه برداری روی رنگ ها ایجاد کنید، این یک مزیت است.
مدیوم براق
هنگامی که مدیوم براق به رنگ اکریلیک اضافه می شود، سطح رنگ تغییر می کند. همانطور که از نام آن پیداست، مدیوم های براق، تصویر حاصل را براق می کنند، گویی که یک لاک براق زده شده است.
کاربرد
- اگر می خواهید ظاهری براق برای نقاشی تمام شده داشته باشید از آن استفاده کنید.
- جلوه های ظریف.
- با تغییر نسبت رنگدانه به بایندر، عمر رنگ های خود را افزایش دهید.
- به عنوان یک چسب براق و (دکوپاژ)
مدیوم مات
مدیوم مات درخشش طبیعی اکریلیک را کاهش می دهد و ظاهری کدرتر به همراه دارد. این مدیوم همه کاره ترین در بین این دسته است.
کاربرد
- اگر می خواهید ظاهری مات تر به نقاشی تمام شده بدهید از این ابزار استفاده کنید.
- جلوه های ظریف
- با تغییر نسبت رنگدانه به بایندر، عمر رنگ های خود را افزایش دهید.
- به عنوان یک چسب کدرتر و (دکوپاژ)
- انتقال اکریلیک
ژل مدلینگ
ژل مدلینگ یک مدیوم ژلی است که بدنه رنگ را بسیار افزایش می دهد. می توان آن را هنگام خشک شدن با استفاده از کاردک نقاشی یا قلمو حجم داد. این مدیوم برای ایجاد جلوه های ایمپاستوی برجسته بهترین است.
کاربرد
- نقاشی هایی با بافت سنگین با جلوههای ایمپاستوی برجسته
البته، تعداد زیادی مدیوم ژل در دسترس وجود دارد، اما داشتن این سه مورد واقعاً بیشتر از چیزی است که نیاز دارید.
مدیوم های ژل مایع
حالا بیایید نگاهی به مدیوم های ژل مایع بیندازیم.
مدیوم سیال
مدیوم های مایع، نازک تر از همتایان ژلی خود هستند. بیشتر مدیوم های سیال در ظروفی یافت می شوند که قرار است ریخته شوند. برخلاف مدیوم ژل که رنگ را کمی ضخیم تر می کنند یا برای تغییر قوام رنگ استفاده می شوند، مدیوم های سیال معمولاً سیالیت را افزایش می دهند.
مدیومهای مایع در همان براقیت های مشابه نوع ژل موجود هستند. شما می توانید مواد سیال را در سطوح براق، مات و نیمه براق پیدا کنید.
کاربرد
- این مدیوم های سیال در شرایطی که میخواهید جریان رنگ را بدون از دست دادن اشباع بهبود ببخشید، بهترین استفاده را دارند.
دو مدیوم سیال دیگر وجود دارد که برای نقاش اکریلیک بسیار مفید هستند زیرا ظاهراً رفتار خود رنگ را تغییر می دهند.
مدیوم سیال لعاب
لعاب دادن به مراحل لایهبندی لایههای نیمه شفاف رنگ، روی رنگهایی که قبلاً اعمال شدهاند گفته میشود. رنگهای شفاف به صورت لایهها بر روی بالا لعاب میشوند.
لعاب کاری می تواند مشکل باشد و نیاز به تمرین دارد، اما به هنرمند بالاترین سطح کنترل را بر ارزش ها و رنگ ها می دهد.
شما می توانید به سادگی با اضافه کردن آب به رنگ لعاب ایجاد کنید. با این حال، هنگامی که هر گونه افزودنی، از جمله آب را اضافه می کنید، چسب را ضعیف می کنید. اگر چسب خیلی رقیق شود، رنگ شما به سطح نمی چسبد. این جایی است که مایع لعاب وارد می شود.
مایع لعاب باعث رقیق شدن رنگ می شود. اما از آنجایی که چسبنده دارد، تأثیر نامطلوبی بر خواص چسبندگی رنگ نمیگذارد. این بدان معناست که شما می توانید لایه های بسیار رقیقی از رنگ ایجاد کنید بدون اینکه نگران باشید هر لایه به سطح شما نچسبد.
کاربرد
- از مایع لعاب استفاده کنید تا کمی رنگ را با یک رنگ شفاف لایه ای تغییر دهید.
