0

هنر گرافیتی

گرافیتی

هنر گرافیتی به طراحی یا به تصویر کشیدن نقش‌ها، اشکال، حرف‌ها، نمادها و کلمه‌هایی خاص بر روی دیوار یا هر مکان عمومی دیگری گفته می‌شود. این دیوار نگاشته‌ها، هرگونه علامت طراحی شده‌ای بر روی دیوارهای ساختمان‌های عمومی به حساب می‌آیند. همینطور می‌توانند در نوشته‌های ساده یا حتی نقاشی های شگفت انگیز و ماهرانه‌ای ظاهر شوند.

به گزارش خوبو، این نوع تکنیک برای بیان افکار، عواطف و رساندن پیامی خاص به مردم استفاده می‌شود. چنین نقاشی‌های دیواری می‌توانند از تصاویر گرافیکی روشن (سبک وحشی) تا مونوگرام سبک (برچسب) متغیر باشند. نقاشی‌های دیواری به ندرت در گالری‌ها و موزه‌ها دیده می‌شوند. اما زیبایی ظاهری این تکنیک نقاشی در آثار هنرمندان زیادی گنجانده شده است.

هنر گرافیتی

آغاز هنرهای گرافیتی و خیابانی

گرافیتی که صرفاً به عنوان نوشتن، طراحی یا نقاشی روی دیوارها یا سطوح یک سازه تعریف می‌شود، به دوران ماقبل تاریخ برمی‌گردد. همانطور که نقاشی‌های غارهای لاسکو در فرانسه و دیگر یافته‌های تاریخی در سراسر جهان نشان می‌دهد. محققان بر این باورند که تصاویر صحنه‌های شکار در این مکان‌ها یا به منظور یادآوری پیروزی‌های شکار در گذشته بوده است، یا به عنوان بخشی از آیین‌هایی برای افزایش موفقیت شکارچیان مورد استفاده قرار گرفته است.

هنر گرافیتی

تعریف گرافیتی

گرافیتی از واژه‌ ایتالیایی گرافیتو به معنی «خط‌خطی» یا «خراش» گرفته شده است.

هنر گرافیتی

دیوارنگاری و هنر خیابانی

دیوارنگاری بخشی از هنرهای خیابانی و نیز از عناصر اصلی فرهنگ هیپ هاپ به‌شمار می‌آید. از جمله، خطوط نوشتاری برای شعار و تصویر سازی برای زیباسازی شهری یا تبلیغات فرهنگی و بطور کلی رسم هرگونه اثر هنری شامل بر متن و تصویر که توسط طراح صورت پذیرفته باشد. منظور از هنر خیابانی آن بخش از گرافیت است که در کوچه و خیابان و سطح شهر با آن برخورد می‌کنیم. این هنر تاریخچه‌ای بسیار کهن و ریشه در سنگ‌ نبشته‌های تاریخی غارها دارد.

هنر گرافیتی

مبارزه با هنر گرافیتی

بسیاری از مراجع قضایی، قوانینی را علیه هنر گرافیتی به‌ عنوان عملی خرابکارانه وضع کرده‌اند. به‌علاوه، این عمل در برخی از کشورها با مجازات سنگینی همراه است. برای مثال، خاطیان در سنگاپور در معرض خطر زندانی شدن قرار دارند. بسیاری از مراجع قضایی در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ به دنبال راهی برای کاهش و حذف گرافیتی بودند. آن‌ها بیم آن را داشتند که این هنر جامعه را به‌سوی پستی و زوال بکشاند.

منابع عظیمی صرف حذف و پاک کردن نقاشی‌های دیواری از خیابان‌ها شدند و حتی برخی از شهرها اقدام به معرفی برنامه‌های مخصوص یا دیوارهای مجاز برای فراهم آوردن فرصت‌های قانونی برای جوانان به‌ منظور نمایش خلاقیت هنری آن‌‌ها کردند.

هنرمندان

بنسکی (Banksy)

بنسکی (Banksy)

لیدی پینک (Lady Pink)

لیدی پینک (lady pink)
team work

شپرد فری (Shepard Fairey)

شپرد فری (Shepard Fairey)
fan the flame

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *