نقاشی اکریلیک را می توان یکی از تکنیک های نقاشی به شمار آورد که سرعت کار بالایی دارد. دلیل آن نیز استفاده از رنگ های اکریلیک است که دارای قابلیت خشک شدن سریع هستند. از طرفی دیگر این تکنیک نقاشی بسیار مناسب برای کار در محیط های بسته است. علت این امر بر پایه آب بودن این نوع رنگ بوده که باعث میشود گاز و مواد سمی به محیط اطراف متصاعد نشود.
به گزارش خوبو، میتوان با اضافه کردن آب در این رنگ آن را رقیق و سپس به صورت نازک یا ضخیم از آن استفاده کرد. نقاشی اکریلیک به دلیل منحصربهفرد بودن به یک تکنیک نقاشی محبوب تبدیل شده است و امروزه به طور گستردهای توسط هنرمندان مورد استفاده قرار میگیرد.
هنرمند دیوید هاکنی قهرمان اولیه رنگ اکریلیک بود و از آن برای خلق برخی از شناختهشدهترین آثار خود در دهه 1960 استفاده کرد.
رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک رنگی شیمیایی است که با خواص، دوام و درخشندگیش، نخست در صنعت اتومبیل سازی به کار رفت و اخیراً نیز در انواع نقاشیها مورد استفاده قرار میگیرد. رنگهای اکریلیک بسیار متنوع هستند. همچنین چون غلظت بالایی دارند و به سرعت خشک میشوند، برای ایجاد بافت در سطوح مختلف مناسب هستند.
رنگ اکریلیک انعطافپذیر است و به همین علت روی تمام سطوح از جمله مدلهای خمیر کاغذ، پارچه و کفش قابل استفاده است. رنگهای اکریلیک پایه آب نسل جدیدی از رنگهای ساختمانی بوده که با توجه به مسائل زیست محیطی و عدم استفاده از حلالهای آلی و مواد مضر، کاربرد این نوع رنگها رو به افزایش است. بطوریکه به تدریج جایگزین مناسبی برای رنگهای روغنی الکیدی محسوب میشود.
رنگ های ترافیکی هم که عموماً برای خط کشی خیابانها استفاده میشوند، از رزین آکریلیک پایه حلالی تهیه می شود. رنگ اکریلیک، در سه نوع مات، نیمه مات و براق تولید میشود. در نوع مات آن نسبت به سایر مدل ها، خواصی شامل استحکام و قابلیت شستوشو وجود ندارد.
خواص رنگ اکریلیک
اکریلیکها به سرعت خشک میشوند، به عنوان وسیله ای برای هر نوع رنگدانه عمل میکنند و میتوانند هم درخشندگی شفاف آبرنگ و هم تراکم رنگ روغن را به همراه داشته باشند. آنها همچنین در بین هنرمندانی که نگران خطرات سلامتی ناشی از دست زدن به رنگ های روغنی و استنشاق دودهای مرتبط با آنها بودند، مورد توجه قرار گرفتند.
به دلیل همه این ویژگیهای مطلوب، رنگ های اکریلیک هنگامی که برای اولین بار در دهه 1960 به طور تجاری تبلیغ شدند، بلافاصله در بین هنرمندان محبوب شدند. هنرمندان برجسته قرن بیستم که از رنگ اکریلیک استفاده میکردند عبارتند از: اندی وارهول و روی لیختن اشتاین، هنرمند پاپ، بریجیت رایلی، هنرمندان زمینه رنگی مارک روتکو، الزورت کلی، و بارنت نیومن، و هنرمند انگلیسی دیوید هاکنی.
چند مورد از خواص رنگ اکریلیک
- دوام و ماندگاری بالا
- خاصیت درخشندگی بالا
- دارای غلظت بالا
- سهولت در استفاده
- تنوع زیاد
- فاقد بوی بد
- مقاوم در برابر نور خورشید
- خاصیت خشک شدن سریع
- دارای مقاومت بالا در برابر ساییدگی
- دارای قابلیت ترمیم دوباره
- عدم ترک خوردگی
چند مورد از معایب رنگ اکریلیک
- نسبت به رنگهای دیگر براقی کمتری دارد.
- به دلیل خشک شدن سریع ممکن است تکهها و لکههایی روی آن باقی بماند.
- همه انواع رنگ اکریلیک به طور ۱۰۰ درصد قابل شستوشو نیستند.
- ممکن است رنگ اکریلیک پس از استفاده روی سطوح کمی تغییر رنگ داده و تیرهتر شود.
کاربردهای متفاوت رنگ اکریلیک
این نوع رنگ میتواند در هنر نقاشی روی بوم، نقاشی روی شیشه، طراحی بر روی پارچه، نقاشی بر روی سفال، صنعت خودروسازی و همینطور در خط کشی های خیابانها و بلوارها استفاده شود.
هنرمندان مطرح در نقاشی اکریلیک
کنت نولاند (Kenneth Noland)
April M. Rimpo
نظرات کاربران