- از مایع لعاب با رنگ آمیزی غیرمستقیم در جایی که می خواهید بدون تأثیر بر ارزش های ایجاد شده با رنگ زیرین رنگ اضافه کنید، استفاده کنید.
مدیوم خشک شونده آهسته (بازدارنده)
همانطور که می دانید اکریلیک ها به طرز باورنکردنی سریع خشک می شوند. به وضوح شرایطی وجود دارد که این یک مزیت است، اما اغلب اوقات اینطور نیست. به عنوان مثال، یکی از چیزهای عالی در مورد روغن ها این است که می توانید آن ها را هنگام خشک شدن دستکاری کنید. این به این دلیل است که روغن ها به طور طبیعی بسیار آهسته خشک می شوند. این به شما این امکان را میدهد تا رنگ ها را به راحتی ترکیب کنید، و آن ها را تا زمانی که خیس هستند کار کنید.
در حالی که اکریلیک ها نیز می توانند این کار را انجام دهند، برای از بین بردن آن باید بسیار سریع کار کنید. مدیوم خشک شدن آهسته همانطور که از نامش پیداست زمان خشک شدن رنگ اکریلیک را کاهش می دهد. این به شما فرصتی می دهد تا تنظیماتی مانند ترکیب یا کار با رنگ دیگری را مستقیماً روی سطح انجام دهید.
وقتی می گویم “چند دقیقه” منظورم فقط چند دقیقه است. مدیوم خشک شونده آهسته باعث نمیشود که اکریلیکها مانند روغنها رفتار کنند، اما چند دقیقه زمان بیشتری برای انجام این تغییرات ظریف و مهم در اختیار شما قرار میدهند.
کاربرد
- هنگامی که به چند دقیقه زمان خشک کردن اضافی نیاز دارید، از مدیوم خشک کن آهسته استفاده کنید تا انتقال نرم تری بین رنگ ها و مقادیر ایجاد کنید.
برخی از تولید کنندگان اکریلیک، اکریلیکهایی تولید میکنند که با سرعت بسیار کمتری نسبت به اکریلیک های سنتی خشک میشوند. این رنگ ها بسیار کندتر از رنگ های مخلوط شده با مدیوم خشک شونده آهسته خشک می شوند. خشک شدن کامل برخی رنگ ها ممکن است یک یا دو روز طول بکشد.
بنابراین اگر تمایل به مخلوط کردن زیاد رنگ ها دارید و میخواهید که اکریلیک های شما بیشتر شبیه روغنها باشد، ممکن است به جای استفاده از مدیوم خشک شونده آهسته، از آن نوع اکریلیک استفاده کنید.
معرفی مدیوم های اکریلیک موجود در بازار
در این قسمت به معرفی مدیوم های اکریلیک موجود در بازار میپردازیم:
مدیوم براق کننده رنگ اکریلیک مایمری کد 622
مدیوم براق کننده رنگ اکریلیک درخشندگی رنگ اکریلیک را افزایش میدهد و مقاومت و پایداری آن را بیشتر میکند. از این مدیوم میتوان پس از خشک شدن کامل رنگ، به عنوان تمام کننده کار استفاده نمود. روی کار نیز یک لایه محافظ ایجاد میکند.
مدیوم اکریلیک فیلو مدل DM5
مدیوم DM5 فیلو مدیومی بر پایه آب با کاربردهای بسیار متنوع است. پس از خشک شدن، شفاف و غیر قابل انحلال در آب شده و انعطاف پذیری مناسبی خواهد داشت. این مدیوم با نامهای دیگری همچون چسب DM5 نیز شناخته میشود. برخی از مهمترین کاربردهای مدیوم DM5 عبارتند از: ساخت رنگ های اکریلیک پایه آب با افزودن انواع رنگدانههای صدفی متالیک و انواع خمیر رنگ، ایجاد لایهای محافظ برای جلوگیری از تغییر رنگ عکس و گلهای خشک شده قبل از قرار دادن در داخل رزیناپوکسی، بهترین ماده جهت افزایش چسبندگی در پتینه، استفاده به عنوان وارنیش و ضدآب کننده بر روی سطوح رنگ شده، استفاده بهعنوان پرایمر زیر کار رنگ در سطوح مختلف، افزودن به چسب کاشی جهت بالا بردن استحکام و مقاومت در برابر رطوبت.
مدیوم اکریلیک وستا مدل matt medium
این محصول قابلیت ایجاد یک سطح یکدست را دارا بوده و در عین حال سطح رنگ را تا حدودی مات مینماید. بنابراین خاصیت ماندگاری و چسبندگی رنگ به سطح را نیز افزایش میدهد.
مدیوم اکریلیک وستا مدل gloss medium
این محصول خاصیت شفافیت و عمق رنگ را زیاد کرده و با افزایش روان کنندگی رنگ یک ماده بسیار عالی جهت ترکیب و اجرای کار های هنری با جزییات زیاد می باشد. این ماده پس از خشک شدن هیچگونه تغییر رنگی در هنگام کار با رنگ های اکریلیک ایجاد نمی نماید و باعث می گردد در رنگ های اجرا شده بر روی اثر هنری از زمان خیس بودن تا خشک شدن کیفیت رنگ ها ثابت بماند.
مدیوم اکرلیک وستا مدل DM5 کد 225
محصول Dm5 جهت برجسته کردن و نیز ثبات رنگ استفاده میشود. این ماده مقاومت شستوشوی بسیار زیادی در مقابل آب ایجاد کرده و یک فیلم کاملا شفاف و بی رنگ با انعطاف پذیری بالا روی سطح کار ایجاد مینماید. پس از خشک شدن بیرنگ شده و به مرور زمان تغییر رنگ نمیدهد.
مدیوم اکرلیک وستا مدل Ritarder کد 125
ریتاردر مایمری مایعی نیمه شفاف و مناسب برای رنگ اکریلیک است. ریتاردر زمان خشک شدن رنگ اکریلیک را افزایش می دهد و به تدریج درخشندگی رنگ را بیشتر می نماید. این مایع انسجام رنگ دانه ها را تغییر نمی دهد و ترکیبات بایندری دارد.
مدیوم اکرلیک وستا مدل Binder
بیندر توانایی ایجاد یک سطح صاف و براق را دارد. همچنین امکان چسبندگی و اتصال مواد دیگر به سطوح مورد نظر مانند مصالح دانه بندی شده از چمله شن، سنگ، چوب و غیره را به هنرمند می دهد. جهت استفاده ترکیبی با رنگ اکریلیک برای سطوح مختلف بسیار مناسب می باشد و به مرور زمان به زردی نمی گراید. این محصول برای هنرمندانی که در زمینه هنرهای دستی و طراحی داخلی و کلاژ فعالیت می کنند بسیار مناسب می باشد.
مدیوم ریچ مدل GLAZE
با اضافه کردن این مدیوم به رنگ اکریلیک می توان زمان خشک شدن رنگ را به تعویق انداخت و از این طریق افکت و اشکال مورد نظر را روی سطح رنگ شده ایجاد کرد. مدیوم گلیز در ترکیب با رنگ، علاوه بر حفظ خصوصیات و یک دستی رنگ، سبب رقیق شدن و شفاف شدن آن می شود. از مدیوم در ترکیب با پودر های رنگی، برای ساخت رنگ های صدفی و اکلیلی هم می توان استفاده کرد و در نقاشی آبستره نیز برای ایجاد افکت پورینگ و سلولی به کار می رود.
مدیوم خمیر سبک مایمری مدل 731
مدیوم خمیر سبک مایمری بدون اینکه وزن سنگینی داشته باشد یک لایه ضخیم روی سطح کار ایجاد میکند و به آسانی روی همه ی مواد قابل استفاده است و به سرعت خشک می شود. مناسب برای قالب سازی و مدل سازی است. قابل رنگ شدن با رنگ هایی که پایه آب دارند می باشد. می توان با کاردک روی سطوح مختلف پخش و فرم دهی کرد.
مدیوم ژل مات کننده مایمری مدل 722
مدیوم ژل مات مایمری یک ژل غلیظ مات برای رنگ های پایه آب است. این ژل مات احتیاج به رقیق کردن ندارد و قابل استفاده روی هر نوع مادهای از قبیل چوب، گچ، بتونه، کاغذ و مقوا می باشد. پس از مخلوط شدن با رنگ می توان به وسیله قلم مو یا کاردک روی سطح مورد نظر بافت دلخواه را ایجاد کرد.
نظرات کاربران